ne zaman geçermiş bu şikayetler bi fikrin var mı?
ben hiç öyle şeyler yaşamadım malesef eşim çok rahat biri sanırım süpürgemide yaptım hem evimide sildim ütümüde yaptım sadece yemek konusunda canın bişi istiyomu oldu hep onun dışında aynı yani bide erken uyuyordum bundada öyle işte
sen şanslıymışsın kız valla
kız ben 1 seneden az bişi geçti evliyim nisanda ameliyat oldum tüpüm alındı bi pazar süpürge yaptı..onu sanki her pazar gibi anlatıyo :))vayyyy anam vayyy ne kocalar var...vala ben çalıştığım halde hiç görmedim böle işi,görememde herhalde,hayatta yapmaz..
Valla normalde 3.aydan sonra geçer diyorlar ama benim ilkinde 9 aya kadar sürdü ama şiddeti azalmış bir şekilde.ama herkesin aynı olmaz tabi bundan umutluyum 3 ay bitecek bulantılar gidecek kış kış..
bendde aynı durumdayım bilim..herşeyi yapıyorum perde yıka, sil, süpür, taşı kayınvalidem falan aman yapma aman kaldırma diyo diyo da evine geliyim yartdım edeyim diyen yok..geçtigimz,i hafta içi odaların perdelerini yıkadım astım onları asmak kolay geliyo cekyat üstüne koltuk üsütne cıkıyorum pazar günü hazır kocam evde salonu yıkayayım dedim anammmm aasana kadar bin türlü sorun buldu yok neden nemli asıyomuşuk asmayalım durdun.nemli asarsak romatizmalarımız azarmıssanki evde romaztimalı var asarkende dır dır yapıyo ben evde iş yapcaksam ne anladım bu pazardan diye
hayırlısı bakalım inş geçerde bizde bi ağız tadıyla hamileyiz diyip seviniriz.
Eminim bütün deneyimli anneler bana katılacaktır.Hamile olduğunuz müddetçe gördüğünüz özen,ihtimam, pohpohlamanın tadını çıkarın.Sonra sizin esameniz bile okunmayacak.Kimse nasıl oldun diye sormadan "bebek nasıl" diyecek. İlgi odağı olmanın yakınından geçemeyeceksiniz.Bırakın eşleriniz evi silsin, süpürsün, yemek yapsın, çamaşır-bulaşık yıkasın, ayaklarınızı yıkasın, ayakkabılarınızı bağlasın, size masaj yapsın.Hiç üzülmeyin. Canınız ne istiyorsa annelerinizden yakınlarınızdan onu isteyin, yaptırın. Keyfin dibine vurun kızlar. Demedi demeyin, sonra bu günleri çooooooook arayacaksınız.
Geçen gün anneme gittim,oğlum kucağımda.Annem kapıyı açtı, "aman da benim kıvırcık kuzum mu gelmiş" dedi Ege'yi elimden aldı, içeri gitti. Leeeynnnnnnn o bebeğin bi de annesi var, kapıda kaldı yaww
kız ben 1 seneden az bişi geçti evliyim nisanda ameliyat oldum tüpüm alındı bi pazar süpürge yaptı..onu sanki her pazar gibi anlatıyo :))
vala aslında çok haklısın,ama malesef beni pek pofpoflayan yok,geçen gün eşim mutfakta bikaç bişi hazırlamaya kalktı,beceremedi,bide çamaşır serdi,başka pofpoflama görmedim,şuram ağrıyo,buram ağrıyo deyincede naz gibi geliyo,eee hamilesin o kadar olacak diyo,,normal eskiden olduğu gibi herşey,hatta ben hatırlatmasam hamile olduğumu unutacak,bazen zorla elini alıp karnıma dokunduruyorum,bak babası falan diyorum,put gibi adam hiç heycanlanmıyo,bana yalan gibi geliyo hala inanamıyorum bebeğimizin olacağına diyo,,,hayır süpriz bişi de değilki 1 sene 3 ay tedavi gördük anacım,damdanda düşmedi bu sıpa...
Canım benim.Eşine çok görme.Benim eşim de öyleydi. İlk zamanlar hiç göbeğimi okşamaz, benim gibi heyecanlanmazdı kontrole gidileceği zaman. "Ne odun!!" diyordum.Sonra karnım büyüdüğünde yavaş yavaş ilgilenmeye başladı.O da gene önceleri okşuyordu,konuşmuyordu.Son aylarında konuşmaya başladı zar zor.Şuradan mı tepki verdi, burada mı kıpırdadı muhabbetleri çok sonra başladı yani.
Oğlum doğup 6 aylık olduktan sonra birgün itiraf etti. Bir erkek baba olduğunu anne hamileyken anlamıyor.Hatta bebek doğduğunda da anlamıyor.Ancak bebek 6 ayı geçip tepkiler vermeye başladığında anlıyor babalık olgusunu.
