Hanımlar Günaydın...
Umarım hepiniz iyisinizdir..bugün bebişlerimiz biraz daha büyüdü..ve onları kucağımıza almamız için 1 gün daha azalmış oldu..
Haftasonu pek foruma giremedim ve sabah şöyle bir göz gezdirdimm..arkadaşlardan birinin fikri bana da çok mantıklı geldi..ismini unuttum kusara bakma canım..bu ana kucağı meselesi..yani hem ana kucağı hem oto koltuğu olarak kullanılanlar..en azından masraf teke iner.. ayrıca renk olarakta hem kıza hem erkeğe uygun bir renk alırsak 2. bebişlerimize de kullanabiliriz..hem şimdiden alırsak herşey biranda yüklenmemiş olur..diye düşündüm ama sizlerinde fikirlerini bekliyorum bu konuda..özellikle de tecrübeli annişlerimizden....
:)))) aynı benimde öyle yaaa bi sorayım dedim. bende de aşırı gaz ve hazımsızlık var. bi kıyafetlerim olmuyo derecede şişiyor karnım. sabah kalkıyorum ki erimiş:)))
yok canım ya bizimki kesin gazdan çünkü ultrasona girdiğimde bile dr. o cihazı çok aşağıda tutuyor,bebekten değiş,ancak bebek yukarı çıkınca karnımız çıkıcak oda herhalde 4. ayda falan olur...
:)))) aynı benimde öyle yaaa bi sorayım dedim. bende de aşırı gaz ve hazımsızlık var. bi kıyafetlerim olmuyo derecede şişiyor karnım. sabah kalkıyorum ki erimiş:)))
günaydın cnm..yaw hiç sorma bi bakıyon göbiş çıkmış dışardan bile belli oluyo,bi bakıyon dümdüz hiç bişi yok,anam bebim ki gaz dan herhal...bir an önce çıksın istiyrm çok hevesliyorum..
ay bende öyle ,aşırı gaz var sabah şiş olmuyor akşama kadar davul gibi oluyor ...zaten herkeste erken diyor daha ama bide sıvıdan dolayı diyorlar....pantolunumun düğmesi bile iliklenmez oldu ....
kızlar gunaydın
gecen hafta dktordaydım bır dahakı randevuyu 12 haftaya verdıler. ense kalınlığı ıçın. arada bır ay zaman var çok değilmi:26: birde ens ekalınlığı ıkılı tarama testımı oluyo
Canım bencede kullanışlı ürünler almalıyız hani eğer iki işi birden hallediyorsa ilk tercihim o olur hem kalabalık olmaz hem dediğin gibi masrafı azaltmış oluruz ara renk almayı bende düşünüyorum beşiği olsun diğer kullanacağı eşyalarda benimde tercihim ara renk olacak çünkü tek bebişle kalmak istemiyorum Rabbim nasip ederse kalabalık bir aile olmayı tercih edenlerdenimama alışveriş için erken olduğunu düşünüyorum:44:
evet eğer olumsuz sonuç varsa aldırmaktan başka seçenek yok...ve yaptırıpta olumsuz çıkarsa doğuma kadar strese girmeye hiç gerek yok..Allah korusun bebeklerimizi...yaptırmıyacam bende bu testleri,eşim de dedi hadi sonuç olumsuz çıktı aldıracakmısın dedi bende hemen tabiki hayır dedim,o zaman boşuna stres dedi..zaten üç boyutlu da çıkar ense kalınlığından oda yeter gerisine gerek yok....teşekkür ederim canım
günaydın canım..ben ilk bebeğime hamileyim tecrübem yok ama araştırmalarıma göre hem ana kucapı hem ota koltuğu olarak kullanandan almayı düşünüyorum ..... çoğu kişide öyle yapmış...hem az yer kalplar hem de az masraf olur oto koltuğu yerine bebeğimize başka ihtiyacını alırız diye düşünüyorum
Canım ben oğlumda "chicco 4 you" 4 parçalı setini kullandım.Bebek arabasının iskeleti üzerine ana kucağını monte edebiliyorsun. Biraz daha büyüdüğünde başka bir aparatla bebek arabası olarak kullanıyorsun.Ana kucağı arabada kullanılan bir kaidenin üzerine oturtulduğunda oto koltuğu oluyor.Bana hediye geldi ama o zamanki fiyatı 2.000 civarıydı.Şimdi piyasadan ona benzer üçlü,dörtlü ürünleri 1.500 civarına bulmak mümkün.
