2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Canım bebekler çok hızlı büyüyor, onun için özellikle bebeğe kıyafet alırken abartmamak gerekir ancak bende kendimi tutamıyorum herşeyi almak istiyorum. Genelde ürünleri buradan araştırıyorum ve kullanışlı olanları almaya özen gösteriyorum..KK'da tecrübeli kişiler çok fazla, sağolsunlar tecrübelerinden çok faydalanıyorum ben..

Teş.ederim canım, dikkat edeceğim söz, senin kızın benimde oğluşum sağlıklı dünyaya gelirler inş. onlar için ne fedakarlık gerekiyorsa onu yapacağız, tüm anneler bu fedakarlığı seve seve yapar, nette herşeyi biraz fazla abartıyorlar, çok fazla detaycı olunuyor nette, insanlar dikkat etsinler diye sanırım, bir arkadaşımın da hamileliğinde şekeri çıkmıştı, insilün kullandı, onunda kızı oldu, gayet sağlıklı çok da sevimli, kilosu da normal, seninde kızın gayet sağlıklı ve sevimli olacak merak etme...

canım benimde gebelik şekerim var,dikkat edersen sorun olacağını sanmıyorum.bende arada bir kaçamak yapsamda diyet uyguluyorum.bazen sıkıcı olabiliyor elbet,bozabilirizde arada bir.önemli olan tekrar devam edebilmek.benimde cihazım var,bende günde 3 kez ölçüyorum.günde yarım saat hafif yürüyüş yapmanı tavsiye edebilirim.benimde doktorum şekerin erken doğuma sebeb olabileceğini söyledi.inşallah sorunsuz atlatıcaz kalan zamanı...

canım benimde nedense sabahki tokluk şekerim hep yüksek çıkıyor:44:çok sinir bozucu.yediğim şeylerde domates peynir zeytin yumurta,neden çok çıkıyor anlamıyorum doğrusu.

Maşallah cnm Bebişine pek tatlı çıkmş Allah nazarlardan saklasin. Sana da çok geçmiş olsun Cnm öyle hemen bi doktorun dediğiyle bişey yapma Cnm burda bi arkadaşa daha öyle olmuştu başka doktora daha gtmişti tel takmaya gerek yok demisti diger doktor ilaçla kontrol altına almışlardı. Sende başka doktorada muayene ol bence Cnm.

Bilmiyorum canım neden 100 lüğü yaptırmıyor ısrarla. Endokrinoloji uzmanımda istemedi 100 lüğü.

Sonuçlarım az önce geldi.

Açlık:76
Tokluk: 147 yine.

Fruktozamin: 175 çıktı. Normal değerler: 205-285 arasıymış.

Ben sabah demiştim değil mi şekerimin kafası güzel diye. Fruktozamin dedikleri son 3 haftanın şeker ortalaması. Ve benim normalden düşük. Yarabbbiiiiiiiii.

canım benimde nedense sabahki tokluk şekerim hep yüksek çıkıyor:44:çok sinir bozucu.yediğim şeylerde domates peynir zeytin yumurta,neden çok çıkıyor anlamıyorum doğrusu.

Kadın doğumcumla görüştüm, yediklerine dikkat etmeye devam et. Gerekli başka bir şey yok. Açlık şekerin düşük çıkıyor aç kalma mümkünse dedi. Bizim sabahları bir haller oluyor şekerlerimize demek ki. Uzun süre aç kalıp yemekle alakalı olabilir mi bu durum ki. :44:

Endokrin uzmanına da gönderdim sonuçlarımı bakalım o ne diyecek. :44:

sağol canım valla okuyunca yalnız olmadığımı anladım moral oldu allah hepimize sağlık versin ve büyük dert vermesin ilk doktor konuşunca çok moralim bozldu ağladım ama dediğin gibi dikkat etmek ve yürüyüş birde moralli olmakla herşeyin üstesinden gelebiliriz genelde sabah kahvaltıdan sonra yüksek çıkıyormuş büyük ihtimal ilk öğün olduğu için birden kana hızlı karışıyor oda şekeri yükseltiyor diye düşünüyorum bakalım bende ölçüçem 10 gün yazıcam ve birde yediklerimi yazıcam gün gün sonuç ne olacak inşallah sağlıklı bebişler dünyaya getiririz bu zamanları gülerek hatırlarız böyle sıkıntılar yaşmıştık diye

