- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #16.061
Millet ne kadar çok karışıyor bizim özelimize di mi :) Yok sen normal doğur, sen doğuramazsın sezaryan yap... Allahım yarabbim bilgimiz olmadan ne çok fikrimiz oluyor! Çok sinir bozucu.
Bugün de velilerimden biri siz kız istiyordunuz değil mi, olsun 2.ye kızınız olur dedi. Maalesef öyle bir ihtimal yok ilk ve tek düşünüyoruz dedim (Evet kız olsun istiyordum ama üzgün değilim ki zaten, insan 2 günde alışıyormuş :) Canım o benim, ne fark eder kızdı erkekti...)
Ay yok efendim tek çocuk olur muymuş, paylaşmayı öğrenemezmiş. Ben eğitimciyim, her türlü öğretirim dedim.
Hayır belki maddi durumum yok, belki bir hastalığım var, belki çok uğraştım zar zor oldu... Ne bileyim yüzlerce ihtimal var, ne biliyorsun, bu neyin ısrarı?
Sen mi bakacan ömür boyu :)
Hem de daha ilki bile doğmadan neden 2.yi konuşuyoruz? Zaten neden seninle konuşuyoruz? Sen kimsin benim yatak odama karışıyorsun?
Pif sinir şeyler.
Bir de böyle tipler var evet bana da arayı uzatmadan 2.yi de yaparsın birlikte büyürler sonra zor gelir diyenler var... Bi bitmediniz diyesim geliyor.
kaynanaya falan noluyokı canım keyıf benım vucut bnm bebek benım dımı :)kıme ne kı yanı...vla bnm annemde hc agzını acıp bısey demıyo..ama kaynanalar bı yorum ypmazsa catlar cnm sorun o cene durmuyoo :)
Günaydın arkadaşlarnisanbu arkadaşım benimde fırçalarken kanıo ve bazı geceler kanamış oluo sabah kalktıgımda dudaklarımın kenarları kan kurusu dolu... gerçi benim hamilelikten deil bildim bileli böyleyim. her sabah kalktıgımda ilk işim dişlerimi fırcalamak dudaklarımı yıkamak olur :18: sensodyn kullanmanı öneririm... onu kullandığımda pek kanamıo ve sabahları bişey olmuo
bunu yazarken bile üzülüyorum ama bizimkilerde de genel olarak sanki ben hamile değilmişim gibi bir hava var.sanki böyle bir durum yok ne ne kadar oldu diye soruyorlar ne nasıl gidiyor diye birtek doğum günümde bebek hediyesi okadar ne bileyim işte insan sormayıncada bir tuhaf oluyor.sürekli bebekten konuşacak değiliz tabiki ama en azından nasıl gidiyor diye sorulmaz mı ben bahsedersem yorum yapılıyor anlamış değilim
Selam annelerrrr.. Tetenoz aşısını hep duyuyorum ama doktorum hastane ve ekipman aletleri sterilize olduğu için aşı yaptırmadığını söyledi. Ayrıntılı ultrastonu size de önerdi mi ? Herkes oluyor mu yani zorunlu mu ? Benden 2 hafta fazla olan arkadaşım yaptıracak, ama o hiç bir şekilde 2 li 3 lü vs testler yaptırmamıştı. Bende konuşurken ayrıntılı yaptırmayı düşünmediğimi söyledim, bakalım doktorumun talebi ne olacak..
Bir de böyle tipler var evet bana da arayı uzatmadan 2.yi de yaparsın birlikte büyürler sonra zor gelir diyenler var... Bi bitmediniz diyesim geliyor.
