yok canım ne sığmaması, sığmasa karnını büyütsün di mi amaNeler yapıyorum bir bilsen. Sağa yatıyorum sağdan vuruyor, sola dönüyorum soldan vuruyor. Tam dönmeden sırtıstü yatar gibi ama yan pozisyonda yatacakmışımBeyefendi keyfine pek düşkün Sıcak bitki çayları, gaviscon şurup, masaj... Yediklerime zaten dikkat ediyorum. Neden oluyor bu kadar ben de anlamadım. Çocuk ya sırtını ya poposunu dayıyor tam kaburgamın ucuna. Oraya öyle bir baskı yapıyor ki Azıcık elimle göbeğimi sallıyorum, önce tınlamıyor ama azıcık bile kayınca rahatlıyorum. Çocuk içeri sığmıyor mu nedir
iyi geceler kızlar, nasılsınız? ben hala kötüyüm şu k.valide-görümce muhabbetimden (evet hala geçemedi o konu ve hayır takmamayı da hala başaramadım). Yine büyüklük bende kalsın, eşim üzülmesin diye aradım k.validemi, gittik aldık bi yere oturup konuştuk..Eşimle ne eski konulara girdiler, işte eşimin yeterince onları arayıp sormaması, yanlış anlaşılmalar fln..Bana gelince, sordum niye bana gelmek istemiyorsun diye, döndü bir surat "ben seninle ne konuşayım" dedi! Sonra bu komşu kızlarının ona sıcak davrandığını, benim kapıdan girince sadece hoş geldin deyip yanağından öptüğümü, öyle onlar gibi sarılmadığımı,beni soğuk bulduğunu bir de 5 sene önce görümcemin benim için yaptığı sandığı beğenmeyip kaldırdığımı (kocaman nişan sandığı, içinde diğer çeyizlerle kilerde duruyor, böyle altın yaldızlı, incik boncuklu, bizim eve hiç bir şekilde uymayacak bir şey) ve son olarak evimde bazen kitaplık vb.eşyaların gözüne battığını kalkıp düzenlemek istediğini söyledi...en son da "Allah var bir saygısızlığını görmedim bunlar yani" dedi,hastalanırsam tabi gelirmiş ama normal zamanda onun da bir sosyal hayatı varmış...Bir de kimse görümcenin lafını açmadığı,imasını etmediği halde 3-4 kere "benim aklıma X giremez, benim düşüncelerim bunlar,X'in değil,X birşey derse ona cevabını verip sizi savunurum ama ben kendim de düşünürüm" deyişi vardı ki komedi dizisi gibiydi...Nihayetinde birbirimizi daha çok görelim dedik ayrıldık sanki tatlıya bağlanmış gibi ama eşim de ben de öyle bir kırıldık ki olmaz artık.. Midem sürekli kasılıyor, kusmalarım arttı doğru düzgün birşey yiyemiyorum..Gece doğru düzgün uyuyamadım, sabah ağlayarak uyandım..Kadınla sosyopat kızı bir güzel hamilelik depresyonuna soktular beni sanırım
herkese iyi geceler kızlar nasılsınız? bir çoğunuz uyuyodur şimdi tatlı rüyalar olsun onlara da. benim uyku düzeni öyle bozuk ki kızım da doğunca böyle olacak diye korkuyorum.. gece geç saatlere kadar uyuyamıyorum, sabah erkenden eşim işe giderken uyanıyorum, öğlene doğru tekrar uyuyorum böyle saçma sapan bir şey oldum çıktım .
bazı arkadaşların şeker konusunda sıkıntıları çıkmış. çok geçmiş olsun hepsine allah beterinden korusun.
kızlar ben size utanarak da olsa bir şey sormak istiyorum. eşlerinizle ilişki durumlarınız ne alemde?. bizim haftada bir kere sadece. çoğu yerde hamilelik döneminde libidoda artış oluyor diye okumuştum ama bende hiç öyle değil valla .kocaman bir karınla ve aman bişey olur mu korkusuyla anca bu kadar oluyor . sizde durumlar nasıl?
bir de bugün banyodan sonra giyinirken aynada kendime bir baktım basenlerimde ufak ikişer tane çatlak. hayatımda bir tane bile çatlağım olmadı benim bundan sonra da olmaz diyordum hatta hala yok zannediyordum meğerse aynaya dikkatli bakmamışım:26:. şok geçirdim resmen ne biçim bir şeymiş sinir oldum geçer mi bunlar sizce yoksa bu çatlaklar kalıcı mı?? zaten vücudumun yeni şekline alışamadım bir de çatlaklar çıktı başıma... popom top gibi karnım top gibi memelerim de ikişer top ooh :26:. eşim de niye dert ediyorsun verirsin diyor kolaydı sanki ona hava hoş tabi.
