- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #16.041
Ben normal doğum yapmak istiyorum benim çevremdekiler de sezeryan yap diye baskı yapıyorlar nedenseKayınvalidem her fırsatta laf arasına sokuşturuyor bu konuyu :) Eşim de geçende sezeryanla doğan çocuklar daha zeki oluyormuş dedi hey allahım ya Bir tek geçen yıl doğum yapan arkadaşım var o beni destekliyor normal doğurdu boyu da sınırlarda 1,52 ve o halde 3,800 gr doğdu oğlu. Dediğin gibi kimse karışmasın ya herkes nasıl doğuracağına kendi karar versin. İnşallah hepimizin mutlu doğum hikayeleri olur
bnde onu ılk gecen gun gordum ve resmen dondum kaldm gozlerım doldu tekrarını bklıyorum:) kucuk mınnaklar guclenıyolar artıkBenim kızım da bazen vajinaya yakın pıt pıt vuruyor o seyirme gibi. Ama göbeğimin sağ yada sol yanına dogru vuruyorsa seyirme ötesi oluyor artık. Kazagımdan bile görebiliyorum vurdugunda az once gördüm bir iki vurdu bende diktim gözleri karnıma bidaha vurdu kuvvetli(maşallah) dışardan bakıldıgında da görebiliyorum artık. Gözlerim dolduuu, çok güzel birşeyy
merhabalar güzel anneler bebişler ne durumda bizim keyfimiz yerinde kasığımda ufak yekmeler hissediyorum başka hisseden varmı çok aşağıda değilmi bu tekmeleme ?
cnm bnm dedıgım doguma yakın bı olay degıl...ocakta sonunda dogması gereken bebek kasım sonunda dogdu yanı 2 ay once...meme emmekten bhsedıyorum cnm emme refleksı degıl tutmayı ve cekmeyı bılmıyo 9.ayda ogrenırmıs bunu...avcum kadar bıberonu yarım saatte ıcıyodu yoruluyodu bunu dıyen hstanedekı yogum bakım hemsırelerı ve cocuk doktoru ben onların soyledıgını ve gordugumu soyledm cnm
BEnde çıldırıyorum canım bu konuda ya.. Normal dedikçe kayınvalidemm aaaa yapıo, görümcemin biri ben 2 sinide sezeryan yapmısım iikide yapmısım dio. Bende diorum bazıalrıda sezeryan olduguna pişman duyuyorum die alalal dio. Yok sezeryan ol komple bayılt aklınmı yo ksenin diolar. Bende inadına allaha dua ediyorum. Aksilik olmadan sorunsuz o günlere geleyim normale karar verilsin ve epiduralle bi çırpıda dogurayımda görsünler. Birtek kendi annem destekliyor beni, benim dogumlarım kolay oldu kızım bana benzemısındır inş. normal yap diyor. Eşim karısmaz bana bırakır.
bende aynı yerlerde hissediyorum..benim sürekli sol kasıkta aşağıda...ayakları hep orda mı duruyor acaba diyorum?
anladım..çok küçük olur tabi 2 ay önce doğan..
benim dediğimi bilen var mı peki,doğuma yakın illa süt gelir mi öyle sağıp dolaba koyacak kadar?
ha bir de doğuma 1 ay kala falan göğüslere krem sürmeye başlamak lazımmış...2 arkadaşım da aynı şeyi söyledi..bebek çok hırpalıyormuş sonradan yara fln oluyormuş onu engellemek için önceden bakım yapmak lazımmış..
hatta lansinoh önerdi..
