2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hani isimlik demiştim ya dreammachineworks'tan beğeniyorum diye. Mesaj atmıştım malzemelerini öğrenmek için, sağ olsunlar ayrıntılı hem fiyatların olduğu hem yaptıklarının örneklerinin olduğu bir mail göndermişler. Sizlerle de paylaşayım belki beğeneniniz olur

Bunlar ahşap olanlarmış:

5-6 harfe kadar 65 tl imiş. bade olan gibi işçilikli olursa 75 tl.

şunlar da sıkıştırılmış sert plastik:

sıkıştırılmış sert plastik isimlerde ise süslemeli yada düz boyama ile 55 tl. Harf yüksekliği 12-13 cm gibi olabiliyor. Net ölçüler ise karar verdğinizde yapılacak çizim ile belli olacaktır demişler mailde.

Çok hoşuma gitti benim, yaptırıcam büyük ihtimal...

Son düzenleme:
Arkadaşlar sizden fikir almak istiyorum. Lütfen bi akıl verin. Gece rüyamda bile bebek karyolası park yatak için mağaza geziyordum.

Ben aklımda 4 model var sizce en kullanışlısı hangisi ???

1. model...Park Yatak....

Özellikleri:
-2 katlı olması, bebek ayaklanınca alt kata geçirme imkanı
- tekerlekli
- müzikli titreşimli, alt değiştirme tablası var
- Sallanabilir
-Katlanıp çantasıyla kaldırılabilir
-170 lira
-AMA ÇADIR GİBİ görünüyor diye aklımı karıştırdı mobilya kullanan arkadaşlarım. İlk çocuğun niye özenmiyorsun diyorlar.Onlar öyle diyince hak verdim valla.

2. Model...... Asansörlü Çekmeceli Beşik... Belis marka

Özellikleri
- Çekmeceli
- Asansör korkuluklu
-Sallanabilir
- Beyaz renk (Beyaza bayılıyorum)
- 380 lira
- katlanıp kaldırılamıyor tabiii
-2 katlı değil. Bebeğin korkuluklardan atlama ihtimali var...

3. Model Izgara tip beşik.......İKEA

Özellikleri:
- Park beşik gibi 2 katlı. Bebek büyüyünce alt kata geçirilebiliyor.
- Çocuk üstten atlama cambazlığına eriştiğinde kenarlardan biri çıkarılabiliyor. Çocuğun çıkması için bir alan kalacak kadar yer bırakıp ikea nın korkuluklarından biri takılabiliyor.
- Katlanıp kaldırılamıyor tabii
-Beyaz renk...
-300 lira
- Malesef sallanmıyor

4. model ... Izgara tip beşik..... Aykaç bebe

Özellikleri:
- Park beşik gibi 2 katlı. Bebek büyüyünce alt kata geçirilebiliyor.
-Sallanabiliyor
-175 lira
- Katlanıp kaldırılamıyor tabii
- Tek renk. Beyaz rengi yokmuş malesef
- Korkulukları çıkmıyor

Mobilyada 4. modele aklım daha yatkın. Uygun boyayla boyatıp şeffaf vernikle kaplatsam. Bembeyaz olsa... Mobilyacı ya da çocuk büyüyünce bir tarafını çıkarttırsam... Ayak ucunu mesela ... Nasıl olur???? Olur mu???

Fikir verin lütfen...

Son düzenleme:

Ben 3 numarayı beğendim canım 4 numaranın parmaklık araları sanki biraz fazla aralık gibi geldi. Belki de göz yanılmasıdır.

tekrar merhaba kızlar ders bitti eve geldim ama canım burnumda resmen. İnsanlar ne kadar saygısız vurdum duymaz olmuşlar öyle ya yazıklar olsun. otobüse biniyorum ne giderken ne de gelirken bir kişi yer vermiyor. gencecik insanlar kız ya da erkek fark etmiyor önce karnıma sonra yüzüme sonra da pencereye bakıyorlar. hatta bu neyse; sabah gidişte uzun bi süre tıklım tıkış (ki cidden tutunacak yer bulamıyordum) otobüste ayakta yolculuk yaptıktan sonra bir adam inmeye karar verdi ve ben o koltuğa yöneldim,tam koltuğa yaklaşmıştım ki kızın biri gelip beni kenara itti ve oraya oturdu. şok oldum,inanamadım. gülümsedim sadece yüzüne bakıp,o ise kafasını çevirdi. çok zoruma gidiyor nedense çünkü ben çok özen gösteririm böyle şeylere,eşimde öyle yaşlı hamile çocuklu mutlaka yer veririz ama görüyorum ki insanlar artık böyle değer yargılarına itibar etmiyorlar. bu insanlar üniversite öğrencisi birde. onlardan kimlere ne hayır gelecek artık düşünün...

Ne söylenebilinirki gerçekten çok haklısınız. Heleki gençler çok saygısızca yetişiyor. Farklı bir ruh halleri var.

canım bebek şekerlerinde genelde bebeğin doğum tarıhı yazılıyor onuda sezeryan olmadığı sürece önceden bilemeyız o yüzden bence 40 ında yaptırmak daha mantıklı geldi hem ben ozmana sünnetinide yaptırcagım ikisi bir arada olucak inşallah.

Evet size alınacakların listesini getirdim :)) Hemen doğunca alınmayacak olanlar var tabi, onları da unutmamak için yazdım.

Biz de mobilya bakıyoruz, tabi fiyatlar tavan yapmış durumda olunca bende ikea'dan almayı düşünüyorum. Ama annemin pek içine sinmiyor nedense Eğer gönlümüze göre bulamazsak benim alacaklarım belli.

