hepinize hayırlı haftalar dilerim.
geçen hafta benim için çok sıkıntılı geçti sizi de bilgilendirmek istedim başınıza gelirse diye... (inşallah gelmez)
3 şubattan beri bazen hafif bazen şiddetli sancılarım oluyordu sağ yanımda kaburgamın bittiği yerde. takip eden çarşamba akşam üstü yemekten sonra sancılarım şiddetlendi. geçsin diye bekledim ama yarım sa boyunca şiddeti hiç azalmadı.
artık ağlama seviyesine gelince eşime dedim beni doktora götür ama biz ilçedeyiz tabii önce devlet hastanesine gittik maaalesef bana dokunmadılar bile biz bişey yapamayız İl e gidin dediler biz de hemen yola çıktık eşim 1 saatlik yolu yarım saatte aldı hemde nasıl bir yağmur allah ım ben yolda dualar ede ede geldim bi yandanda diyorum noolur oğlum iyi olsun ben bu acıyı çekmeye razıyım...
çok uzatmıyım fakülte hastanesine gittik kadın doğum uzmanı var diye hemen kan aldılar idrar... ultrasona girdim tabi sancı tam gaz devam ediyor 10 üzerinden 8,5 o derece
ultrasonda bebişimin hareketlerini iyi olduğunu görünce ohhh dedim. bu sırada sağ tarafımda ki organlarada bakıldı...sonra beni sedyede beklettiler biraz sonuçlar çıkana kadar parol serum verdiler benim sancıda böylece bitti. sonuç:
gebeliğe bağlı orta derece sağ böbrek büyümesi ve enfeksiyon. o akşam k.validemde kaldık ama ben gece 4 te yine uyandım yine aynı sancı eşimde benimle birlikte evi dolaşıyoruz geçsin diye ezanlar okundu yok geçmiyor sıcak su torbasıyla falan biraz hafifleyince ben sızmışım ertesi gün hemen doktoruma gittim sancı yine vardı hemen baktı rahim ağzı kapalı bebeğin suyu iyi kilo almış bi sorun yok dedi beni ayağa kaldırdı arkamdan bi sağıma bi soluma vurdu ben sağda bağırdım
hemen ürolojiye git dedi. bi doç. dr vardı gittik baktı böbreğin durumu çok kötü seni 4 ay idare etmez tel takıcaz yarın gel takalım dedi.belden aşağısını uyuşturup idrar yolundan tüple gireceklermiş... ben eşim şoktayız tabiii kadın doğum uzmanımıza soralım dedik çıktık ben hep kıvranma pozisyonu tabii. doktorum da bi bana baktı bi sonuca taktırın dedi... ama yatış yapınca bana haber ver erken doğum riskine karşı fitil vericem dedi. aman allah ım eşimin kan beynine sıçradı. ben algılayamıyorum bile olanları ERKEN DOĞUM RİSKİ!!! varr ben daha 22. haftadayım
benim eşim 1000 düşünür 1 yapar. hemen başka bi dr arkadaşını aradı. sonuçları okuduk. senin böbreğinde büyük bi hasar yok başka doktorlara görünün dedi. ilk önümüze çıkan hastanedeki sıra olmayan doktora gittik durumumuzu anlatttık kapsamlı bi muayenenin ardından tele gerek yok ilaç kullan bir hafta gözlemleyelim öyle karar verelim dedi. ben yine doktorumu aradım tamam kullan ilaçaları dedi. neyse biz bi ertesi gün için yine bi doç. tan randevu aldık. ve o geceyi hafif ağrılarla atlattık. sabah 8 de doktorla görüştük. ultrasonda baktı büyüme durmuş küçülme var sancının sebebi belki bir taştı kanala girdi yada önü açıldı 10 gün bekleyelim duruma göre hareket ederiz sen ilaçalara devam et dedi ve biz evimize döndüük.
yani durum bu kızlar. şimdi durumum daha iyi tabiii günde 3-3,5 lt su içiyorum ve sürekli wc deyim ama şikayet etmiyorum ilacıda yarın bırakıcam inşallah bebeğimi etkilemez :18:
gebeliğe bağlı sağ böbrek büyümesi oluyormuş bu normalmiş çoğu gebe bunu farketmezmiş bile ama sancı da olunca taştan kumdan şüpheleniyorlar tabii mr çekemedikleri için kesin teşhis koyamıyorlar bende çaresiz ilaçları kullanıyorum. Allah daha büyük dert vermesin hiçbirimize...
sizde dikkat edin kendinize hamişler bol bol bol su için. idrarınızı hiiiiç bekletmeyin azıcıkta olsa hemen yapın ve sakın üşütmeyin belininzi sıcak tutun. ve sağınıza yatmayın dr özellikle uyardı. hep sol yanınıza yatın...
biraz uzun oldu kusura bakmayın...
