2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de ilk hamileliğimde 5-6. aydan sonra rüyamda bebeği görmeye başlamıştım.Gelgelelim yüzü olmuyordu hiç.Yüz kısmını hep flu görürdüm.Şimdi sen bebeği rüyada görmek deyince o günlere döndüm.

bebelerine isim düşünen oldumu kızlarrr :) biz kocamla tanıştığımız gün kızımız olursa adı ZENAN olsun demiştik :)) çok romantik :))) evlendik çocuğumuz olucak bile :))) kız olursa ismi hazır erkek olursa zorlanıcas sanırım :)))

Çikolata yiyince bebek hareketlenir de bu haftalarda değil.O anca 28. hafta civarında olabiliyor.Henüz tat alma duyusu tam anlamıyla gelişmedi.Amniyos sıvısından aldığı besinlere henüz sizin beklediğiniz tepkiyi vermez bebek.

Merhaba, bende eylül annesi olucam Allah nasip kısmet ederse. Malesef üşüttüm ve sinüzit oldum Antibiyotik ve okyanus suyu kullanıyorum. Kullansan bir dert kullanmasan bir dert. Çok ciddi baş ağrılarım var. Artık yavrum Allaha emanet. Benim sizlere birkaç sorum olacak bebek için ne zaman alışverişe başlamayı düşünüyorsunuz ? Kendiniz için kıyafet almaya başladınız mı ?

biz eşimle nişanlıyken hep diyorduk kız olursa ela eylül doğumum da eylüle denk gelecek tam uydu
erkek olursa ilk eymen yağız dedik ama kayınvalidemin komşusunun torununun adı eymen, eymen değil de şu an utku yağız ya da göktürk yağız diyoruz hayırlısıyla

Son düzenleme:

bende kız olursa zümra istiyorum
anlamı çok harika bi isim

erkek olursa eşim mehmet istiyor tabi ben istemiyorum o ismi
erkekte biraz tartışmalı olucak hahah :)

mehaba hamişlerr:))

Evet bende ağustos annesi olacağık bu gidişle 14 eylül doğumum sata göre ama doktorum bebek neredeyse 10 gün önden gidiyor gelişimi çok iyi dedi 4 eylül doğum gözüküyor birde sezeryan faktörü var bende bir de o atarsa öne Ağustos annesi olacağım gibi hayırlısı gerçi bu tarihler çok değişirr rabbim sağlıkla almayı nasip etsinde çokkkk var ve bennn çokkkk sabırsızımmm:))))

günaydın

doktorum banada 4 lü yapılacak dedi
herşey para ya

arkadaşlar ben doktoruma 2li test yaptırmayacağım dedim o da o zaman diğer 3 lü ve 4 lü teste de gerek yok dedi eğer aldırmayacaksan çocuğunu onlarada hiç gerek olmadığını söyledi ve bende özele gidiyorumm doktor çok önemli bence hepsi hemen hemen aynı testler sadece detaylı ultarasyon şart dedi 6 aylık olunca onu zaten yaptıracağım birde şeker yüklemesi

cnm ben ilk bebeğimde 2 li ve 3 lü testleri yaptırdım...gayet sonuçlar güzel çıktı sağlıklı bir bebeğin var dedi taki ayrıntılıya girene kadar orda öğrendik bebeğimizin omuriliğin açık olduğunu organlarını tek tek inceliyorlar ya...şimdi o zamana gelene kadar içim rahat değil inş. bu sefer herşey güzel olacak Allahın izniyle...Rabbim hepimize sağlıklı bebek nasip etsin..

canım ayrıntılı ultrason cok önemllii..Allah muhafaza hersey olabilir. ben folik asit almak için doktora gittigimde bi kadın kaldı 1 ay sorna doğumu olcaktı..bebeginin midesi yokmuş. bilmiyorum tabi yasar mı o bebek yasamaz mı yasarsa nasıl olur vs.. ama riskleri öğreniyosun.. ayrıntılı ultrason normal ultrason gibi değil gerçekten ince eleyip sık dokuyolar...normalde doktor 1-2 dk bakar aa ewet iyi der gecer ama ayrıntılı da ben sırt üstü yattım sonra beni yan yatırdı o sekilde baktı..ben git derim

Son düzenleme:

Çok güzel isim zenan bence de..
Allah gönlünüze göre versin canım..biz düşünmedik henüz nedense bu kez ağırdan mı alıyoruz neee..
İlk hamileliğimde kız olursa Beren olsun demiştik erkek hiç düşünmedik bile hep zaten ben kız hissediyordum beren ismi vardı halihazırda cinsiyeti öğrenincede hiç düşünmedik sadece eşim sonuna naz ekleyelim dedi Beren Naz oldu:)
2.ile uyumlu olsun düşüncem yok hiç farketmez yavaş yavaş isim arayışına girsek artık fena da olmaz:)

