2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Dirimci içimi rahatlatın canım sağol bir de plesenta aşağıdaymış benim detaylı ultrason doktoru da söylemişti bugün kendi doktorum da baktı ilkim normal doğumdu bu Sezeryan olabilir dedi böyle bir durum tehlikeli mi bilemedim aynı durumda olan var mı nelere dikkat etmeliyim ;(

Kralkaya ayni durum bendede var plasenta rahim agzina cok yakin benim durumuma marjinal diyorlar ama tamamen rahim agzinda olanlarda var o daha tehlikleli bir durum erken dogum riski acisindan, kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor benim doktorum kesinlikle is yapmamami stresten uzak kalmami bol bol dinlenerek ayakta cok kalmamami soyledi. dogum sekline gelince hemen sezaryen denmeyecegini 38.haftaya kadar beklenecegini ve eger hala asagida olursa o zaman sezaryen olacagini soyledi. insallah yukselir ben cok kisiden duydum 28. Haftada yukselir dediler yasayanlar ma o zamana kadar aman dikkat...

kızlar merhaba herkese ..
bende sızler gıbı Allah kısmet ederse hazıran sonunda doğumumu yapıp bir kız bebek sahibi olacagım. Bu zamana kdr gebelık sekerı dışında bir sorunum olmamıştı. Onuda cok hızlı bır sekılde dıyetle kontrol altına aldık. suan 80 lerde falan cıkıyor. benım sorunum amnıyotık sıvımın doktorların deyımıyle "hafif" az olması. ınternette az olmasıyla ılgılı bebekde olusabılecek sorunları okuyunca elım ayagıma dolaştı :(:( suana kdr kılosu , boyu ve dıger organları ıcın bır sorun görulmedı. herseyı normal seyredıyor. gelısım gerılıgı yok. ancak rahat etmek ve detaylı ultrasona gırmek ıcın ankarada prof.dr. özgur deren gıtmeyı dusunuyorum. muayenesı cok pahalı. ankaradada yaşamıyorum ama bebek ıcın deger dıyoruz. Aramızda böyle bır sorunu olan var mı ? doktorunuz birşeyler önerdi mi size ? benım suyum 700 gıbı suan.

kendımı caresız hıssedıyorum..
ya suyu dahada azalır hersey kötuye gıderse....

Benim arkadasımı da suyu az diye acil sezeryana almışlardı.. Suyunun azaldığını gözlemlediğinde doktoru ona bol su iç ve az hareket et dedi.. Ama dinlemedi her gün gezmedeydi, suyu ihmal etti..
Ben amniyosentez olduğumda 20 ml civarı sıvı alındı.. Doktor özellikle günde 5 litre su içmemi istemişti..

Günaydın kızlar. Dün trafik kazası yaptık ne yazık ki. :14: Alkollü bir sürücü bize bizde önümüzdekine. Ben şoka girmişim. Su vermişler üstüme dökmüşüm. Tek hatırladığım bebeğim oynamıyor öldü diye bağırmam ultrasona alana kadar doktor beni.:14:

Bebeğim çok şükür iyi. Nst ye bağladılar kasılmam var mı diye. Sancılarım 30 civarındaydı. Doktor normal dedi ama çok sarsıldığım için günde 3 kez kullanmam için bir ilaç verdi, kasılmam olmasın diye. Gece sol kasığımda hafif sancılarım oldu. Kendi doktoruma kontrole gidicem. Akşamda sürekli eşimle irtibattalardı.:17: Bebeğim çok hareketli sanırım o da çok korktu, huzursuz oldu.:14: ne o uyudu ne ben.:14:

Çok şükür Rabb'ime sadece dizim sarılı. Ne eşimde ne bebeğimde bir şey yok. Meğer ben şu 6 ayda ne kadar sevmişim kucağıma almadan, kokusunu duymadan bebeğimi.:14:

Çok geçmiş olsun canım.. Allah korumuş sizleri.. Şükür ki ciddi bir şey olmamış..
Alkollü araç kullanmayı da hiç anlamam zaten..