çok uzattım kızlar kusura bakmayın ne zamandır yazamayınca içimdekiler birikmiş döküldüm bir anda. öpüyorum hepinizi ve göbişlerinizi .
kızlar merhaba,
uzun zamandan beri takip edemiyordum sizi döndüm tekrardan. ama mutsuz döndüm
annemi kaybettim doğum yaptığımda yanımda kalabilecekler eşimin tarafıydı görümcem gelip kalacaktı 40 gün öyle konuşmuştuk hemaileliğimin en başlarında. ama şartlar değişti maddi olarak sarsılınca çalışmaya karar verdi ve iş buldu çocuklarına da kayınvalidem bakacak çocuklarının en küçüğü 3 yaşında.
iş buldu diye mutluyum ama tek başıma kalacağım için çok üzülüyorum. görümcelerimin ikisi çalışacak kayınvalidem çocuklara bakacak benim tarafımdan da gelebilecek kimse yok tek başıma kaldımöğrenmem gereken çok şey var tek başına yapmam gerek. aranızda benim durumumda olan var mı doğumu yapıp tek başına kalacak olan?
günaydın kızlarrr
canım çok teşekkürler, bende triko olanı çok begendim, digerini de spor bir model oldugu için sevimli ve yazın dışarıda üzerine örtmek için uygun olur diye düşündümçok küçük olmamasına sevindim hemen alıyorum
Hully canım sanada çok geçmiş olsun, öyle hemen en kötüsünü düşünme lütfen,, yapman gereken şey sadece dikkat etmek.. her zaman zor biliyorum ama yapacak bişi yok maleseff... korkma olur muu
birde bu yenge ile ilgili yazı nedir merak ettim :26:görümcelerden bahsedilmiş.biriniz link paylaşsın lütfen bende bakim nolmuş:44:
bu arada söylemeden edemicem bazı görümceler gerçekten kaynanalardan daha fena oluyor.. yaklaşık 2 ay önce amcamın oğlu evlendi, yengemle gelin karşılıklı dairelerde oturuyorlar. ben iş çıkışı anneme ugramıştım annemde diger blokta oturuyor. yengeme ugrim dedim içeri bir girdim bağrış çağrış, yengemle kızı bağırışıyor.. ne oldu diye sordum. görümce olan amcamın kızı yok efendim ben niye yapıyorum o akşama kadar evde oturacak ben okuldan gelip bide işle mi uğraşicam diye yengemi dolduruyorr
orda şartellerim bir attıı, birazda korkar bendenalla alla o kız senin pisligini toplamak için mi abinle evlendi, sen ne hakla onun akşama kadar oturup oturmamasına karışabilirsin diye bir tersledim. yengemde şaşırdı, ve yengeme döndüm dedim kii sustur kızınıı böyle konuşturma sende sakın bu salagın dolduruşlarına gelme huzur falan bırakmaz bu dedimm , oda bana hak verdi ve kızını bi güzel payladı. daha lise öğrencisi, ettigi laflara bak.. ordan çıktıktan sonrada amcamın oğlunu arayıp anlattım dedim senin kardeşin şimdiden böyle saçma sapan şeylerle anneni etkilemeye çalışıyor ona göre eşini koru bak dedim. ispiyonladım yanii
oda saol zeynepcim aradıgın için dediisonuçta benim görümcem yok ama kadın dayanışması diye bir şey var dimi
kızlar merhaba,
annemi kaybettim doğum yaptığımda yanımda kalabilecekler eşimin tarafıydı görümcem gelip kalacaktı 40 gün öyle konuşmuştuk hemaileliğimin en başlarında. ama şartlar değişti maddi olarak sarsılınca çalışmaya karar verdi ve iş buldu çocuklarına da kayınvalidem bakacak çocuklarının en küçüğü 3 yaşında.
iş buldu diye mutluyum ama tek başıma kalacağım için çok üzülüyorum. görümcelerimin ikisi çalışacak kayınvalidem çocuklara bakacak benim tarafımdan da gelebilecek kimse yok tek başıma kaldımöğrenmem gereken çok şey var tek başına yapmam gerek. aranızda benim durumumda olan var mı doğumu yapıp tek başına kalacak olan?
