- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #15.581
Canım pasta konusunda fikir vereyim bende pastanın üzerine babacım bu bensiz geçirdiğin son doğum günün,doğum günün kutlu olsun babacım yazdırabilirsin çok mu uzun oldu
günaydın bebişler ve annecikler...
canım eşine kıyafey alırsan bir de bebek için küçüğünden yaptırırsın takım giymeleri için ya da eşinin masa başı bi işi varsa masasının üzerine koyabileceği elektronik çerçevelerden alıp iliişkinizi baştan bugüne slayt olarak yüklersin bugünde bebişinizin ultrason fotoları falan da olur... bunlar geldi aklıma canım...
arkadaşlar benim eşimde oğlumuzun ismini metehan istiyor sizce nasıl kulağa hoş geliyormu ?
Canım Allah yardımcın olsun... ben yeni üyeyim... senle aynı durumu yaşadığım için cvp verme gereği duydum... bundan 3 yıl önce bende yaşadım... kayınvalidemle beraber yaşıordum kayınbabam olmadıgı için ve oğlundan ayrılmak istemedığı için onları ayırmamak için beraber oturmayı kabul ettim... 2 yıl berbaer yasadık ama çok çektirdi. 3 aylık maaşı vardı ve parasını kaybettiğinde benden biliodu... hırsızlıkla suclayıp duruodu daha neler vardı anlatsam uzun sürer.... zararı coktu ama faydası yoktu... yaşlıdır dedim alttan aldım elimden geldiğincede baktım.... o zaman hamileydim ve son 1 haftaya kadar baktım... görümcem aldı götürdü... dogumdan sonra 1 hafta getırdıler yaşama devam ettik..1 sene daha durdu. sonra ayrı eve cıkmak ıstedı bende cıkamazsın yapamazsın dedım ve benle kavga ettiii.. 3 ay zor durdurdum. evı ayırdık...çok dua ettim allahım beni buna muhtac ettirme diye ve 2 ay sonra sonra ben memurlugu kazandım işe gırdım bursaya gittim... eşim evde yalnız kaldı yaa kayınvalidem geri gelmek istedi ben yapamıom falan demiş eşimde kabul etmedi ben yalnız sana bakamam çalısıom dedı sonra sırayla görümcemle eltimde kalıo... ve yatalak duruma düştü 15 ay bursada kaldım ve ankaraya tayınım cıktı evıme döndm. simdi kayınvalidemi görmeye her gıttıgımde beni götür sizde kalmak ıstıom dıo.. çok pişman oldu da iş işten geçtii.. bana çektirdiklerini şimdi kendi çekiyor.... o yüzden her zaman dua et... onlarıda Allaha havale et... ve hiç umrundada olmasın. Eşin seninle mi en önemlisi oo. gerisi boşş....
Allah koymaz cnm sen hiç merak etme sorar çıkarır onlardan bende 10 haftalıkken lekelenmem oldu 1 hafta progestanı içtim yattım ölece eşim kayın valideme dedi ki ben yetişemezsem sen gelirsin hiiiçç sesi çıkmıo telefonda bende dayanamadım ordan insan bi gelirim der gerci dedim eşime boşuna yorma kendini o kocasını bırakıp gelmez evet dedi gelinim beni tanımış gelemem dedi insanın içine koyuyor çıkmıo,geri annem geldi baktı bana eşimde izin aldı,yani diyeceğim o hepimizin başında bencil insanlar geçende gelmiş dio ki bebek doğsun verin bana ben bakım ücretsiz izne ayrılacam die bozuluo sanane sanki paramı sen mi verion dedim kimse kusura bakmasın sende bakamazsın veremem sana benim yavrum sağlıklı hayırlı doğsun ben iznime ayrılır bakarım dedim.seninkilerede rabbim öle bi tokat vurur ki görürler iftirayı hemde hamilesin sen içinde melek var Allahım sana yapılan haksızlığı yanlarına koymaz.
cnm hiç kaygılanma benim gittiğim bi prof doktor var 3'lü 4'lü test tamamen hamilelri taciz dio ikili test %90 doğru sonuç verir hiç gerek yok üzülüp düşünmeye diyor o yüzden yüreğini ferah tut Allahım sağlıkla verir inşallah hepimizin bebişlerini.
