canım sanırım kasılmadan bahsedıyor hemsıre
karnın eger bır tarafa toplanıyorsa sivri tepe şeklinde ve aynı anda elinin ayasını koyunca toplanma hissi varsa kaıslman var demek oluyor bu kasılmaları takıp etmen gerekıyor çok olursa doktora haber verıyorsun
yoksa normal seyrınde olan kasılmalar yalancı kasılmalar oluyor senı doğuma hazırlıyor
benım karnım hep gergin taa hamıleliğimin basından berı sert karnım. büyüyor sonucta sen dedıgım sekılde karnını arada kontrol et.
bebeklerın cogu doguma yakın boyunund akordonla doğarmış tek kordon dolanması. sırt üstü yapmamaya claış, sola ya da saga yat.
hemşirenin de dediklerine tkaılma bu işi onlar degıl kadın doğumcular biliyor. beni de bir hemşire baya bir korkutmustu nabzın cok yüksek senın cok tehlıkeli filan demişti, doktor da senın için cok normal iki bebek tasıyorsun demişti. bu arada benım de 135 cıkmıştı.
kızlar bebeklerımız Allah kısmet ederse eylül ayında doğacaklar ya
bebek odası mobılyasını ne kadar onceden almak lazım acaba
mobilyanın kokusunun çıkması lazım felan dıyorlar ya
herkese selam kızlar.inşallah herkes iyidir ve bebişlerin tekmelerini bol bol hissediyodur
yaklaşık 1 haftadır sol el parmaklarım şişiyor ve yüzük parmağımı oynatamıyorum ağrıdan birde gece 3-4 kere ayağıma kramp gircek gibi oluyor uyanıyorum geçiyor
uyku uyuyamaz oldum yaaa.bu gecede eşim yanlışlıkla elime bastırdı uyku sıradında bir çığlıkla acıyla uyandım ki anlatamam
birde benim gibi kendini kötü hisseden varmı tamam çok kilo almadım ama y,nede badilerim hep kısa oluyor kendimi hiç beğenmiyorm yaa bunalıma girdim sanırım
halbuki çok normal içimde can taşıyorum ama bi tuhafım anlamadım...
sağlık ocağından geldim şimdi 2. tetenoz aşısı için kalp atışınıda dinledi 130 dedi sanırım iyi dedi. yalnız karnın çok gergin bunu takip et dedi, bebekte çok hareketli kordon falan dolanırsa dikkat edilmesi lazım, kendini yorma dinlen devamlı dedi. erken doğum olduğu zamanlar karında gerginlik olur dedi. kızlar dua edin öyle bi aksilik olmasın(
geçen pazar mobilyacıları dolaştık. hepsi de en az iki ay önceden alınmasını tavsiye etti.
canım tuzu kes hemen.. benimde ayak bileklerimde şişmeler oluyordu tuzu kestim normale döndü. iki gündür çok tuzlu bişey yedim 2 gündür bilekler yine şişti.
benimki de bir gece karnıma vurdu çığlıkla uyandım, sonrasında direğiyle burnuma vurdu..uykudan sinirle sıçrıyorsun adam fosur fosur uyuyo gülermisin ağlarmısın..
of bu hemşireler felaket tellallığı yapıp durmuyolar mı sinir oluyorum.. 120 ile 160 arası normal kalp atışı oluyo diye biliyorum. seninkide normal çıkmış..
benimde haftaya cuma tetanoz aşım var çok korkuyorum.. ilki çok acımıştı..
evet kasılmadan bahsetti zaten kontrol ettir devamlı dedi. mesela bazen oturduğumda veya yattığım zaman bi yerde toplanıyor avucumla dokunuyorum oraya altında hissediyorum ama başımı vücudumu anlamıyorum devamlı oluyor bu
canım saattte 4 kez veya daha fazla kasılman oluyorsa doktora haber vemren gerekıyor canım
sen sıklıgını ölç.
yalancı kasılmamı yoksa cıddıye alınması gereken bir kasılma mı doktorun karar verecektır canım.
bol su iç bu arada magnezyum almıyorsan magnezyuma basla.
canım saattte 4 kez veya daha fazla kasılman oluyorsa doktora haber vemren gerekıyor canım
sen sıklıgını ölç.
yalancı kasılmamı yoksa cıddıye alınması gereken bir kasılma mı doktorun karar verecektır canım.
bol su iç bu arada magnezyum almıyorsan magnezyuma basla.
Tam bi karara varamadık tatlım henüz..miray ada benimde favorim bakalım...