Ben de daha birinciyi kucağıma almamışken ikinciyi soranlara resmen deli oluyorum. 2. olur 3. sorarlar.
zaten hayatımız boyunca bu sorularla karşılaşmadık mı?
hayatında biri yok mu diye başlarlar. hayatında biri olunca nişan sorarlar.nişanlanınca evlilik ne zaman diye sormaya başlarlar.
evlenirsin çocuk ne zaman, çocuk olur 2. ne zaman.. ppöfff yanii
bide kızmış bebek diyince olsun kızada ihtiyaç var erkeğede dedi kayınvaldem bana sanki ikinci kız veya erkek olsa, diyecek bende o ne derse onu doğuracam, bi kaç kişide hemen 2. yaparsın dio dedim 1 olsun olsun dediniz şimdide 2. yemi gözünüzü diktiniz dedim millet bi acaip olmuş
Doğru söylüyorsun hatta bana bitane teyze sormuştu kızım evlimisin diye dolmuştayız yani teyzeyi hiç tanımıyorum bile. Evliyim teyze dedim çocuk var mı dedi yok dedim. Olsun olur olur diyo... Sanki olmuyor demişim gibi Bakalım ben istiyor muyum sanane be kadın
banada arkadasın annesi öle demişti şu zavallı kızcağızada Allah versin bebek die hiç samimiyetim bile yok nasıl sinir olmuştum daha 1 yıllık evliydim
Millet ne kadar çok karışıyor bizim özelimize di mi :) Yok sen normal doğur, sen doğuramazsın sezaryan yap... Allahım yarabbim bilgimiz olmadan ne çok fikrimiz oluyor! Çok sinir bozucu.
Bugün de velilerimden biri siz kız istiyordunuz değil mi, olsun 2.ye kızınız olur dedi. Maalesef öyle bir ihtimal yok ilk ve tek düşünüyoruz dedim (Evet kız olsun istiyordum ama üzgün değilim ki zaten, insan 2 günde alışıyormuş :) Canım o benim, ne fark eder kızdı erkekti...)
Ay yok efendim tek çocuk olur muymuş, paylaşmayı öğrenemezmiş. Ben eğitimciyim, her türlü öğretirim dedim.
Hayır belki maddi durumum yok, belki bir hastalığım var, belki çok uğraştım zar zor oldu... Ne bileyim yüzlerce ihtimal var, ne biliyorsun, bu neyin ısrarı?
Sen mi bakacan ömür boyu :)
Hem de daha ilki bile doğmadan neden 2.yi konuşuyoruz? Zaten neden seninle konuşuyoruz? Sen kimsin benim yatak odama karışıyorsun?
Pif sinir şeyler.
bunu yazarken bile üzülüyorum ama bizimkilerde de genel olarak sanki ben hamile değilmişim gibi bir hava var.sanki böyle bir durum yok ne ne kadar oldu diye soruyorlar ne nasıl gidiyor diye birtek doğum günümde bebek hediyesi okadar ne bileyim işte insan sormayıncada bir tuhaf oluyor.sürekli bebekten konuşacak değiliz tabiki ama en azından nasıl gidiyor diye sorulmaz mı ben bahsedersem yorum yapılıyor anlamış değilim
işte bebek emmediği zaman hemen pes edilmiycek canım. Bebekler 72 saat hiç bişey yemeseler bile süt gelmeme riskine karşın depoyla doğuyolar. Yani 72 saat dayanabiliyolar. Anneler kıyamıyolar mama veriyolar sonra bebek mamaya alışıyor. Anne sütü çok önemli olduğu için, bildiğim bir konuda arkadaşlarımı uyarmak istedim. Ayrıca yalancı emzik emen bebek aptal olur demiyorum zaten ama emmeyen bebekler, emenlere göre daha zeki oluyormuş, bunu ben söylemiyorum, bilimsel araştırmalar söylüyor. Vermeyi düşünmemen çok hoş, umarım gerek kalmaz :)
uyumasa bile vermemek gerekiyor canım. Yukarda da belirttiğim gibi sürekli deniyceksiniz emzirmeyi 72 saat dayanıyor, kortkmayın. Allah ona göre yaratmış.bir yakınımın bebeği olmuyordu evlatlık bir bebek aldılar, doktor emzir sütün gelir demiş, mama vermedi emzirdi. Doğum yapmamış kadından süt geldi ve bebeğini emziriyor düşünebiliyor musun? Bu yüzden bizden hayli hayli gelir. Yeter ki mamaya sarılmayalım. Bol bol sütünüz olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?