- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #16.081
Doğru söylüyorsun hatta bana bitane teyze sormuştu kızım evlimisin diye dolmuştayız yani teyzeyi hiç tanımıyorum bile. Evliyim teyze dedim çocuk var mı dedi yok dedim. Olsun olur olur diyo... Sanki olmuyor demişim gibi Bakalım ben istiyor muyum sanane be kadın
Neyyyyyyyyyy zavallı mııııııııııııııııı
bu kayınvalidelerin erkek merağı nedir anlamıyorum. benimkini erkek duyunca havalara uçtular ailecek, kız olsa üzüleceklerdi sanki.
çok sinir oluyorum. hamileliğimle ilgili tek kelime konuşmuyorum onlarla hiç bir şey de beklemiyorum açıkçası.
amin amin amin
bende seninle aynı düşünüyorum
hep dua ediyorum süt için bile :)
malum biz hamişiz dualarımız epey makbul :)
hatta ben doğumum için bile en hayırlı zamanda en hayırlı yerde en hayırlı şekilde diye dua ediyorum...
Süt içinde bol su içcez inşallah en güzel şekilde emzircez!
Yaşasın mamasız büyüyen sağlıklı çocuklar :))
ayrıca eskiden mama mı vardı, hangimiz mamayla büyüdük...
merhaba kızlar bende ağustos annesiyim sat a göre normalde yani 5 ağustos görünüyo ama ultrasonda 26 temmuz görünüyo. artık orası kısmet. ilk defa buraya yazıyorum bnde. hem belki bana bişeyler söylersiniz moral amaçlı yada birilerine fikir olur faydası dokunur bilemicem... ben geçen hafta perşembe günü normal kontrolüme gittim doktora. doktorum bebeğimin beyninde bi problem farketti!! yani tam olaraka bi problem diyemem. normalde 10mm üzerinde olmaması gereken bir değer benim oğlumda 10mm sınırda çıktı. doktorum bana bir prof. tavsiye etti perinatoloji uzmanıymış kendisi hem ayrıntılı ultrason yaptırırısın hemde buna bi bakar kendisi bu konularda uzman bizler çok fazla ayrıntılı bilemeyiz dedi.. ertesi gün hemen eşim randevu aldı zor güç gittik. ben biraz internetten araştırdım ventrikül boynuz diye fazla moralimi bozmak istemedim ama ordada değeri 10.5 mm çıktı yani daha fazla( doktor dediki kontrol altına almamaız lazım dedi. ben bişey olcağını zannetmiyorum dedi. ama 12 mm ye kabul edilebilir dedi. ve beyninde bir bölgeyi tam seçemedi. bu makine yani ultrason çok iyi olmasına rağmen bebek küçük 2 hafta sonra tekrar gidicez yani 30 martta. inşallah ventrikül boynuz büyüme yapmaz ve beynindeki göremediği bölgede tam net seçilir.
inanın bana o kadar sağlıklı bir bebek ki hiç problem yok sadece bu problem var. doktor da dediki yani bilemeyiz eskiden ultrason yoktu belkide sizdede öyleydi yani bizden oğlumuza geçti( allaha dua ediyoruz zaman geçmiyo kızlar. eğer ayrıntılı ultrasona girmediyseniz mutlaka girmenizi tavsiye ederim hemde perinatoloji uzmanına. çok önemli. acaba bu konuda bişeyler bileniniz var mı bana moral verebilcek o kadar çok ihtiyacım var ki anlatamam. allah herkesin bebeğini sağlıklı kucağına almayı nasip etsin benide içinden ayırmasın...