inşallah canım dediğin gibi olur ve bebişim sağlıklı doğar

senin açlık baya düşük çıkmış benim açlık 95 normal dedi ama tokluk işte sorun olan ...yine ilkine göre çok yüksek çıkmamış 147 çıkmış düşüşte demekki dikaat edince daha da düşücek diyete devam bozmak yok fruktozan ne oluyoki senin düşük çıkmış değer aralığına göre onunla neye bakıyolar acaba sana insilün verelim dedilermi hiç ????..
sabahları kahvaltıdan sonra yüksek çıkmasının sebebide bencede senin dediğin gibi bende öyle düşünüyorum uzun süre aç oluyoruz sonra kahvaltı yapıyoruz ve kana çabuk karışıyo ve yüksek çıkıyo öğle ve akşam yemeklerinden sonra çok yüksek çıkmıyo çünkü daha öncesinde birşeyler yenildiği için

Yok her iki doktorumdan insülinden hiç bahsetmediler. Benim açlık şekerim max:86 çıktı bugüne kadar. Sanırım doktorumda ondna korkuyor. Açlık çok düşük. Tokluk fırlıyor.

Gün içinde yaptığım ölçümler hep normal zaten.

Fruktozamin dedikleri, 3 haftalık ortalama değeri imiş şekerin. Benim düşük. :44:

insülin için gerekli görmediler demekki gerekli görseler söylerlerdi muhakkak fruktozamininde düşük çıkmış inşallah sağlıklı şekilde atlatırız yapacak başka bişey yok bununla hamilelik süresince yaşayacaz napalım ben çıkıyorum tokaycım tekrar çok geçmiş olsun

canım çok tşk ediyorum bu tarz şeylerle uğraşmayı seviyorum

canım maşallah kızçenee kocaman olmuşş
Valla büyümüştü minnoşum gene uzanmış yatıyordu ohh keyfi keyf valla
Hayır beni gaza getiremeyeceksinnnn yemeyeceğim işte bananeee
şaka şaka canım aman yaa ihçte kısamam kendimi sanki obezim 100 kgyi geçmişimde
hepi topu 74 kg olmuşum:26:

Evet canım EMseye gittim emseyde olacak inşallah doğumum rabbim kısmet ederse
Gel gellll beklerim tabi ayy inşallah bak heyecanlandım şimdiiii
sen doğumu orda düşünmüyor musun?
ayyyyyyyy
bende cok ozendım sana
en son 4 martta gıtmıstım oglumu gormeye 700 gr dı
bakalım 3 nisanda ne olacak bu kadar buyurmu cok merak edıorm
neyse kaldı surda 7 gun oglumu gormeye
Hully kuzum sabret diyeceğim amaaa sen biraz acelecisin
neyse şafak yakınmış az kaldı
canım sevindim hayırlı olsun dilerim herşey yolunda gider...
Çok teşekkür ederim canım benim
kızlar aranızda hala arada bir kusan var mı böyle ekşi ekşi bebek çok hareketliyken özellikle oluyor bnm 4,5 günde 1 falan kusmalarım var

Evett ben varım hele bugün sabah çıkaracaktım nerdeyse aman Allah'ım
su içeyim eğileyeyim gurk çıkıyor hemen reflü mü kusmamı anlayamadım gerçi

canım sabahki şekerinin şundan dolayı düşük çıkıyor olabilir,

-gece ara öğünü yapıyor musun?mesela,meyve bikaçtane ceviz badem falan,yada yoğurt süt gibi.(gece ara öğün yapmazsan sabaha şekeri çok düşmüş olur)
-akşam yemeğini çok mu erken yiyorsun,ve erken yemene rağmen geç mi yatıyorsun?(ara öğünde yapmıyorsan açıkıyor olabilirsin)
-sabah kalktıktan ne kadar sonra kahvaltı yapıyorsun?(kalktıktan en geç bir saat içinde kahvaltını yapmış olmalısın)
-çok mu geç saat te kalkıyorsun?

ben bunlara dikkat etmediğim ve akşam kaçırdığım zaman şekerimde bariz oynamalar oluyor.
buarada banada fruktozamin bakıldı canım.benimde 172 çıkmış.hatta seninkinden de düşük gördüğün gibi.bende referans aralığı diye bişey yok.yani alt sınır yok diyeyim. < 285 olmalı yazıyor.yani son üç haftamız normal.seninkide öyle.düşük değil yani.

ayrıca bana aynı gün HbA1c testide yapıldı.oda son 3 aydakini veriyormuş.bende oda normal sınırda çıktı.yani benim durumum sadece gebelikle ilgili çıkmış bir şeker.öncesi yok dedi doktorum.

yukarda sıraladıklarıma bir dikkat et istersen canım....

