- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #16.021
sizlere birşey sormak istiyorum internetden alış veriş yapan varmı
tereddüt ediyorum dik süpürgeye ihtiyacım var fakırın 1600 wot dik süpürgesini almak istiyorum
jarzlı süpürgem çekmiyor evde küçük çocuğum olduğundan kırıntı çok oluyor hergün büyük sulu süpürgemide kuramıyorum
bu hem el süpürgesi gibi hemde eğilmeden süpürüyorsun daha kullanışlı
acaba orjınalınımı gönderirler bir fikri olan varmı
Tuhaf bulmamın sebebi tarzındı canım. Kimseyi yargılamak bize düşmez sonuçta. Herkes çocuğu için en iyisini ister ne bileyim burada biz ilk defa anne olacağız ama birsürü arkadaşın 2. ya da 3. bebeği... yazdıklarını okuyup üzülürler o kadar keskin yazmışsın ki sert gibi geldi tarzın. Ben de bebeğim için en doğalı neyse onu istiyorum kendim 2 yaşını doldurana kadar emmiş biri olarak çocuğumu elimden geldiğince emzirmek isterim. Şartlar dahilinde emzikten de uzak tutmaya çalışırım ama ne olacağı bilinmez herşeyi yaşayıp tecrübe edeceğiz :)
aynen öyle canım haklıyken haksız duruma bile düşülüyor artık. ben her iki taraf asker mazallah birşey olur sinirli oluyorlar zaten o yüzden çok korktum bacaklarım titredi ya. keşke eşim yerine ben gitseydim onada izin vermiyor sen hamile halinle ne diye gidiyorsun otur deyip banada kızdı olanlar oldu zaten kadın çok fena yaaaaa. bana eşinizi yollayacağınıza siz niye gelmediniz diyor. eşimde hamile hakiyle eşimi mi çıakracaktım dedi .ben arada yukarıya vuruyordum ses çok çıakrdıklarında. eşim diyorki bu kadın resmen kavga etmek için seni bekliyormuş diyor.
selam kızlar :)
iş yoğunluğu sebebiyle uzun bir ara verdim foruma ama mesajları elimden geldiğince okumaya çalıştım. Umarım hepinizin ve bebişlerin keyfi yerindedir. Beni yorulduğum zamanlarda fazlaca uyarıyor olması dışında:d biz prensesimle gayet iyiyiz. Cinsiyetimiz geç de olsa belli oldu :)
umarım arayı bu kadar uzatmadan sohbetlerinize tekrar katılabilirim.. Bebişlere ve kendinize iyi bakın :)
kızlar bir haftadır gribim kendi kendime geçirmeye çalıştım ama sinüslerim dolu artık nefes almakta zorlanıyorum ve hınkırmaktan karnım acımaya başladı aile hekimim pelesilin türevi ilaç verdi önce kullanmadım ama şimdi başlamak zorunda kaldım acaba birazdaha dayansamıydım vicdan yaptım şimdide
Kızlar diş eti kanaması önerileriniz için sağolun dikkate alıcam
Canım seninle doğum tarihlerimiz yakın bana 26 şubatta gel demişlerdi:44: doktorunu ara bi sor istersen:44:
kızlar bir haftadır gribim kendi kendime geçirmeye çalıştım ama sinüslerim dolu artık nefes almakta zorlanıyorum ve hınkırmaktan karnım acımaya başladı aile hekimim pelesilin türevi ilaç verdi önce kullanmadım ama şimdi başlamak zorunda kaldım acaba birazdaha dayansamıydım vicdan yaptım şimdide
Aldıklarını güle güle kullanın canım. Bana herkes kızıyor. Başta kendi öz annem kadının ilk torunu hiç heyecan yok. Hiç birşey aldırmıyor daha erken diye. Haftasonu hep annemle çıkarız alışverişe ben zorla sokuyorum bebek mağzalarına. Korkuyo galiba bişey olcak diye ondan mı aldırmıyo bilmiyom. Doktor da eşimin önünden 7. aya kadar sakın bişi alma dedi. Şimdi eşim de aldırmıyor.
günaydın kızlar,
bugün sabahtan beri doğumdan bahsettik işyerinde. yaa ben doğumdan korkuyorum. arkadaşlar da sezeryanı iyice kötülediler, normal doğum için dua et diyorlar. psikolojik destek mi alsam nedir? bi de "bebeğimi beklerken" diye bir kitap okuyorum. doğum bölümündeyim. resimler filan var. cahilce bu işe girmek daha iyi herhalde. okudukça korkum azalacağına artıyor
selam kızlar
bugün sağlık ocağından beni aradılar
tetenoz aşısı için yarın sabah sağlık ocağına gitmem gerekiyormuş :18:
daha erken değilmi yaa
tetenoz aşısı yaptıran hamişler, siz kaçıncı haftanızda yaptırdınız aşınızı...
