kesinlikle çok kullanılmıcak cnm dün eşimin bi yakını geldi bebeğin odasını gezdi falan kıyafetlerine ayakkabılarına baktı aynen dedi ki emin ol bunların 3,5 tanesini giyicek ve snra olmıycak beşiğinde doğru düzgün uyumuycak dedi kendisi oğluna kocaman bir oda yaptırmış 5 sene önce 4,5 milyara 2 kere uyudu dedi bebek arabası işe yarıyor ana kucağı 3-5 ay kullanılıyor sling veya kangurular kullanılmıyor dedi içim karardı valla acaba ddm gerçekten abartmış mıyım :s
nilom çok sağol canım inşallah düzene girer ama dikkat et canım sende kötü bişey kendim için hiç endişelenmiyorum tek derdim kızımın sağlıklı olması doğduğunda o daha çok küçük olacak allahım dert vermesin inşallah ona moralim bozuluyor netten araştırdıkça dikkat edecem gerekirsede dediğin gibi son 3 ay insülin kullanacam annelik fedekarlık onun için herşeyden vazgeçerim yeterki o iyi olsun tatlıda yemem açda kalırım napıyım allah sabrını verir bi şekilde lütfen canım sende ihmal etme dikkat et bebişin için ...
slm güzel anneler bütün gün hastanedeydik ordan oraya 50 grlık şeker yüklememiz 174 çıkınca dr 100 grlik istedi ve sonuç bütün değerler yüksek çıktı gebelik şekeri varmış moralim çok bozuldu kendimi tutamayıp ağladım diyetisyene ve endokrolojiye yönlendirildim dr bütün herşeyimize baktı insilin yazıcam dedi ben 20 gün diyet yapıyım öle yazalım dedim ve şeker ölçüm cihazı yazdı şimdi 10 gün evde diyet uygulayıp kendim şekerimi ölçeceğim eğer düşerse şekerim böyle devam düşmezse insüline başlayacaz bebeğe herhangi bir zararı yokmuş ama kilolu doğması söz konusuymuş ve birde şeker hastası olma ihtimali varmış allah korusun kuzucukları benim gibi olan varmı morale ihtiyacım var
Bende evde takip ediyorum ve katı bir rejim yapmadığım halde şekerim yüzde 95 normal sınırlarda çıkıyor. Sadece 2-3 kez 130 üstünü gördüm o da kahvaltılarda.
Bugün 50 grlık son kez yapıldı. Muhtemelen yüksek çıkacak. Çünkü şekerli şeyi içip tokluk için kan alındıktan sonra parmaktan ölçüm yaptım 166 idi.
Benim şekerim yalnızca sabahları yüksek nedendir bilinmez. :44:
Öğlen ve akşam yemeklerinden sonra gayet güzelken değerlerim insülin kullanmama gerek kalmaz diye ümit ediyorum.
Eki Görüntüle 668742
bebeğim büyümüş 28 hafta 3 günlüğüz 1kilo 420 gr olmuş o büyümüş ama benimde böbreğimde yine genişleme olmuş anlıcanız bir iki takipten sonra tel takılma ihtimali var ben minyon olduğum için bebek büyüdükçe idrar yollarına baskı yaptığı için enfeksiyon riski olabilir sürekli kontrol dedi anlıcanız kızçe iyide bana etmediğini bırakmıyo...
canım sanada çok geçmiş olsun ister istemez moral bozuluyor bebek için endişeleniyorum şimdi okuyorum netten bir çok şey yazıyor fakat dr herhangi bir zararı yok dedi tombul çocuk olması ve şeker hastası olma ihtimali dışında dedi dikkat edersen o da olmaz dedi senden neden 100 grlık istemediler ki 50 grlık tekrarlattılar dr sordunmu bunu canım çünkü bir çok yerde okudum çok yüksek çıkınca hemen 100 grlık isteniyor...valla herşeye katlandım akşam sekizden öğlen bire kadar aç kaldım saat başı sürekli gidip kan verdim ah bide sonuçlar iyi çıkaydı hayırlısı olsun allah daha büyük dert vermesin tokaycım napalım dikkat edecez en azından allaha şükür çaresi var inşallah senin sonuçlar bari iyi çıkar
canım benimde nedense sabahki tokluk şekerim hep yüksek çıkıyor:44:çok sinir bozucu.yediğim şeylerde domates peynir zeytin yumurta,neden çok çıkıyor anlamıyorum doğrusu.
