2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım bende aynı dertten muzdariptim
küçük kızım olduğu için hergün ev süpürüyorum
benımde sulu süpürgem var ama hergun onuna uğraşmaktan bıkmıştım
bende en sonunda bu süpürgeyi aldım inan rahat ettim çok kullanışlı
şimdi kızımla beraber temizlik yapıyoruz

kızlar bir haftadır gribim kendi kendime geçirmeye çalıştım ama sinüslerim dolu artık nefes almakta zorlanıyorum ve hınkırmaktan karnım acımaya başladı aile hekimim pelesilin türevi ilaç verdi önce kullanmadım ama şimdi başlamak zorunda kaldım acaba birazdaha dayansamıydım vicdan yaptım şimdide

Bence sen yanlış anlamışsın. Yazdıklarımda "bi aksilik çıkmadığı sürece" konusuna değindim. ilk etapta asla mama vermiycem de dedim. Vücudu sıvı kaybetmesin diye çay kaşığıyla su veririm ancak. Sen şimdi böyle diyince kendimi birden burdakilere zararlı bişey söylemişim gibi hissettim. Anne sütünün öneminden bahsetmek ve bebeğin ilk etapta emmeme ihtimalini konuşmak ne kadar yanlış oldu bilemiyorum. Belki şuan bebekleri emmediği için mamaya geçen anneler 2. de mama vermeden biraz daha zorlayacak da olabilirler bunu okuyunca bilemeyiz:) Bebekleri emmediyse de dünyanın sonu değil yani.

Haa belki de ben başkalarının bebekleri için bu kadar dil döktüğüm için tuhaf biri de olabilirim:) evet.

biz üst komşu yüzünden evimizden taşındık geçen ay. hamile hamile bir de taşındım yani,
o kadın çocuğu bahane etmiş sana, emin ol çocukları olmasa da sizi rahatsız edecek bir şey mutlaka bulurdu. insanın kendisi mal olunca çocuk falan bahane. bizim üst kattaki kadında sabaha kadar topuklu terliklerle dolaşıp duruyordu, birde yerler mermer ve halı yok buranın kültüründe, düşün aşağı gelen gürültüyü, kadının topuk sesleri evde yankılanıyodu, gecenin üçünde beşinde sinirden kalkıp oturuyorduk sabaha kadar eşimle.az beddua etmedim şunun bacağı kırılsa da dolaşamasa ortada diye. alttan vurmaktan bağırmaktan falan da anlamadılar, çözümü sonunda taşınmakta bulduk malesef. şimdiki evim 3.ve son kat, kimse rahatsız edemiyor artık:)

merhaba hoşgeldin inanki bugün seni merak edip profiline baktım.ne durumdasın herşey yolundamı diye.içime doğmuş demek ki yazacağın:) bebişini bayağı büyütmüşsün maaşallah..tekrar hoşgeldin..

Kadın doğum doktoruna da danış canım belki o sağlıklı bulmaz ilacı belli olmaz. Bana burun spreyini bile kullandırmadı

Bunu Zara home'da gecen hafta beğenmiştim. Kullanışlı olur mu çok emin olamadım o an almadım. Ama aklımda kaldı.Siz ne düşünüyorsunuz. Sizce kızımın minik eşyaları için toparlayıcı olur mu?

merhaba çiçeği burnunda anneler bende ağustos 2013 annesi olucam inşallah. heyecanla bekliyorum. her türlü deneyime ihtiyacım var benim de malum takipteyim

Kızlar lansinoh meme ucu kremi sipariş etmiştim bugün geldi çok yoğun bir krem parasına bakmayın 2 çocuk emzirirsiniz bence bitmez kolay kolay Denemek için çatlak dudağıma sürdüm azıcık aldım kremden yumuşacık oldu güzel sanki

öncelikle çok geçmiş olsun okuyunca yazma ihtiyacı hissettim...birara benimde sinüslerim doluydu ve inanılmaz başağrısı çekiyordum. bir küçük mutfak leğenine kaynar su döküp buğu yaptım kendime. 20 dakika kadar. kafami leğenin üzerine tutup üzerimi havluyla kapıyorduk ki solunumu iyice o sıcak buhardan yapıyım diye. nefesini burnundan alıp ağzından vermen gerekiyor. inan gecesinde pis pis akıntım başladı da başağrım filan hafifledi...

bir dene istersen...