Kızlar bugünlerde herkes köpeğime taktı. Hiç köpekle bebek aynı evde olur muymuşBen kediyle köpekle büyüdüm ki üstelik aşıları filan da yoktu. Kedilerle uyurdum filan. Bütün gün köpeğimle oynardım. Ne kistim oldu ne bişey. Ve inanın kolay kolay hasta olmuyorum. Vücut direncim oldukça yüksek. Şimdiki köpeğimin aşıları tam, parazit ilacı uyguluyorum periyodik olarak. Zaten insana kist yapan tüy değil, hayvanda parazit varsa dışkısından tüylerine yapışan larvalardır. Çiğ etle beslemediğin sürece, parazit ilaçlarını düzgün kullandığın sürece bi sorun yok. Üstelik veteriner arkadaşım iyi yıkanmamış meyve ve sebzelerden parazit kapma ihtimalimizin, hayvandan kapma ihtimalimize göre daha yüksek olduğunu söyledi.
Belki burdaki hayvan beslemeyen arkadaşlar bu anlattıklarımla çok ilgilenmiyecek olabilirler. Ama burda yazdığımı okuyan, hayvan besleyen gebe arkadaşlar varsa eğer çevre baskısıyla, "ayy bizim bi tanıdıkta kist oldu" vs. muhabbetlerine kulak asmasınlar. Terkedilmek her canlıya acı verir. Ve ailemizin bir parçasından kopmak bize de acı verir. Bana "artık bebeğin oluyor köpeğini gönder" diyenlere "kızım olacak diye oğlumu atamam" diyorum. Bön bön bakmalarına da aldırış etmiyorum. Çocuğumun hayvan sevgisiyle büyüyecek olmasından onur duyarım. Hayvanları seven bir insan yetiştirmek demek, insanlara da hiç bir zararı olmayacak bir birey yetiştirmek demektir.Ayrıca hayvanla büyüyen bir çocuk eğer kardeşi yoksa paylaşımı öğrenir, evde sürekli oynayabileceği bir arkadaşı olur ve sorumluluk duygusu artar. Hem de ortaya böyle sevimi görüntüler çıkar :))Eki Görüntüle 661772
gerçekten mi policim begenmene çok sevindim benimde içime sindi tabi daha eşimin haberi yok bakalım ne tepki verecek bu arada ahmet ismine sahip insanlar sakin mizaçlı oluyorlarmış kardeşinde öyle mi gerçekten isimlerin manalarının karakter üzerinde etkileri olduguna inanıyorum ben nedense
Tatlım hanlı ve canlı isim furyası vardı bir ara bu yüzden artık bu tip isimler insanlara itici geliyor. Bana soracak olursan mete tek başına daha güzel. Naçizane fikrim :)
Âdem aleyhisselâm yaratılınca Arş-ı alâda nûr ile yazılmış Ahmed ismini gördü. Yâ Rabbi! Bu nûr nedir? diye sorunca Allahü teâlâ; Bu, ismi göklerde Ahmed ve yerlerde Muhammed olan senin zürriyetinden bir peygamberin nûrûdur. Eğer O olmasaydı, seni yaratmazdım. buyurdu.
