2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Merhaba arkadaslar
Şimdilik iyiyim annem de kalıyorum gündüz siteye girip haber vermeye çalıştım ama ağrım vardı dayanamayıp çıkmak zorunda kaldım.
geçmişi tam okuyamadım ama herkese teşekkür ederim. duasını eksik etmeyenlerden Allah razı olsun.
sizlerinde iyi dilekleriyle yaptırıp çıktık amniyosentezi ama yollar da kötüydü bugün yorucu bir gün oldu.
3-4 gün wc hariç kalkmamam gerekiyor pc de yazmak da zorluyor detayları eve geçip biraz daha rahatlayınca yazarım.
düşük riski 2 hafta kadar var biraz ağrım sızım var ama işlem rahat oldu.
16 ocak kontrol randevum 11 şubat detaylı ultrason randevum var sonuclarım da 3-4 hafta içinde çıkacak.
iyi hissettiğim zamanlarda sizleri takip etmeye çalışıcam şimdilik dinleniyorum...
bu arada bebeğimin kıpırtılarını hala az da olsa hissediyorum bu en büyük tesellim..
Hepinize sevgiler.. umarım sorunsuz bir şekilde atlatıp aranıza dönebilirim.
Merak eden dile getiren getirmeyen bütün arkadaslara teşekkürler

Akasya78 aklımdasın sonucunla ilgili birşey okuyamadım bugün çıkacaktı rica etsem mesaj atabilirmisin bana seni çok merak ediyorum
umarım güzel haberler alırsın sizin için de dua ediyorum.

anne adaylarına ve bebeklerine bol bol sağlık diliyorum..

çok geçmiş olsun cnm inşallah saglıklıdır yavrun temiz haberlerle dönmeni umuyorum kendine ve bebişe dikkat et

gecmis olsun canim tsh im benimde bir ay once 3.5 cikmisti.ama doktorum hamileligin ikinci 3. ayinda 3 un altinda olmasini istiyoruz dedi ve dozumu 75 e yukseltti.antikorlarin pozltif degil galiba.demekki tiroit rahatsizligi hamilelikle beraber gelmis sana

butunduamvesenam , mobilyaların çok güzelmiş. kaça aldın :)[/QUOTE]

Aslında bu kadar erken almayı planlamıyorduk ama %40 indirime girmişti eşim kaçırma dedi bende ne olur ne olmaz diye sipariş verdim. Beşik $400, alt açma konsolu $320, çekmeceli dolap $380 ve kitaplık $280 idi. Kaliteside çok iyi ve Türkiye'ye göre bana baya ucuz geldi. Hatta aldığım bebek arabasından bile ucuza geldi

Allah huzurla kullanmayı nasip etsin inşallah.

Merhaba

Öncelikle hepinize iyi bir hamilelik süreci ve kolay doğumlarla bebeklerinizi kucaklarınıza almanızı, sağlıklı ve hayırlı birer evlatlar olmasını diliyorum.

Forum takipte ilk satırınız gözüme ilişince, detaya bakayım dedim merak edip.

Sadece hamilelik esnasında değil, yaşanan her sağlık probleminde mutlaka ki doktor en doğru adrestir ve öyle de olmalı.

Genellikle ve halk arasında balık yağı olarak tabir edilen şeyin aslı "omega 3 yağ asididir" ve bir yağdan ziyade esas itibariyle işlevselliğini sağlayan şey, yağ asididir.

İnsan vücudundaki omega 3 değerleri ise, dünyaca kabul görmüş olan omega 3 indeksi baz alınarak ölçülmekte ve oradaki üç parçadan oluşan değerler karşılığıyla anlamlandırılmaktadır.

Omega 3 yağ asidinin faydaları, sayfalarca sürer zaten. Gerçekten olması gereken etki ise; kullanılan omega kapsüllerinin içinde bulunan EPA ve DHA ya bağlıdır, çünkü tüm faydalarına neden olan şey bunlardır.

Başta; kalp damar sağlığı olmak üzere, romatizmal problemler, sinirsel problemler, zihinsel problemler dahil olmak üzere, gerek bu konuda bir sağlık sorunu yaşamamak adına, gerekse sağlık sorunlarında destek olarak etkileri yadsınamaz. Çünkü Omega 3, aynı zamanda hücre membranındaki (yani hücre zarı) olumlu etkileri nedeniyle, adeta koruyucu bir kalkan oluşturur ve hücrelerimizdeki kaliteyi arttırır, zararlı maddelerden de korur. Vücudumuz, saçımızdan tırnağımıza, kemiklerimizden iç organlarımıza kadar hücrelerden oluştuğuna ve bir hücreler bütünü olduğumuza göre, bu anlamda hücre yapısını koruması adına da oldukça önemli.

