seyzen çok geçmiş olsun.hamilelikte böbrek büyümesi binde bir görülen ve çok ağrılı bir durum.ama korkma bebeğin için zararlı değil.olan sana olur ağrılardan dolayı.benim kuzenimde hamileliğinde böyle bir durum yaşamıştı.çığlık çığlığa ağladığı zamanları bilirim.ama şimdi tosun gibi bir bebeği var ve çok sağlıklı.böbrekleride normale döndü kendide gayet iyi.umarım seninki kısa süreli geçici birşeydir. kuzenime herhangi bir operasyon yapılmadı.iyice araştırmadan bir müdahale yaptırma kesinlikle.
Bugün sabah hevesle Çapa'ya detaylı ultrasona gittim yine...
Sabahtan şeker ölçümüne falan girdim, diğer tahlillerle birlikte 4-5 kez kan verdim ama artık bunları gözüm görmüyor..
Delik deşik oldum..
Bebeğimin bağırsağındaki parlaklık geçmiş şükür..
Ancak Sol böbreğin sağ tarafındaki anomali büyüyerek devam ediyor..
7 mm civarında olmuş, büyüme sıvı birikmesinden oluyor, bu birikmenin baskısından kaynaklı damarlarda ve böbreğin iç kısımlarında da genişleme var..
Yani teşhis Sol böbrekte ağır pelvikaliektazi, yani bebeğim yavaş yavaş sol böbreğini kaybediyor..
Böyle giderse ve doğuma kadar dayansa bile doğumu atlatamaz böbreği kaybederiz dedi doktor..
13 Şubatta Çocuk üroloji ve perinatoloji birleşip kurula alacaklar bizi, bebeğimin durumunu değerlendirecekler..
Anne karnında yapılacak pek bir şey olmaz dediler.. Doğuma kadar sıkı takip edilecek dediler ve doğumdan sonra da..
Sanırım normal doğum da yapamam, çok dert değil artık..
Daha minnacıkken operasyon geçirecek diye korkuyorum.. Çok küçük olacak..
Amniyesentez sonucumun olumlu olmasına azıcık sevinmişken şimdi de bu çıktı..
Alış veriş yapayım, hazırlık yapayım derken burnumdan geliyor..
Düşünüyorum, şimdi böbreği kötüleşiyor, içimde bebeğim ve ben birşey yapamıyorum acaba canı acıyor mudur, birşey hissediyor mudur.. Keşke bana olsaydı..
Kızlar ayrıntılıdan geldik , Herşey normal çok şükür ama bebeğim kordonunu dolamış heryerine
Moralim çok bozuk , doktorum sorun teşkil etmez dedi ama yinede moralim bozuldu :18:
Sağolun kızlar,
Öğrendiğimden beri düşünüyorum, bir şey mi yanlış yaptım, yemek gerekeni mi yemedim yapmam gerekeni mi yapmadım..
Arzucum haklısın ama sürekli böyle ağır süreçler yaşamak benim de sinirlerimi iyice gevşetti..
Sıkıyorum, tutuyorum sonra patlıyorum..
sevcey, canım isyan değil de artık bunaldım biraz, gidip geldiğim yer de hep riskli gebelerin olduğu yer, ben den önceki sonraki herkes ağlayarak girip çıkıyor neredeyse.. azıcık sevinmeye korkar oldum..
Ben çok dua ettim yeter ki yaşasın dedim, şimdi şükrediyorum bir yerde ama onun içinden bir şeylerin eksildiğini bilerek bir şey yapamamak da çok kötü.. Elim kolum bağlı daha kötü olmasın diye dua ediyorum..
Sağolun kızlar,
Öğrendiğimden beri düşünüyorum, bir şey mi yanlış yaptım, yemek gerekeni mi yemedim yapmam gerekeni mi yapmadım..
Arzucum haklısın ama sürekli böyle ağır süreçler yaşamak benim de sinirlerimi iyice gevşetti..
sevcey, canım isyan değil de artık bunaldım biraz, gidip geldiğim yer de hep riskli gebelerin olduğu yer, ben den önceki sonraki herkes ağlayarak girip çıkıyor neredeyse.. azıcık sevinmeye korkar oldum..
