hanimlar 9 -30 mart arasi Avcilar Hospitalda gebelik seminerleri varmis
her hafta farkli bi konu uzerine ilginenen olursa duyrulurrr
hepinize hayırlı haftalar dilerim.
geçen hafta benim için çok sıkıntılı geçti sizi de bilgilendirmek istedim başınıza gelirse diye... (inşallah gelmez)
3 şubattan beri bazen hafif bazen şiddetli sancılarım oluyordu sağ yanımda kaburgamın bittiği yerde. takip eden çarşamba akşam üstü yemekten sonra sancılarım şiddetlendi. geçsin diye bekledim ama yarım sa boyunca şiddeti hiç azalmadı.
artık ağlama seviyesine gelince eşime dedim beni doktora götür ama biz ilçedeyiz tabii önce devlet hastanesine gittik maaalesef bana dokunmadılar bile biz bişey yapamayız İl e gidin dediler biz de hemen yola çıktık eşim 1 saatlik yolu yarım saatte aldı hemde nasıl bir yağmur allah ım ben yolda dualar ede ede geldim bi yandanda diyorum noolur oğlum iyi olsun ben bu acıyı çekmeye razıyım...
çok uzatmıyım fakülte hastanesine gittik kadın doğum uzmanı var diye hemen kan aldılar idrar... ultrasona girdim tabi sancı tam gaz devam ediyor 10 üzerinden 8,5 o derece
ultrasonda bebişimin hareketlerini iyi olduğunu görünce ohhh dedim. bu sırada sağ tarafımda ki organlarada bakıldı...sonra beni sedyede beklettiler biraz sonuçlar çıkana kadar parol serum verdiler benim sancıda böylece bitti. sonuç:
gebeliğe bağlı orta derece sağ böbrek büyümesi ve enfeksiyon. o akşam k.validemde kaldık ama ben gece 4 te yine uyandım yine aynı sancı eşimde benimle birlikte evi dolaşıyoruz geçsin diye ezanlar okundu yok geçmiyor sıcak su torbasıyla falan biraz hafifleyince ben sızmışım ertesi gün hemen doktoruma gittim sancı yine vardı hemen baktı rahim ağzı kapalı bebeğin suyu iyi kilo almış bi sorun yok dedi beni ayağa kaldırdı arkamdan bi sağıma bi soluma vurdu ben sağda bağırdım
hemen ürolojiye git dedi. bi doç. dr vardı gittik baktı böbreğin durumu çok kötü seni 4 ay idare etmez tel takıcaz yarın gel takalım dedi.belden aşağısını uyuşturup idrar yolundan tüple gireceklermiş... ben eşim şoktayız tabiii kadın doğum uzmanımıza soralım dedik çıktık ben hep kıvranma pozisyonu tabii. doktorum da bi bana baktı bi sonuca taktırın dedi... ama yatış yapınca bana haber ver erken doğum riskine karşı fitil vericem dedi. aman allah ım eşimin kan beynine sıçradı. ben algılayamıyorum bile olanları ERKEN DOĞUM RİSKİ!!! varr ben daha 22. haftadayım
benim eşim 1000 düşünür 1 yapar. hemen başka bi dr arkadaşını aradı. sonuçları okuduk. senin böbreğinde büyük bi hasar yok başka doktorlara görünün dedi. ilk önümüze çıkan hastanedeki sıra olmayan doktora gittik durumumuzu anlatttık kapsamlı bi muayenenin ardından tele gerek yok ilaç kullan bir hafta gözlemleyelim öyle karar verelim dedi. ben yine doktorumu aradım tamam kullan ilaçaları dedi. neyse biz bi ertesi gün için yine bi doç. tan randevu aldık. ve o geceyi hafif ağrılarla atlattık. sabah 8 de doktorla görüştük. ultrasonda baktı büyüme durmuş küçülme var sancının sebebi belki bir taştı kanala girdi yada önü açıldı 10 gün bekleyelim duruma göre hareket ederiz sen ilaçalara devam et dedi ve biz evimize döndüük.
yani durum bu kızlar. şimdi durumum daha iyi tabiii günde 3-3,5 lt su içiyorum ve sürekli wc deyim ama şikayet etmiyorum ilacıda yarın bırakıcam inşallah bebeğimi etkilemez :18:
gebeliğe bağlı sağ böbrek büyümesi oluyormuş bu normalmiş çoğu gebe bunu farketmezmiş bile ama sancı da olunca taştan kumdan şüpheleniyorlar tabii mr çekemedikleri için kesin teşhis koyamıyorlar bende çaresiz ilaçları kullanıyorum. Allah daha büyük dert vermesin hiçbirimize...
sizde dikkat edin kendinize hamişler bol bol bol su için. idrarınızı hiiiiç bekletmeyin azıcıkta olsa hemen yapın ve sakın üşütmeyin belininzi sıcak tutun. ve sağınıza yatmayın dr özellikle uyardı. hep sol yanınıza yatın...
biraz uzun oldu kusura bakmayın...
