2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

valla ben de kalça göbek ne durumda bilemiom ben çok farkedemiom

peki kesin mi dedi doktorun? ilk kızında da bu zamanlar öğrenmiş miydin? o zaman da ihtimal mi vermişti kesin mi demişti?
ya bi türlü inanamıom ben, yanlış çıkmasından korkuom heralde, bana %90 dedi ama ya yanlış baktıysa:26:
çok dertliyim çokk

canım, ılık su ile birlikte 1-2 tane kuru kayısı, kuru erik yiyebilirsin. su en az 2 litre iç. bir de kısa yürüyüşler yap. bunlara dikkat edersen şikayetin ciddi oranda azalır.
sonra lifli gıdalarla beslen. her gün 1-2 adet meyve ve yemeklerde salata ye. beyaz ekmek yerine, tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği ye. kuru fasülye nohut gibi lifli gıdalardan haftada 1-2 öğün tüket.
ekmek-makarna-pilav azalt.
lifli gıdaları artırdıkça sıkıntı azalır.

Son düzenleme:

Ilkindede bundada 13.haftamdaydim ve hicte ikisindede yuzdelik vermedi kizin olacak dedi aynen...
figen hanimi tanisan sormazdin kadin okadar kendinden eminki hic yanildigini duymadim laf aramizda bende yanilsaydi hic fena olmazdi hani

kızlar ya sizler cinsiyetleri öğrendikçe bende heyecanlanıyorum ama dha zamanım var benim

merhaba arkadaşlar
bizimde cinsiyetimiz belli oldu .. 12+ 3 de doktorum büyük oranda erkek dedi.. bizde isim düşünmeye başladık artık.. babamız rüyasını görmüştü en baştan oğlum olacak diyip duruyodu zaten bizi ikili testimizi yaptırmak için gittiğimizde öğrendik. şimdi testin sonucunu çıkmasını bekliyoruz. dr gelişimi çok güzel herşey normal dedi çok şükür.. acaba bu ikili testin değerleri ne olmalı bilen varmı aranızda? birde benim bulantı kusmalarım hala aynı şiddetiyle devam ediyo dr azalması gerek diyo acaba sizinde böyle mi ?:44:

canımm çok teşekkür ederim önerilerin için
ahh ahh yandığım tek konu bu işte nohut kuru fasulye bunlar gazlı olduğu için bende reflü var bunlar sakıncalı
meyvemi hergün yiyorum hemen hemen aksatmam pek
ama bu kuru kayısı hoşafı iç demişlerdi ondan yapıcam bakalım
2 litre su mecburen içiyorum bazen geçiyorumdur çünkü bende bakteri çıktı idrarda
enfeksiyon ve düşük tehlikesi oluştu

Allah yardımcımız olsun çok zor

sebze yemeklerine ağırlık vereceksin canım o zaman. az ve sık yiyeceksin. her öğünde çorba, ayran, hoşaf gibi sulu birşeyler mutlaka olmalı.
gebelikte bu sıkıntı artıyor ama ileri aylarda özellikle daha çok zorlar. beslenme düzeninde daha çok değişiklik yap.
lifli besinler, bağırsakların en büyük dostudur. sebze meyvelerde bolca lif bulunur. beslenmede buna ağırlık ver. hem vitamin alırsın bol bol.

bence hoşaf yerine, kuru kayısı ve suya ağırlık ver. hoşafta ekstra şeker koyuyorsun ya, gebelikte fazla tatlı da yenmesi iyi değil. şekersiz, ya da az şekerli yap.
prolaktin sıkıntın yoksa, kuru incir de yiyebilirsin.
1 incir, 1 kayısı, 1 kuru erik, akşamdan büyük bir bardak suyun içinde bırak. sabah aç karnına suyunu iç, meyvelerini de ye. şeker ve prolaktin sıkıntın yoksa akşamları yap bunu. başka tatlı şeyler yeme gün içinde. kuru meyvelerin besin değeri yüksektir. kilo almamak için dikkatli ye yine de.
muz gibi meyveler de kabızlığı artırır. yemekleri iyice çiğneyerek ye.
dikkat edince yüksek oranda şikayetin azalır.

idrar yolların için ilaç kullandın mı peki? su içerek mi attın enfeksiyonu canım?