bnm annemde kolay dogururmus ben acıl kapısında dogmaya bslamısm zor yetstrmısler dogumhaneye:) ablamda kolay dogurdu...normal dogum ıstıyorum epıdural olsun ama :)ama doktorumm sezeryan olmak zorundasn derse o ayrı...allah hepımz ıcn en hyrılısın versn ıns
canım rahat ol herşey yolunda dediyse benimkide biraz uzun sürdü yarım saat falan herşeyine tek tek baktı resimlerini damarların dirençlerini falan bir sürü resim verdi hatta görüntülerinin hepsini dvd ye çekti dışarda yaptırdığım için doktoruma ayrıntılı bi rapor yazdı bu normal şu normal falan die altınada bütün değerlerini boyunu kilosunu doğum tarihini işte damarların göbek kordonunun değerlerini yazdı altınada haftasıyla uyumludur falan dedi ayrıca bedava olarak 2 kontrole daha çağıracağını söyledi hemde uygun fiyata yaptırdım gidecek arkadaşlar varsa tavsiye edebilirim fiyat dışarıya görede uygun
bana 20+5 e randevu verdiler. doktoruna bir danış istersenselam kızlar
bugün sağlık ocağından beni aradılar
tetenoz aşısı için yarın sabah sağlık ocağına gitmem gerekiyormuş :18:
daha erken değilmi yaa
tetenoz aşısı yaptıran hamişler, siz kaçıncı haftanızda yaptırdınız aşınızı...
kızlar son ay falan sakın göğüs uçlarınızla oynamayın süt getirmeye falan çalışmayın doğumu tetikleyen bi hormonun salgılanmasını tetikliyormuş erken doğuma falan neden olabilirmiş allah korusun... okuduğum kitapta yazıyordu araştırın isterseniz...
cnm bn bu kadr net konusma...dogduktan sonra nelerle karsılasıcaz bılmıyoruz bı yerde onlar bızı yonlerdırıcek....bnm ablam erken dogum yaptı ve sutunun gelmesı ımkanszdı kuvozde 2 gun kaldı damardan beslendı snra mama verdıler mınıcık bı bıberonla onu bıle yarım saatte ıcıyodu annesının memesını emmeyı bıle bılmıyodu cnku o kabılıyetı 9. ayda kazanırmıs annenın karnında bebek yanı bı 72 sa yoktu yıgenım ıcın zaten 1bucuk kıloydu...ablam yapmam dedıgı herseyı yapıyo suan cnku cok huzursuz bı bebek...yanı cnm onlar bızı yonlendırıyo bı yerde ıns sutumuz olur hepımızn ek bıseyee ıhtıyac duymayız ama ben kendı adıma bebegım orda aglarken dayanamam kesınlıkle yıgenım aglayınca bıle dayanamıyorum
Ben normal doğum yapmak istiyorum benim çevremdekiler de sezeryan yap diye baskı yapıyorlar nedenseKayınvalidem her fırsatta laf arasına sokuşturuyor bu konuyu :) Eşim de geçende sezeryanla doğan çocuklar daha zeki oluyormuş dedi hey allahım ya Bir tek geçen yıl doğum yapan arkadaşım var o beni destekliyor normal doğurdu boyu da sınırlarda 1,52 ve o halde 3,800 gr doğdu oğlu. Dediğin gibi kimse karışmasın ya herkes nasıl doğuracağına kendi karar versin. İnşallah hepimizin mutlu doğum hikayeleri olur
BEnde çıldırıyorum canım bu konuda ya.. Normal dedikçe kayınvalidemm aaaa yapıo, görümcemin biri ben 2 sinide sezeryan yapmısım iikide yapmısım dio. Bende diorum bazıalrıda sezeryan olduguna pişman duyuyorum die alalal dio. Yok sezeryan ol komple bayılt aklınmı yo ksenin diolar. Bende inadına allaha dua ediyorum. Aksilik olmadan sorunsuz o günlere geleyim normale karar verilsin ve epiduralle bi çırpıda dogurayımda görsünler. Birtek kendi annem destekliyor beni, benim dogumlarım kolay oldu kızım bana benzemısındır inş. normal yap diyor. Eşim karısmaz bana bırakır.
