AKLIMda canım kayısı düşünüyorum bende kayısı alıcam artıkın ne yapim inş işe yarar ılık suyun ne gibi faydası varki ben çok yedim kayısı böyle zamanlarda etki etmedi bana inş bu sefer ederılık suyuda denim bari
kabızlık gibi problemim oluyor benim .çok su tüketmeme rağman böyle ağrıyor sonradolanıyorum evde ovalıyorum ama yok hareketsiz bağıraklarım
Ilık suyun da bağırsakları hareketlendirdiğini söylüyoralr benim kız kardeşim çok çekti kabızlıktan , karnı 9 aylık gibi olurdu kızın , ama aç karnına kayısı veya incir yedikten sonra üstüne hemen ılık su içerek çözmüştü sıkıntısını umarım çare olur
tşk kızlar denim inşallah işe yarar ayvayı bulamam da kayısıyı felan bulruum :)canım ayva öneriyorum sana bende bir ara çok kötü kabızdım ayvanın iyi geldiğini duydum her aakşam yemeye çalışıyorum yemediğim günler tuvalete cıkamıyorum.ama yersem hemen hemen hergün rahatça yapıyorum....
Minikusum Allahım sana sabır dayanma gücü versin. Yaşadıkların çok zor ama sonu hep aydınlık çıktı bu da öyle olacak inşallah. Yarın inşallah güüzel haberler alırsınız dualarım sizinleBugün sabah hevesle Çapa'ya detaylı ultrasona gittim yine...
Sabahtan şeker ölçümüne falan girdim, diğer tahlillerle birlikte 4-5 kez kan verdim ama artık bunları gözüm görmüyor..
Delik deşik oldum..
Bebeğimin bağırsağındaki parlaklık geçmiş şükür..
Ancak Sol böbreğin sağ tarafındaki anomali büyüyerek devam ediyor..
7 mm civarında olmuş, büyüme sıvı birikmesinden oluyor, bu birikmenin baskısından kaynaklı damarlarda ve böbreğin iç kısımlarında da genişleme var..
Yani teşhis Sol böbrekte ağır pelvikaliektazi, yani bebeğim yavaş yavaş sol böbreğini kaybediyor..
Böyle giderse ve doğuma kadar dayansa bile doğumu atlatamaz böbreği kaybederiz dedi doktor..
13 Şubatta Çocuk üroloji ve perinatoloji birleşip kurula alacaklar bizi, bebeğimin durumunu değerlendirecekler..
Anne karnında yapılacak pek bir şey olmaz dediler.. Doğuma kadar sıkı takip edilecek dediler ve doğumdan sonra da..
Sanırım normal doğum da yapamam, çok dert değil artık..
Daha minnacıkken operasyon geçirecek diye korkuyorum.. Çok küçük olacak..
Amniyesentez sonucumun olumlu olmasına azıcık sevinmişken şimdi de bu çıktı..
Alış veriş yapayım, hazırlık yapayım derken burnumdan geliyor..
Düşünüyorum, şimdi böbreği kötüleşiyor, içimde bebeğim ve ben birşey yapamıyorum acaba canı acıyor mudur, birşey hissediyor mudur.. Keşke bana olsaydı..
Bugün sabah hevesle Çapa'ya detaylı ultrasona gittim yine...
Sabahtan şeker ölçümüne falan girdim, diğer tahlillerle birlikte 4-5 kez kan verdim ama artık bunları gözüm görmüyor..
Delik deşik oldum..
7 mm civarında olmuş, büyüme sıvı birikmesinden oluyor, bu birikmenin baskısından kaynaklı damarlarda ve böbreğin iç kısımlarında da genişleme var..
Yani teşhis Sol böbrekte ağır pelvikaliektazi, yani bebeğim yavaş yavaş sol böbreğini kaybediyor..
Böyle giderse ve doğuma kadar dayansa bile doğumu atlatamaz böbreği kaybederiz dedi doktor..
13 Şubatta Çocuk üroloji ve perinatoloji birleşip kurula alacaklar bizi, bebeğimin durumunu değerlendirecekler..
Anne karnında yapılacak pek bir şey olmaz dediler.. Doğuma kadar sıkı takip edilecek dediler ve doğumdan sonra da..
Düşünüyorum, şimdi böbreği kötüleşiyor, içimde bebeğim ve ben birşey yapamıyorum acaba canı acıyor mudur, birşey hissediyor mudur.. Keşke bana olsaydı..
Kızlar günaydın inşallah hepiniz iyisinizdir, güneşli bir sabaha uyanmak içimşi ısıttı bugün... kızlar sizin hazırladığınız ihtiyaç listesinden bitane de ben yaptım aldıklarımı ve alınacaklarımı tek tek yazdım bir sayfa dolusu , eşime gösterdim gözleri pörtlediaynen böyle oldu hakikaten okadar çok alınacak şey varki nasıl altından kalkıcaz bilmem, birazını annemler halletcek ama büyük başlar bize kalıo tabi birde 1500tl doğum parasını gözden çıkardım çünkü doğumda ne olacağı belli olmaz belki sezeryan gerekebilir diye işte böyle siz de zaten aynı durumdasınız benden çok da farklı değilsiniz ama ben ve eşim dün acı gerçeğin farkına vardık aman bebişlerimiz sağ salim bi kucağımıza alalım da demi gerisi yavaş yavaş halledilir artık...
1500 mü istanbulda mısın:26:
zaten doğum parası ve hastane tahlil ücretleri cebimizi sömürüyor çocuk için bişey kalmayacak
ayrıntılı ultrason için 270 istiyorlar insaf ya
270 de ikili teste vermiştim
300 civarı ilk tahliller için verdim. bunun her ay muayene ücreti ve daha bilmediğimiz neler var . ben bunlarla çocuğuma neler alırdım da neyse. sağlık olsun diyorum. bebeğimin sağlıklıolduğunu bilmek ondan haberdar olmak da güzel
tşk kızlar denim inşallah işe yarar ayvayı bulamam da kayısıyı felan bulruum :)
kabızlık gibi problemim oluyor benim .çok su tüketmeme rağman böyle ağrıyor sonradolanıyorum evde ovalıyorum ama yok hareketsiz bağıraklarım
Kızlar günaydın inşallah hepiniz iyisinizdir, güneşli bir sabaha uyanmak içimşi ısıttı bugün... kızlar sizin hazırladığınız ihtiyaç listesinden bitane de ben yaptım aldıklarımı ve alınacaklarımı tek tek yazdım bir sayfa dolusu , eşime gösterdim gözleri pörtlediaynen böyle oldu hakikaten okadar çok alınacak şey varki nasıl altından kalkıcaz bilmem, birazını annemler halletcek ama büyük başlar bize kalıo tabi birde 1500tl doğum parasını gözden çıkardım çünkü doğumda ne olacağı belli olmaz belki sezeryan gerekebilir diye işte böyle siz de zaten aynı durumdasınız benden çok da farklı değilsiniz ama ben ve eşim dün acı gerçeğin farkına vardık aman bebişlerimiz sağ salim bi kucağımıza alalım da demi gerisi yavaş yavaş halledilir artık...
Bugün sabah hevesle Çapa'ya detaylı ultrasona gittim yine...
Delik deşik oldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?