- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #16.121
Ben de bugün doktora gittim, bebeğimiz KIZ imiş :)
Allah sağlıkla, güzelliklerle kavuştursun bizi inş.
22. haftaya detaylı ultrason verdi ve 2 paket demir hapı verdi..
Kabus geri döndü, kayısı, ılık su ve ben
LUBOYF seni merak ediyorum seninde bugündü kontrolün umarım cinsiyetini öğrenmişsindir?
kızlar bu erkek çocuğu merakını bu ara okadar yaşıyorum ki
ALLAH izin verirse oğlum olacak
ama kızıma daha çok düşkün oldum sanki
şu anda oturduğum yerde, bebeğin cinsiyeti kız ise KIZ DİYORLAR
ama bebek erkek ise ÇOCUK DİYORLAR
önceleri anlamadım
hatta bir teyze hamile olduğumu öğrenınce inşallah çocuğun olur dedi
bende teyzecım zaten bir çocuğum var dedim
oda yok kız demiyorum yanı çocuk derken oğlun olur ınsallah dedi
ben tabı ağzım açık ne diyor bu kadın yaa derken aynı olay doktor kontrolumde de yaşandı
doktorum ultrasonda bebeğe bakarken cinsiyeti bellimi diye sordum
o da- ee ÇOCUK BU dedi
- yani??? dedim
doktor- gözünaydın çocuğun olacak yani oğlun demesin mi
yahu gülermisin ağlarmısın
koskoca doktor bile böyle derse artık gerisini hiç düşünemiyorum
arkadaşlar, daha şimdiden konuşmaya başlayan aile büyüklerimiz bebeklerimiz doğduğunda daha da canavara dönüşecekler : ))) forumda bir konudan alıntı yapıp buraya yapıştırmak istiyorum müsadenizle, BHK isimli bir üyenin yazısı ve yorumları. şahsen koptum okurken;
-bebeği öyle tutma,dizlerinden bastır sırtı dinlensin. (tüm gün sırtında yük taşıyor,doğru)
-haftada bir ellerini , ayaklarını sil. (yok kokuşuk daha iyi oluyor)
-yedek önlük yok mu yanında,bu nemli hasta olcak. (acemi anne yedek önlük koymamış)
-çok kusuyor,hasta etmiş olmayasın? (evet çok uğraştım,başardım)
-top gibi olmuş çocuk,battaniyesini düzelt. (o rahat böyle)
-üzerine yelek giydirelim,üşücek. (hee tüm hafta hasta gezen 4 yaşındaki elti cocuğunun yeleğini giydirmek süper fikir)
-beşiğe koy ben uyutayım. (benim bebeğim ben uyutmak istiyorum)
-sen yemeğini ye,bırak ben sallıyım. (benim bebeğim ben sallamak istiyorum)
-sen in,arabaya ben indireyim. (benim bebeğim ben indiricem,sen evinde kal)
-sen bulaşıklara bak ben tutarım. (...)
-altını ıslak mendille sildikten sonra kremini sür (yok ben b.kunun üstüne sürücem,özel zevkim)
-çorabının lastiği sıkıyor gibi,kıvır uç kısmını. (bebek çorabı bu ya!?)
-elbisesi yok mu neden giydirmiyorsun? (yok garibanın elbisesi falan,kızılaydan gelecek yardımı bekliyoruz)
-boynuna bişey koy,kusunca ıslanıyor,hasta olcak. (boynuna sünger döşettim ben onun,bişey olmaz)
-tükürükleri çıktı,ağzını sil. (yok yakışıyor ona)
-tatlıdan da ye,fasülyeden de sütün kesilcek. (ben iyi cins bir ineğim,sütüm kesilmez)
-bebeklerin tırnakları jilet gibi olur,sık kesiyor musun? (hayır oje şık durmuyor o zaman)
-kucağında nasıl duruyor o öyle,oturtuyor musun yoksa! (hayır amuda kaldırdım)
Ahahahah öldürdün beni gülmektenEvet bizim orda erkeklere çocuk derler Trakya şivesi böyledir. Orda görev yapan doktorlar şiveyi öğrenirler ve artık öyle konuşmaya başlarlar anlaşılsın diye Benim eşim de Edirne mezunu annem gelince onunla trakyaca konuşuyo ve benden güzel konuşuyo. Ben konuşmaya kalkınca biraz yapmacık oluyo Onlar konuşurken yerlere yatıyorum. Annem anlamıyo tabi neden güldüğümü ona normal geliyo Yakında sen de alışırsın be kızanım oranın şivesine
Ben de bugün doktora gittim, bebeğimiz KIZ imiş :)
Allah sağlıkla, güzelliklerle kavuştursun bizi inş.
22. haftaya detaylı ultrason verdi ve 2 paket demir hapı verdi..