canım benimde gebelik şekerim var,dikkat edersen sorun olacağını sanmıyorum.bende arada bir kaçamak yapsamda diyet uyguluyorum.bazen sıkıcı olabiliyor elbet,bozabilirizde arada bir.önemli olan tekrar devam edebilmek.benimde cihazım var,bende günde 3 kez ölçüyorum.günde yarım saat hafif yürüyüş yapmanı tavsiye edebilirim.benimde doktorum şekerin erken doğuma sebeb olabileceğini söyledi.inşallah sorunsuz atlatıcaz kalan zamanı...
canım benimde nedense sabahki tokluk şekerim hep yüksek çıkıyor:44:çok sinir bozucu.yediğim şeylerde domates peynir zeytin yumurta,neden çok çıkıyor anlamıyorum doğrusu.
Teş.ederim canım, dikkat edeceğim söz, senin kızın benimde oğluşum sağlıklı dünyaya gelirler inş. onlar için ne fedakarlık gerekiyorsa onu yapacağız, tüm anneler bu fedakarlığı seve seve yapar, nette herşeyi biraz fazla abartıyorlar, çok fazla detaycı olunuyor nette, insanlar dikkat etsinler diye sanırım, bir arkadaşımın da hamileliğinde şekeri çıkmıştı, insilün kullandı, onunda kızı oldu, gayet sağlıklı çok da sevimli, kilosu da normal, seninde kızın gayet sağlıklı ve sevimli olacak merak etme...
Bilmiyorum canım neden 100 lüğü yaptırmıyor ısrarla. Endokrinoloji uzmanımda istemedi 100 lüğü.
Sonuçlarım az önce geldi.
Açlık:76
Tokluk: 147 yine.
Fruktozamin: 175 çıktı. Normal değerler: 205-285 arasıymış.
Ben sabah demiştim değil mi şekerimin kafası güzel diye.Fruktozamin dedikleri son 3 haftanın şeker ortalaması. Ve benim normalden düşük. Yarabbbiiiiiiiii.
Kadın doğumcumla görüştüm, yediklerine dikkat etmeye devam et. Gerekli başka bir şey yok. Açlık şekerin düşük çıkıyor aç kalma mümkünse dedi. Bizim sabahları bir haller oluyor şekerlerimize demek ki. Uzun süre aç kalıp yemekle alakalı olabilir mi bu durum ki. :44:
Endokrin uzmanına da gönderdim sonuçlarımı bakalım o ne diyecek. :44:
senin açlık baya düşük çıkmış benim açlık 95 normal dedi ama tokluk işte sorun olan ...yine ilkine göre çok yüksek çıkmamış 147 çıkmış düşüşte demekki dikaat edince daha da düşücek diyete devam bozmak yok fruktozan ne oluyoki senin düşük çıkmış değer aralığına göre onunla neye bakıyolar acaba sana insilün verelim dedilermi hiç ????..
sabahları kahvaltıdan sonra yüksek çıkmasının sebebide bencede senin dediğin gibi bende öyle düşünüyorum uzun süre aç oluyoruz sonra kahvaltı yapıyoruz ve kana çabuk karışıyo ve yüksek çıkıyo öğle ve akşam yemeklerinden sonra çok yüksek çıkmıyo çünkü daha öncesinde birşeyler yenildiği için
Yok her iki doktorumdan insülinden hiç bahsetmediler. Benim açlık şekerim max:86 çıktı bugüne kadar. Sanırım doktorumda ondna korkuyor. Açlık çok düşük. Tokluk fırlıyor.
Gün içinde yaptığım ölçümler hep normal zaten.
