- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #15.561
Kızlar bugünlerde herkes köpeğime taktı. Hiç köpekle bebek aynı evde olur muymuşBen kediyle köpekle büyüdüm ki üstelik aşıları filan da yoktu. Kedilerle uyurdum filan. Bütün gün köpeğimle oynardım. Ne kistim oldu ne bişey. Ve inanın kolay kolay hasta olmuyorum. Vücut direncim oldukça yüksek. Şimdiki köpeğimin aşıları tam, parazit ilacı uyguluyorum periyodik olarak. Zaten insana kist yapan tüy değil, hayvanda parazit varsa dışkısından tüylerine yapışan larvalardır. Çiğ etle beslemediğin sürece, parazit ilaçlarını düzgün kullandığın sürece bi sorun yok. Üstelik veteriner arkadaşım iyi yıkanmamış meyve ve sebzelerden parazit kapma ihtimalimizin, hayvandan kapma ihtimalimize göre daha yüksek olduğunu söyledi.
Belki burdaki hayvan beslemeyen arkadaşlar bu anlattıklarımla çok ilgilenmiyecek olabilirler. Ama burda yazdığımı okuyan, hayvan besleyen gebe arkadaşlar varsa eğer çevre baskısıyla, "ayy bizim bi tanıdıkta kist oldu" vs. muhabbetlerine kulak asmasınlar. Terkedilmek her canlıya acı verir. Ve ailemizin bir parçasından kopmak bize de acı verir. Bana "artık bebeğin oluyor köpeğini gönder" diyenlere "kızım olacak diye oğlumu atamam" diyorum. Bön bön bakmalarına da aldırış etmiyorum. Çocuğumun hayvan sevgisiyle büyüyecek olmasından onur duyarım. Hayvanları seven bir insan yetiştirmek demek, insanlara da hiç bir zararı olmayacak bir birey yetiştirmek demektir.Ayrıca hayvanla büyüyen bir çocuk eğer kardeşi yoksa paylaşımı öğrenir, evde sürekli oynayabileceği bir arkadaşı olur ve sorumluluk duygusu artar. Hem de ortaya böyle sevimi görüntüler çıkar :))Eki Görüntüle 661772
dün akşam galiba hepimizin poposu açık kaldı kızar hepimiz kabus görmüşüz bende rüyamda çiğ yumurta içmeye kalkıyordum ıyyykk sonrada eyvah naptım çiğ yumurtada bakteri olur bebeğime bişey olur diye bir bpişmanlık çıkarmaya çalışıyordum
Kızlar bugünlerde herkes köpeğime taktı. Hiç köpekle bebek aynı evde olur muymuşBen kediyle köpekle büyüdüm ki üstelik aşıları filan da yoktu. Kedilerle uyurdum filan. Bütün gün köpeğimle oynardım. Ne kistim oldu ne bişey. Ve inanın kolay kolay hasta olmuyorum. Vücut direncim oldukça yüksek. Şimdiki köpeğimin aşıları tam, parazit ilacı uyguluyorum periyodik olarak. Zaten insana kist yapan tüy değil, hayvanda parazit varsa dışkısından tüylerine yapışan larvalardır. Çiğ etle beslemediğin sürece, parazit ilaçlarını düzgün kullandığın sürece bi sorun yok. Üstelik veteriner arkadaşım iyi yıkanmamış meyve ve sebzelerden parazit kapma ihtimalimizin, hayvandan kapma ihtimalimize göre daha yüksek olduğunu söyledi.
Belki burdaki hayvan beslemeyen arkadaşlar bu anlattıklarımla çok ilgilenmiyecek olabilirler. Ama burda yazdığımı okuyan, hayvan besleyen gebe arkadaşlar varsa eğer çevre baskısıyla, "ayy bizim bi tanıdıkta kist oldu" vs. muhabbetlerine kulak asmasınlar. Terkedilmek her canlıya acı verir. Ve ailemizin bir parçasından kopmak bize de acı verir. Bana "artık bebeğin oluyor köpeğini gönder" diyenlere "kızım olacak diye oğlumu atamam" diyorum. Bön bön bakmalarına da aldırış etmiyorum. Çocuğumun hayvan sevgisiyle büyüyecek olmasından onur duyarım. Hayvanları seven bir insan yetiştirmek demek, insanlara da hiç bir zararı olmayacak bir birey yetiştirmek demektir.Ayrıca hayvanla büyüyen bir çocuk eğer kardeşi yoksa paylaşımı öğrenir, evde sürekli oynayabileceği bir arkadaşı olur ve sorumluluk duygusu artar. Hem de ortaya böyle sevimi görüntüler çıkar :))Eki Görüntüle 661772
arasta canım bizimde evimizde muhabbet kuşu ile balıgımız vardı kızım ufakken ona balıkta almıştık.kedi ve köpek evde beslemedik.işyerimizde köpeklerimiz vardı . köpekler gerçekten çok farklı hayvanlar ben bakımlarından aşılarından oluşabilecek tehlikelerin ne olacagından bilgim yok canım ama sen bizzat evde ilgilendiğin için köpeklerle ilgili herşeyi zaten biliyorsundur. bebeğin için en dogru olan şeyi elbette düşünürsün
Nasılsın canım? Kabuslar görmüşsün, allah korusun canım, hepimiz kaybetme korkusu ile abuk sabuk şeyler görüyoruz. Bende hep yüksek birden düşüyorum, kanlar içinde kalıyorum bebeğim diye çığlık atıyorum...