Ben çok dua ettim yeter ki yaşasın dedim, şimdi şükrediyorum bir yerde ama onun içinden bir şeylerin eksildiğini bilerek bir şey yapamamak da çok kötü.. Elim kolum bağlı daha kötü olmasın diye dua ediyorum..
Ama şimdi bir sürü sey okudum riskli bir durum çok kötüyüm şu an
belki bu risk daha büyük bebekler iç,indir.bence şimdi bizim bebeklerimiz daha küçük oldukları için içerde takla bile atabiliyorlar.kordonu eski haline döner diye düşünüyorum.sen yinede bu kadar korktuysan başka bir doktorada görün o zaman.
Kızlar ayrıntılıdan geldik , Herşey normal çok şükür ama bebeğim kordonunu dolamış heryerine
Moralim çok bozuk , doktorum sorun teşkil etmez dedi ama yinede moralim bozuldu :18:
Sağolun kızlar,
olur mu arkadaşım kendini öyle üzme seninla ne alakası var.o zaman afrikadaki beslenemeyen anneler ne yapsın.9 ay hamileliğinden bir haber insanlar doğuruyor.bu senin sınavın.arzumununda dediği gibi bize ne biçmiş onuda bilmiyoruz.birde bebeklerin acı eşikleri daha oluşmamış.yeni doğduklarındaa topuklarından kan alınırken uyumaya devam ederler meselaa.anlıyacağın bebeciğinin canı falan acımaz şuanda.benim merak ettiğim bu durumun düzelme ihtimali yokmuymuş yani kendi kendine gerileyerek kaybolma gibi.ama öyle olmasa bile bak ameliyat çaaresi var.zor günler olacak ama iyileşecek bebeğin.
tatlım geçen hafta bende benzerini yaşadım hep dua ettim Allah ım ben her acıyı çekmeye razıyım bebeğim iyi olsun yeterki diye. yazının sonundan da çok etkilendim içime işlediama sağlam durman lazım canım. bebeğinin sana ihtiyacı var. sonra daha da çok olacak. kendini topla hazırlıklarına devam et. Allah sana da bebişinede sağlık versin
canım çok çok geçmiş olsun.. ama bak gerçekten diğer arkadaşların da dediği gibi bu tarz ameliyatlar bebekler doğduğunda olabiliyor ve inan bence o minicik çocuğun bu günleri çok çabuk atlatcak... ve senin gibi bi annesi olduğu için de büyüyünce çok gurur duycak ..
allah sabırlar versin canım çok zor ama sen kendini topla sen iyi ve güçlü olursan bebeğin de bunları aşabilir bol bol dua et bizde her duamıza ekleriz seni.. rabbim o kadar büyükki sana ve bebeğine yardım edecektir. bunlar birer sınav rabbim beterinden saklasın. inşallah yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. emin ol atlatacaksın zor günler geçecek ve sen bebeğinle çok mutlu olacaksın dualarımız sizinle..
minikus cok gecmis olsun, umarim gittikce duzelir.. bol bol dua edelim, gonlunu ferah tut, onlar minicikler ama bizden cok daha tazeler ve gucluler..
haydaaaaaaaaaaaaa buda nerden cıktı yaaaacanım benim ne diyeceğimi bilemedim gercekten ,alalhım seni evladınla sınamasın nolurrr , çok üzüldüm inş doktorlar yanılır allahtan ümit kesilmez derler nolur dik durmaya calış zor olsa bile
dualarımız seninle inşallah bebeğin iyi olacak ..
canm Allah buyuk bu gunler gecicekkk ve sen bebeginle coook mutlu olcaksin
insallah biran once atlatir melegin Rabbim guc kuvvet versin ikinizede, beterinden saklasin
sen iyi bak kendineki meleginde iyi olsun coook sansli bi bebek o cunku senin gibi guclu, dimdik duran ve onu coook seven bi annesi var
hayırllı olsun canm beşiği bende ikeadan almayı düşünüyorum sen söyleyince baktım 3 martta bitiyomus indirim bitmeden alıcam sanırım
saol
Canım doktor sorun olmaz dediyse üzme kendini, ayrıca internetten bakma derim, sadece kendini korkutursun.. Her zaman sorun olacak değil önemli olan takip edilmesi..