Kabus geri döndü, kayısı, ılık su ve ben
LUBOYF seni merak ediyorum seninde bugündü kontrolün umarım cinsiyetini öğrenmişsindir?
olur mu olur yanı canım gunlerımz cok yakın cnku :)eskıden acayıp tez canlıydm cnm saatlerce mutfakta kalabılırdm cok hızlı ve cok yururdm severdm smdı yuruyemıyorum yoruluyorum baslıyo agrılar yemek yapıyorum sankı hc oturmadan ıs yapmıs gbıyım...esım dayanamıyo ısten gelıyo yardm edıyo saolsun
Kizlar valla ben de is yerindeki insanlarin sorulari yorumlari bakislar yuzunden cok sinirliyim. Bugun cok gerildim artik ters ters cevaplar variyorum sacma sapan sorulara. Surekli misen bulaniyor mu kotu gorunuyorsun neden yorgunsun vs. vs. Duymaktan cok sıkıldım. En garibi de her ne kadar iyiyim agrim yok falan filan desem de bi turlu tatmin olmuyolar. Garip garip bakiyolar suratima iyim diyince oluyorum agrim var desem tatmin olcaklar. Zaten isler de cok yogun resmen yetimden hic kalkmadan calisiyorum. Azicik odada dinlenmeye kalkinca da bunlar duymaktan cok geriliyorum artik. Hee tabi bi de gobegin buyudu muhabbeti var,sanki ilk defa hamile goruyolar. Ne olmasini bekliyodunuz diyorum ben de artik yeter kizlar ya bun tabe dert var basimda zaten biktimmm
Haklisiniz aslinda ama gidersem ultrasona giremiyicem sadece alttan muayene bide bisi yoksa sali gunu bidaha alttan muayne korkuyorum rahim acilmadiysa bile muayene sonrasi acilir diye
doğru bildin, EDİRNE KEŞANDAYIZ BEAA
biz aslen karadenizliyiz
buraya gelene kadar ben hiç duymamıştım kızmış, çocukmuş şaşırdım yani
neyse dediğin gibi alışıcaz artık
amaaan kızanım sağlıkla sıhhatle gelsinde ben başka bişey istemiyorum walla
Te alışırsın tabi beyaKızanların da alışır hatta. Biz de batı karadenizde oturduk ve ben baya öğrenmiştim.
Çonum ağrıyo: Belim ağrıyo.
Naptıy bakay: Naspıyosun bakalım?
Götü : hem götür hem de getir anlamına geliyo
Gadunum : Kadınların birbirlerine hitap şekli
Galla pazarı : Kadınlar pazarı
Beynim cıvıldıyo: Başım ağrıyo
İşşş abıııı : Şaşkınlık belirtisi
nostalji yaptım bak sayende
Kızlar cevap.bekliyorumKızlar bu kasılma dediğiniz
Tam olarak ne yani nasil bi ağrı yada sancı anlatirmisiniz
evet annecikler :) oğluşum kıpır kıpır içerde :) sanki maç yapıyor hayta:)
hayırlı olsun canım benimde kızım olacak kısmetse
ne diyeyeim tıpatıp ben iki dakika yerinde oturamayan bir insanım mesela temizlik yapılacak diyelim öyle ev süpürmekle kalmam aynı gün kapı pencere her yeri silerim evde ne varsa toplar dolaplardan çıkarım komşular artık hepsini aynı gün nasıl yapıyorsun derlerdi. hele bir iş verilsin yapılacak onu bitirene kadar canım çıkar o gün. ama şimdi kötü oluyorum parça parça yapıyorum herşeyi o da sinirimi bozuyor hderşey yarım kalmış hissediyorum nefes nefese kalıyorum hemen
canım ben şunu anladım kadınlar bilerek yapıyor burada da öyle kendileri hamile kaldıklarında çok kilo aldık diye ağlayan kadınlar ben hamile kalıp daha 2 kilo aldığımı gördüklerinde baktılar diyecek birşey yok maşallah bebekte güzel gelişiyor bu sefer ayyy azıcık hamile gibi dursaydın hamileliğin tadını çıkramıyorsun bu zayıflıkla dediler manyak işte hepsi. karnın minicik hiç hamile değil gibisin deiyp duruyorlar burun kıvırarak. onlara neyse ister kilo alırız ister almayız ister hamileliğimiz zor geçer ister geçmez bunu yaşayan biziz onlara ne. ben her sorduklarında ayyy çok iyiyim harikayım deyip duruyorum belim ağrıdan kopuyor uykum geliyor halsizlik yorgunluk ama işte onlara belli edince moral bozmak için daha çok üstüne geliyorlar yok sararmışsın yok solgunsun. manyak işte hepsi iş güç bitti bir moral bozmaları eksik kaldı hanfendilerin
canım alttan muayene de açılma olmaz merak etme eğer her alttan muayenede açılma olup bebek düşse türkiyede kürtaja gerek kalmazdı bebeğini istemeyenler tarafından içini ferah tut kaç kişi muayene oluyor alttan hamileyken korkma sen bunlar bizim annelerimizin büyüklerimizin ya da çevrenin böyle kendi aklınca uydurduğu şeyler aklına kötü getirme benim annemde ayy ultrasona girme alttan muayeneye deli etti beni saçma sapan paniği olmaycak şeyler söylemesiyle
Ben normal doğum yapmak istiyorum benim çevremdekiler de sezeryan yap diye baskı yapıyorlar nedenseKayınvalidem her fırsatta laf arasına sokuşturuyor bu konuyu :) Eşim de geçende sezeryanla doğan çocuklar daha zeki oluyormuş dedi hey allahım ya Bir tek geçen yıl doğum yapan arkadaşım var o beni destekliyor normal doğurdu boyu da sınırlarda 1,52 ve o halde 3,800 gr doğdu oğlu. Dediğin gibi kimse karışmasın ya herkes nasıl doğuracağına kendi karar versin. İnşallah hepimizin mutlu doğum hikayeleri olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?