- 28 Ocak 2013
- 255
- 4
- 26
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #17.521
Burada gercekten bi grup var haklisinn ayni fikirdeyimbende 19 haftalik hamileyim.cikolata yiyip uzaninca hissediyorum bbebegimi
Ablam bugün beni sinirden ağlatmayı başardı.Nasıl bir ablam var anlamadım.Ya ben o aileden değilim yada ablam.Kendisi 3 tane doğurdu herşeyden hevesini aldı.Benim bebeğime ne alıp ne almayacağıma nerdeyse kendisi karar verecek.
Kızlar 19 hahtalik oldum 17. Haftadan beri oğlumun hareketlerini pit pit olarak hissediyordum ama iki gündür hissetmiyorum sanki size sorum ne yaparsam oğlumun hareketlerini hissedebilirim siz neler yapiyosunuz hissetmek icin
yaptıklarımı hemen yazayım canım girmişken. başıma yastık alıp dümdüz yatıyorum ben sıkı kıyafet giymiyorum tabi ayrıca neyse sonra uzanıp elimi karnıma koyuyorum o zaten pıt pıt vuruyor . yorgun oluyorsan hissetmezsin canım ben yorgun olunca hiç hissetmiyorum ne zaman dinleniyorum o zaman pıt pıt oynuyor. genelde gece hissediyorum ben gündüz daha az oluyor öyle işte.
birde sakın sıkı kıyafet kot falan giyme ben o zamanlar hiç hissetmiyordum en güzel evde yatak pijamalrıyla hissediyorum
kızlaaaar neler yapıyorsunuz ben bugün yine her haftasonu olduğu gibi eşimle dışarı çıktım bayağı bir yürüyüş yaptık bebek küvetim kıyafetler falan hepsi bir anda geldi bir ara resimlerini koyarım.
yaa birde bu aralar eşine ayrı bir sevgisi düşkünlüğü olan var mı ben sürekli eşime sarılıp duruyorum gözler dolu dolu zaten çok seviyordum dıpayı şimdi bir başka kötü oldum.
benimde kayınpederimle başım dertte kızlar çok sivri dilli bir insan boğazınıza dizer yediğiniz yemeği öyle söyleyeyim en son gittiğimde hamile halimle burnumdan geldi evde sürekli kavga çıkarıp sofralara oturmadı bağırdı çağırdı kendi eşine tabi bizde nasibimizi aldık o kayınvalideyle kavga ederken sonunda olayı bana çevirdi sinirini karısından alamayınca benimlede kavga etti ben karşılık verince bana senin doğumuna gelen o. çocuğu olsun falan dedi kayınvalidemi savundum üzerine gidiorsun kadının dedim diye. sırf haksızsın çok olayı büyütüyorsun dedim diye ne diye beni savunmuyorsun sen diye bağırdı falan
şimdi eşim babasıyla konuşmuyor benim burnumdan getirdi diye doğmamış çocuğa hamile kadına beddua mı edilir diyor. bende sen konuşmak istersen konuş bana verme ama dedim. kayınvalidem sen haklısın birşey demiyorum sinirleriniz geçsin olay soğusun barışırsınız diyor. bugün babası eşimi aradı eşim açmadı ben kayınvalidemi aradım anne konuşmuyoruz onunla dedim kayınvalidemle konuştuk eşim ben kapattık. ama yinede rahatsız oluorum eşime üzülüyor musun benim yüzümden konuşmuyorsun diye istersen konuş sen dedim. yok rahat ol sen aşkım üzülmüyorum dedi.
beni rahatsız eden ise kayınvalidem bebeğe bir sürü şey alıp kargoyla yolladı falan şimdi onların hakkı geçiyor üstümde hakları oluyor ve ben korkuyorum rahatsız oluyorum böyle beddua eden bir kayınpederden sonra. düğün zamanı hiç birşeyleri geçmedi rahattı kafamız herşeyi biz yapmıştık ama şimdi bebeğe bu kadr şey alması kayınvalidemin beni rahatsız ediyor sanki beni barıştırmaya çalışıyor böyle yaparak gibi geliyor ben barışmak istemiyorum kayınvale doğuma gelsin ama kayınpeder gelemsin istiyorum eşimde öyle ne yapayım bilemedim
Canım karnin tok iken çikolata kola falan gibi tatlı seyler ye sonra sol tarafına yan yat uzan bekle birde benim doktorum 22 -23 haftadan once cokta hareket ettigini hissetmezsen telaşlanma her zaman aynı olmaz dedi
Canım kusura bakma senin mesajını daha önceden okumadım atladım galiba.Çikolata ve meyve suyu iç.Yine duymazsan yarın sağlık ocağına git.Orda aletmle kalp atışını duyabilirsiniz.