Öğrenmeyi çabuklaştırdığı da , daha pek çok faydaları gibi yapılan araştırmaların sonucundan anlaşılmakta. Belki ancak sadece kutuplardaki insanlarda doğal olarak yeterli omega 3 bulunabilir. Çünkü onlar sürekli olarak ve neredeyse sadece soğuk su balıklarıyla beslenirler.

Ya da, bahsedilen EPA ve DHA anlamında, eğer bunlar ekmekten alınabiliyor olsaydı, özellikle ülkemizde çok fazla ve sürekli tüketilen birşey olduğu için, muhtemelen hepimizin vücudunda yeterince bulunuyor olurlardı denilebilir. Oysa insanların neredeyse tamamına yakınının vücudunda ne yazık ki Omega 3 yağ asidi miktarı eksiktir.

Benim bildiğim kadarıyla; özellikle hamilelerde ve emziren annelerde ve çocuk yaşta kullanımı her açıdan çok önemli ve bilimsel araştırmalar da bu yönde. İnsan beyni zaten yağ bazlıdır oluşum itibariyle. (Bu arada sanırım ceviz veya başka şeylerdeki omega 3 türeviyle soğuk su balıklarındaki omega 3 yağ asidi türevi arasında bile farklılıklar varmış.)

Aynı şekilde; b 12 vitamini, başta sinir sistemi, kas ve kemik yapısı bakımından ve de kırmızı kan hücreleri bakımından olmak üzere, çok çok önemli.

Ve vücudumuzdaki etkileşimleri ve oranları itibariyle, örneğin; b12 ve folic asit bir arada kullanıldığında b 12 nin işlevselliği ve kullanım amacını sağlaması, tek başına kullanılmasından çok daha fazladır. Bunların nedenlerini veya detaylarını, akademik olarak bu konularla ilgilenenler çok daha iyi ve her yönüyle bilimsel olarak izah edebiliyorlar.

Sonuç itibariyle; kullanılıyor olsalar bile, besin takviyelerinin gereken faydayı sağlaması tamamen içeriğine, üretim koşullarına ve gerekli laboratuvar testlerine vs. gibi etkenlerle de çok alakalıdır zaten.

Ya da; omega 3 kullanımı, özellikle nörolojik problemlerde, epilepsi tarzı sağlık problemlerinde özellikle kullanılmaya başlandığı ilk zamanlarda nöbetlerde artışlar da yapabiliyor gibi durumlar da mevcut. Ama bu tür özel durumlar zaten gerekli takipleri yapılmak suretiyle kullandırılıyordur mutlaka. Ama zaten bariz sağlık problemi olanlarda mutlaka ki yakın takiple kullandırılıyor. Bal, dünyanın en şifalı şeyi diye biliniyor ve hiç bir zararı yok öyle değil mi? Ama bal allerjisi olan birine bir çay kaşığı bile yedirin bakalım ne oluyor?

Peki bu, balın zararlı olduğu ve yenilmemesi anlamına mı gelmeli acaba? Tabi ki böyle birşey çok saçma veya çok komik olur herhalde.

Yine aynı şekilde bir başka açıdan ele aldığımızda; Omega 3 ün işe yaraması için günlük alınması gereken EPA miktarı 225 mg. ise, eğer alınan kapsüldeki EPA değeri (farzımisal) 75 mg. ise, o kapsül her gün kullanılıyor olsa bile gerekli ihtiyacı ne kadar karşılayabilir? Aynı şey, b 12 veya bir başka besin takviyesi için de geçerlidir. Önemli olan onu veya bunu almaktan ziyade, neyi ne kadar alabildiğimizdir, içlerinde olması gereken etken madde miktarlarıdır. Yine, sıkıştırılmış besin olarak üretilmiş besin takviyeleri fayda yerine zarar verirler. Daha bir sürü şeye dikkat etmek çok önemlidir.

