Merhaba, bende eylül annesi olucam Allah nasip kısmet ederse. Malesef üşüttüm ve sinüzit oldumAntibiyotik ve okyanus suyu kullanıyorum. Kullansan bir dert kullanmasan bir dert. Çok ciddi baş ağrılarım var. Artık yavrum Allaha emanet. Benim sizlere birkaç sorum olacak bebek için ne zaman alışverişe başlamayı düşünüyorsunuz ? Kendiniz için kıyafet almaya başladınız mı ?
bende dün ikili test için dr gittim 11+5 noralde ama ultrasonda 13 haftalık göründü bebeğim cinsiyetinede muhtemelen erkek dedi minikmelekim kullanıcısının ultrason görüntüsünü gördüm kendi görüntümle kıyasladımda onun bebek resmen havada maşallah benim dibe çökmüştü hiç ama hiç haraket yoktu elleri hariç hatta dokro defalarca karnımı sarstı beni öksürttü ama nafile öylece uzanmıştı tık yoktu :))) kalp atışları, damarlarına, boyuna posuna herşeyine normal dedi ama başka bebekleri böyle görünce şaşırıyorum benim durumumda hareketsiz bebeği olan varmı kızlar hepimiz için herşeyin hayırlısı
canım benim bebeğimde hareketsiz biraz , anasına çekmemiş hiç
2 li test için gittiğimde doktor ense kalınlığını ölçmeden önce şimdi çok uğraştıracak bizi ölçmeye çalışırken dedi ama dakkasına ölçüverdi ense kalınlığını.senin bebeğin sakin maşallah dedi doktor bile
Evet, benim 18 aylık bir oğlum var.Ben ona hamileyken bulantılarım geç başlamıştı.Ama onda çıkarıyordum ve rahatlıyordum.Bunda bulantım çok oluyor ama tüm gün sürüyor.Çok nadiren istifra ediyorum.
Oğluma hamileyken de ayvayı, tuzlanmış salatalığı ve portakalı çok severek yiyordum.Bunda da öyle oldu :)
Zaten benim hamile kalma tarihlerim arasında da 1 gün var
Oğlumda son adet tarihim 6 aralıktı, bunda 7 aralık.....
Bir de ilk hamileliğimde 4 ayda 3 kilo almışım istifra etmeme rağmen.Bunda ilk 3 ayım kilo almadan geçti.(Gerçi kilolu hamile kaldım.Onun da etkisi olabilir)
Bir aile dostumuz hamilelikleri çok farklı geçiyor diye seviniyormuş.Oğlu varken kızı da olacak diye yorumluyormuş.Doktoru "hamileliklerim farklı seyrediyor diye sevinme, bu bir ölçüt değil,ikinci bebeğin de oğlan" demiş.
Testlerin yanılma payı var ama olasılığı olan bişey temiz çıkmıyor genel olarak.Yani olumsuz bişey varsa ikili ve üçlü testle taranıyor.Tedbiri elden bırakmamış oluyoruz böylece.Amniyosenteze data oluşturuyor bunlar.
Herkes bu tarama testlerini yaptırmayabilir ama ben ikili ve üçlü testi yaptırmanın da ayrıntılı ultrason incelemesine girmenin de iyi olacağını düşünüyorum.İkili veya üçlü testte ihtimal yüksek çıkarsa hemen alalım gibi bir yaklaşıma girilmiyor ki zaten. Birçok hamile arkadaş ne olursa olsun doğuracağım,aldırmayacağım diyor.Bu çok ağır bir bedel.Ben anomalisi olan bir bebeği bile bile doğurarak ona da kendime de azap çektirmek istemem şahsen.
Bu konuda ben pek yorum yapmak istemedim ama madem konu açıldı birşeyler söyliyeyim.. Tıpda bu kadar ilerleme varken bunları değerlendirmek lazım arkadaşlar nasılsa aldırmayacağım düşüncesi ile bu testleri yaptırmamak bencede yanlış ama bence diyorum yani bu benim düşüncem.. Tüm bu testler tabiki birer tarama kesin bir sonuç değil ama en azından tertemiz çıkan bir sonuçda kötü bir durumla karşılaşılmıyor.. Kimsenin böyle bir durumda olmasını hiçbirimiz istemeyiz ama böyle bir imkan varken bundan faydalanmak lazım para konusuna hiç mi hiç takılmayın zaten sonuçda 9 ay hepi topu ne gerekiyorsa bırakın yapılsın ilerde daha çok üzülmemek için..ben aldırmayacaksan bebeği test yaptırmana gerek yok diyen doktoruda anlamıyorum şahsen benim doktorum isitiyormusun diye sormadı bile sadece tarihlerini söyledi bunlar bunlar yapılacak dedi ve yapılacak.. Herkesin kendi düşüncesi tabi ama herkesin söylediğini değil kalbinizin sesini dinleyin derim..
Kız olursa Öykü Duru -ki inşallah kız olur- erkek olursada Poyraz yada rüzgar düşünüyorum ben
Kizlaar 11 haftadan sonra kontrole gidenlerden ikili test disinda tam kan ve idrar tahlili yaptiran varmi?doktor bana yaptirmadida merak ettim.
Kizlar bnde gittm dra hersey yolunda vee dr erkek dedi kesin degil ama yuzde 80 dedi cok svndm veee isim konusunda en bastan beri alp diyorum ve erkek olursa kesinlikle alp olacak
Kizlaar 11 haftadan sonra kontrole gidenlerden ikili test disinda tam kan ve idrar tahlili yaptiran varmi?doktor bana yaptirmadida merak ettim.
slm kızlar Bi kaç gündür giremiyorum nasılsınız pikoloman i Merak ediyorum
günaydın tatlı eylül anneleriiigünümüz güzel bulantısız neşeli,ağrısız acısız geçsin inş.
kızlar bu arada 1haftadır fln sol kulagımın altından çene kemiğim ağrıyo diş ağrısınada pek benzemiyor ama korkutuyor beni.hele ki tam yavaş yavaş iştahım yerine geliyo derken şimdi ağzımı çok zor açıyorum yemek yemek konuşmak işkence gibi geliyo.hamileyken röntgen de çekinemiyoruz napıcam ben yaa
Günaydın herkese!!Gününüz güneşli, neşeli, pozitif, süper geçsin.
Çenendeki ağrı çok konuşmaktan olabilir mi??Eheheheee!! Şaka şaka...
Kalsiyuma yüklen biraz daha bence.Bol bol yoğurt ye, ayran iç.Günde yemen gereken yoğurt 1 kase...sen 2 kase ye.Ayran 2 bardak,sen 3 bardak iç.Bebek kalsiyum rezervlerini zayıflatıyor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?