canım panik yapma insallah hersey yolundadır ben özellikle bişey yapmıyorum ama arada bende oluyo korkuyom tık yok oluruna bırakınca pıtları hissediyom :))))))))))))))))ama rahat etmek için doktoruna da gidebilirsn
Burada gercekten bi grup var haklisinn ayni fikirdeyimbende 19 haftalik hamileyim.cikolata yiyip uzaninca hissediyorum bbebegimi
canım ben hareketlerini hissedemiyorum bile o nedenle sana cevap vermedim.ama genelde hissedenler her gün hissetmediklerini yazmışlardı.
Ewet haklisin bu yuzden disardan takip ediyorumaraya girmek iyi olmuyo bosu bosuna cvp bekliyosun
Karıştırma sakın arkadaşım seni üzmesine de olsa ablan bile olsa izin verme. çocuk senin çocuğun ona ne yaa eşim böyle istiyor izin vermiyor karıştırmıyor karışılınca sinirleniyor de. fikir vermek öneride bulunmak ayrı bağrış çağrış kabul ettirip baskın çıkmak ayrı bir olay. benimde bir sürü hamile doğum yapan tanıdığım var hepsi akıl verir ama apıcı canım şöyle emzir biz bu hatayı ettik sen daha güzel geçir o dönemi falan derler. ablan olması seni üzbileceği anlamına gelemz. madem üzüyor sürekli arama fikir isteme görüş alma bence baksana sen yıpranıp ağlıyorsun yoksa bir de tüp bebekti sanırım senin değer mi bebeğine birşey olmasına o akıl verecek diye
yaptıklarımı hemen yazayım canım girmişken. başıma yastık alıp dümdüz yatıyorum ben sıkı kıyafet giymiyorum tabi ayrıca neyse sonra uzanıp elimi karnıma koyuyorum o zaten pıt pıt vuruyor . yorgun oluyorsan hissetmezsin canım ben yorgun olunca hiç hissetmiyorum ne zaman dinleniyorum o zaman pıt pıt oynuyor. genelde gece hissediyorum ben gündüz daha az oluyor öyle işte.
birde sakın sıkı kıyafet kot falan giyme ben o zamanlar hiç hissetmiyordum en güzel evde yatak pijam alrıyla hissediyorum
Zaten hamile kaldığından beri pijamalarimla evli gibiyim bide sirt ustu yatmak sakıncalı diye duydum esim sirt ustu yat oynar diyo ama korkudan yapamıyorum bi dogursaydik allahın izniyle siz nasil hissediyodunuz yani pit pit mi yoksa yoksa şu içinde yüzüyor gibimi
canım bu durum karşısında konuşmak gerçekten zor ama henüz olay sıcak olduğu için sinirleriniz de taze zamanla içiniz soğur gibime geliyor ama senin için unutmak mümkün değil kanımca.ama eşinin babasıdır eşine sen konuş istersen demekle en iyisini yapıyorsun. bazen büyükler bizden daha çocukça ve cahilce davranabiliyor ne diyelim.canım bazen bazı şeyleri takmamak ya da üstüne sünger çekmek ileri zamanı da düşünerek daha iyi gibi sanki....çünkü bizler sadece eşlerimizle evlenmiyoruz aileleri de hayatımıza girmiş oluyor...aileyi de atamazsın satamazsın...naçizane fikrim...