Fiyatlarını hesapladım..
Bebek karyolası-Hensvık 229 TL
Bebek gardırop-Hensvık 249 TL
Bebek mama sandalyesi 49,99 TL
Bebek duvar lambası-smıla 17,99 TL
Tekli koltuk-poang 179 TL
Şifonyer 4 çekmeceli-malm 199 TL
Bebek karyola cibinlik-Fabler 29,99 TL
Bebek başucu koruyucu-Kompısar 29,99 TL
Bebek dolap düzenleyici-skubb 14,99 TL
Bebek ayaklı çamaşır torbası-Jall 9,99 TL
Bebek dönence oyuncak-Leka 19,99 TL
Bebek yatak-Vyssa 69,90 TL

Düşünenler için alternatif olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hepsi nefisssssssssssssssssssssssss

Ben de bakındım biraz, sizinle de paylaşayım fikir olur. renklerde oynama yaparsınız kafanıza göre :)

ne güzel herkes hevesle bişeyler bakıyor,alıyor...ben hala o modda değilim yaşadıklarımdan dolayı....

Canım söyleyeceklerimi seni incitmeden nasıl söylerim bilmiyorum ama deniycem çünkü günlerdir hep karamsar seyler yazıyorsun . Bir kere bende su an hayatımın en sıkıntılı zamanını yasıyorum her gun günlerce ağlıyorum ama arkasından hemen gözyaşlarımı silip canım bebeğim en yüce emanetimi düşünüp kendimi toparlıyorum bunu yapmaya mecburum çünkü artık ben bir anneyim ve dünyadaki hic kimse bir anne kadar güçlü olmak zorunda değil bunu asla unutma . Yaşadıkların sana çok ağır geliyor olabilir bunu yargılayacak değilim insanlar farklı olaylara farklı duygusal tepkiler verir ama bir an kendine dışardan bak ve ben ne icin kimler icin en harika dönemini bunalım ile geçiriyorum diye sor sen istemezsen kimse senin iyi olmanı istemez ve kendini ve bebeğini düşünmezsen baskalarından bunu beklemeye hakkın yok. Eğer kendi basına basedemiyorsan muhakkak yardım almalısın ben çok ağır bir depresyonu kısa sürede böyle düşünerek ve doktor yardımı ile atlattım. Denemeye deger... Umarım seni kirmamisimdir tatlım niyetim bu değil biliyorsun

ne güzel herkes hevesle bişeyler bakıyor,alıyor...ben hala o modda değilim yaşadıklarımdan dolayı....

ama cidden tamam artık sen annesin ve en büyük özelliğinin güçlü olmak olduğunu unutma lütfen. toparlan biraz hepimiz neler neler yaşıyoruz. sonra bebeğinin yüzüne her baktığında onu üzdüğün günler için acı çekersin.

Bende bunu beğendim canım.Çok güzelmiş.

eneeeem bayıldım ki ben bunlara yapıcam hepsinden anca bitiririz kızlar. insan emek verince daha başka oluyor sanki.

cnm meleğineli die yaz çıkıyor ztn ınternette ... yaa süper olduuu bole paylaşımlarrrrrrrrrrr herkes paylaşssın zaman süper geçiyor boyleeeeee kızlarrr yupiiiiii süper fikirler elde ediniyoruz bebek odaları süsler siteler paylaşalım ay iyi geldi bu ...bu arada bole selerı gordukce dogum yapacagım gunu iple çeker oldummmmm bebişimi görmeyyii koklamayı ıstıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

cnm kesınlıkle haklısn..ınsanlarda saygı kalmadı..bn daha hamıle degıldım.dolmustaym karnı burnunda bı kız bndı kımse yer vermıyo bnde ayaktaydm...gencecı cocuklar koca herıfler oturuo dayananadn duyabılıceklerı bı sekılde anneme ınsanlarda hıc saygı yok hadı artık bayanlara ver verılmıo hamılelerede verılmı koca koca adamlar essek gbı oturuyo dedım..bn oyle dıyınce bırı yer verdı utandı heralde kız bna tesekkur edıyo cnm ya....boyle seylere hıc gelemem .bn olsan kesn derdm cnm oraya ben oturucaktm gordugun gbı hamıleyım dıye...zaten adanada otobuslerı son basamaga kadar doldururlar bınmek cıledır bılırımmm

canım farklı zamanalar hepimiz senınle aynı modda olabiliyoruz.seninki biraz uzun sürdü . bilemem tabi kimlerle ne cins insanlarla uğraşıyorsun yine de süslenmenin püslenmenin kendi kendine özel olduğunu hissetmenin vakti geldi. karşındakilerden bişey bekleme.sen kendini nasıl hissedip görürsen karşındakide emin ol seni öyle görür. salın dolaş şöyle aman takma..acıma kendine accık cadı ol her deneni takıp her deneni yapma.
ne kadar güzel Allah sana doğurganlık özelliği vermiş var mı ötesii hadi topla kendini sen toplamazsan kimse toplamaz seni.
kendine de bebeğinede sen güç vericen sen sahip çıkıcan.
hahay alacağını almışsın kocacından gerisini boşverr :)))

bir de bu üniversite otobüsü olunca düşün nasıl bir kalabalık! valla ininceye kadar bişey demedim ama inmeye yakın bi yerde (ki artık karnıma sinsi sinsi bakmasına dayanamadığım için) "sanırım lohusasın , canım benim yaa haklısın benden daha çok ihtiyacın vardı orda oturmaya" dedim. kıpkırmızı oldu. ama halen sinirliyim... birde koooskocaman yazı var orda bu kısım hamile,yaşlı ve engellilere ayrılmıştır diye. onlarda haklı zeka özürlü olmakta bir engel bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…