Mesela, kalsiyum miktarı düşük bir insanın sadece kalsiyum takviyesi yerine, kalsiyum+magnezyum+d vitamini bütünleşik kullanması çok daha anlamlı olabilir. Çünkü sistematik olarak eğer bir insanın vücudunda kalsiyum eksikse, diğerlerinde de aynı ölçüde eksiklik olabiliyor ve işlevsellik açısından bunların birlikte kullanımı tek başlarına kullanılmasından çok daha fazla olabiliyor ve daha iyi bir sonuç verebiliyor. Ya da vücuttaki omega 3 değeri eğer olması gerektiği seviyede ise, zararlı olabilecek diğer omega yağlarının kanımızdaki seviyesini de azaltabiliyor gibi hususlar da oldukça önemlidir. Etkileşimleri faydalarını arttırıyor veya eksiltiyor demek ki.

Aslında bugüne kadar pek çok yorumdan sonra, kendimce doğru bildiklerimi yazmak için elim defalarca klavyeye gidip gidip geri geliyordu.

Ama niyeyse bu defa, hiç olmazsa şu omega konusunda bilebildiğim kadarıyla, bu kadarcık da olsa birşeyler yazmadan edemedim.

Ben sadece kendi adıma dikkat ettiğim ve doğru bildiğim şeyleri paylaşmak istedim. Sonuçta artık pek çok bilgiye her yerden ulaşabiliyoruz. Olabildiğince araştırmak ve bilgilenmek zorundayız ki, kendi adımıza en doğru olan şeyleri yapabilelim.

Tıp; yani şu anda bizim kullandığımız, tıp dallarından Ortodoks tıbbı dır. Ve herhangi bir sağlık sorununda veya hastalıklarda mutlaka ama mutlaka bu konuda eğitim almış hekimlerin, yani bir diğer ve genel ifadeyle doktorların görüşleri ve tavsiyeleri herşeyden önce gelir, gelmeli de.

Ancak; besin takviyeleri konusunda bence tıp eğitimi dışında ayrıca ek eğitim almalarında çok büyük faydalar olacağı kanaatindeyim.

Aksi taktirde, bir sürü denetimsiz besin takviyeleri ve bu konuda neredeyse binbir derde deva olduğu iddia edilen milyonlarca bitkisel ürün ve karışımlar, (kimi aktarlardan, kimi komşu tavsiyeleriyle, kimi ilaç firmalarına ait olanlardan, kimi reklamlar yoluyla, bir çoğu da merdivenaltı tabiri kullanılan firmalar tarafından piyasaya sürülmüş olan) şu anda bir sürü insan tarafından kullanılıyor ve buna rağmen sağlık sorunları yine de her geçen gün artmaya devam ediyor.

Evet, günümüzde ihtiyacımız olan vitamin ve mineralleri doğal yollardan alabilmemiz ne yazık ki mümkün değil. Buna, yediğimiz meyve ve sebzeler dahil olmak üzere, hepsinin içlerinde bulunan bazı zararlı maddeleri alıyor olmamız ve saymakla bitiremeyeceğimiz diğer kimyasalların da etkisiyle, daha yeni doğan bebekten başlayarak her yaştaki insanda fazlasıyla mevcut olan sağlık sorunları da artarak devam etmekte.

Hal böyle olunca; alınması gereken besin takviyeleri veya bir takım bitkisel ürünlerde korkunç bir artış ve kirlilik var. Bence, buna bir an evvel bir tedbir getirilmeli ve tıp fakültelerinde ayrıca bu konuda doktorların ek eğitimler alarak, hiç olmazsa hepimiz için artık zorunlu hale gelmiş bu besin takviyelerinin tüm insanlar için olması gereken miktar ve şartlarda alınması sağlanmalıdır düşüncesindeyim. Aksi taktirde, zaman zaman sürekli olduğu gibi, yıllarca son derece rağbet görmüş ve milyonlarca insan tarafından uzun süre kullanılmış bazı şeylerin (ki zaman zaman hepimiz şahit oluyoruz ve buna ilaçlar da dahil olabiliyor) ancak iş işten geçtikten sonra toplatılması suretiyle ortadan kalkmış olmasının pek bir anlamı kalmıyor. Çünkü, zaten o noktada artık iş işten geçmiş oluyor.

Sayfanızı böyle işgal etmiş olduğum için kusuruma bakmayın lütfen.
Tüm bunları, ne yazık ki ancak çocuğu 16-17 yaşlarındayken farkedebilen ve ancak o zaman öğrenebilmiş olan bir annenin paylaşımı olarak görebilirsiniz.