Ama uyanınca bir bakıyorum bebeğim kıpır kıpır, ohhh çok şükür deyip uykuma devam ediyorum. Popoyuda açık tutmamak lazım tabi
Allah sağ sağlim kavuştusa da hepimiz rahatlasak demizaman geçmiyor be aaaaaa
Bizim de rus finomuz var çok yaşlandı kızımız. Kız çocuklarını hiç sevmez bu arada yüz vermez kesinlikle çok kıskanır. Kız kardeş geliyo bakalım nasıl alışacakİşyerimde de kocaman golden var köpişler sarmış dörtbir yanımı yaniii. İşyerimdeki erkek bana çok düşkündü hamile olduğumdan beri sadece sabahları yanıma uğrayıp gidiyor nedense hissediyor galiba
Bizim de rus finomuz var çok yaşlandı kızımız. Kız çocuklarını hiç sevmez bu arada yüz vermez kesinlikle çok kıskanır. Kız kardeş geliyo bakalım nasıl alışacakİşyerimde de kocaman golden var köpişler sarmış dörtbir yanımı yaniii. İşyerimdeki erkek bana çok düşkündü hamile olduğumdan beri sadece sabahları yanıma uğrayıp gidiyor nedense hissediyor galiba
gerçekten mi policim begenmene çok sevindim benimde içime sindi tabi daha eşimin haberi yok bakalım ne tepki verecek bu arada ahmet ismine sahip insanlar sakin mizaçlı oluyorlarmış kardeşinde öyle mi gerçekten isimlerin manalarının karakter üzerinde etkileri olduguna inanıyorum ben nedense
bişey sormak istiyorum kızlar doktorum ayrıntılı ultrason istemişti önümüzdeki hafta salıya randevu almıştık dün 6 aylık bi arkadaşla karşılaştım o ayrıntılı ultrasona girmemiş bende çok tedirginim her ultrason öncesi zaten geriliyorum şimdi bunda düşünemiyorum bile kendimi dedim oda istemiyorsan girme canım zaten uzun süre ultrasonda bebek için zararlı dedi ama bi yandanda ayrıntılı ultrasonla Allah korusun bi sıkıntı çıkarsa ortaya bazı şeyler anne karnında tedavi edilebiliyormuş diye de duymuştum ilk çocugumda ayrıntılı ultrasona falanda girmemiştim ayyy şaşırdım ne yapacagımı
Sanki biz bebeğimizi onlardan daha az düşünüyoruz. Bende çok sinirleniyorum ve artık cevabımı sakınıyorum. Küçük köpeğimden kopacak değilim o da benim yavrum sayılır nihayetinde :) hatta ben köpeğime kardesin nerde diyorum geliyo karnımı kolluyor :)
Narinim bende isimlerim karakterde etkili olduğuna inanan biriyim...
Ahmet efe çok güzel bir isim bence de. Ama tanıdığım ahmetler hiç te sakin yapılı değil, kuzenlerim var hatta çok asabi ve de yaramazdılar küçükken, hala öyleler.
Hele efe ler, isimleri gibi efe oluyorlar gerçekten. istersen bir daha düşün :18:
Yeğenim var benim Minik Efe"miz inan düz duvara tırmanıyorbu sene okula başladı da ablam rahatladı birazcık
benim doktorumda ayrıntılı ultrason istedi. ben yaptıracağım. herşey çıkıyorumuş allah korusun kalbi deilk olur başka bişi olur sonra onun vicdan azabıyla yaşamak istemem. ben özel bir hastaneye gidiyorum ayrıntılı ulrasona 175 dediler. devlette gittim tüm randevular doluymuş. bende bir görüntüleme merkezinden randevu aldım paket yapmışlar hem ayrıntılı ultrason hem dört boyutlu ulrason cd de veriyolar resimde 150. en azından bebeğimi daha net yakından görebilicem :) 1 nisanda gidiyorum ben
cumartesi doktora gittim bebişim gayet iyiydi kilosu boyu gelişimi ama şu cinsiyetini doğru düzgün bir göremedim ona yanıyorum. doktor bir öncekinin aksi bişey söyleyebilirim o yüzden net gösterince konuşalım dedibende alışveriş yapmak istiyorum artıkkk ...