Ahmet peygamber efendimizin isimlerinden biliyosun
kardeşime gelince aramızda 5 yaş var ben onun 2. anesi gibiydim doğduğundan itibaren çok ilgilendim falan filann amma velakin anneme evin içinde tur attırırdı annem bi bağırırdı bütün sokak inlerdi kolunu mu kırmadı kafasını mı yarmadı şimdi elinde yüzünde hep dikiş işleri çook haylaz çok yaramadı ama sonra o yaramaz çocuk büyüdü delikanlı oldu okadar yufka yürekli okadar iyi niyetli okadar hayırlı bir evlat ve kardeştir ki Allah herkese onun gibisini nasip etsinn gözbebeğimiz bizim
şımarıklıklarını unutturdu bize
arkadaşlar benim eşimde oğlumuzun ismini metehan istiyor sizce nasıl kulağa hoş geliyormu ?
hımmm çok beğendim ben bu fikirleri teşekkür ederim kızlar değerlndireceğim. eminim pastanın üstünde öyle bir yazı görünce çok duygulanacak
benim kardeşimin ismide ahmet aramızda 1 yaş var kardeşimdende öte sırdaşım arkadaşım benim o gerçekten isminin hakkını veriyo efendi iyi niyetli yardım sever hem çevresi hem sülalemiz tarafından onu çok seviyolar babam okadar çok memnun ki ondan gerçekten hayırlı bir evlat eğer bebeğim kız olmasaydı ahmet miraç koymayı düşünüyodum
Benimki de Rus finosu 2 yasında ve cocukların hepsine hayran :)
Evet canım hissediyorlar :) Chester eskiden ben dışardan gelince o koca cüssesiyle üstüme atlardı artık atlamıyor. Çok fena güreşirdik, üstelik o başlatırdı ama artık yapmıyor. Çok ilginç :)
Canım şu linke de bir göz at istersen belki faydası olur. http://www.google.com.tr/url?sa=t&r...mICYBw&usg=AFQjCNGKGNBEa1w_YLVhygzUVjYBiT1P2Q
Canim ist. da misin hangi merkezden aldin bu fiyati
Âdem aleyhisselâm yaratılınca Arş-ı a’lâda nûr ile yazılmış “Ahmed” ismini gördü. “Yâ Rabbi! Bu nûr nedir?” diye sorunca Allahü teâlâ; “Bu, ismi göklerde Ahmed ve yerlerde Muhammed olan senin zürriyetinden bir peygamberin nûrûdur. Eğer O olmasaydı, seni yaratmazdım.” buyurdu.
Ahmet peygamber efendimizin isimlerinden biliyosun
kardeşime gelince aramızda 5 yaş var ben onun 2. anesi gibiydim doğduğundan itibaren çok ilgilendim falan filann amma velakin anneme evin içinde tur attırırdı annem bi bağırırdı bütün sokak inlerdi kolunu mu kırmadı kafasını mı yarmadı şimdi elinde yüzünde hep dikiş işleri çook haylaz çok yaramadı ama sonra o yaramaz çocuk büyüdü delikanlı oldu okadar yufka yürekli okadar iyi niyetli okadar hayırlı bir evlat ve kardeştir ki Allah herkese onun gibisini nasip etsinn gözbebeğimiz bizim
şımarıklıklarını unutturdu bize
benim kardeşimin ismide ahmet aramızda 1 yaş var kardeşimdende öte sırdaşım arkadaşım benim o gerçekten isminin hakkını veriyo efendi iyi niyetli yardım sever hem çevresi hem sülalemiz tarafından onu çok seviyolar babam okadar çok memnun ki ondan gerçekten hayırlı bir evlat eğer bebeğim kız olmasaydı ahmet miraç koymayı düşünüyodum
aa gerçekten mi benim de erkek olsa Ahmet Miraç düşünüyordum. :)
teşekkür ederim canım fikrin benim için kıymetli benim eşim aşırı osmanlı hayranı han lı olacak sanırsam yapacak bişey yok yada bayezid bakalım daha beş aay var :)
aa gerçekten mi benim de erkek olsa Ahmet Miraç düşünüyordum. :)
Kızlar isim konusu konuşulmaya başlanmış bile ne güzelBen kızıma 2 isim düşünüyorum ilki asu :) yanına isim arıyorum ben mavi istiyorum aslında ama eşim sıcak bakmıyor. Gözleri mavi olursa koyarız dedi beni oyalamak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?