Fruktozamin dedikleri, 3 haftalık ortalama değeri imiş şekerin. Benim düşük. :44:
Valla büyümüştü minnoşum gene uzanmış yatıyordu ohh keyfi keyf vallacanım çok tşk ediyorumbu tarz şeylerle uğraşmayı seviyorum
canım maşallah kızçenee kocaman olmuşş
Hayır beni gaza getiremeyeceksinnnnmasallahhhhkocaman olmus kizcennnn. hadi gözun aydin.bak benide gecmisin, gece aramizda 3 gun var diyordun bugun sollamiisin canim sezeryanmi olcaksin böyle giderse, hadi hayirlisi olsun bakalim seninde gunleri belli olanlardan oldun yani
hehehe iyi demisin kim takar kiloyyu dimi bebegimiz iyi olsun yterkiafiyet seker olsun cnmm bebisine yarasin
Evet canım EMseye gittim emseyde olacak inşallah doğumum rabbim kısmet ederseBende kızıcığıma isim bulmayanlardanım, öff ne zormuş eşim kız olacağı için bana bıraktı ama tabi arada bir de önerilerde bulunuyo mesela İLKİM'i beğendim dedi geçen gün :13: annemde bir isim önerdi; geçen hafta bizdelerdi annemler, annem koltukta uyuya kaldı rüyasında görmüş uyanır uyanmaz TUANA olsun dedi, ben de anlamadım ne diyosun anne dedim: rüyamda çocuk parkındaydım kızıma Tuana tuana diye sesleniyomuş, çok etkilenmiş :44:ben de hoş bir isim ama yabancı bi isim gibi değilmi dedim, eşimde ben beğenmedim bi garip dedi ama etrafımda söylediğim çoğu kişi çok beğendim güzel isim diyo annem de bakın gördünüzmü herkes beğendi diyo seviniyo yani annem beğendi buldu diye koyacağımdan değil ama fena da değil ne yapsam bilemedim size İLKİM TUANA koysam nasıl olurki? he bir de TUANA'NIN ANLAMINA BAKTIM BİRÇOK SİTEDE 'Cennete düşen ilk yağmur damlası' diyo, bir sitede de bu anlamda olduğu söyleniyo fakat anlamı kesin kanıtlanmamıştır, Türkçeye Farsçadan geçmiştir Farsçada TUVANA olarak yazılıyo ve anlamı kuvvetli, güçlü olarak geçiyomuş.... İşte bu anlam konusuda kafama takıldı sizce neyapsam ki hem annemi hem eşimi mi mutlu etsem iki isim bir arada sanki güzel gibi geldi bana ve ilk defa böyle yakınlık hissettim bu ikiliye
Oy oy maaşallah onane güzel kilo almış ay artık ele avuca gelecek gibi oldular yaa ne güzel Mervecim sen bu kontrolde emseye mi gittin? doğumu da ordamı yapacaksın belki gelebilirsem doğum yaptığın zaman seni ve bebişini görmeye ziyaretine gelirim
Hully kuzum sabret diyeceğim amaaa sen biraz acelecisinayyyyyyyy
bende cok ozendım sana
en son 4 martta gıtmıstım oglumu gormeye 700 gr dı
bakalım 3 nisanda ne olacak bu kadar buyurmu cok merak edıorm
neyse kaldı surda 7 gun oglumu gormeye
Çok teşekkür ederim canım benimcanım sevindim hayırlı olsun dilerim herşey yolunda gider...
kızlar aranızda hala arada bir kusan var mı böyle ekşi ekşibebek çok hareketliyken özellikle oluyor bnm 4,5 günde 1 falan kusmalarım var
Bilmiyorum canım neden 100 lüğü yaptırmıyor ısrarla. Endokrinoloji uzmanımda istemedi 100 lüğü.
Sonuçlarım az önce geldi.
Açlık:76
Tokluk: 147 yine.
Fruktozamin: 175 çıktı. Normal değerler: 205-285 arasıymış.
Ben sabah demiştim değil mi şekerimin kafası güzel diye.Fruktozamin dedikleri son 3 haftanın şeker ortalaması. Ve benim normalden düşük. Yarabbbiiiiiiiii.