Ben normal doğum yapmak istiyorum benim çevremdekiler de sezeryan yap diye baskı yapıyorlar nedenseKayınvalidem her fırsatta laf arasına sokuşturuyor bu konuyu :) Eşim de geçende sezeryanla doğan çocuklar daha zeki oluyormuş dedi hey allahım ya Bir tek geçen yıl doğum yapan arkadaşım var o beni destekliyor normal doğurdu boyu da sınırlarda 1,52 ve o halde 3,800 gr doğdu oğlu. Dediğin gibi kimse karışmasın ya herkes nasıl doğuracağına kendi karar versin. İnşallah hepimizin mutlu doğum hikayeleri olur
Canım bol bol dua et ve moralini yüksek tut kötüsünü düşünme doktorlar önlem almak için en ufak gördükleri riskleri söylüyorlar haklılarda böylelikle ihmal etmeyip kontrol altına alma şansımız oluyor bizimde. Bak kendin söyledin doktor normal olabilir böyle şeyler bir daha bakalım demiş bu yeterince gönül ferahlatıcı bence meleğine hiç birşey olmayacak ben öyle hissettim :)
merhaba kızlar bende ağustos annesiyim sat a göre normalde yani 5 ağustos görünüyo ama ultrasonda 26 temmuz görünüyo. artık orası kısmet. ilk defa buraya yazıyorum bnde. hem belki bana bişeyler söylersiniz moral amaçlı yada birilerine fikir olur faydası dokunur bilemicem... ben geçen hafta perşembe günü normal kontrolüme gittim doktora. doktorum bebeğimin beyninde bi problem farketti!! yani tam olaraka bi problem diyemem. normalde 10mm üzerinde olmaması gereken bir değer benim oğlumda 10mm sınırda çıktı. doktorum bana bir prof. tavsiye etti perinatoloji uzmanıymış kendisi hem ayrıntılı ultrason yaptırırısın hemde buna bi bakar kendisi bu konularda uzman bizler çok fazla ayrıntılı bilemeyiz dedi.. ertesi gün hemen eşim randevu aldı zor güç gittik. ben biraz internetten araştırdım ventrikül boynuz diye fazla moralimi bozmak istemedim ama ordada değeri 10.5 mm çıktı yani daha fazla( doktor dediki kontrol altına almamaız lazım dedi. ben bişey olcağını zannetmiyorum dedi. ama 12 mm ye kabul edilebilir dedi. ve beyninde bir bölgeyi tam seçemedi. bu makine yani ultrason çok iyi olmasına rağmen bebek küçük 2 hafta sonra tekrar gidicez yani 30 martta. inşallah ventrikül boynuz büyüme yapmaz ve beynindeki göremediği bölgede tam net seçilir.
inanın bana o kadar sağlıklı bir bebek ki hiç problem yok sadece bu problem var. doktor da dediki yani bilemeyiz eskiden ultrason yoktu belkide sizdede öyleydi yani bizden oğlumuza geçti( allaha dua ediyoruz zaman geçmiyo kızlar. eğer ayrıntılı ultrasona girmediyseniz mutlaka girmenizi tavsiye ederim hemde perinatoloji uzmanına. çok önemli. acaba bu konuda bişeyler bileniniz var mı bana moral verebilcek o kadar çok ihtiyacım var ki anlatamam. allah herkesin bebeğini sağlıklı kucağına almayı nasip etsin benide içinden ayırmasın...