Allah hepimize sağlıklı gebelikler nasip etsin
Seyzen : Çok geçmiş olsun, inşallah operasyonsuz atlatacaksın.
Alişveriş : Hafta sonu ikeadan oda alışverişimizi yaptık. altı 4 çekmeceli bir dolap, bir beşik, bir de alt değiştirme ünitesi aldım. askı aldık dolaba, perdemizi aldık. perdenin takılacağı boru, ucuna süs, cibinlik, alt değiştirme ünitesine konacak renkli kutular... çocuk mobilyasında %10 indirim var. axess karta da 12 taksit yaptılar.
beşik iki kademeli, ilerde de parmaklıkların tek tarafı çıkıyor yatak oluyormuş. 60 x 120... tabi ne kadar kullanır içine ne kadar süre sığar bilemiyorum :) bebek arabamızı da haftaiçi almıştık. bayağı bi alışveriş oldu yani. darısı isteyen herkesin başına :)
Bugün sabah hevesle Çapa'ya detaylı ultrasona gittim yine...
Sabahtan şeker ölçümüne falan girdim, diğer tahlillerle birlikte 4-5 kez kan verdim ama artık bunları gözüm görmüyor..
Delik deşik oldum..
Bebeğimin bağırsağındaki parlaklık geçmiş şükür..
Ancak Sol böbreğin sağ tarafındaki anomali büyüyerek devam ediyor..
7 mm civarında olmuş, büyüme sıvı birikmesinden oluyor, bu birikmenin baskısından kaynaklı damarlarda ve böbreğin iç kısımlarında da genişleme var..
Yani teşhis Sol böbrekte ağır pelvikaliektazi, yani bebeğim yavaş yavaş sol böbreğini kaybediyor..
Böyle giderse ve doğuma kadar dayansa bile doğumu atlatamaz böbreği kaybederiz dedi doktor..
13 Şubatta Çocuk üroloji ve perinatoloji birleşip kurula alacaklar bizi, bebeğimin durumunu değerlendirecekler..
Anne karnında yapılacak pek bir şey olmaz dediler.. Doğuma kadar sıkı takip edilecek dediler ve doğumdan sonra da..
Sanırım normal doğum da yapamam, çok dert değil artık..
Daha minnacıkken operasyon geçirecek diye korkuyorum.. Çok küçük olacak..
Amniyesentez sonucumun olumlu olmasına azıcık sevinmişken şimdi de bu çıktı..
Alış veriş yapayım, hazırlık yapayım derken burnumdan geliyor..
Düşünüyorum, şimdi böbreği kötüleşiyor, içimde bebeğim ve ben birşey yapamıyorum acaba canı acıyor mudur, birşey hissediyor mudur.. Keşke bana olsaydı..
Sabahtan şeker ölçümüne falan girdim, diğer tahlillerle birlikte 4-5 kez kan verdim ama artık bunları gözüm görmüyor..
Delik deşik oldum..
7 mm civarında olmuş, büyüme sıvı birikmesinden oluyor, bu birikmenin baskısından kaynaklı damarlarda ve böbreğin iç kısımlarında da genişleme var..
Yani teşhis Sol böbrekte ağır pelvikaliektazi, yani bebeğim yavaş yavaş sol böbreğini kaybediyor..
Böyle giderse ve doğuma kadar dayansa bile doğumu atlatamaz böbreği kaybederiz dedi doktor..
13 Şubatta Çocuk üroloji ve perinatoloji birleşip kurula alacaklar bizi, bebeğimin durumunu değerlendirecekler..
Anne karnında yapılacak pek bir şey olmaz dediler.. Doğuma kadar sıkı takip edilecek dediler ve doğumdan sonra da..
Sanırım normal doğum da yapamam, çok dert değil artık..
Daha minnacıkken operasyon geçirecek diye korkuyorum.. Çok küçük olacak..