hehe bende çarşıda doğacakmısımAnneme doktor açılma var demiş, akşama kadar oyalan. Annemde saolsun gezenti çarşıya gitmiş, gezmişş.. suyu gelmiş zor yetiştirmişler. YOllarda doğacakmışım tabi doktor nederse. Benimde şuan eşi rahimdeymiş ama korkma 30. haftadan sonra yukarı çıkanlarda oluyor. Ozaman normal olur dedi. (Tabi birde bel ağrı durumlarıma göre de değişecek.) Rabbim herkesin gönlüne göre bir doğum nasip etsin
bu konularda ılk bebılserımız oldugundan cahılız canım ama ılk sutu bebegın memeden cekmesı ıyı olur dıyolar ynlıs o zaman hastanede duymustum...ılk gelen sut bıraz daha katı oluyomus ve bagısıklık sıstemı ıcın onemlıymıs bebegın..ama oyle onceden sagan kısılerde var demekkı dogum zmanı bunları ıyıce ogrenıcez artık
luboyfcum nasılsın canım, bugünmüydü senin kontrolün. Bebişin cinsiyetini öğrendi mi ?
Millet ne kadar çok karışıyor bizim özelimize di mi :) Yok sen normal doğur, sen doğuramazsın sezaryan yap... Allahım yarabbim bilgimiz olmadan ne çok fikrimiz oluyor! Çok sinir bozucu.
Bugün de velilerimden biri siz kız istiyordunuz değil mi, olsun 2.ye kızınız olur dedi. Malesef öyle bir ihtimal yok ilk ve tek dedim, alıştım artık ama dedi. (Evet kız olsun istiyordum ama üzgün değilim ki şimdi zaten)
Ay yok efendim tek çocuk olur muymuş, paylaşmayı öğrenemezmiş. Ben eğitimciyim, her türlü öğretirim dedim.
Hayır belki maddi durumum yok, belki bir hastalığım var, belki çok uğraştım zar zor oldu... Ne bileyim yüzlerce ihtimal var, ne biliyorsun, bu neyin ısrarı?
Sen mi bakacan ömür boyu :)
Hem de daha ilki bile doğmadan neden 2.yi konuşuyoruz? Zaten neden seninle konuşuyoruz? Sen kimsin benim yatak odama karışıyorsun?
Pif sinir şeyler.
canım sana katılıyorum, büyük konuşmamak lazım, ben ilk kızımda gece 3 lere kadar uğraştım mama vermeyeceğim diye, mama verince kendimi yetersiz hissediyordum ama uyumuyordu, mecbur verdim, zaten 5 aylık işe başladım, süt sağsamda bakıcı arada mecbur mama verdi, 2. de ise bebeğin ekstra isteği yoktu hiç mama vermedim ama bana bağımlı oldu bu sefer, kızımı en azından mama alabildiği için arada bırakabiliyordum oğlumla yapışık ikiz gibi olduk, o da beni çok yordu 19 ay emzirdim ama 6 kg filan verdim,ne bileyim onun için iyi oldu ama hiç mama istemediği için meme bağımlı oldu, 3. bu yüzden bizim için uğurlu geldi, sayesinde 2.yi rahatça sütten kesebildim, yoksa bırakabileceğim yoktu
emzirmek zaten içgüdüsel birşey , insan emziremezse içgüdüsel olarak kendini yetersiz hissediyor, ama biberon alan mama içebilen çocuk çok rahat oluyor çalışan anneler için
Ben annemin 2. çocuğuyum abimde 18 saatlik bir bekleyişten sonra sezaryene almak zorunda kalmışlar. Aramız az olduğu için ben de mecbur öyle doğmuşum. Ne diyeyim inşallah anneme çekmem vücut yapımız benzemiyor zaten. Annem karışmıyor hiç fikrini söylemedi o konuda melek annemEşime de sanırım kayınvalidem anlatıyor böyle şeyleri genelde annesini takmaz ama konu bebeği olunca endişelendi sanırım kıyamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?