2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kızlar bikaçgündür yazamadm.cuma günü ayrıntılı ultrasona grdm bebişim sağlıklı çıktı allaha şükür kızçem pek nazlydı elini yüzündn çekmedi hiç ama agzı burnu hokka gibiydi mini minnacık 400gr 23cm 21haftalık. Bebişimin beyninde sag taraftaki kist duruyodu hala ama doktor hanım bu kist tek başına önemli degil yakında kaybolur dedi. Ben de ufak bi sorun gördü, bebege giden rahimdeki kan damarlarm darmış kan akışı azmış . Ilk gebeliklerde olurmuş magnezyum desteği kullan dedi 4hafta sonraya kntrole çagardı

Çok geçmiş olsun umarım her şey yoluna girer...

hayırllı olsun canm beşiği bende ikeadan almayı düşünüyorum sen söyleyince baktım 3 martta bitiyomus indirim bitmeden alıcam sanırım
saol

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar merhaba; umarım herkes iyidir
haftasonları giremediğim için nette bayağı bibirikmiş anca bitirebildim okumayı..malum bide sıkıcı pazartesi...
oglumla biz de iyiyiz çok sükür habire tepiş atıyooo içerde, gecen hafta hastaydım biliyosunuz , cumartesi -pazar evde yatacam diye plan yaparken cumartesi sabah karşı evi su bastııı sabah bikalktım banyo-hol su içindeee banyoki lavobonun altında temiz su giriş yerleri sebeke suyunun yüksek gelmesi sebebiyle 2 boru birden patlamış allahtan gece 4 te alt kat komsumuz tavandan akan su yüzünden vanayı kapatmış yoksaaa yandık ne yanmııştıkkkkk , verilmiş sadakamız varmış diyorum başka da bisey diyemiyorum çok sükür atlattık , ama tecrübeyle sabit ne zaman sevmediğim kemgözlü insanlar evime gelse evde ya su dökülür yada böyle hasar oluyor işteeee, nazar cıktı diyorum neyse ki geldi geçti , halıları yıkamaya vericem suan balkonda takıyolarr
aman canımız sağolsun diyorum .

düşünsenize cınarımın oda kapısına nazar boncuğu almıştım o bile yerdeydi

neyseeeeeeeeee siz iyisiniz umarım canlarrr

seyzencim cok geçmiş olsun neolur dikkat et kendineee inş iyi olursunn tez zamanda canımcmm

Herkese merhabalar..

seyzen
çok geçmiş olsun. Tek doktora güvenmemek gerekıyor ne yazık ki, özellikle gebelik gibi riskli durumlarda yaklasımları cok cok farklı olabılıyor. Sen dogrusunu yapmıssın, arastırmıssın, acil şifalar diliyorum.

geridönüsümkutusu; belisin de 60*120 si var, liste fiyatı 395 TL, 70*130 olanı 430 TL, ben katalogunu almıstım bır magazadan, oradan soyluyorum.. Bu arada 124 santim mi 120 santim mi gibi birinden daha yorum okumuştum, yerı darmıs; 120 yi seçse daha iyiymiş gibi bişiydi sanki. Bu ölçüler aslında aynı ölçüler; biri içten içe soyluyor olcuyu, diğeri dıştan dışa; yanı genıslıgı 120 santım yazan da 124 santım yazan da aynısı..

minnos1 babyhope ve belıs benım de almayı dusundugum ıkı markaydı. ama su var 60*120 lerde genellıkle derınlık cok yetersız; 1 yasında cocuk ayaklanır ve oradan atar kendını dısarı; ya 70-130 alıcaksın bu durumda derınlıgı daha fazla; ama o da cok buyuk oluyor ve yer kaplıyor. bu modellerde de derınlık hep az. Ben o nedenle modoko ya gıdıcem, orada markasını bılmedıgım ama gorduıgumde kalıtesını begendıgım yerlerden bakacagım. Hem 60*120 olsun hem de derın olsun ıstıyorum. Boyle bır urun gordum aslında PEndık'te ama cok pahalı geldı belıse gore.. Yerı umranıyedeymıs; ben de gıdıp yerınde bakıcam bızzat. tavsıye ederım.