ark arkdaslar bı yemek yaptım belım kasıklarım agrıdı cok cabuk yoruluyorum benm gbı olan varmı aranızda
cnm benim umarım korktuğun olmaz benim sana bu konuda tavsiye edebileceğim tek kişi var mükemmel bi doktor prof.Aydan Asyalı Biri ankarada kendisi eğer imkanın varsa bi ona görün derim,hem ultrasonuda diğer doktorlardan farklı ki türkiyede 3 kişide falan var dedi benim 10. haftada kanamam oldu 12de ikili testi yaptırdık tüm riskler düşük çıktı bi problem yok ama bhcg değeri gebelik ayına göre yüksek die not düşmüşler altına doktorumbi profa yönlendirdi bende 2. kişi olarak Aydan Hanımdan randevu aldım,o kücücük bebeğimin karaciğerindeki damarların sesine varana kadar midesine kordonuna beynine ne organ gelirse aklına gösterdi bana Aydan hnm,ve Allahıma şükür bi problem yok dedi kontrole bile çağırmadı kanamamdan dolayı eş bebeğe kan yollamış oda hcg değerimi yüksek çıkarmış zaten risklerin düşük seni yormuşlar dedi,diğer doktorumun yönlendirdiği prof ise 22 haftada gel bi daha bakalım dedi,doktorumda kendi önerdiğinden başkasına gittigimize çok bozuldu,sonra bu hafta kendi doktoruma kontrole gittik bebeğin kafasının arka tarafı biraz tombul zaten yönlendirdiğim profa gideceksiniz bunuda görüşün dedi ayrıntılı ultrasonda,geri ben üsteleyince insanların %80i böle kafalı beyinde bi problem yok falan dedi sonrada 19+5teki çocuğum 300 gr gelişimi 1 hafta geri dedi,nasıl moralim bozuldu gelişimi geri deilmiş araştırdım o kafa yapısıda bi özür deilmiş bi de ben çok soru sorarım doktora sıkıştırdım çünkü çok araştırırım.
Neyse bu hafta gideceğim Aydan hanımada doktorun önerdiğinede bakalım ne diyecekler,Sanada diyeceğim 1 doktorla kısıtlı kalma imkanın varsa git.seni çok ii anlıyorum insanın kafası çok karışıo ben 4 gün hasta yattım nasıl grip bi şekilde gittim ankaraya nasıl perişandım anlatamam Allahım hiç kimseyi evladının sağlığı ile sınamasın sen yüreğini ferah tut çok yüksek deilmiş riskin Allahım şifa verir bolca kırmızı et,balık,ceviz yemeni öneririm bi arkadasım bu saydıklarımla çocuğunun beynindeki kisti eritti anne karnında.
Bende öyleyim maalesef
canım ben öğrenmek istiyorum hangi hastanede yaptırdığını
ve ne kadar ödediğini
merhaba,
bugün ben de fenalık baygınlık gibi bir şeyler geçirdim. sanırım tansiyon düşüklüğünden. kahvaltımı gayet kuvvetli yapmıştım halbuki, ilk dersteydim daha. olacak herhalde... bir sıkıntım yoktu, yalnızca gece az uyumuştum -eğer sebep oysa?
şu anda iyiyim ama rabbim insan ne korkuyor o anartık kendimizi değil içimizdeki melekleri düşünüyoruz daha çok... insan hemen neden böyle oldu, normal mi değil mi diye düşünüp panikliyor ama bu dönemde olabiliyormuş, yaşayan arkadaşlarımız da olmuştu beyazçekirge gibi. çok şükür iyiyiz, daha da iyi olacağız gittikçe... allah hepimizi beterinden korusun.
Bence sen yanlış anlamışsın. Yazdıklarımda "bi aksilik çıkmadığı sürece" konusuna değindim. ilk etapta asla mama vermiycem de dedim. Vücudu sıvı kaybetmesin diye çay kaşığıyla su veririm ancak. Sen şimdi böyle diyince kendimi birden burdakilere zararlı bişey söylemişim gibi hissettim. Anne sütünün öneminden bahsetmek ve bebeğin ilk etapta emmeme ihtimalini konuşmak ne kadar yanlış oldu bilemiyorum. Belki şuan bebekleri emmediği için mamaya geçen anneler 2. de mama vermeden biraz daha zorlayacak da olabilirler bunu okuyunca bilemeyiz:) Bebekleri emmediyse de dünyanın sonu değil yani.
