- 12 Ekim 2012
- 1.035
- 2
- 116
ya benımde karnım bı kocaman oluo bı kucucuk oluo anlamıoprm valla
ama 67 kılo olmusum kızlar sımdıen
58 le hamıle kalmsıtım
yuh dıorm kendıme baska bısı demıorm
Cnm bende 5 kilo aldım, benim hiç miğde bulantılarım,istifra etmem olmadı, iştahım da yerinde aldım kilolarıama çok erken kilo almaya başlamıştım 14 haftalıkken de 5 kiloydu ozaman çok dert ediyodum ama şimdi 17 +3 deyim hala 5 kilo o yüzden biraz içim rahat buaralar ama esas önümüzdeki ay başlıycak kilo almalarımız bakalım kaç kilo alarak gidecez doğuma
ya ole hızlı bı carpma degıl ama korkudan oldum ne olduysa
plakayı o korkuyla alamadım
ben ıyıyım ama bebegımı bılmıorm
cok sukur kanama falan da olmadı o yuzden dr a gıtmedım
Çok çok geçmiş olsun cnm ya allah korusun hepimizi ben de karşıdan karşıya geçerken tam kırmızı ışık yanarken yolda kayıp düştüm bir arabadan akan yağ yüzünden allahtan karnıma doğru değil de kalçamın üstüne düştüm biraz cnımız yandı
Asesulfam bu büyüyen beşik kullanışlı oluyormu? Bende o şekilde almayı düşünüyorum. Kaç yaşına kadar yatabilir bilgin varmı?
ben çok memnunum canım..
o beşik haliyle bile uzun süre kullanılır dilersen..
çünkü yatak 1.90 cmlik.. başındaki şifonyerlerin ölçüsünü(45cm) çıkartsan, bebeğinin yatacağı iç uzunluk 1.45 cm oluyor.. (iyi bi ölçü..oğlum 6 yaşında ve 1.25 şuan.. düşün..)
ben sadece çocuğun giriş çıkışı rahat olsun, haberim olmadan kendisi yataktan aşağı inmeye çalışırsa aksilik olursa diye 2 yaşından sonra parmaklıkları çıkarttırdım..
üstündeki şifonyerlerde iki taneydi, onlarıda yatak yanlarına aldım.. oda haliyle genç odası gibi oldu o zaman .. şuan 6 yaşında,eskiyene kadar yatılır yani
canım bende aynı senin durumdaydım..
öncesinden odanın bi cephesini boydan dolap yaptırmıştım..
çocuk için 1.90lık büyüyen karyola, 2 kapılı dolap , birde 5 çekmeceli şifonyer yaptırdım..
İlk sene geceleri hep park yatakta yattı..sonra odasına geçti..
bi süre sonra da yatak başındaki şifonyerleri ve parmaklıkları çıkarttırdık.. serpile serpile yatıyor beyimiz
yani ben büyüyen yatak yaptırmış olmaktan çok memnunum ama; senin odanda kalan hacim için nasıl uygun olacaksa öyle yaptır..
Evdeki çocuk odasının bir duvarını komple dolap yaptırmıştım bu yüzdende boş alan daraldı..Dün biraz bebek odalarına bakındık ama o kadar irilerki sığar o sorun değil ama çok tıkış tıkış birşey olacak.Ya ikea nin beşiği ve 2 kapılı dolabını alıcam yaklaşık 700 liraya geliyor yada mobilyacıya büyüyebilen beşik ve 2 kapılı dolap yaptırıcam yaklaşık 2 500 civarında..Siz büyüyebilen beşik mi alacaksınız?hani üstü kalkıyor 1.80 lik yatak oluyor..Ne yapsam sizce?
Mobilyacıda kullanılan filli boyanın çocuk boyasıyla boyanan mobilyası var birde kurşunsuz lake boya , hangisi daha iyi?
İkea avrupa standartlarında belli testlerden geçiyormuş , kullanılan boya sakıncalı değilmiş bildiğim kadarıyla.