Amniyesentez sonucumun olumlu olmasına azıcık sevinmişken şimdi de bu çıktı..
Alış veriş yapayım, hazırlık yapayım derken burnumdan geliyor..
Düşünüyorum, şimdi böbreği kötüleşiyor, içimde bebeğim ve ben birşey yapamıyorum acaba canı acıyor mudur, birşey hissediyor mudur.. Keşke bana olsaydı..
Delik deşik oldum..
QUOTE]
Cnm benim, bebekler doğduktan sonra bu tür ameliyatlar artık çok sık yapılıyor; elbette zor bir durum ama yapabileceğin en iyi şey, güçlü olmak.
Kimisinin kalbinde sorun oluyor kimisinde üreme organlarında..
Şimdilik kesinleşmiş bir şey de yok ama eğer süreç böyle giderse; en kötüsü ameliyat olacak.
Ameliyattan korkma; doğru yerde doğru kişilerle yapılmasını sağlamaya çalış;
gerisini Allah'a havale et..
Rabbim yavruna tez zamanda şifalar versin inşallah.
Senin ruh halin ona yansıyacak; benim yavrum hasta, diye düşünme.
Çok şükür erken teşhis edildi, önlem alınacak, de.
Gülben Ergen anlatmıştı; ikizleri 29 haftalık doğmuş;
çok küçüklermiş. 1900 gram kadar.
Kör kalma riskleri varmış; ölmüş ölmüş dirilmiş ama Allah'a sığınmış.
Çok küçükken bir tanesi iki kez ameliyat olmuş fıtıktan vs vs..
Bak şimdi ne kadar iyi durumdalar.
Bunlar sınav; Rabbim sana şimdi verdi; belki yarın başkasına verecek.
Bilemeyiz ki bize ne reva görülmüş.
Bu işte senin suçun yok günahın yok.
Allah'ın takdiri var; sınavı var..
Sen sabret; elindne geleni yap; bak nasıl aşacak yavrun bu kötü günleri..
Seni üzen k valide vs vs lerden uzak dur bu aralar;
annenle, senı sevenlerle ol; destek al.
Bu dönemde kendı kendıne düşünüp çıkmazlara girme..
Sabret kuzucum; Rabbim seni görüyor;
şah damarımızdan daha yakın..
Derdine derman olacaktır, hiç üzülme....
Sağolun kızlar,
Öğrendiğimden beri düşünüyorum, bir şey mi yanlış yaptım, yemek gerekeni mi yemedim yapmam gerekeni mi yapmadım..
Arzucum haklısın ama sürekli böyle ağır süreçler yaşamak benim de sinirlerimi iyice gevşetti..
Sıkıyorum, tutuyorum sonra patlıyorum..
sevcey, canım isyan değil de artık bunaldım biraz, gidip geldiğim yer de hep riskli gebelerin olduğu yer, ben den önceki sonraki herkes ağlayarak girip çıkıyor neredeyse.. azıcık sevinmeye korkar oldum..
Ben çok dua ettim yeter ki yaşasın dedim, şimdi şükrediyorum bir yerde ama onun içinden bir şeylerin eksildiğini bilerek bir şey yapamamak da çok kötü.. Elim kolum bağlı daha kötü olmasın diye dua ediyorum..
Sağolun kızlar,
Öğrendiğimden beri düşünüyorum, bir şey mi yanlış yaptım, yemek gerekeni mi yemedim yapmam gerekeni mi yapmadım..
Arzucum haklısın ama sürekli böyle ağır süreçler yaşamak benim de sinirlerimi iyice gevşetti..
sevcey, canım isyan değil de artık bunaldım biraz, gidip geldiğim yer de hep riskli gebelerin olduğu yer, ben den önceki sonraki herkes ağlayarak girip çıkıyor neredeyse.. azıcık sevinmeye korkar oldum..
Ben çok dua ettim yeter ki yaşasın dedim, şimdi şükrediyorum bir yerde ama onun içinden bir şeylerin eksildiğini bilerek bir şey yapamamak da çok kötü.. Elim kolum bağlı daha kötü olmasın diye dua ediyorum..
Sağolun kızlar,
Kızlar ayrıntılıdan geldik , Herşey normal çok şükür ama bebeğim kordonunu dolamış heryerine
Moralim çok bozuk , doktorum sorun teşkil etmez dedi ama yinede moralim bozuldu :18:
canım doktorun olumsuz bir şey söylememiş sonuçta.üzme boş yere kendini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?