Canım ya çok geçmiş olsun bu sorunu yaşayan arkadaşlar var sana yardımcı olacaklardır hemen dur öyle moralini bozmaa

Sorma Asesim büyümüş minik kızım yüz üstü yatıyordu valla
Bende söylüyorum uslu ol kızım emi yaramazlık yapıp erken gelmeye kalkışma diye
canım bende sana onu soracaktım peki su gelse nasıl anlaşılır ben en çok ondan korkuyorum
Topiğin ilk bebeği senin bebek mi olacak acaba hadi bakalım

Son düzenleme:

Aman Maşallah şunun tatlılığına bak
Sanada geçmiş olsun canım

21 mayıs mı. gözün aydın bebeğin ne güzel büyümüş
ben 1 ay daha sabredeceğim daha yeni gittim çünkü
18 nisana çok var daha

ne güzel anlatmışsın
ben ikili testte görmüştüm bebeğin hıçkırdığını. doktora sormadım ama biliyordum o an.
doktor kalbini izlemeye çalışıyor bebeğim sürekli hıçkırdığından tam ölçüm yapamıyordu.

yatıp yatmayacağı doğmadan çocuk yatmadan bilinmez
çok güzel yatan da var
burada anne babanın tutumu önemli taviz verirsen yatmaz elbet. bana bıraksan ben bile hala annemle babamla uyumak isterim.

alemsin keep güleyim mi üzüleyim mi bilemedim.
bi daha tek başına yeme bizi de çağır yemeye
merhabalar...ben geldim. hem sevinç hem hüzün var bugün bende :)
hayırdır.:26:

ben çok kötü pozisyonlarda uyuyorum. heryerim tutuluyor. ama sabahları genelde sırt üstü uyanık ve gerilmiş bir şekilde buluyorum kendimi.
karnımı yokluyorum sanki içinde kaybolmuş yavrum.gece yaşadığım bacak kasılmaları kolumun uyuşması,kalçalarımın yanlarının pelte olması. bu nedir nasıl bir yatıştır bilmiyorum. eskisen ben hep yan yatardım ama heryerim tutulmazdı.

bu arada hayırlı olsun yeni aile üyeniz. sağlıkla büyüsün
normal doğumla ilgili güzel şeyler duymak çok rahatlatıyor beni

Guatr sorunu olan arkadaşlar hangi ilacı kullanıyorsunuz?
Ben euthyrox kullanıyorum hafta sonlarıda 1.5 içiyorum
Ve 4'e yükselmiş Tsh değerlerim sizlerde durum nasıl
Bide kan değerleriniz nasıl benimki 10'a düşmüş o kadar ilaç kullanıyorum:26:

Sen en son gittiğinde bebeğinin kilosu nasıldı canım
Evet bende çok şaşırdım şok oldum kilosunu duyunca hiç beklemiyordum
demekki o yediğim şeyler yaramış yavruma
bildiğin ele avuca gelen bi bebek görünümündeydi çok tatlıydı

Ben yaklaşık 3 aydır 75 mg euthyrox kullanıyorum. Ve tsh değerlerim 1,5'un altında geliyor 3 aydır. Düzene oturdu. Kan değerlerime en son bakıldığında normaldi. Şimdi ne alemde bilmiyorum. :44:

çok yorgunum.evde bi sürü işim vardı hiçbirini yapamadım. karnımı bile doyuramadım. ayaklarım bacaklarım ağrıo. ağrıtacak bişi de yapmadım

1.025 kg boyu 35 dedi. boyu kilosuna göre biraz daha iyi dedi doktor.
ben boya kiloya takmıyorum. yeterki sağlıkla doğsun.
ben son gittiğim ultrasonda hiç bişey anlamadım. hiçbişey göremedim doktorum da o gün çok yoğun birgün geçirmiş kafası dalgındı galiba
benim myomlar var onları ölçtü. çocuğun ölçümlerini yaptı kalktım.

çok yorgunum.evde bi sürü işim vardı hiçbirini yapamadım. karnımı bile doyuramadım. ayaklarım bacaklarım ağrıo. ağrıtacak bişi de yapmadım

hiç sorma ya o ağrılar bende de var
romatizmalı yaşlı teyzeler gibiyim. kalkıyorum bacağım ağrıyor. dolaşıyorum bacağım ağrıyor. yatıyorum yine ağrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…