Sağlıklıymış bebeğin ne güzel..
canım çok zor günler geçiriyorsun.kendimde bir dış gebelikten sonra panikatak ve depresyonla uğraştım uzun bir süre.allah vermesin çok fena bir hastalık.seni böyle sıkıntılı gördükçe psikolojinin bozulmasından korkuyorum.o yüzden kendine çok dikkat etmelisin.özellikle beslenme ve uyku düzenine çok dikkat et.Teşekkür ederim kızlar;
Desteğiniz gerçekten çok değerli..
Şu an da gerileme söz konusu değil, aksine bebeğe göre hızlı büyüme var, sadece sıvı birikmesi değil, biriken sıvının böbreğe yaptığı baskı da var.. Zaten doğumdan sonra 3. gün kontrole gideceğiz, usg, idrar tahlili falan yapılacak ancak bu durum itibariyle daha agresif bir takip yapılacak..
İsyan etmiyorum ama düşünüyorum zaten sıkıntı yaşadık, atlattık derken neden bitmiyor ben de güzel bir ohh çekip keyfini çıkarsam şu günlerin.. Başından beri söylüyorum gerçekten sağlıklı gebeliklerinizin kıymetini bilin arkadaşlar.. Gerçekten bunun acısı sıkıntısı hiçbir şeye benzemiyor..
Bebeğimin arabasını yeni aldım, ana kucağı rahat olsun da hastaneye götürürken rahatsız olmasın diyordum şimdi ise değiştirip daha konforlusunu mu alsam diyorum zaten eziyet çekecek.. aklıma öyle ayrıntılar takılıyor ki deli dersiniz..
Ben hala bebeğimin boyunu kilosunu bilmiyorum çünkü soramıyorum.. hep başka birşey çıkıyor..bugünde ağır anomali diyince aklım kaçacak sandım... Ultrason kağıdına yazmışlar kilosu 478 gr diye.. Sanırım Çarşamba günü de iyi bir haber alamayacağım, böbreğini kaybetmeden atlatırsa belki doğumdan sonra düzelme olur diye düşünüyorum ama Çarşamba belki daha net birşeyler söylerler
Sağolun kızlar,
Teşekkür ederim kızlar;
Desteğiniz gerçekten çok değerli..
Şu an da gerileme söz konusu değil, aksine bebeğe göre hızlı büyüme var, sadece sıvı birikmesi değil, biriken sıvının böbreğe yaptığı baskı da var.. Zaten doğumdan sonra 3. gün kontrole gideceğiz, usg, idrar tahlili falan yapılacak ancak bu durum itibariyle daha agresif bir takip yapılacak..
İsyan etmiyorum ama düşünüyorum zaten sıkıntı yaşadık, atlattık derken neden bitmiyor ben de güzel bir ohh çekip keyfini çıkarsam şu günlerin.. Başından beri söylüyorum gerçekten sağlıklı gebeliklerinizin kıymetini bilin arkadaşlar.. Gerçekten bunun acısı sıkıntısı hiçbir şeye benzemiyor..
Bebeğimin arabasını yeni aldım, ana kucağı rahat olsun da hastaneye götürürken rahatsız olmasın diyordum şimdi ise değiştirip daha konforlusunu mu alsam diyorum zaten eziyet çekecek.. aklıma öyle ayrıntılar takılıyor ki deli dersiniz..
Ben hala bebeğimin boyunu kilosunu bilmiyorum çünkü soramıyorum.. hep başka birşey çıkıyor..bugünde ağır anomali diyince aklım kaçacak sandım... Ultrason kağıdına yazmışlar kilosu 748 gr diye.. Sanırım Çarşamba günü de iyi bir haber alamayacağım, böbreğini kaybetmeden atlatırsa belki doğumdan sonra düzelme olur diye düşünüyorum ama Çarşamba belki daha net birşeyler söylerler
Bugün sabah hevesle Çapa'ya detaylı ultrasona gittim yine...
Sabahtan şeker ölçümüne falan girdim, diğer tahlillerle birlikte 4-5 kez kan verdim ama artık bunları gözüm görmüyor..
Delik deşik oldum..
Bebeğimin bağırsağındaki parlaklık geçmiş şükür..