bence de henüz erken...bir çok arkadaş hevesle almaya başladı topikte,hatta hepsini tamamlayanlar bile var :) ama benim kendi düşüncem ben nisan-mayıs düşünüyorum alışverişi...mayısta herşeyi tamamlamış olmak istiyorum çünkü yaz geliyor o sıcakta hiç bişey yapamam....acele etmeye gerek yok,sakinn :)

aynı fikirdeyim,fazla incelemek,fotoğraf video bakmak izlemek kötü etkiliyor ama ben yine de normal doğum yapabilcek yapıda değilim :/ ben daha bekarken izlemiştim normal,sezerayn doğum hepsini...ve bayılmıştım :)) sezeryanı niye kötülüyorlar anlamış değilim..sezeryanla doğan bir sürü insan var memlekette,hatta ben 32 yaşıma giricem kendi arkadaşlarım yaşıtlarım var sezeryanla doğmuş olan...kimse de bir anormallik yok şükür :) normal doğum yapmaya müsait olmakta illa fiziksel olmuyor,psikolojik,ruhsal olarakta müsait olunmalı...kimse kimseyi buna zorlayamaz bence..hatta doktor bile..

kolay bişey değil o normal doğum denen olay...bazı insanlar çok rahat doğum yapıyor onun için millete de öyle akıl veriyor..oysa her insan bir değil..her doğum her hamilelik bir değil....bence bu konular başkalarına akıl verilecek konular değil....bazıları da çok acı çekiyor doğumda,karşıda ki de çeksin diye mi nedir normal yap diye baskı yapıyor :) böyle psikopatlar da var :)

bana doktorum 20.22. hafta dedi..henüz olmadım...bence de çok erken aranmışsın...arkadaşlar da demiş zaten

ben de büyük konuşmama taraftarıyım her zaman çünkü büyük konuşunca insanın başına geliyor..bu konuda katılıyorum size yalnız şu emmeyi bilmeme olayına takıldım....9.ayda değil emme refleksi,anne karnında 4.5. aylarda bu refleksi kazanıyorlar...benim bildiğim bu...

bir de bi arkadaşım yeni doğum yaptı şey dedi..doğumdan önce sütünü sağıp dolaba koy dedi..hani bu bahsed,ilen gibi bi durum olursa diye...doğuma yakın süt geliyo mu ki herkeste? gelenler oluyor ama herkeste gelir mi ki?

merhabalar güzel anneler bebişler ne durumda bizim keyfimiz yerinde kasığımda ufak yekmeler hissediyorum başka hisseden varmı çok aşağıda değilmi bu tekmeleme ?

cnm bnm dedıgım doguma yakın bı olay degıl...ocakta sonunda dogması gereken bebek kasım sonunda dogdu yanı 2 ay once...meme emmekten bhsedıyorum cnm emme refleksı degıl tutmayı ve cekmeyı bılmıyo 9.ayda ogrenırmıs bunu...avcum kadar bıberonu yarım saatte ıcıyodu yoruluyodu bunu dıyen hstanedekı yogum bakım hemsırelerı ve cocuk doktoru ben onların soyledıgını ve gordugumu soyledm cnm

merhabalar güzel anneler bebişler ne durumda bizim keyfimiz yerinde kasığımda ufak yekmeler hissediyorum başka hisseden varmı çok aşağıda değilmi bu tekmeleme ?

cnm bnmde oyle oluyo genelde bazen kıprdama gıbı ama gecen aksam otururken karnımın pıt dıye segırdıgını gordummm ınanamadım yaa esım uyuyodu uyandrdm korktu noluyo dıye adam arada boyle bıraz sert deyıyo ama nadır daha ne tekmeler olucak annesı :)

Ben de bazen öyle hissediyorum çok aşağıda. Bebiş amniyon sıvısında dönüyor ya hani, bazen ayaklar aşağıda kafa yukarda oluyor o zaman hissediyoruz sanırım. Bol bol yeri var bebişin her türlü dönüyor işte:)

kızlar son ay falan sakın göğüs uçlarınızla oynamayın süt getirmeye falan çalışmayın doğumu tetikleyen bi hormonun salgılanmasını tetikliyormuş erken doğuma falan neden olabilirmiş allah korusun... okuduğum kitapta yazıyordu araştırın isterseniz...

Benim kızım da bazen vajinaya yakın pıt pıt vuruyor o seyirme gibi. Ama göbeğimin sağ yada sol yanına dogru vuruyorsa seyirme ötesi oluyor artık. Kazagımdan bile görebiliyorum vurdugunda az once gördüm bir iki vurdu bende diktim gözleri karnıma bidaha vurdu kuvvetli(maşallah) dışardan bakıldıgında da görebiliyorum artık. Gözlerim dolduuu, çok güzel birşeyy

Ben normal doğum yapmak istiyorum benim çevremdekiler de sezeryan yap diye baskı yapıyorlar nedense Kayınvalidem her fırsatta laf arasına sokuşturuyor bu konuyu :) Eşim de geçende sezeryanla doğan çocuklar daha zeki oluyormuş dedi hey allahım ya Bir tek geçen yıl doğum yapan arkadaşım var o beni destekliyor normal doğurdu boyu da sınırlarda 1,52 ve o halde 3,800 gr doğdu oğlu. Dediğin gibi kimse karışmasın ya herkes nasıl doğuracağına kendi karar versin. İnşallah hepimizin mutlu doğum hikayeleri olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…