Bu setin tek kötü özelliği ana kucağı bebek kadar ağır.Yani içinde bebek varken 8-9 kilo oluyor.Babalar taşıyabiliyor ama anneler biraz zor kaldırıp koparıyor.
Bu arada kalitesinden hiç şüphe etmediğim iki marka var, onları gözüm kapalı tavsiye ederim.Chicco ve kraft.Diğer markalarda da kaliteli olanlar vardır ama incelemediğim için net bilmiyorum.
Bir de...gözünüzü korkutmak istemem ama ana kucağı ancak 6 ay oto koltuğu olarak kullanılabiliyor.Sonra bebek içine sığmıyor.6 aydan sonra biz isofix'li oto koltuğuna geçtik.
Ev tipi ana kucağı da aslında büyük kolaylık ama onu da bebek bazen sevmeyebiliyor.Ben onda da chicco kullandım.
Haa...aklıma gelmişken...bizim oto koltuğumuz kırmızı griydi.Hem erkek hem kız bebek kullanabilecek yani.
Ara renkler alırsanız (sarı-gri,gri-siyah,pembe-mavi,kırmızı-lacivert gibi) ikinci bebeklerinizde de kullanabilirsiniz.
Yukarıda bahsettiğim üçlü, dörtlü setleri internette "travel sistem bebek arabaları" diye arayın, o zaman seçenekleri görebilirsiniz.
o fıkır bana aıt cnm, ınsallah azıcık daha buyusun de baslasın alısverıs keyfı:))))))
cvbın ıçın sağol cnm
kızlar bır sonrakı randevum bır ay sonra. normalmı bı. çok uzun zaman değil mi
cvbın ıçın sağol cnm
kızlar bır sonrakı randevum bır ay sonra. normalmı bı. çok uzun zaman değil mi
sağol cnm ne bıleyım ilk gunlerde çok sık çağırıyolardı şimdi bırden bır ay sonra denılınce şaşırdım açıkcası
bu arada kızlar bende sıksık kabızlık çekıyorum. kayısı cevız yıyorum ama çokda faydalı değil
sağol cnm ne bıleyım ilk gunlerde çok sık çağırıyolardı şimdi bırden bır ay sonra denılınce şaşırdım açıkcası
bu arada kızlar bende sıksık kabızlık çekıyorum. kayısı cevız yıyorum ama çokda faydalı değil
günaydın arkadaşlar nasılsınız bakalım bebişlerimiz nasıl?
bende cuma günü kontrole gittim,doktorumu değiştirdim bu daha çok güven verdi bana....
bebeğim bize el salladı :) elini kaldırmış vaziyette gördük kıpır kıpır sanki...doktor erkek olacak gibi dedi,bacaklarının arasında dolgunluk var dedi ama tam belli değil dedi...
1martta ikili test yapacaklar hem üç boyutlu bakacaklar..çok zor geçiyor günler sabırsızlıkla bekliyorum..önce kararsız kaldım yaptırıp yaptırmamakla doktor ister yaptır ister yaptırma dedi ama şimdiden görmüş oluruz dedi..bende kabul ettim...burada 220tlye yapacaklar szi kaç lira ya yaptırdınız..sonuçlarınız geldi mi..inşallah hepimizin herşeyi yolundadır..
benim ikili testi 30 TL ye yaptılar ama benim gittiğim hastanenin fiyatları çok makul zaten muayene ücreti de 37 TL ödüyorum
Kabız hanımlar için iki önerim var. Ben genelde yiyip içtikten hemen sonra lavaboya koştuğum için tavsiye edeceğim.1-Gevrek(susam bağırsakları çok hızla çalıştırıyor)2-Tahin(O da susam yağı zaten)
Tahin daha etkili.Sabah aç karnına 2 yudum için, sonra soluğu tuvalette alın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?