Zaten hamile kaldığından beri pijamalarimla evli gibiyim bide sirt ustu yatmak sakıncalı diye duydum esim sirt ustu yat oynar diyo ama korkudan yapamıyorum bi dogursaydik allahın izniyle siz nasil hissediyodunuz yani pit pit mi yoksa yoksa şu içinde yüzüyor gibimi
canım ben pıt pıt hissediyorum hiç yüzüyor gibi hissetmedim bu zamana kadar hep vuruyor sıpa
haklısın canım benim ben yine büyüktür dedim eve dönerken vedalaşmak istedim bana istemez git dedi o yüzden bende birşey diyemiyorum artık büyük yaşlı dedim ama çok kindar sert sözlü bir insan . ben konuşsa niye aldın telefonu konuştun demem kayınvalidemi arıyorum muhabbet ediyorum herkese selam söyle diyorum babanda söylüyor demiyor. kayınvalideyi savundum diye aynı masaya bile oturmadı benimle oradayken bende birşey diyemiyorum artık ama keşke böyle olmasaydı burnumdan getirdi orada hasta halimle. birde o. çocuğu olsun doğumuna ne demek umrumda değil benim ne o ne oğlum ne çocuğu ne de sen diyor kayınvalideme. ne bileyim yaaa eşime hep dedim sen konuş ara sor dedim ama aramıyor konuşmuyor seni bilerek üzmek için sürekli beni arar sana laf söyler ben tanıyorum diyor
o halde eşine bırak canım her şeyi sonuçta babasını senden daha iyi tanıyor zaman ne gösterirse sen de o şekilde davranırsın unutma sen ana babana nasıl davranırsan evladın da yarın sana öyle davranır derler ya ben buna inanıyorum ve hep öyle hareket ediyorum canım allah yardımcın olsun zor bir süreç geçireceksin ama çok takmamaya çalış diyeceğim tabiii olmuyor değil mi?
Havva ben 19 haftaligim. Bir kizim var simdide oglumm olacak nasipse. Bennimde bi bebegimin 9 haftalikken kalbi durdu. Hersey Allahin takdiri, insallah kucagimiza aliriz bebislerimizi
haklısın canım benim ben yine büyüktür dedim eve dönerken vedalaşmak istedim bana istemez git dedi o yüzden bende birşey diyemiyorum artık büyük yaşlı dedim ama çok kindar sert sözlü bir insan . ben konuşsa niye aldın telefonu konuştun demem kayınvalidemi arıyorum muhabbet ediyorum herkese selam söyle diyorum babanda söylüyor demiyor. kayınvalideyi savundum diye aynı masaya bile oturmadı benimle oradayken bende birşey diyemiyorum artık ama keşke böyle olmasaydı burnumdan getirdi orada hasta halimle. birde o. çocuğu olsun doğumuna ne demek umrumda değil benim ne o ne oğlum ne çocuğu ne de sen diyor kayınvalideme. ne bileyim yaaa eşime hep dedim sen konuş ara sor dedim ama aramıyor konuşmuyor seni bilerek üzmek için sürekli beni arar sana laf söyler ben tanıyorum diyor
Maşallah allah kucağına almayı nasip etsincanım ben pıt pıt hissediyorum hiç yüzüyor gibi hissetmedim bu zamana kadar hep vuruyor sıpa
o halde eşine bırak canım her şeyi sonuçta babasını senden daha iyi tanıyor zaman ne gösterirse sen de o şekilde davranırsın unutma sen ana babana nasıl davranırsan evladın da yarın sana öyle davranır derler ya ben buna inanıyorum ve hep öyle hareket ediyorum canım allah yardımcın olsun zor bir süreç geçireceksin ama çok takmamaya çalış diyeceğim tabiii olmuyor değil mi?
Maşallah allah kucağına almayı nasip etsin
Bende 19 oldum bugun oğlum olcak inşallah riskli bi hamilelik geçiriyorum korkularim bu yüzden allahım geri kalan 20 haftayı göz açıp kapayıncaya kadar geçirmeyi nasip etsin inşallah
sağol canım havalar güzeleşse yapıcam yine arada yapıyorum inş tansiyonum yüksek seyrtmez çok korkuyorum
çok haklısın canım ama daha hassaasım sanırım ama bazen gerçekten beni anlamıyooo ssabahları kalkınca ağrım oluyo demişsinya mesanede idrar birikio malum bizim idrar kapasitemizde azaldığından kaslar gerilio canım
bencede bende ına diorum unutmucam bu yaptıklarını sanıyorsunki ben naz yapıyorum yapsamda haklıyım gerçekten beni ve beeğimi üzüyorsun diorum bazı seyler vicdan meselesi ne düşünüyo benim yaptıklarımdan ne anlıo anlamıyo inan bilmiyorum ama kesinlikle anlamadığı çok acı bir gerçek