Tabi ki yine de şanslı sayıyorum kendimi. Çünkü hiçbir şey için geç değil diye düşünüyorum. Yüce Mevla, hakkımızda ne kararlamışsa ondan ziyadesi olmaz.

Ama bu bizlerin tedbirsiz olması veya özellikle içinde bulunduğunuz süreçlerde ekstra gereksiz kaygılara kapılmanız manasına da gelmez herhalde, öyle değil mi? olabildiğince araştırmak ve dikkat etmek zorundayız, sadece sizler değil tüm insanlar olarak hepimiz.

Dilerseniz, en azından şu omega 3 olayını doktorlarınızla bir kez daha görüşebilirsiniz belki?

Ve son söz onlarındır tabi ki, neticeye göre her biriniz kendi doktorlarınızın önerilerine kulak vermek suretiyle, bunun dışında ekstra gereksiz endişeler ve kaygılara kapılmamaya çalışarak, daha huzurlu atlatmaya çalışmalısınız bu dönemleri, hem kendiniz hem de bebeklerinizin için bu çok önemli diyorum ve hepinize hayırlı geceler, sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik süreci diliyorum.

Sevgimle

Bilgilendirici yaziniz icin tesekkurler,dogru soyluyorsunuz belkide doktorum yazdigi miktari baz alarak bunu soyledi tabiki ihtiyacdan fazlasi belkide sebep oluyordur bende yabanci bir saglik sitesinde okumustum bu sonuca denekler arasinda yapilan arastirmayda ulasilmis ben sadece bu kismini biliyorum, belkide dogruda degildir dedigim gibi doktorunuz nediyorsa o,planlayarak miktari belirliyordur..omega 3 un onemi saymakla bitmez bilemiyorum annemin bana hamileyken hic icmedigini dusunuyorum,balik zaman zaman tuketiyorum ve hergun cevizde yiyorum haftada yaklasik 2 yada 3 defa icmeye karar verdim.

geçmiş olsun tatlım Rabbim bebğinin hayırlı haberlerini almayı nasip etsin inşlh. o da sen de çok yoruldunuz kendine dikkat et.

Eksikligide hiperaktiviteye sebep oluyormus ve ingiltere cambridge universitesinin yaptigi arastirmada kandaki omega 3 asitleri seviyesi bakiminda baligin kendisi haplardan daha etkiliymis.

Bebegin zeka gelisiminde cok faydasi var omega 3 un birde herbalik degil uskumru, somon mesela omega 3 bakimindan cok zenginmis diyorlar.Ay bunlar cok karisik beni asiyor en iyisi doktorin soyledigini uygulamak.

Bütünduamvesenam Mobilyalarını güle güle kullan. Ağaç şeklinde kitaplığa bayıldım

Minikkuş Çok geçmiş olsun canım. Çabucak iyi olursun sonuçların da çok iyi çıkar inşallah

günaydın kızlar
ankaradaki hamilelere kar tatili yokmu ya
Sabah ben de çok bekledim ama paşa paşa işe geldim

Kızlar ultrason ile kendi hamilelik hesabınız tutuyo mu benim ultrasonda 2 hafta kadar önde çıkıyor hep benim hesabıma göre en fazla 17- 18 haftalık bebek ama ultrasonda ilerde çıkıyor,tarama testi olacakmış 19.haftaya kadar gel dedi dr de önümüzdeki pztesi gidebilicem geç kalmış gibi olacak ultrasona göre

Diyanete bir soru sordum. Adam beni günahkar ilan etti. Çok kötü moralimi bozdu. Ağlamaktan gözüm şişti kaç dakikadır. Ne biçim din adamları var bu ülkede. Hakkımı helal etmiyorum . Hala gözlerimden yaşlar boşanıyor

benimde 2 gün geride çıktı 2 hafta çok ileri değilmi yaaa adetin biter bitmezmi hamile kaldın şmkansız gibi okadarı bilemedim

canım ağlama sıkma canını nerden biliyormuş doğrusunu bede üçlü tetsimi gösteremedim hala doktorum dönmedi dokorlar stesinde bir sürü doktora sordum hepsi iyi dedi birtanesi yaş risknden yüksek risk dedi içim iöimi yiyor minikkuşum çok geçmiş olsu Rabbim yüzünü güldürsün sonuçlarla inşallahakasyadan bir ahaber yok mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…