Allah hepimize sağlıklı gebelikler nasip etsin
aynen bende bu söylediğin kararsızlıkları yaşıyorum. çocuğu yatıracak ayrı odam yok. yatak odamda sadece bir beşik alabilir. bebeğin eşyalarını nereye sığdırcam bakalım görcez :)
badana ille olsun demiorum, olması gerekiyorsa yaptıracağım. bu havalarda yaptırmak uygun olmaz sanırım. annem badana temizliktir der. bu yılda yatak odasının duvarının bazı bölümleri küf gibi bişi oldu. sildim ama bi boya badana olsa daha mı temiz olur acaba. bebek varken yaptıramam. hazır o gelmeden yaptırsam mı?
Kapalı bir Ankara sabahından merhaba
Haftasonu bebek arabası baktık. Her satıcı başka bir ürünü övüyor. Kafam daha çok karıştı. Chicco simply city diye bir araba gösterdi. Hafif, kolay açılan, katlanınca yer kaplamayan bir model. Ama aksamları plastik gibi görünüyor. Kraft penta 6 bakınca zaten o araba villa yanındaki gecekondu gibi kaldı. Kraftı çok beğendim. Arazi arabası gibi, sağlamlığı çok belli. Ama çok ağır. Tek başıma apartman merdiveni çıkarmam çok zor. Ben buralarda nuna pepp falan göremedim, olsaydı ona da bakardım.
Park yatağa karar verdim ama. Kraft callıpso modeli alacağım inşallah. Artık alışverişe hız verme zamanı
Canım Chicco living travel sistemi incele istersen. Taşıması falan çok kolay. Katlanınca baston arabalar gibi oluyor. Kumaşı falan çok kaliteli. Sürüşü rahat. Eğer kumaş kalitesine falan aldırmıyorsan Graco fusio da baston gibi katlanıyor ve sürüşü rahat. Haftasonu inceledim. Ben sanırım Chicco alacağım.
Chicco Trio Living Travelsystem | Babyartikel.de - YouTube buradan inceleyebilirsin. Portbebesini almayacağım ben.
kızlar bugün odamı toplarken beşik içinde yer bakim dedim. ölçüm falan yaptım. ben almayı düşündüğüm sallanan beşikler sığar sanıordumsığmıyor. komidinlerim asimetrik. üst üste koyunca durmaz diodum. üst üste koydum duruyor şimdilik. ağırlık bastırdıkça kırılmaz inş.
neyse kalan yer için ölçüm yaptım sığmıyor. benim düşündüğüm sallanan beşiklerin ölçüsü 70-130
ikea ya baktım netten. onların karyolası 66-126 ymış.
ikea dan mı alsam. beşik olayını çok sonraya bırakmasam ii olacak. bi aksilik olursa değiştirmeye zaman kalsın. hemde mobilya kokusu çıkması açısından biraz erken alınmalıymış.
EVY BABY - Hamilelik ve Bebek Hakknda Her ey
ben yerim daralmasın diye, hemde mobilya yıpranmasın diye geç vakitlerde almayı düşünüodum. napsam ki yasallanmayınca uyutmada sıkıntı olur mu. yoksa park yatak mı alsam salona falan da getirebilirim. park yatağıda hiç istemiorum yaa. hiç sevmedim onları ben
geçen hafta benim için çok sıkıntılı geçti sizi de bilgilendirmek istedim başınıza gelirse diye... (inşallah gelmez)
3 şubattan beri bazen hafif bazen şiddetli sancılarım oluyordu sağ yanımda kaburgamın bittiği yerde. takip eden çarşamba akşam üstü yemekten sonra sancılarım şiddetlendi. geçsin diye bekledim ama yarım sa boyunca şiddeti hiç azalmadı.
artık ağlama seviyesine gelince eşime dedim beni doktora götür ama biz ilçedeyiz tabii önce devlet hastanesine gittik maaalesef bana dokunmadılar bile biz bişey yapamayız İl e gidin dediler biz de hemen yola çıktık eşim 1 saatlik yolu yarım saatte aldı hemde nasıl bir yağmur allah ım ben yolda dualar ede ede geldim bi yandanda diyorum noolur oğlum iyi olsun ben bu acıyı çekmeye razıyım...