ayyy bende akşam öğrenicem acayipppp heycanlıyım ama bence kesin erkek ,ben öyle hissediyorum bebiciğimi

pikoloman bende senin için heyecanlandım nedensee :)) kaçta gideeksin doktoraaa bende inş pazartesi boşsa gidicem henüz randevu sistemi açılmamış bekliyorum :)

bnde düşünmüyorum kızımdada almadım bundada almıcam sonra atcak yer arıyo alanlar 1 sene sonra park yatak almıştım kızımda katalyıp götürüyodum annemlere tatile giderken falan çok rahat ettim sapa sağlam duruyo onu kullancıam kızımın bazalı yatağı var onda yatıyor okula başlasın ozaman almayı düşünüyorum oda takımı ben gidelim kendi beğensin hevesli hevesli alsın istiyorum :)
bakalım cinsiyeti daha belli bu miniğin rümayda kızım olmuş gördüm ama hayırlısı bakalım eğer kız olursa büyüdüğünde 1 tane daha bazalı yatak alır yırtarız ikisi aynı odada yatarlar ama erkek olursa yandık 1 oda takımıda ona lazım

deryalcin 14.haftadasın ve hala iştahsızlık var dıyosun ya cok üzülüyorum ben de de var dogru duzgun bişey yıyemıorm ama 1 2 haftaya gecer dıyodum demekkı hemen gecmıyormus

bnde 11 haftalık oldum hala iştahım yok bulantılarım bya geçti gibi 52 kiloya düştüm 4 kilo verdim kızımdada iştahsızdım ben buda öyle olacak sanırım
hamileyken şunu yedim bunu yedim 5 tane lahmacun yedim falan diyenlere hayret ediyorum ben 1 kase çorbayı bitiremiyorum lahmacun bile yarımı zor yiyorum

ense kalınlığı ikili test için özel hastaneye gittim kızlar.. ayrıntılı ultrasona aldılar..bebeğimin herseyi normal ense kalınlıgı 1.2 miş..
yüksek ihtimal erkek olcak dedi.. bak bu cıkıntıdan dolayı dedi gösterdi ama ben bişi anlamadım ilk defa kalp atıslarını duydum..
cok değişik bişi

denedim bakalım oldumu. anneannesinin yavruma aldıkları ilk cicişleri:)))))) Eki Görüntüle 645637 Eki Görüntüle 645638

çok talı annesi bebeğinin cicişleri maşallah gule gule gyidirmek nasip olsun inşallah annesi:))

bende yatak almayı duşunmuyorum park yatak en guzeli belli bi yaşa kadar isdare eder park yatak bide dolap tamamdır:))

valla canım bende imreniyorum çok nezaman ağzımın tadıyla yemek yıcem ben diyorum en sevdiğim şeylerden tıksindim artık sanki bidaha hiç keyıfle yemek yıyemi em gibi geliyo lhmacun pide bunları ağzıma alamaıyorum peynir ekmek elma ancak umarım kalan 7 ay böyle olmayız((

mseylul amin teşekkür ederim:)))))) sağlıkla doğar büyürler inşaallah:))))

kızzlarrr herkese iyi akşamlarr bebişlerin cinsiyetlerini öğrenenleri teker teker tebrik ediyorum..
beenn acayip grip öksürük oldum öksürürkrn ciğerim kopacakmış gibi oluyorr..ilaç da içemiyorum önereceğiniz bişiler varmı.....

Herkese iyi akşamlar anneler ve melek bebişleri, cinsiyetleri öğrenince benim de içim kıppır kıpppırrr oluyor çok merak ediyorum. Babamız nasıl bugün oğluşum diye seviyor göbüşümü inşallah erkek olur diyorum eşim için. ama benim için sağlıklı olsun da kız da olur Kızlar ikili test için gideceğimde doktoruma sormam gerekenler nelerdir ilk hamileliğim biraz bilgisiziz bir de özel hastaneye gidiyoruz doktorumuz iyi ama pek bir açıklamada bulunmuyor biz sorarsak ancak söylğyor onun için tavsiyelerinizi bekliyorum.

bu arada daha önceki mesajı misafir gelicek diye aceleyle yazdım.. şimdi internette arastırdım boy ölçümüne (crl) göre 4 gün kafa ölmünüe (bpd) göre bir hafta önden gidiyomuş.eger geşilimi böyle giderse doğum tarihin 10 eylül dedi..
elimdeki ultrason kagıtlarında ki kısaltmaları arastırdım öyle yazıyodu sizede yazayım dedim.. ben bebegi kız istiyodum ama :) yüksek ihtimal erkek dedi ..mart sonu nisan bası gibi gitttiğimizde görcez artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…