2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar az once e-bebek'in trump Towers daki mağazasına gittim. Gayet büyük tüm ihtiyaclarınızı marka marka yan yana karşılaştırak alabilirsiniz. Hoşuma gitti tavsiye ederim.

hayırlı olsun haticecim örenebildiğine çok sevindim kızım ya da oğlum diyebilmek güzel bi şey:)
bizim ufaklığın bacaklar çarprazdı yine,
malesef cinsiyeti öğrenemedik ama benim damarlardaki direnç hala geçmemiş, doktor az direnç ama hala direnç var deyince oraya odakalandık, o yüzden doktorda bir iki kez baktı bacak arasının olduğu kısma ama bak burası kapalı göremiyorum falan dedi o da damarlara bakmaktan çok ilgilenmedi cinsiyet konusuyla,
şimdilik çok şükür gelişimi çok iyi çıktı, haftasıyla uyumlu gelişimi, tek tek tüm organlarını gördük, kollarını bacaklarını ayaklarını herşeyini ölçtü, boyuda 15 cm, kalp atışları 155,
kıpır kıpırdı, en son eliyle duvarına vuruyodu, heralde pıt diye hissettiğim o koca eller:)

Ahahahah öldürdün beni gülmekten Evet bizim orda erkeklere çocuk derler Trakya şivesi böyledir. Orda görev yapan doktorlar şiveyi öğrenirler ve artık öyle konuşmaya başlarlar anlaşılsın diye Benim eşim de Edirne mezunu annem gelince onunla trakyaca konuşuyo ve benden güzel konuşuyo. Ben konuşmaya kalkınca biraz yapmacık oluyo Onlar konuşurken yerlere yatıyorum. Annem anlamıyo tabi neden güldüğümü ona normal geliyo Yakında sen de alışırsın be kızanım oranın şivesine

ta ta ta taaammmm öğrendim valla billa da öğrendim kızçem olacakmış ay parçam geliyor terbiyeli kızım yine bacaklarını kapamaya çalışsada bizden kaçamadı bu sefer yaşasın gelsin morlar lilalar pembeler süslü pullu payetli dantelli ciciler

Canim dediğin gibi etraf lüzumsuz saçma sapan insanlarla dolu
Benim bebeğim erkek kaynanam duyar duymaz kız degilmiymis kız daha Iyi erkek tatli olmaz dedi lafa bak ya neyse hayırlısı diyo bide utanmadan gorumcemin kızı varmista cok tatliymista bu öyle olmazmista gıcık insanlar ha kız olmuş ha erkek Benim ilk çocuğum allah nasip etmiş vermiş sorgulamak sana mi düşüyor hem kıza hem erkeğe ihtiyacım var sonuçta sana ne oluyor amaaan takmayin kızlar ben üç gündür bana

arkadaşlar, daha şimdiden konuşmaya başlayan aile büyüklerimiz bebeklerimiz doğduğunda daha da canavara dönüşecekler : ))) forumda bir konudan alıntı yapıp buraya yapıştırmak istiyorum müsadenizle, BHK isimli bir üyenin yazısı ve yorumları. şahsen koptum okurken;