çok uzatmıyım fakülte hastanesine gittik kadın doğum uzmanı var diye hemen kan aldılar idrar... ultrasona girdim tabi sancı tam gaz devam ediyor 10 üzerinden 8,5 o derece
ultrasonda bebişimin hareketlerini iyi olduğunu görünce ohhh dedim. bu sırada sağ tarafımda ki organlarada bakıldı...sonra beni sedyede beklettiler biraz sonuçlar çıkana kadar parol serum verdiler benim sancıda böylece bitti. sonuç:
gebeliğe bağlı orta derece sağ böbrek büyümesi ve enfeksiyon. o akşam k.validemde kaldık ama ben gece 4 te yine uyandım yine aynı sancı eşimde benimle birlikte evi dolaşıyoruz geçsin diye ezanlar okundu yok geçmiyor sıcak su torbasıyla falan biraz hafifleyince ben sızmışım ertesi gün hemen doktoruma gittim sancı yine vardı hemen baktı rahim ağzı kapalı bebeğin suyu iyi kilo almış bi sorun yok dedi beni ayağa kaldırdı arkamdan bi sağıma bi soluma vurdu ben sağda bağırdım
hemen ürolojiye git dedi. bi doç. dr vardı gittik baktı böbreğin durumu çok kötü seni 4 ay idare etmez tel takıcaz yarın gel takalım dedi.belden aşağısını uyuşturup idrar yolundan tüple gireceklermiş... ben eşim şoktayız tabiii kadın doğum uzmanımıza soralım dedik çıktık ben hep kıvranma pozisyonu tabii. doktorum da bi bana baktı bi sonuca taktırın dedi... ama yatış yapınca bana haber ver erken doğum riskine karşı fitil vericem dedi. aman allah ım eşimin kan beynine sıçradı. ben algılayamıyorum bile olanları ERKEN DOĞUM RİSKİ!!! varr ben daha 22. haftadayım
benim eşim 1000 düşünür 1 yapar. hemen başka bi dr arkadaşını aradı. sonuçları okuduk. senin böbreğinde büyük bi hasar yok başka doktorlara görünün dedi. ilk önümüze çıkan hastanedeki sıra olmayan doktora gittik durumumuzu anlatttık kapsamlı bi muayenenin ardından tele gerek yok ilaç kullan bir hafta gözlemleyelim öyle karar verelim dedi. ben yine doktorumu aradım tamam kullan ilaçaları dedi. neyse biz bi ertesi gün için yine bi doç. tan randevu aldık. ve o geceyi hafif ağrılarla atlattık. sabah 8 de doktorla görüştük. ultrasonda baktı büyüme durmuş küçülme var sancının sebebi belki bir taştı kanala girdi yada önü açıldı 10 gün bekleyelim duruma göre hareket ederiz sen ilaçalara devam et dedi ve biz evimize döndüük.
yani durum bu kızlar. şimdi durumum daha iyi tabiii günde 3-3,5 lt su içiyorum ve sürekli wc deyim ama şikayet etmiyorum ilacıda yarın bırakıcam inşallah bebeğimi etkilemez :18:
gebeliğe bağlı sağ böbrek büyümesi oluyormuş bu normalmiş çoğu gebe bunu farketmezmiş bile ama sancı da olunca taştan kumdan şüpheleniyorlar tabii mr çekemedikleri için kesin teşhis koyamıyorlar bende çaresiz ilaçları kullanıyorum. Allah daha büyük dert vermesin hiçbirimize...
sizde dikkat edin kendinize hamişler bol bol bol su için. idrarınızı hiiiiç bekletmeyin azıcıkta olsa hemen yapın ve sakın üşütmeyin belininzi sıcak tutun. ve sağınıza yatmayın dr özellikle uyardı. hep sol yanınıza yatın...
merhaba arkadasım benımde gobuste 2-3 cıkıyor epılasyon aletıyle bır kerede alıyorum sanırım zararı yok ınternetten arastırmıstım bende sanırım tek sorum kızım sınırlenıyor aletın sesıne tekmeleyıp duruyor bır dakıkalık ses ısınSEYZEN cim canım çok geçmiş olsun.
Kızlar birşey sorucam size ben hamile kalmadan önce göbeğime ağda yapordum biraz tüylüyümde :) 1,5 ay önce yaptım yine çıktı haliyle tekrar yapmam lazım hiç hoş durmuyor çünkü ağda yapmamda bir zarar varmıdır sizce karnım da büyüdü artıkın fikirlerinize ihtiyacım var
merhaba arkadasım benımde gobuste 2-3 cıkıyor epılasyon aletıyle bır kerede alıyorum sanırım zararı yok ınternetten arastırmıstım bende sanırım tek sorum kızım sınırlenıyor aletın sesıne tekmeleyıp duruyor bır dakıkalık ses ısın
merhaba arkadasım bende yatak odam dar olmamasına ragmen kapıdan kolayca gecırebılecegım odasını degısterecegım bır besık arıyordum 60*120 olculerınde bır cok modelde var.belıs marka ve babyhope marka sallanan besıkler var kansorejen madde ıcermeyen belkı bebegımız besıkte yatmayı sevmeyecek o yuzden pahalı bır besık almayı dusunmuyorum bu ıkı markadada hem cok sık hemde boyasına kadar kansorojen ıcermeyen urunler var.ıncelemenı tavsıye edrım.zaten g.g yora yazarsan bu ıkı markayı modellerı gorebılırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?