canım başın sağ olsun, annene çok üzüldüm..Maddi açıdan uygun mu bilmiyorum ama için rahatlar belki diye seçenek sunuyorum, hani öyle sezeryan fln olursa diye bir kaç günlüğüne bir yardımcı tutsanız, şöyle deneyimli bir teyze fln..Zaten bir hafta-on gün sonra yılların anneleri gibi deneyimli oluvereceğiz. Benim arkadaşım sezeryan oldu iki ay kadar önce, annesini ve kayınvalidesini istemedi..eşi bir hafta kadar yardım etti sonrasında gayet güzel idare etti kız, şimdi bana öğretiyorkızlar merhaba,
ayy geridönüşüm saçmalama, sezeryan fln olursa aynı evde kayınvaliden tabi ki yardım eder,o kadar da değil canım..gerçi son yaşadıklarımdan sonra bazı k.valide ve görümcelerin uzaydan gelen ayrı bir ırk olduğunu ve de garip çarpık düşünceleri davranışları olabileceğini düşünüyorum bazı bazı..üzülme canım, bulunur elbet bir çaresigeçenlerde bende bu konu için üzüldüm baya. kardeşimin eşide hamile. benden 2 ay kadar önce. annem çalışıyor. kardeşim uzakta olduğu için ona gidecekler. ona zar zor izin aldı. bana izin vermezler sanırım. bi gün falan anca gelir yanıma. eşim yoğun çalışıyor. oda bi gün anca izin alır sanırım. kayınvalidemle aram ii değil. birlikte yaşıyoruz yanımda ama tuhaf biri. ben ondan tuhafım. ilişkimiz tuptuhaf :)
yani eğer ki sezeryan olursam ve 2-3 gün yatmam gerekirse halim ne olur diye düşünmeden edemiyorum. birde araba falanda olmayacak. onada çok üzülüorum. babamın arabası vardı ama kardeşime verdi. doğum zamanı araba gelir sanıyordum ama gelmeyecek
senin çevrende komşu falan yok mu. onlar yardım eder belki
canım sanada geçmiş olsun.diyet katı değil fazla bile,bazı ara öğünleri eksik yedim hatta bugün.hamile olduğumuzdan dolayı herşey bol bol ama şeker ve hamurişi yok.
sabah kalkar kalkmaz ılık su
sabah=peynir,4 zeytin,katı yumurta,2 dilim tam bugday ekmek,süt,ve söğüş sebze
ara= 6 ceviz (bana çok geldi yiyemedim)
öğlen=3 köfte kadar et,tavuk yada balık,salata az yağlı,2 dilim tam bugday ekmek,yoğurt
ara=peynirli tost
akşam=sebze yemeği,salata,yoğurt,2 dilim tam buğday ekmeği
ara=30 fındık (ben okadar yiyemedim)
hergün yarım saat yürüyüş,2 L su,ve istediğin bir öğünde 1 tane meyve,haftada 2 öğün kurubaklagil.1 dilim ekmek yerine 1 kepçe çorba yada 2 kaşık bulgur pilavı yiyebilirsin.valla ayrıntısına kadar hepsini yazdım sana ve ilgilenen diğer arkadaşlara.boşuna para vermegerçekten işin uzmanına gittim ben,haftaya da kontrolüm var.
geçenlerde bende bu konu için üzüldüm baya. kardeşimin eşide hamile. benden 2 ay kadar önce. annem çalışıyor. kardeşim uzakta olduğu için ona gidecekler. ona zar zor izin aldı. bana izin vermezler sanırım. bi gün falan anca gelir yanıma. eşim yoğun çalışıyor. oda bi gün anca izin alır sanırım. kayınvalidemle aram ii değil. birlikte yaşıyoruz yanımda ama tuhaf biri. ben ondan tuhafım. ilişkimiz tuptuhaf :)
yani eğer ki sezeryan olursam ve 2-3 gün yatmam gerekirse halim ne olur diye düşünmeden edemiyorum. birde araba falanda olmayacak. onada çok üzülüorum. babamın arabası vardı ama kardeşime verdi. doğum zamanı araba gelir sanıyordum ama gelmeyecek
senin çevrende komşu falan yok mu. onlar yardım eder belki
canım başın sağ olsun, annene çok üzüldüm..Maddi açıdan uygun mu bilmiyorum ama için rahatlar belki diye seçenek sunuyorum, hani öyle sezeryan fln olursa diye bir kaç günlüğüne bir yardımcı tutsanız, şöyle deneyimli bir teyze fln..Zaten bir hafta-on gün sonra yılların anneleri gibi deneyimli oluvereceğiz. Benim arkadaşım sezeryan oldu iki ay kadar önce, annesini ve kayınvalidesini istemedi..eşi bir hafta kadar yardım etti sonrasında gayet güzel idare etti kız, şimdi bana öğretiyor
Herkese Hayirli günler anneler ve minnaklari
Hullycim öncelikle cok gecmis olsun cnm bu kadar karamsar olma sen diyetine uy dikkat et Allah'ın izni ile birsey olmaz bebeğine burda ne sorunlarla karşılaştık cok şükür ki atlattık sende atlatacaksin ve kucağın alacaksın yavrunu Rabbim ikinizide korusun inşallah...