-bebeği öyle tutma,dizlerinden bastır sırtı dinlensin. (tüm gün sırtında yük taşıyor,doğru)
-haftada bir ellerini , ayaklarını sil. (yok kokuşuk daha iyi oluyor)
-yedek önlük yok mu yanında,bu nemli hasta olcak. (acemi anne yedek önlük koymamış)
-çok kusuyor,hasta etmiş olmayasın? (evet çok uğraştım,başardım)
-top gibi olmuş çocuk,battaniyesini düzelt. (o rahat böyle)
-üzerine yelek giydirelim,üşücek. (hee tüm hafta hasta gezen 4 yaşındaki elti cocuğunun yeleğini giydirmek süper fikir)
-beşiğe koy ben uyutayım. (benim bebeğim ben uyutmak istiyorum)
-sen yemeğini ye,bırak ben sallıyım. (benim bebeğim ben sallamak istiyorum)
-sen in,arabaya ben indireyim. (benim bebeğim ben indiricem,sen evinde kal)
-sen bulaşıklara bak ben tutarım. (...)
-altını ıslak mendille sildikten sonra kremini sür (yok ben b.kunun üstüne sürücem,özel zevkim)
-çorabının lastiği sıkıyor gibi,kıvır uç kısmını. (bebek çorabı bu ya!?)
-elbisesi yok mu neden giydirmiyorsun? (yok garibanın elbisesi falan,kızılaydan gelecek yardımı bekliyoruz)
-boynuna bişey koy,kusunca ıslanıyor,hasta olcak. (boynuna sünger döşettim ben onun,bişey olmaz)
-tükürükleri çıktı,ağzını sil. (yok yakışıyor ona)
-tatlıdan da ye,fasülyeden de sütün kesilcek. (ben iyi cins bir ineğim,sütüm kesilmez)
-bebeklerin tırnakları jilet gibi olur,sık kesiyor musun? (hayır oje şık durmuyor o zaman)
-kucağında nasıl duruyor o öyle,oturtuyor musun yoksa! (hayır amuda kaldırdım)

süpermşş benmde korktuğum şeyler..herkes bişi der bizde haliyle lohusalıkta war terslersek yandık :))

doğru bildin, EDİRNE KEŞANDAYIZ BEAA
biz aslen karadenizliyiz
buraya gelene kadar ben hiç duymamıştım kızmış, çocukmuş şaşırdım yani
neyse dediğin gibi alışıcaz artık
amaaan kızanım sağlıkla sıhhatle gelsinde ben başka bişey istemiyorum walla

hayırlı olsun canım benimde kızım olacak kısmetse

ne diyeyeim tıpatıp ben iki dakika yerinde oturamayan bir insanım mesela temizlik yapılacak diyelim öyle ev süpürmekle kalmam aynı gün kapı pencere her yeri silerim evde ne varsa toplar dolaplardan çıkarım komşular artık hepsini aynı gün nasıl yapıyorsun derlerdi. hele bir iş verilsin yapılacak onu bitirene kadar canım çıkar o gün. ama şimdi kötü oluyorum parça parça yapıyorum herşeyi o da sinirimi bozuyor hderşey yarım kalmış hissediyorum nefes nefese kalıyorum hemen

canım ben şunu anladım kadınlar bilerek yapıyor burada da öyle kendileri hamile kaldıklarında çok kilo aldık diye ağlayan kadınlar ben hamile kalıp daha 2 kilo aldığımı gördüklerinde baktılar diyecek birşey yok maşallah bebekte güzel gelişiyor bu sefer ayyy azıcık hamile gibi dursaydın hamileliğin tadını çıkramıyorsun bu zayıflıkla dediler manyak işte hepsi. karnın minicik hiç hamile değil gibisin deiyp duruyorlar burun kıvırarak. onlara neyse ister kilo alırız ister almayız ister hamileliğimiz zor geçer ister geçmez bunu yaşayan biziz onlara ne. ben her sorduklarında ayyy çok iyiyim harikayım deyip duruyorum belim ağrıdan kopuyor uykum geliyor halsizlik yorgunluk ama işte onlara belli edince moral bozmak için daha çok üstüne geliyorlar yok sararmışsın yok solgunsun. manyak işte hepsi iş güç bitti bir moral bozmaları eksik kaldı hanfendilerin

Haklisiniz aslinda ama gidersem ultrasona giremiyicem sadece alttan muayene bide bisi yoksa sali gunu bidaha alttan muayne korkuyorum rahim acilmadiysa bile muayene sonrasi acilir diye

canım alttan muayene de açılma olmaz merak etme eğer her alttan muayenede açılma olup bebek düşse türkiyede kürtaja gerek kalmazdı bebeğini istemeyenler tarafından içini ferah tut kaç kişi muayene oluyor alttan hamileyken korkma sen bunlar bizim annelerimizin büyüklerimizin ya da çevrenin böyle kendi aklınca uydurduğu şeyler aklına kötü getirme benim annemde ayy ultrasona girme alttan muayeneye deli etti beni saçma sapan paniği olmaycak şeyler söylemesiyle

Te alışırsın tabi beya Kızanların da alışır hatta. Biz de batı karadenizde oturduk ve ben baya öğrenmiştim.