Haa belki de ben başkalarının bebekleri için bu kadar dil döktüğüm için tuhaf biri de olabilirim:) evet.
biz üst komşu yüzünden evimizden taşındık geçen ay. hamile hamile bir de taşındım yani,
o kadın çocuğu bahane etmiş sana, emin ol çocukları olmasa da sizi rahatsız edecek bir şey mutlaka bulurdu. insanın kendisi mal olunca çocuk falan bahane. bizim üst kattaki kadında sabaha kadar topuklu terliklerle dolaşıp duruyordu, birde yerler mermer ve halı yok buranın kültüründe, düşün aşağı gelen gürültüyü, kadının topuk sesleri evde yankılanıyodu, gecenin üçünde beşinde sinirden kalkıp oturuyorduk sabaha kadar eşimle.az beddua etmedim şunun bacağı kırılsa da dolaşamasa ortada diye. alttan vurmaktan bağırmaktan falan da anlamadılar, çözümü sonunda taşınmakta bulduk malesef. şimdiki evim 3.ve son kat, kimse rahatsız edemiyor artık:)
BEnde çıldırıyorum canım bu konuda ya.. Normal dedikçe kayınvalidemm aaaa yapıo, görümcemin biri ben 2 sinide sezeryan yapmısım iikide yapmısım dio. Bende diorum bazıalrıda sezeryan olduguna pişman duyuyorum die alalal dio. Yok sezeryan ol komple bayılt aklınmı yo ksenin diolar. Bende inadına allaha dua ediyorum. Aksilik olmadan sorunsuz o günlere geleyim normale karar verilsin ve epiduralle bi çırpıda dogurayımda görsünler. Birtek kendi annem destekliyor beni, benim dogumlarım kolay oldu kızım bana benzemısındır inş. normal yap diyor. Eşim karısmaz bana bırakır.
bnm annemde kolay dogururmus ben acıl kapısında dogmaya bslamısm zor yetstrmısler dogumhaneye:) ablamda kolay dogurdu...normal dogum ıstıyorum epıdural olsun ama :)ama doktorumm sezeryan olmak zorundasn derse o ayrı...allah hepımz ıcn en hyrılısın versn ıns
Millet ne kadar çok karışıyor bizim özelimize di mi :) Yok sen normal doğur, sen doğuramazsın sezaryan yap... Allahım yarabbim bilgimiz olmadan ne çok fikrimiz oluyor! Çok sinir bozucu.
Bugün de velilerimden biri siz kız istiyordunuz değil mi, olsun 2.ye kızınız olur dedi. Maalesef öyle bir ihtimal yok ilk ve tek düşünüyoruz dedim (Evet kız olsun istiyordum ama üzgün değilim ki zaten, insan 2 günde alışıyormuş :) Canım o benim, ne fark eder kızdı erkekti...)
Ay yok efendim tek çocuk olur muymuş, paylaşmayı öğrenemezmiş. Ben eğitimciyim, her türlü öğretirim dedim.
Hayır belki maddi durumum yok, belki bir hastalığım var, belki çok uğraştım zar zor oldu... Ne bileyim yüzlerce ihtimal var, ne biliyorsun, bu neyin ısrarı?
Sen mi bakacan ömür boyu :)
Hem de daha ilki bile doğmadan neden 2.yi konuşuyoruz? Zaten neden seninle konuşuyoruz? Sen kimsin benim yatak odama karışıyorsun?
Pif sinir şeyler.
cnm gereksz ınsan cok ...mıllet yorum yapmasa duramıyo...banada cnsıyet soruyolar kız dıyorumm olsunn hyrlı olsun flan dıyolar boyle sankı kotu bısey gbı...ben zaten kız ıstıyodum dıyorum boyle sacma sapan gereksz seyler...ıkıncı erkek olur...bnm ıkıncıyı ypıcamı nerden bılıyosun belkı o da kız olucak sanane yanı :)luzumsz ınsanlar
ark arkdaslar bı yemek yaptım belım kasıklarım agrıdı cok cabuk yoruluyorum benm gbı olan varmı aranızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?