Minikus cnm yeni ev almissin sanırım Hayirli ügümü olsun güle güle sağlıklı huzurlu mutlu bı sekilde oturun ailanle...
Ben iyiyim cok şükür kuzucumda iyi hamdolsun uzmana gittik gözün Aydın birsey yok dedi 1 ay sonra kontrole gelin dogunca da kalbine bakariz dedi ama ben tekrar gitmeyi düşünmüyorum doktorumda gerek duymadı zaten birdi ikiye çıktı o ışık ama bende bı rahatlık var doktoruma ve Rabb'ime güvenimden olsa gerek inşallah düzelir kızım zaten cok hareketli masallAh :) senin oğluşun nasıllar:)
Marissa cnm Allah rahmet eylesin annene cok üzüldüm Rabbim sana da sabırlar versin inşallah benimde annem yok yardım edebilecek kimsede yok bende yalnızım ama üzülme Rabbim bizimle yardımcımız olur insallah
Kızlar moralim çok bozuk.bu gün şeker yüklemeniz vardı
çok kilo aldım ya ben hani hepimiz sekerr den suphendik
tam tersi bende şeker çok düşük çıktı.hipoglisemi var ve şeker
olmasından çok daha kötü.kan şekerim sürekli düştüğü için çok yokusu
ve geçici olarak şekeri duzeltiomusum buda kilo almam sebep olurmus
Bebeğin anne karnında olmesine sebep oluomus ne yazık ki.
Dr diyet verdi kesinlikle uyulmasi gereken bi diyet öyle açlık krizine girmememm
için .ama bebeğimi kaybetmekten çok korkuorm.çok çok üzüldüm.
5 kilo vermem lazım ama kan şekerinin de hiç düşmemesi lazım bilmiorm ya
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Bende haziran annesi olacağım inşallah bugün 25+2 oldu kızım rabbim bu duyguyu herkese nasip etsin inşallah...
gunaydın kızlr
ya bana dr ole soledı
ısın cıddıyetını anlaman ıcın soluorm anne karnında olume sebep olabılır dedı ve senın hayatın boyunca dıkkatlı beslenmen lazım dedı
seker yuklemesıne ragmen 60 sanırım cıktı degerımın bır tanesı
sımdı hemen dıyete basladım ben bugun
2 dılım ekmek domates zeytın omlet ve peynır yıcem
bebek 700 gr 31 cm olmus
dun cok uzgundm ama bugun ıyıyım
ayy geridönüşüm saçmalama, sezeryan fln olursa aynı evde kayınvaliden tabi ki yardım eder,o kadar da değil canım..gerçi son yaşadıklarımdan sonra bazı k.valide ve görümcelerin uzaydan gelen ayrı bir ırk olduğunu ve de garip çarpık düşünceleri davranışları olabileceğini düşünüyorum bazı bazı..üzülme canım, bulunur elbet bir çaresi
canım senin durumunda kötü hem var hem yok kayınvaliden. başka bi yerden araba bulma şansınız yok mu ya da maddi durumnuz el veriyosa ucuza araba alamaz mısınız 6-7 bine arabalar var. oturduğum eve yeni taşındım ilk defa bir komşum oldu :) çocuğu da var ben sana yardımcı olurum dedi Allah razı olsun ama bir yakının gibi olamaz ama yinede bir komşum var diye şanslıyım.
sağolasın canım Allah razı olsun. ben işten çıkıcam, evin kredisi sürekli gider olacağı için sarsabilir bütçemizi eşimde bana çaktırmıyo ama üzülüyo annesinin ve ablasının gelemeyeceğine
gözün aydın canım kalbinde sorun olmamasına çok sevindim. sağlıklı bebekler dünyaya getiririz Allahın izniyle. sağolasın canım sende mi anneni kaybetin? annesizlik çok zor hep eksik, her zaman eksik ve hep ihtiyacın var. inşallah kısa zamanda öğreniriz iyi bir anne olmayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?