alınan ama kullanılmayan urunler: le ilgili bir topik vardı acemiperi galıba lınkını atmıstı; orayı bence mutlaka okuyun. daha once ben alınması tavsıye dılenlerı okumustum; bu da alınması gerekmeyen, genellıkle kullanılamayan urunlerle ılgılı ve cok faydalı. bebekten bebege degısmekle bırlıkte; ayaklı tulumlar kuıllanıssız bulunmus; tamam belı acılmıyor vs ama cok cabuk kuculuyormus; bebegın ayaklarını kasıyormus vs vs..
cok kıyafet kesınlıkle almayın, bırcogunu gıydırmek bıle kısmet olmuyor, zaten bı suru hedıye gelıyor yazmıslar genelde
1-2 kısı harıc oyun halısı gereksız bulunmus, dönence de aynı ısı gorurmus gerektıgınde
1-2 kısı harıc mama sandalyesı- salıncaklar-ılk donem oyuncakları gereksız bulunmus; ıkı dakıka vakıt gecırıp yuzune bakmıyormus bır daha mınıkler. oyuncak olarak mandallar, tencereler, plastık kovalar hala bebeklerde favorıymıs, oyuncakları daha cok aıleler kendılerı ıcın alıyorlar denmıs.
kanguru genellıkle kullanılamadan dolaplarda kalmıs
agır ve hantal pahalı bebek arabalarına genellıkle yazık olmus; en ucuzundan almayın dayanıklı olsun ama baston puset en ıyısıdır, yorumu hakım. agır travel sıstem alanların neredeyse tamamı ıkıncı kez araba almıs daha hafıf ve kullanıslı olması ıcın
emzırme sutyenı masalmıs, emzırme atletı daha kullanıslıymıs; hatta normal penye sutyenle daha rahat edersınız, dıyenler var.
burun aspiratoru yerıne otrı bebe dıye bı urun varmıs doktorların verdıgı, dıger bebege zarar verebılıyormus
Kumaş alt açmalar kullanırmıyormus; sılınebılır olan kullan-at lar daha mantıklıymıs.

denizkizi57: Cnm bana darahim atardamarları yeterınce genıslememıs darlık var, dendı. Bu durum 24-28. haftalarda duzelebılıyormus. Ama duzelmezse 30. haftadan sonra sıkı takıp gerekıyor. Cunku ani ebek ölümü, gebelık zehırlenmesı, erken dogum, gelısme gerılıgı yapabılıyor. Allah korusun bundan dolayı doguma yakın bebegını kaybeden bırcok ınsan var. KK da ayrı topıklerı bıle var. Cunku bebege besın gıdemeyınce beslenemıyor; bu durum cıddı bır veri. Senı korkutmak ıstemem ama tekrar gıttıgınde duzelmıs mı dıye baktır mutlaka. Ben de oyle yapıcam, duzelmemısse, ayda 1 degıl 15 gunde 1 bebekte gelısme normal mı dıye bakılması gerekıyor.

miikus naaaotin aldin mi nunayi? ben almd bulunmaktayim Allahinizniyle .. gercekten cok begendim, ama hediye ceki vs falan ekstra indirim yaptiramadim. gittigim avm'nin muduru esiminiyi arkadasi, magazalardaki calsanari taniyor ve calsankara israrla sordu hangi arabayi oneriyosun diye hepsi nuna'yi tek geceriz dediler. hayrlisinolsuuun

Bugün sabah hevesle Çapa'ya detaylı ultrasona gittim yine...
Sabahtan şeker ölçümüne falan girdim, diğer tahlillerle birlikte 4-5 kez kan verdim ama artık bunları gözüm görmüyor..
Delik deşik oldum..
Bebeğimin bağırsağındaki parlaklık geçmiş şükür..
Ancak Sol böbreğin sağ tarafındaki anomali büyüyerek devam ediyor..
7 mm civarında olmuş, büyüme sıvı birikmesinden oluyor, bu birikmenin baskısından kaynaklı damarlarda ve böbreğin iç kısımlarında da genişleme var..
Yani teşhis Sol böbrekte ağır pelvikaliektazi, yani bebeğim yavaş yavaş sol böbreğini kaybediyor..
Böyle giderse ve doğuma kadar dayansa bile doğumu atlatamaz böbreği kaybederiz dedi doktor..
13 Şubatta Çocuk üroloji ve perinatoloji birleşip kurula alacaklar bizi, bebeğimin durumunu değerlendirecekler..
Anne karnında yapılacak pek bir şey olmaz dediler.. Doğuma kadar sıkı takip edilecek dediler ve doğumdan sonra da..
Sanırım normal doğum da yapamam, çok dert değil artık..
Daha minnacıkken operasyon geçirecek diye korkuyorum.. Çok küçük olacak..
Amniyesentez sonucumun olumlu olmasına azıcık sevinmişken şimdi de bu çıktı..
Alış veriş yapayım, hazırlık yapayım derken burnumdan geliyor..