Karar aşamasındayım, lütfen fikir verin bana :44:
ben ilk büyüyebilen yatak ve takımını almak istiyordum ama o kadar iri geldiler ki gözüme almaktan vazgeçtim.çünkü dedigin gibi oda tıkış tıkış mobilya olsun istemedim. kutu gibi minyatür bir oda olmasını hayal etmiştim hepikeanın beşigi ve dolabını aldım. hatta kuruldu ama duvar kagıdının yapılmasını bekliyorum ondan sonra foto koycam buraya çok şirin ve güzel oldu. sadece mobilya kulplarını degiştirdim. karyolayı 3 yaşına kadar kullansa bile yeter ondan sonra bazalı bir yatak alırım. fikrin olsun diye yazmak istedim :))
Biz doktordan geldik. Hem iyi hem kötü haberlerim var. Bebeğin çok sağlıklı, çok şükür. Biz bugün 18+1'iz 2 güncük önde bile çıktı. Boyu 19.39 cm kilosu da 227 grammış. Kültür almak için vajinal muayene yaptı. Rahim ağzı uzunluğu sanırım onu ölçtü gayet iyi dedi ama bir sıkıntımız varmış. Plasenta Previa yani önde gelen plasenta. Bu dönemde konan teşhislerin bir kısmı ilerleyen dönemde 28. haftaya kadar falan düzelebiliyormuş. Eğer düzelmezse 30. haftadan sonra çalıştırmıcam seni yatacaksın ve 37. haftada bebeği alıcaz dedi. Şuanda yapabileceğim çok bişey yokmuş, aşırı fiziksel aktiviteden kaçınmak dışında... Risk kanama yapmasıymış. Ama bu kanama bebekle ilgili değil anneyle ilgili diyor. Benim toplamda 21 ünite kan vererek gebeliği 36. haftaya kadar devam ettirdiğim hastam bile var dedi. Çok kanama olursa ve kanı durduramazsak bebeği erken dönemde almamız gerekiyor o durumlarda bebek tehlikeye giriyor prematüre olması sebebiyle dedi. İnternetten hiçbişey okuma hiç felaket senaryolarına bakma, düzeltilemeyecek ne durumlar oluyor, bu bi kabus değil dedi. Olmasaydı iyiydi tabi ama önlemimizi alıcaz dedi. Çok rahatlatmaya çalıştı içimi ama anne yüreği herhalde öyle geldiğimden beri gözyaşım gözümün ucunda...
Bu kadar olur arkadaşım bende sayfaya plesanta previa totalis olduğumu öğrendiğimi söylemek sizlerle paylaşmak için girdim :)
Biz doktordan geldik. Hem iyi hem kötü haberlerim var. Bebeğin çok sağlıklı, çok şükür. Biz bugün 18+1'iz 2 güncük önde bile çıktı. Boyu 19.39 cm kilosu da 227 grammış. Kültür almak için vajinal muayene yaptı. Rahim ağzı uzunluğu sanırım onu ölçtü gayet iyi dedi ama bir sıkıntımız varmış. Plasenta Previa yani önde gelen plasenta. Bu dönemde konan teşhislerin bir kısmı ilerleyen dönemde 28. haftaya kadar falan düzelebiliyormuş. Eğer düzelmezse 30. haftadan sonra çalıştırmıcam seni yatacaksın ve 37. haftada bebeği alıcaz dedi. Şuanda yapabileceğim çok bişey yokmuş, aşırı fiziksel aktiviteden kaçınmak dışında... Risk kanama yapmasıymış. Ama bu kanama bebekle ilgili değil anneyle ilgili diyor. Benim toplamda 21 ünite kan vererek gebeliği 36. haftaya kadar devam ettirdiğim hastam bile var dedi. Çok kanama olursa ve kanı durduramazsak bebeği erken dönemde almamız gerekiyor o durumlarda bebek tehlikeye giriyor prematüre olması sebebiyle dedi. İnternetten hiçbişey okuma hiç felaket senaryolarına bakma, düzeltilemeyecek ne durumlar oluyor, bu bi kabus değil dedi. Olmasaydı iyiydi tabi ama önlemimizi alıcaz dedi. Çok rahatlatmaya çalıştı içimi ama anne yüreği herhalde öyle geldiğimden beri gözyaşım gözümün ucunda...
işte bende aynen böylemi yapsam diyede düşündüm hatta ikeadaki beşik hafif olduğu için 2 ay kadar yatak odasında tutarım sonrada odasına alırım birde beşik almaya gerek kalmaz,
ama şöylede bir durum var zaten 2 kapılı bir dolap alıcam ikedanda alsam mobilyacıyada yaptırsam.en azından 2 yaşından sonra dolabı bir yere kaldırırım diğer büyük dolabın yarısını kullanır yatağı değiştirmeyede gerek kalmaz genç odası gibi olmuş olur diyede düşünüyorum.
Geçmiş olsun kızlar. İnşallah zamanla düzelir bu sorunBu kadar olur arkadaşım bende sayfaya plesanta previa totalis olduğumu öğrendiğimi söylemek sizlerle paylaşmak için girdim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?