minikkuş canım benim merak etme bu konuda depresyonda olan bir sürü hatun var senin benim gibi :))) hatta benim eşim abartarak sen gelinsin tabiki senin ailenle benim ailem arasında fark olacak der :)) 6 aylık hamileyim kayınvalidem bir çöp dahi heves edip almadı torununa :)) annem mobilyasından tutta tırnak makasına kadar aldı. teyzesi dayısı aynı şekilde :)) ama kocam görmez bunları aynı şeyi benim ailem yapsa ağzına geleni sayar . Resmen taraf turuyor ve laf ettirmiyor insanın zoruna giden bu zaten. Hani olsun canım idare edelim bile dese insan bir rahatlar ama o da yok kocan boyle yapınca o insanlardan dahada sğuyorsun doğal olarak :D ama boşver canım sabır en güzel nimet.. Herkes bir gün gerçekleri görür ve yaptığından utanır sen içini ferah tut

Ben artık uç noktada yaşıyorum bazı şeyleri.. Sanırım doğuma kadar anneme gidebilirim.. Doğumundan sonra loğusalığı da orada geçiririm, üzerine bir de loğusalıkta sıkıntı yaşamak istemiyorum.. Sanırım hafta sonuna doğru annem gelecek haberi yok kararımdan, o gelince eşimin ailesinden de biriyle görüşüp biraz sakin sulara kaçmak istiyorum..
Artık hiç bir şey hissetmiyorum, tek üzüntüm bebeğime verdiğim zarar..

Bayıldım bittim içim eridi annnaaaammm kuzulara bak sen annnaaaammmm :nazar::nazar::nazar:
Sevsin onları teyzeleri, maşallah berakallah :3:

Derya yanak yok diye söylüyorsun ama haftada 200 grama yakın kilo alıcaklar şimdi, sen sanırım benimle yakındın, iki üç hafta sonra bak sen nasıl yanaklarıda olacak..
Çok güzeller yaaaa..:52:
canım hatta o ultrason görüntüm22+1 de doktora göre 22+2 de ondan daha yağ biriktirmeye başlalamışlar amnnn sağlıklı olsunlarda :) kuz<um ben,m yaa

Bebişim kesin kızmış :)) tutusunu gösterdi doktor. 520 gr olmuş zayıf mı ki bilemedim:))
tam haftanı bilmiyorum canım ama ben doktora gittiğimde 22+1 di doktora göre22+2 ydi 26 cm 503 gr dı yani bence gayt normal kaç olmasını bekliyorsun ki neresi zayıf :)

rezene canım geçmiş olsun,ucuz atlatmışsın.düşmek benide çok korkutuyor:18:bebişin ben iyiyim annecim diyorsa bir sorun yoktur canım,içini ferah tut:16:

sağol canım
tetanos aşısı gerçekten çok acıtıyor sonradan kolu.
Günaydın kızlar. Dün trafik kazası yaptık ne yazık ki. :14: Alkollü bir sürücü bize bizde önümüzdekine. Ben şoka girmişim. Su vermişler üstüme dökmüşüm. Tek hatırladığım bebeğim oynamıyor öldü diye bağırmam ultrasona alana kadar doktor beni.:14:

Bebeğim çok şükür iyi. Nst ye bağladılar kasılmam var mı diye. Sancılarım 30 civarındaydı. Doktor normal dedi ama çok sarsıldığım için günde 3 kez kullanmam için bir ilaç verdi, kasılmam olmasın diye. Gece sol kasığımda hafif sancılarım oldu. Kendi doktoruma kontrole gidicem. Akşamda sürekli eşimle irtibattalardı.:17: Bebeğim çok hareketli sanırım o da çok korktu, huzursuz oldu.:14: ne o uyudu ne ben.:14:

Çok şükür Rabb'ime sadece dizim sarılı. Ne eşimde ne bebeğimde bir şey yok. Meğer ben şu 6 ayda ne kadar sevmişim kucağıma almadan, kokusunu duymadan bebeğimi.:14:

geçmiş olsun. araba pert oldu demişsin. Allah bi daha yaşatmasın.