cnm bn bu kadr net konusma...dogduktan sonra nelerle karsılasıcaz bılmıyoruz bı yerde onlar bızı yonlerdırıcek....bnm ablam erken dogum yaptı ve sutunun gelmesı ımkanszdı kuvozde 2 gun kaldı damardan beslendı snra mama verdıler mınıcık bı bıberonla onu bıle yarım saatte ıcıyodu annesının memesını emmeyı bıle bılmıyodu cnku o kabılıyetı 9. ayda kazanırmıs annenın karnında bebek yanı bı 72 sa yoktu yıgenım ıcın zaten 1bucuk kıloydu...ablam yapmam dedıgı herseyı yapıyo suan cnku cok huzursuz bı bebek...yanı cnm onlar bızı yonlendırıyo bı yerde ıns sutumuz olur hepımızn ek bıseyee ıhtıyac duymayız ama ben kendı adıma bebegım orda aglarken dayanamam kesınlıkle yıgenım aglayınca bıle dayanamıyorum
bence de henüz erken...bir çok arkadaş hevesle almaya başladı topikte,hatta hepsini tamamlayanlar bile var :) ama benim kendi düşüncem ben nisan-mayıs düşünüyorum alışverişi...mayısta herşeyi tamamlamış olmak istiyorum çünkü yaz geliyor o sıcakta hiç bişey yapamam....acele etmeye gerek yok,sakinn :)
aynı fikirdeyim,fazla incelemek,fotoğraf video bakmak izlemek kötü etkiliyor ama ben yine de normal doğum yapabilcek yapıda değilim :/ ben daha bekarken izlemiştim normal,sezerayn doğum hepsini...ve bayılmıştım :)) sezeryanı niye kötülüyorlar anlamış değilim..sezeryanla doğan bir sürü insan var memlekette,hatta ben 32 yaşıma giricem kendi arkadaşlarım yaşıtlarım var sezeryanla doğmuş olan...kimse de bir anormallik yok şükür :) normal doğum yapmaya müsait olmakta illa fiziksel olmuyor,psikolojik,ruhsal olarakta müsait olunmalı...kimse kimseyi buna zorlayamaz bence..hatta doktor bile..
kolay bişey değil o normal doğum denen olay...bazı insanlar çok rahat doğum yapıyor onun için millete de öyle akıl veriyor..oysa her insan bir değil..her doğum her hamilelik bir değil....bence bu konular başkalarına akıl verilecek konular değil....bazıları da çok acı çekiyor doğumda,karşıda ki de çeksin diye mi nedir normal yap diye baskı yapıyor :) böyle psikopatlar da var :)
bana doktorum 20.22. hafta dedi..henüz olmadım...bence de çok erken aranmışsın...arkadaşlar da demiş zaten
ben de büyük konuşmama taraftarıyım her zaman çünkü büyük konuşunca insanın başına geliyor..bu konuda katılıyorum size yalnız şu emmeyi bilmeme olayına takıldım....9.ayda değil emme refleksi,anne karnında 4.5. aylarda bu refleksi kazanıyorlar...benim bildiğim bu...
bir de bi arkadaşım yeni doğum yaptı şey dedi..doğumdan önce sütünü sağıp dolaba koy dedi..hani bu bahsed,ilen gibi bi durum olursa diye...doğuma yakın süt geliyo mu ki herkeste? gelenler oluyor ama herkeste gelir mi ki?
merhabalar güzel anneler bebişler ne durumda bizim keyfimiz yerinde kasığımda ufak yekmeler hissediyorum başka hisseden varmı çok aşağıda değilmi bu tekmeleme ?
merhabalar güzel anneler bebişler ne durumda bizim keyfimiz yerinde kasığımda ufak yekmeler hissediyorum başka hisseden varmı çok aşağıda değilmi bu tekmeleme ?
cnm bnmde oyle oluyo genelde bazen kıprdama gıbı ama gecen aksam otururken karnımın pıt dıye segırdıgını gordummm ınanamadım yaa esım uyuyodu uyandrdm korktu noluyo dıye adam arada boyle bıraz sert deyıyo ama nadır daha ne tekmeler olucak annesı :)
aynı fikirdeyim,fazla incelemek,fotoğraf video bakmak izlemek kötü etkiliyor ama ben yine de normal doğum yapabilcek yapıda değilim :/ ben daha bekarken izlemiştim normal,sezerayn doğum hepsini...ve bayılmıştım :)) sezeryanı niye kötülüyorlar anlamış değilim..sezeryanla doğan bir sürü insan var memlekette,hatta ben 32 yaşıma giricem kendi arkadaşlarım yaşıtlarım var sezeryanla doğmuş olan...kimse de bir anormallik yok şükür :) normal doğum yapmaya müsait olmakta illa fiziksel olmuyor,psikolojik,ruhsal olarakta müsait olunmalı...kimse kimseyi buna zorlayamaz bence..hatta doktor bile..
kolay bişey değil o normal doğum denen olay...bazı insanlar çok rahat doğum yapıyor onun için millete de öyle akıl veriyor..oysa her insan bir değil..her doğum her hamilelik bir değil....bence bu konular başkalarına akıl verilecek konular değil....bazıları da çok acı çekiyor doğumda,karşıda ki de çeksin diye mi nedir normal yap diye baskı yapıyor :) böyle psikopatlar da var :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?