Allah'a güvenim sonsuz,onun adaletine inanıyorum güveniyorum...bugüne kadar hep öyle oldu...keser döner sap döner gün gelir hesap döner demişler,Allah büyük...
kimin yalan söylediğini iftira attığını Allah çok iyi biliyor...bir de üstüne üstlük kendisi sürekli bana laf soktuğu halde bana "sen bana hep laf soktun" dedi..ya gerçekten kötü bir kabus görüyorum sandım ben dün....bu kadar olmaz ağzım açık kaldı...anlamadığım şey nasıl vicdanı rahat edecek,ediyor?? başını yastığa nasıl rahat koyacak? çünkü kendisi de çok iyi biliyor beni yalancı durumumna iftiracı durumuna soktuğunu...pess gerçekten pes....
yaşadıklarına çok üzüldüm...ne insanlar var şu dünyada...ben bu derece bişey yaşamadım hele ki kayınpederimden...kayınpederim çok olgun davrandı dün..bana yaklaşımını asla unutamam...öz babamdan farksızdır bundan sonra...Allah uzun ömür versin ona...
ama kayınvalide ( bakın hala kayınvalide diyorum ) gerçekten çok tehlikeli gördüm dün onu...bir insan karşısındakinin gözünün içine baka inkar ediyorsa bişeyleri,bir de üstelik iftira atabiliyorsa ben pes derim....eşime de bir çok şeyi yanlış anlatıp aksettirdiğini ve eşimi de dolduruşa getirdiğini anladım....yazık günah...bir gün herkes ölecek,nasıl hesap verecek böyle insanlar bilmiyorum
bu arada sana katılıyorum büyükte büyüklüğünü bilecek...saygı görmek istiyorsan saygı göstereceksin...ben bu zamana kadar ona da başka şahıslarada şimdi burda söylemek istemiyorum saygımdan sustum keşke susmasaymışım en büyük pişmanlığım bu...
çünkü dün konuşurken bu zamana kadar sustum bişey demedim diyince "şimdi niye konuşuyosuuun " dedi bana böyle çirkin tarzda...ne demek bu? şimdi konuşmamın ne amacı olabilir,içime attığım için biriktiği için konuşuyorum...sen de azcık dürüst ol mert ol da kabul et dediklerini düzeltme yoluna git en azından...!nerdeee yalancı iftira atıyo diyip çıktı işin içinden....tek tesellim bütün onların hepsini zamanında eşime anlatmış olmam..hepsini biliyor...yalan olsa o zaman anında anlatmazdım...şimdi kıçımdan uydurmadım ben bunları...
Allah korusun ! ben de aynı korkuyu yaşıyorum her gün....çünkü çok üzülüyorum bazı şeylere ben üzüldükçe onun da üzüldüğünü biliyorum ve ödüm kopuyor bişey olacak diye...
evet ben de biliyorum hiç bişeye hiç kimseye üzülmemem gerektiğini ama bazı insanlar buna izin vermiyor...bu girilen günahın da bedelini nasıl ödiycekler bilmiyorum...bir de insana hamile diye aman hamile olduğu için alıngan yok abartıyor bilmm ne muamelesi yapıyolar ya...tamam hamile psikolojisi farklı hassas oluyorsun vs ama biz hamileyiz diye de manyak değiliz herhalde...mesela benim yaşadığım olay....uydurmadım ben kafadan bunları ama uyduruyormuş muamelesi gördüm...hayatımda ilk defa biri bana yalancı iftiracı dedi...!
bebeğimi üzmeyi hiç istemem istemiyorum ama sebep olanları Allah'a havale ediyorum,Allah ıslah etsin....
cumartesi doktora gittim bebişim gayet iyiydi kilosu boyu gelişimi ama şu cinsiyetini doğru düzgün bir göremedim ona yanıyorum. doktor bir öncekinin aksi bişey söyleyebilirim o yüzden net gösterince konuşalım dedibende alışveriş yapmak istiyorum artıkkk ...
benim doktorumda ayrıntılı ultrason istedi. ben yaptıracağım. herşey çıkıyorumuş allah korusun kalbi deilk olur başka bişi olur sonra onun vicdan azabıyla yaşamak istemem. ben özel bir hastaneye gidiyorum ayrıntılı ulrasona 175 dediler. devlette gittim tüm randevular doluymuş. bende bir görüntüleme merkezinden randevu aldım paket yapmışlar hem ayrıntılı ultrason hem dört boyutlu ulrason cd de veriyolar resimde 150. en azından bebeğimi daha net yakından görebilicem :) 1 nisanda gidiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?