Ancak Sol böbreğin sağ tarafındaki anomali büyüyerek devam ediyor..
7 mm civarında olmuş, büyüme sıvı birikmesinden oluyor, bu birikmenin baskısından kaynaklı damarlarda ve böbreğin iç kısımlarında da genişleme var..
Yani teşhis Sol böbrekte ağır pelvikaliektazi, yani bebeğim yavaş yavaş sol böbreğini kaybediyor..
Böyle giderse ve doğuma kadar dayansa bile doğumu atlatamaz böbreği kaybederiz dedi doktor..
13 Şubatta Çocuk üroloji ve perinatoloji birleşip kurula alacaklar bizi, bebeğimin durumunu değerlendirecekler..
Anne karnında yapılacak pek bir şey olmaz dediler.. Doğuma kadar sıkı takip edilecek dediler ve doğumdan sonra da..
Sanırım normal doğum da yapamam, çok dert değil artık..
Daha minnacıkken operasyon geçirecek diye korkuyorum.. Çok küçük olacak..
Amniyesentez sonucumun olumlu olmasına azıcık sevinmişken şimdi de bu çıktı..
Alış veriş yapayım, hazırlık yapayım derken burnumdan geliyor..
Düşünüyorum, şimdi böbreği kötüleşiyor, içimde bebeğim ve ben birşey yapamıyorum acaba canı acıyor mudur, birşey hissediyor mudur.. Keşke bana olsaydı..
cok gecmis olsun canım, insallah bebegin bir an once duzelir. sunun surasinda ne kaldi dogumumuza, bozma moralini... ayrica bircok bebek dogar dogmaz operasyon geciriyor cunku en kolay operasyonlar en basta yapiliyor. hatta bircok doktor erkek bebeklerin sunnetini bile ilk hafta icinde yapmaktan yana...
Allah acil sifalar versin...
çok geçmiş olsun canım Rabbim sana sabırlar versin imşlh bebeğin bunu da atlacak o yeteri kadar yoruluyor annesi lütfen dikkat et
canım çok zor günler geçiriyorsun.kendimde bir dış gebelikten sonra panikatak ve depresyonla uğraştım uzun bir süre.allah vermesin çok fena bir hastalık.seni böyle sıkıntılı gördükçe psikolojinin bozulmasından korkuyorum.o yüzden kendine çok dikkat etmelisin.özellikle beslenme ve uyku düzenine çok dikkat et.
canım üzülme. herşey olacağına varır. bebeğin yaşaması gerekenleri yaşayacak. senin elinde değil.
benimde bebeğimin ayakları kırılabilir mesela. hiç düşünmemeye çalışıyorum. ayrıntılı da belli olur sanırım. eşimin ailesinde ayakların içe doğru olması belirgin. vaktiyle eşiminde ayakları kırılarak tedavi olmuş. şimdiki tedavi nasıl bilmiorum. ailesinde 3 erkek de var. benim çocuğumda erkek. inş çıkmaz. dua ediorum. düşünmemeye çalışıyorum.
sen de düşünmemeye çalış. yapabileceğin herşeyi yap. gerisiyle ilgili çok kaygılanma
cok gecmis olsun canım, insallah bebegin bir an once duzelir. sunun surasinda ne kaldi dogumumuza, bozma moralini... ayrica bircok bebek dogar dogmaz operasyon geciriyor cunku en kolay operasyonlar en basta yapiliyor. hatta bircok doktor erkek bebeklerin sunnetini bile ilk hafta icinde yapmaktan yana...
Allah acil sifalar versin...
Minikuss; cnm ne diyeceğimi bilemiyorum şu hastaneden bir de iyi haber alabilsen keşke ama üzülme bebişin bu zorluğu da atlatacak bence herşey güzel olacak o minik oğlan okadar güçlü ki inatla hayata asılıyo inşallah sağ salim de doğacak....
Canım allah sabır versın ıcını serın tut hayatım allah bebegıne acıl sıfa sanada sabır verısın.Kendını yıpratma bebegının sana cok ıhtıyacı var sende psıkolojık olarak rahatsızlanırsan ne olacak hayatım senı cok opuyorumm kendıne cok cok iyi bak melegın de alaha emanet olsun rabbım sag salım kucagımıza almamızı nasıp etsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?