Tokoyay canım çok geçmiş olsun , sinir oluyorum birilerinin ihmalini sorumsuzluğu bizlere sebep olabiliyor :( neyseki siz iyisiniz..Allah senide, bebekleride, bizleride ailelerimizide korusun kazadan beladan..

cnm benim çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış.. bebeğinle sana sağlık diliyorum bir daha yaşatmasın Rabbim..

içim bir garip oldu hepten paronayak oldum böyle şeyler duydukça karşıdan karşıya geçerken bile 10 kere bakıyorum yolla minibüse

otobüse binmiyorum tranvayla gidiyorum her yere .. yanlız uzak mesafelere gitmiyorum.. sanki hep bir şey olacakmış gibi .. Rabbim

hepimizi bebeklerimizi korusun.. Bu gün doktorumla görüştüm şeker yüklemesi sonuçlarımın normal olduğunu söyledi.. açlık 79 tokluk

80 çıkmıştı anlamadım burdan başka bir arkadaşa sık sık yemek ye falan demişti içime kurt düştü nette de başka birşeyler yazıyordu

Çoookk geçmiş olsun tokoyay ,okuyunca bir an gözlerim doldu,çok üzüldüm.Neyse ki iyiymişsiniz bu sevindirici.Her gün arabayı dualarla kullanıyorum cok tedirginim doğum iznime ayrılmayı dört gözle bekliyorum.

offfffffffff çok sıkıcı birgün yaaaaaaaaaaaa vipdükkandan bebişime tablo almıştım güzelmiş burdan biarkadaş tavsiye etmişti :34:yüzümü güldüren teksey o oldu bugun :32:
bugun çok canım sıkılıyooo , karnımda acıktı , fazla yememeye calısıyorum ama canım hep abur cubur istiyoo:30:

içim daralıyoo yaa sanırım depresyona giriyorum , cekilmez oldum valaaa sizde de bu durumlar varmı :26:

Arkadaşlar

Bebek arabası konusunda yardımınızı istiycem
Ben travel sistem arabalara bakıyorum ama kafama birşey takıldı Bu arabalar genelde 13-15 kiloya kadar taşır diyorlar
Bebek ne zaman 13 kilo olur yani eğer severse 2 yaşına kadar kullanılabilecek bişey almak isterim
Ya da sizin uzun süreli kullanılabilecek bir araba tavsiyeniz var mı?

offfffffffff çok sıkıcı birgün yaaaaaaaaaaaa vipdükkandan bebişime tablo almıştım güzelmiş burdan biarkadaş tavsiye etmişti :34:yüzümü güldüren teksey o oldu bugun :32:
bugun çok canım sıkılıyooo , karnımda acıktı , fazla yememeye calısıyorum ama canım hep abur cubur istiyoo:30:

içim daralıyoo yaa sanırım depresyona giriyorum , cekilmez oldum valaaa sizde de bu durumlar varmı :26:

ben vip dükkanı tavsiye etmiştim :1: benim de bebişime aldığım cicler geldi geçen hafta çok güzellr çok sevindirik olmuştum gelince :1:

Kızlar herkese merhaba,öncelikle tokoyaycım çok geçmiş olsun...Allah kaza belalardan korusun bizi,yavrularımızı ve ailemizi...
Kızlar benim oğluşum galiba büyüyor sabah nasıl tekme atıyor yaa...noluyoo diye uyandım :9: sonrada ayağıyla mı eliyle mi artık bilmiorm ama karnımı itiyoor :9: sabah sabah çok güldüm yaaa.... sıpaa sıpaaa annesinin sıpası ,annesinin minnak kuzusu...sevgiden içime sokasım geliyor ama zaten içimdeee :37::27: bizimde çarşamba günü şeker yüklememiz yapılck bakalım inş herşey yolundadır...