Çonum ağrıyo: Belim ağrıyo.
Naptıy bakay: Naspıyosun bakalım?
Götü : hem götür hem de getir anlamına geliyo
Gadunum : Kadınların birbirlerine hitap şekli
Galla pazarı : Kadınlar pazarı
Beynim cıvıldıyo: Başım ağrıyo
İşşş abıııı : Şaşkınlık belirtisi
nostalji yaptım bak sayende

Son düzenleme:

Çonum ağrıyo: Belim ağrıyo. (koptuummm)

Kızlar bir beşik beğendim. Yatak odasında yanıma koymak için beyaz mobilya arıyordum.Sıfırını bulamadım 2. el satılan bir sitede teklif vermiştim ben de kaldı. 170 tl artı kargo ücreti olacak satıcı 50 tl tutar diyor ben beşiği çok beğendim istediğim beşik ama en 8-9 ay yatar herhalde küçük çünkü bir de eşim 2.el pek istemiyor. Kalktık az önce mağazaya gittik zaten burda 2 tane var 2 si aynı mağaza bu modelden yok. Lütfen fikir verin ona göre ödeme yapacağım.

Evet canim cok haklisin ben de biliyorum ozellikle yaptiklarini ve hatta kiskandiklarini onun icin her seferinde iyiyim diyorum ama ne care. Bu arada ben de en son kontrole gittigimde tatrildigimda 2 kilo almistim sadece simdi belki 3 olmustur ama gsyet normal bebisim saglikli olsun da zaten bunlar hic dert degil. Birkac ay once ne zaman beni bisey yerken gorseler ay bi doymadin amma da sistin boyle gidersen mahvoldun dioyolardi ama daha hic kilo bile almamistim. Simdi de bir tek gobegim var diye catliyolar kiskancliktan yemin ederim. Ama ben cok korkuyorum nazar degdireceklet diye. Mesela yemekhande yemek yerken tabagima bakip aa sen rejim mi yapiyosun diyen bile oldu. Tepsimde corba senze yemegi salata vd vardi. Ben de bundan farkli beni ne yerken gordunuz ki daha onceden dedim. Gercekten de oldum olasi sebze agirlikli beslenirim ve severim. Kendileri benim uc katim kadar yiyip de doymadiklarinicin sorun ediyorlar. Bugun de bitanesi beni ruj surerken gorduu aa kimyasal bebege zarar vercen dedi. Yok bilmem kim hamileyken hic makyaj yapmamismis ben cok rahatmisim. Hee ben kötü anneyim bi bilseler nasıl düşkün olduğumu bebişime of yaaa

benim kızın hiç durup duracağı yok maşallah hop hop benim bebekliğime benziyormuş annem öyle diyor şu günler geçse bebeklerimizi kucağımıza alsak daha çok var yaaa (

Valla normal dogum yerine sezeryanı öven de ilk defa duyuyorum, tabiki herseyin doğalı en iyisi, sezeryan bir ameliyat sonuçta , ben malesef 2 kez sezeryan oldum simdi 3. De bir sıkıntı cikacak diye korkuyorum yapisiklik filan , basta 3 cocuk düşünmüyordum sezeryan sorun etmemiştim ama simdi keske diyorum normal dogurabilseydim 15 gün sagdan sola donemiyorsun karnın acıyor yerinden kalkarken tutunmadan kalkamiyorsun, normal dogum öylemi , herkesin kendi tercihi ama ben normal dogum yapabilmiş olmayı Cok isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…