selam sakın canım başkalarına kızıp sinirini kendinden ya da bebeğinden çıkarma sakin olmaya çalış her zaman bebeğin için sonra bişey olursa çok üzülürsün hep bunu düşün ve sakin ol... yapanlar kötü davrananlar utansın....evet kızlar gelelim bana güne güzel başlasamda susn çok kotüyüm dr a gittik bebişim ii maşallah 340 gr olmuş ama benim tnsiyonum 150 90 çıktı kardıyolojiye gitmem gerekmiş tabi kilomda var şu ana kadar 5 kilo aldım ve zaten şişmandımbuna zaten canım sıkıldı sonrada kocam olacak duygusuz beni sinir etti sinirden ağladım adamın umrunda bile olmadı o sinirle evin işlerine bir giriştim perde taktım mutfak dolaplarını düzenledim nevresimleri değiştirdim vs vs normalde düşük tehlikesi geçirdiğim için kendimi yormuyordum aamnapim sinirimi bişilerle çıkarmam lazımdı noluyo diye sormuyo bizimki napıosun bile demdedi kaç ssat sonra beni sandalyenin üstünde görünce inip dinlenmeliymişim ne işim varmış sandaly etepesinde yok efendim bişi olursa dilinden kurtulamazmışım sanki sadece onun çocuğu dedim o benim içimde senden daha fazla önemsiyor ve düşünüyorum bu sözlerimi beynine sok beni ve bebğimi üzme bu erkekler bazen ne kadar dengesiz olabiliyorlar yaaaaaa daha yazıcamda sinirliyim halaaaa
slm kızlar 23. haftada ayrıntılı ultrasonda bakıyorlar mı yoksa geç mi kaldım ki:26:
Bende 19 oldum bugun oğlum olcak inşallah riskli bi hamilelik geçiriyorum korkularim bu yüzden allahım geri kalan 20 haftayı göz açıp kapayıncaya kadar geçirmeyi nasip etsin inşallah
dün okula giderken kötü bir kaza yaptım arkadaşlar...
o kadar kötü bir gündü ki dün uzun upuzun bir kabus gibi... yüzüm gözüm mor vücudumda ağrılar acılar kafamı çok çarpmışım araba yükselip otururken kafamın her bir tarafı ağrı tufanı... hava yastıkları açıldığı halde böyleyim, diğer türünü düşünemiyorum. allahımın sevgili kuluymuşum bebeğim iyi. öyle çok ağladım üzüldüm ki ben nasıl böyle bir şey yaptım diye, nasıl oldu diye. zihnimden silik o anlar. sildim sanki. oraya gelenler olmuş konuşmuşlar hep benimle hastaneye götürelim diye ben iyiyim diye tutturmuşum, kimseyi hatırlamıyorum. ambulans gelmiş onun zoruyla gitmişim devlet hastanesine, eşim oraya gelmiş ilk gördüğüm anı da hatırlamıyorum. orada ultrason çektiler, serum taktılar ama kendi doktorunuza da bir muayene olun dedi oradaki tanıdıklar. gittik doktora kadın şoke oldu tabi, ultrasonla baktı bebeğe, plasentaya her şey iyi dedi. araba haşat... kendi kendime çıkmışım içinden, sürekli ben iyiyim diyormuşum. dün gece hem bebeğime böyle bir şey yaşattım nasıl yaptım böyle bir şey diye anneleri babaları eşimi çok korkuttum çok üzdüm diye hem de acılarımdan ağrılarımdan hep ağladım. elimde değil çok üzgünüm. şimdi de sabahın 6.30unda uyandım uyuyamadım... bugünümüze çok şükür binlerce...
sıkıntıdan geçmişe baktığımda gördüm arasta diyordu kazalar vs.ler açısından çok yoğun bir dönemmiş astrolojik açıdan. artık hangi açıyla ne oldu bilmiyorum ama allahım beni ve oğlumu eşime bağışladı
aynen olmuyor ya konuşmak dert konuşmamak dert. benim kızdığım kayınpederimin kimse umrunda değil tek umrunda olan faceteki kadınlar. çok ayıp ama kavga sebebi facebookta kadınlarla görüşüyor onlarla buluşup kayınvalidemi bu yaşta bile aldatıyor kadınlarda para var diye görüşüyorlar bununla ama iştesonra o kadaınları görünce gelip kayınvalidemle kavga ediyor o da bakımsız değil öğretmen bir kadın ama işte adama yetmiyor 55inde bunlarla uğraşıyor kadın. bu adamdan hayır gelmiyor yani çok vefasız diğer evlerine başka kadınları bile götürdü düşün ynai kayınvalideme kızıyorum bende ne diye boşamıyorsun diye. sonunda iş başıma kaldı kötü ben oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?