Beren evet çok güzel bi isim ve popüler olmasına rağmen yaygın değil..Kızımın okulunda duru,nehir,ırmak çok var ama beren sadece 1 tane ve çok rastalamadım o isme..Hem güzel hemde cool:)
Tavsiye ederim...
sağlık ocağından geldim şimdi 2. tetenoz aşısı için kalp atışınıda dinledi 130 dedi sanırım iyi dedi. yalnız karnın çok gergin bunu takip et dedi, bebekte çok hareketli kordon falan dolanırsa dikkat edilmesi lazım, kendini yorma dinlen devamlı dedi. erken doğum olduğu zamanlar karında gerginlik olur dedi. kızlar dua edin öyle bi aksilik olmasın(
kızlar ben 22. haftama kadar 2 kg almıştım bugün tartıldım bir haftada 2 kg almışım bu hızlı kilo alma benim gözümü korkuttu bu hızla devam edersem sonunu düşünemiyorum sizde de böyle ani kilo artışları oluyomu yani bir hafta içinde 2 kg hiç normal değil bence
selamlar herkese....bu arada bende 2,3 hafta evvel öyle kaşınıyordm karnm göğüslerm.ama çok az krem sürdm malıum kimyasal diye cok krem kullanmıyorm nadr sürüyrm.hatta fark ediceksn duştan cıkınca benm karnm pul pul dökuldu bi keresnde güneşlenrsnde dern döklür gibi oldum anlıcan hamışeşıkte cok sey yaşanıyormuş ya:) bu arada sabah sabah fincana koydgm kaynar su masadaydı abanken karnıma biraz dökldu kızarklık kaldı çok şükr iyiyim bayağı pankledm su buz vs derken kırmzlk var şuan snce napayım kızlar yardmcı olun bana
Canım sakın sağlık ocağındakilerinin dediklerine inanma kendilerini geliştirme çabasındalar aynısınıda bana yapmışlardı aşı olmaya gittim kalp atışını dinledi bebeğin kalbi atmıyor plesanta önde dedi kalbim çıkacaktı yerinden kendini bilmez sağlıkçılarla dolmuş heryer bu olayı doktoruma söyledim oda çok kızdı böyle insanlara prim vermeyin sadece aşınızı olun gelin dedi bir de doktor hoparlörü açtı ki bebeğin kalbi gümbür gümbür maşallah insanın sinirlerini bozmaktan başka bir şey yapmıyorlar bana dediki bir de sağlık ocağındakiler,bütün tahlillerini getir ayrıntılı, şeker, vs... doktor götürme dedi sakın isterlerse vermeyin dedi kendilerini prof. zannediyorlar...
kızlar mrb ayaklarınızda kramp oluyormu benm daha şimdiden çok fazla, magnezyum hapı kullanıyorum düzenli meyvede yiyiorum özellikle muz ama yine oluyor neden sizce
22 haftaya kadar sen 2 kilo almışsın ben 6 kilo almıştım. hemşirem dosyamı açtı yemek yemiş halim ve üzerimdekillerle kilolarım aynı şöyle 54, 57, 60, 63 hep 3 kilo almışım:)))) şu an sabah aç karnıma 62 kiloyum ve 10 kilo aldım
bir haftada 2 kg birden görünce şaşırdım çünkü hep aynı şekilde besleniyorum abartmadan yemeye çalışıyorum
çok güzel canım beyaz benim her zaman favorimdir...kızlar size almayı düşündüğümüz karyola ve gardrobu resimledim.sizce nasıllar.karyola 430,dolap 930 tl.şu an için oda yapmaktan vazgectik yatagı bizim odamıza koyucaz dolabıda cocuk odasına.ilerde kızımız büyüdüğünde genç odası yaparız diye düşündük eşimle bu yüzden bu gardrobun kullanışlı olabile egini düşündük.sizce nasıl hanımlar yorumlarınızı bekliyorum
bir haftada 2 kg birden görünce şaşırdım çünkü hep aynı şekilde besleniyorum abartmadan yemeye çalışıyorum
Canım bende hiç kramp herhangi bir ağrı olmuyordu fakat 1 haftadadır sol bilek kemiğim acaip sızlamaya başladı bir yeremi çarptım acaba derken sağ bilek kemiğimdede aynı ağrı olmaya başladı bugün doktora söyledim kramp kemik ağrıları oluşuyormuş hamilelikte banada magnorm diye bir ilaç verdi magnezyum suda eriyor bugün başladım içmeye inşallah iyi gelir...
Hilalcik bu haftalardan sonra alırız bence ben aydan aya gidiyorum kontrolüme 3 hafta boyunca kilo almıyorum sabah akşam tartılıyorum evde tam doktora gideceğim hafta 2 kilo birden alıyorum ben anlamadım bu işi bu sefer ama 79 geldim daha 15 gün var 1 kilo aldım 80 geliyorum...bu sefer yandım galiba 15 günüm daha var 2 kilo daha alırsam toplamda 5 kilo almış olacağım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?