benim oğluşumda tıpkı seninki gibi benim her tekmesinde içime ayrı bir sevgi doluyor kucağımda olsa da kokusunu içime çeksem diyorum.bu annelik ne harikaymış:)

ya kızlar benım kasık agrım var cok ya
acaa normal mı bu zamanlar
bıde el ayak uyusmam var delı gıbı

Sık ve uzun süren kasık ağrısı ve uzun süreli uyuşma pek normal değil hully. Hele kasık ağrısı bacak ya da kalçaya vuruyorsa erken doğum riski var demek. Magnezyum kullanıyor musun? Doktoruna danış mutlaka bu durumu

İyi akşamlar herkese

Sık ve uzun süren kasık ağrısı ve uzun süreli uyuşma pek normal değil hully. Hele kasık ağrısı bacak ya da kalçaya vuruyorsa erken doğum riski var demek. Magnezyum kullanıyor musun? Doktoruna danış mutlaka bu durumu

İyi akşamlar herkese

hmm
evet kalcama da vuruo
magnezyum kullanmıorm kı ben
4 martta randevum var seker yuklemesı ıcın bı sorayım bakalım

Arkadaşlar

Bebek arabası konusunda yardımınızı istiycem
Ben travel sistem arabalara bakıyorum ama kafama birşey takıldı Bu arabalar genelde 13-15 kiloya kadar taşır diyorlar
Bebek ne zaman 13 kilo olur yani eğer severse 2 yaşına kadar kullanılabilecek bişey almak isterim
Ya da sizin uzun süreli kullanılabilecek bir araba tavsiyeniz var mı?

Ben Nuna Pepp aldım ana kucağıyla beraber.. Arabanın tentenesi felan çıkınca tutma yerini kısaltınca baston puset gibi oluyor.. Ben çok beğenerek almıştım e-bebek'ten.. Pratik, kullanışlı bir araba bence..

Ama buradan Cucucan arkadaşımızda aldı, 1,5 yaşındaki yeğenim arabanın içine sığmadı iade ettim dedi..

Bende bir an düşündüm ama sonra vazgeçtim, severek aldım çünkü vazgeçmek istemiyorum.. 1,5 yıl sonrasını o zaman düşünürüm dedim..

hully kasık ağrılarını eğer uzun süreli değilse doktorlar pek önemsemiyor kısa kısa vurup geçen ağrılar için genellikle bağların kasılmasından kaynaklandığını söylüyorlar tabii ki bu süreçte kasık ağrısına neden olabileceği için idrar yolu enfeksiyonuna karşıda bir tahlil yaptırmanda fayda var.

el ayak uyuşuklukları gebelikte genellikle magnezyum eksikliğinden oluyor benimde son zamanlarda bacaklarıma kramplar giriyordu dört boyutlu çekim esnasında doktorumuz rahimde ufak kasılmalarda görünce magnezyum yazdı beni çok rahatlattı artık krampları daha seyrek hissediyorum, kendi doktorumda özellikle öneriyor bebeğede anneyede faydası var zararı yok istersen telefonla doktoruna bir danış.. en kısa sürede şifa bulman dileğiyle...

Kızlarrrr
bugunde bıttı cok sukur
bebeklerımız 1 gun daha buyudu her gecen gun bıraz daha yaklasıyor yakınlasmamız :52::52::52::52:

Doktorumuzdan güzel haberlerle geldik, keyfimiz yerine geldi. :16:

Nst de sancım çıkmadı çok şükür. :17:

Geçen kontrolde biraz gerilemişti ama bu kontrolde her şey çok güzel çıktı.

Bugün 25+5 dik.

FL: 26+5
BPD: 26+3
AC: 26+1
çıktı. :nazar:

Boyumuz 35 cm kilomuz 901-951 gram arasında çıktı. :nazar:

26+3 çıktık. :nazar:

Sarsıldığım için birkaç gün daha günde 3 defa magnezyum içmemi söyledi, o kadar. :17:

Son düzenleme:
Back
X