Düşünüyorum, şimdi böbreği kötüleşiyor, içimde bebeğim ve ben birşey yapamıyorum acaba canı acıyor mudur, birşey hissediyor mudur.. Keşke bana olsaydı..

Cucucan; Mesajını bugün gördüm canım, ben Pazar günü aldım arabayı kargo ile gönderecekler, hediye çeki satış danışmanının insiyatifinde bana kendisi teklif etmişti.. Sen de aldıysan hayırlı olsun..

Tokoyay; 2 gün önce stetoskopla bizde dinlemeye çalıştık ama duyamadık, bebeğin pozisyonuyla ilgili sanırım..

seyzen; Çok geçmiş olsun canım, iyi ki başka doktora da danışmışsınız.. umarım en kısa zamanda tamamen atlatırsın..

acemiperi; Canım Nuna Pepp sadece e-bebek te var.. başka yerde satışı yok, bütün servis hizmetini de e-bebek üzerinden alıyorsun..

Minikuss ; Çok geçmiş olsun canım. Umarım çaresi olan bir durumdur. Zor biliyorum ama bebeğini ve kendini çok üzmemeye çalış. Allah miniğine acil şifa versin. Keşke bana olsaydı diye de isyan etme canım. Sana olsa bebeğine kim bakabilecek. İkiniz içinde aynı durum söz konusu. Bol bol dua et. Birilerine sadaka ver. İnan çok üzüldüm.

minikus cok gecmis olsun, umarim gittikce duzelir.. bol bol dua edelim, gonlunu ferah tut, onlar minicikler ama bizden cok daha tazeler ve gucluler..

haydaaaaaaaaaaaaa buda nerden cıktı yaaaa canım benim ne diyeceğimi bilemedim gercekten ,alalhım seni evladınla sınamasın nolurrr , çok üzüldüm inş doktorlar yanılır allahtan ümit kesilmez derler nolur dik durmaya calış zor olsa bile

Sağolun kızlar,
Öğrendiğimden beri düşünüyorum, bir şey mi yanlış yaptım, yemek gerekeni mi yemedim yapmam gerekeni mi yapmadım..
Arzucum haklısın ama sürekli böyle ağır süreçler yaşamak benim de sinirlerimi iyice gevşetti..
Sıkıyorum, tutuyorum sonra patlıyorum..
sevcey, canım isyan değil de artık bunaldım biraz, gidip geldiğim yer de hep riskli gebelerin olduğu yer, ben den önceki sonraki herkes ağlayarak girip çıkıyor neredeyse.. azıcık sevinmeye korkar oldum..

Ben çok dua ettim yeter ki yaşasın dedim, şimdi şükrediyorum bir yerde ama onun içinden bir şeylerin eksildiğini bilerek bir şey yapamamak da çok kötü.. Elim kolum bağlı daha kötü olmasın diye dua ediyorum..

dualarımız seninle inşallah bebeğin iyi olacak ..

canm Allah buyuk bu gunler gecicekkk ve sen bebeginle coook mutlu olcaksin
insallah biran once atlatir melegin Rabbim guc kuvvet versin ikinizede, beterinden saklasin
sen iyi bak kendineki meleginde iyi olsun coook sansli bi bebek o cunku senin gibi guclu, dimdik duran ve onu coook seven bi annesi var

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar ayrıntılıdan geldik , Herşey normal çok şükür ama bebeğim kordonunu dolamış heryerine
Moralim çok bozuk , doktorum sorun teşkil etmez dedi ama yinede moralim bozuldu :18:

olur mu arkadaşım kendini öyle üzme seninla ne alakası var.o zaman afrikadaki beslenemeyen anneler ne yapsın.9 ay hamileliğinden bir haber insanlar doğuruyor.bu senin sınavın.arzumununda dediği gibi bize ne biçmiş onuda bilmiyoruz.birde bebeklerin acı eşikleri daha oluşmamış.yeni doğduklarındaa topuklarından kan alınırken uyumaya devam ederler meselaa.anlıyacağın bebeciğinin canı falan acımaz şuanda.benim merak ettiğim bu durumun düzelme ihtimali yokmuymuş yani kendi kendine gerileyerek kaybolma gibi.ama öyle olmasa bile bak ameliyat çaaresi var.zor günler olacak ama iyileşecek bebeğin.

Kızlar ayrıntılıdan geldik , Herşey normal çok şükür ama bebeğim kordonunu dolamış heryerine
Moralim çok bozuk , doktorum sorun teşkil etmez dedi ama yinede moralim bozuldu :18:

canım doktorun olumsuz bir şey söylememiş sonuçta.üzme boş yere kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…