:)
aaa senindemi 2.bebek bak kaçırmışım ben oraları..
İlk çocuğun kaç yaşında ?
Nasılsın farklılıklar varmı?

zaten ayrıntılı ultarasona gideceğim onun şart olduğunu biliyorum o olmazsa olmazlardan bir sorun var ise önlemini alabiliyorlar ama ben 2 li testleri yaptırmayacağım bu benim 2. hamileliğim zaten doktorum da ayrıntılının şart olduğunu belirti onu diyorum bence en önemlisi ayrıntılı olan 2 li 3 lü testlerde yanlışlıklar çıkabiliyor onları o sebeple yaptırmyacağım

:)
aaa senindemi 2.bebek bak kaçırmışım ben oraları..
İlk çocuğun kaç yaşında ?
Nasılsın farklılıklar varmı?

Evet, benim 18 aylık bir oğlum var.Ben ona hamileyken bulantılarım geç başlamıştı.Ama onda çıkarıyordum ve rahatlıyordum.Bunda bulantım çok oluyor ama tüm gün sürüyor.Çok nadiren istifra ediyorum.
Oğluma hamileyken de ayvayı, tuzlanmış salatalığı ve portakalı çok severek yiyordum.Bunda da öyle oldu :)
Zaten benim hamile kalma tarihlerim arasında da 1 gün var
Oğlumda son adet tarihim 6 aralıktı, bunda 7 aralık.....
Bir de ilk hamileliğimde 4 ayda 3 kilo almışım istifra etmeme rağmen.Bunda ilk 3 ayım kilo almadan geçti.(Gerçi kilolu hamile kaldım.Onun da etkisi olabilir)
Bir aile dostumuz hamilelikleri çok farklı geçiyor diye seviniyormuş.Oğlu varken kızı da olacak diye yorumluyormuş.Doktoru "hamileliklerim farklı seyrediyor diye sevinme, bu bir ölçüt değil,ikinci bebeğin de oğlan" demiş.

o konuda haklısın testlerin yanılma payı var yazıyo heryerde..ben yaptırdım testi sonucunu almadım ama benim içinde asıl önemli olan ense kalınlığı burun kemiğinin iyi cıkmasıydı :) insallah bu test ayrıntılardan olumsuz bişiler gelmez kimseye

bende evlendiğim ilk zamanlar rüyamda kızım olduğunu görmüştüm hep kızım olacak gibi hissediyorum.bisürü rüya göruyorum hepsının anlamı da kız bebeğe işaret ediyor. inş şağlıklı olsunlarda kız erkek farketmez:)

Testlerin yanılma payı var ama olasılığı olan bişey temiz çıkmıyor genel olarak.Yani olumsuz bişey varsa ikili ve üçlü testle taranıyor.Tedbiri elden bırakmamış oluyoruz böylece.Amniyosenteze data oluşturuyor bunlar.
Herkes bu tarama testlerini yaptırmayabilir ama ben ikili ve üçlü testi yaptırmanın da ayrıntılı ultrason incelemesine girmenin de iyi olacağını düşünüyorum.İkili veya üçlü testte ihtimal yüksek çıkarsa hemen alalım gibi bir yaklaşıma girilmiyor ki zaten. Birçok hamile arkadaş ne olursa olsun doğuracağım,aldırmayacağım diyor.Bu çok ağır bir bedel.Ben anomalisi olan bir bebeği bile bile doğurarak ona da kendime de azap çektirmek istemem şahsen.

tatlım benim bulantılarım tam 8.haftada başladı hemde ne başlama

kızım olursa adı inci olsun istiyorum nerdeyse orta okuldan beri bu isteğimi beni tanıyan herkes bilir oğlumuz olursada eymen düşünüyoruz bu fikirde babamızdan geldi

eşim birlikte olduğumuzdan beri kız olarak SU erkek olarak KUZEY istiyor. erkek olursa kuzey ok ama SU ismine alışamadım bir türlü aklıma hep sinem kobalı getiriyo bu isim hoşlanmıyorum bide çok kısa. Kız olarak Beren istiyorum bende anlamıda güzel. belki ortak nokta Berensu olur oda su markası gibi oluyo. bizde işler karışık yani..

bende kayınvalideme söz vermiştim onun ismini koycaz,kız olursa selma olacak,ama ben yanına ecrin de eklemek istiyorum kayınvalidemle eşimin pek gönlü yok,,,erkek olursada ben muhammed enes istiyorum,eşim istemiyor,,yani cinsiyet kesinleşince,isim işi çok çekişmeli bi maça döncek,bakalım hayırlısı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…