Arada da "ameliyathanenin önünde nasıl bekledin, bebek önünden geçirildiğinde neler hissettin" diye soruyorum.Duygusuz duygusuz "bayaa bekledik işte, bebek ıslaktı,saçları kafasına yapışmıştı, pembeydi" falan diyor. Yani erkekler heyecan duyma özürlü azcık
Canım benim.Eşine çok görme.Benim eşim de öyleydi. İlk zamanlar hiç göbeğimi okşamaz, benim gibi heyecanlanmazdı kontrole gidileceği zaman. "Ne odun!!" diyordum.Sonra karnım büyüdüğünde yavaş yavaş ilgilenmeye başladı.O da gene önceleri okşuyordu,konuşmuyordu.Son aylarında konuşmaya başladı zar zor.Şuradan mı tepki verdi, burada mı kıpırdadı muhabbetleri çok sonra başladı yani.
Oğlum doğup 6 aylık olduktan sonra birgün itiraf etti. Bir erkek baba olduğunu anne hamileyken anlamıyor.Hatta bebek doğduğunda da anlamıyor.Ancak bebek 6 ayı geçip tepkiler vermeye başladığında anlıyor babalık olgusunu.
Arada da "ameliyathanenin önünde nasıl bekledin, bebek önünden geçirildiğinde neler hissettin" diye soruyorum.Duygusuz duygusuz "bayaa bekledik işte, bebek ıslaktı,saçları kafasına yapışmıştı, pembeydi" falan diyor. Yani erkekler heyecan duyma özürlü azcık
NE bilim canım ya biz bu bebek için çok mücadeleler verdik sonunda kavuştuk ama sanki bebek için mücadele veren o değil gibi,kalp atışını görüyorum heycanla anlatıyorum boş boş bakıyo.akşam eve gidince babası biz seni çok özledik diyorum tepki vermiyo,çokkkk zoruma gidiyo,bazen üstüne çok yükleniyorum,seni benlede bebişlede ilgilenmiyosun o herşeyi hisseder diyorum,yok yine tepki yok,bi ara korkularını itiraf etti,bebişi bişi olur diye kendini kaptırmak istemiyo sanırım.ama bu bebeği benden çk istiyordu,bebek için ameliyat oldu,ameliyattan bile gülerek çıktı artık bebeğimiz olacak die,ne bilim hem bu kadar mücadele verip hemde tepkisiz olması,sevincini yaşamaması çok endişelendiriyor beni,acaba hevesimi gitti diye düşünüyorum.artık bende hiç bebişten bahsetmiycem bakalım ne olacak,,,çok çok çok üzülüyorum bu duruma,,ayrıca ben bebişin kalp atışını duyunca evde kuran okutup mevlüt yapmayı düşünüyordum hep,komşula plan yapıyrz,bana kızıyo herkesin içinde ne bebek yok ortada sen mevlüt yapıyosun dereyi görmeden paçayı sıvama diyo,,,,,,,çok üzüldüm ya...
Ah tatlım....kadın ve erkek farkı bu işte.Biz duygularımızı tüm coşkusuyla yaşarken erkekler temkini hiç elden bırakmıyor. Hiçbir konuda kendilerini bizim gibi olaya kaptırmıyor, tadını çıkarmıyorlar. Mantık denen saatleri hep tik tak görevde...
Belki kaybetme duygusunu senden daha çok yaşadığı için böyle kayıtsız görünerek korkularını bastırmaya çalışıyordur gerçekten de. Karnın biraz büyüdüğünde onun da tepkileri değişebilir, birazcık daha bekle, hemen hevesinin gittiğini düşünerek ona haksızlık etme.
Ha şu da var. Erkekler hep mantık yönlü olduğu için senin teninin altında bir canlıyı da kolay kabul etmiyor mantıkları. Dokunmak konuşmak komik ya da anlamsız gelebiliyor onlara.Sen bekle....hele biraz büyüsün bebek, onun da farkındalığı çoğalır bence.
selam kızlar..
Ben de Allah nasip ederse eylül de anne olacağım..ilk hamileliğim ve herşey beni çok tedirgin ediyor...yaklaşık 7 gündür gribim ve hala düzelemedim..doktora gittim ilaç verdi ama dayanabileceğin kadar dayan içme dedi..bol bol dinlen,sıvı al dedi..benimde bünyem çok hassas..sürekli hasta olan biriyim ve öyle kolay kolay da iyileşemem..direniyorum ilaç almıyorum..Ama bebeğime zarar veririm diye korkuyorum da böyle hasta hasta..sonra ilaç içersem de zarar veririm diye düşünüyorum..öyle berbat bir durumdayım ki..
ben birazdan doktora gidiyorummmmmmmmmmmmmmm :))
benimde dogum yapıcagım tarih 20 eylül gözüküyo şimdiden cok heycanlıyımm :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?