Kadın doğumcumla görüştüm, yediklerine dikkat etmeye devam et. Gerekli başka bir şey yok. Açlık şekerin düşük çıkıyor aç kalma mümkünse dedi. Bizim sabahları bir haller oluyor şekerlerimize demek ki. Uzun süre aç kalıp yemekle alakalı olabilir mi bu durum ki. :44:
Endokrin uzmanına da gönderdim sonuçlarımı bakalım o ne diyecek. :44:
Canım ya çok geçmiş olsun bu sorunu yaşayan arkadaşlar var sana yardımcı olacaklardır hemen dur öyle moralini bozmaaslm güzel anneler bütün gün hastanedeydik ordan oraya 50 grlık şeker yüklememiz 174 çıkınca dr 100 grlik istedi ve sonuç bütün değerler yüksek çıktı gebelik şekeri varmış moralim çok bozuldu kendimi tutamayıp ağladım diyetisyene ve endokrolojiye yönlendirildim dr bütün herşeyimize baktı insilin yazıcam dedi ben 20 gün diyet yapıyım öle yazalım dedim ve şeker ölçüm cihazı yazdı şimdi 10 gün evde diyet uygulayıp kendim şekerimi ölçeceğim eğer düşerse şekerim böyle devam düşmezse insüline başlayacaz bebeğe herhangi bir zararı yokmuş ama kilolu doğması söz konusuymuş ve birde şeker hastası olma ihtimali varmış allah korusun kuzucukları benim gibi olan varmı morale ihtiyacım var
oy maşaallahhmervem serpilmişş senin kızda... daha bi serpildiğine göre dahada bi güzelleşmiştirr
herşey yolundaymış çok şükür annesi..rahatla artık
yavruya söyle sürpriz falan yapmasın, otursunlar oturdukları yerdee lütfen
benimde enfeksiyonum geçmeyi bilmiyor..birde fitil kullanıyorum, fitilden dolayıda akıntı oluyor..kendimi durup dinliyorum, aman bişeyler gelmesin diyee:26: akıntı mı su mu diye..o yüzden az daha sıksınlar dişleriniii bu kuzular.. uyusunlar büyüsünler:)))
benim içinde dr.um sürpriz bi durum olmazsa ; 15-20mayıs arasında birgün olacak doğum dedii
kiloma dr takılmıyor, bende takılmıyorum o sebepten.. pek kesmiyorum vallahi iştahımı.. hayatımda iştahımın açıldığı tek dönem hamilelik süreci.. tadını çıkarıyorum n'apayımm..kendinize iyi bakın annesii..
zeynooo..canım benim malzemeler daha gelmedii.. seninki gelmiş,işe girişmişsin,bitirmişsin bile.. maşaallahhh
hamaratsın hamaratt.. ellerine sağlık.. kese çok şık olmuş.. kurdelasıda çok güzel, hiç bozma annesiii..
tokoyay canım bugün şeker yüklemesi yaptıracaktın ..iyi çıkmıştır umarımm..:26:
Eki Görüntüle 668742
bebeğim büyümüş 28 hafta 3 günlüğüz 1kilo 420 gr olmuş o büyümüş ama benimde böbreğimde yine genişleme olmuş anlıcanız bir iki takipten sonra tel takılma ihtimali var ben minyon olduğum için bebek büyüdükçe idrar yollarına baskı yaptığı için enfeksiyon riski olabilir sürekli kontrol dedi anlıcanız kızçe iyide bana etmediğini bırakmıyo...
21 mayıs mı. gözün aydın bebeğin ne güzel büyümüşSelam citir hatunlar nasilsiniz bebisler nasıl
Biz çok iyiyiz kızım 1.621 gr olmuş sok oldum ya gecen gittiğimizde 697 grdi.
Neyse 30+5 çıktı gelişimi iyi dedi maşallah
Çok mutluyum 20 gun sonra randevumuz var nst ye gireceğim
Seninki riskli gebelik sürpriz yapabilir dedi
Eğer bu sekilde devam ederse 21 Mayıs dogum tarihimiz inşallah
Bide kiloma kızdı aman cokta fifi dedim içimden
Bizde haberler boyle öpüyorum hepinizi açıktım ben atıştırmaya gidiyorum
bugun hickirik konusu merak edenler, anlamayanlar varmis.bir cogunuzun bildigi gibi benim bu 3. bebegim olcak bundan öncede bir dusuk yasadim. ilk 2 sinde bende ne hickirigini nede baska birseyini anlayabiliyordum hatta ben bebegin anne karninda hickirdigini daha hic bilmiyordum taki bu bebegime hamile kalana kadar.
yasadigim düsükle birlikte beni bir endise merak sardi neden oldu niye oldu gibi bende kendimi haril haril arastirmaya verdim. o sirada internetee gezerken bebekle ilgili haberleri bebegin hickirdigini ögrendim ve cok sasirdim nasil olur bebek hickirimiymis diye
ben hic hissetmemistim daha önce belkide hissediyordum ama anlamiyordum hic kimsedende duymamistim böyle birseyi.
neyse sonra bebegime gebe kalinca takibe aldim kendimi , okuduklarimla birlikte bebegimi gözlemlemeye basladim bebekler daha ilk aylardan itibaren hickirmaya basladigini ögrendim ve gercektende dogruydu dikkatli olunca bunu anlayabiliyordum. simdi gayte rahat hissediorum yani ben bebegim kimildamaya basladiigndan beri bunu hissedebiliyorum diyebilirim...
peki nasil oluyor hickirik. oyle kayma seyirme gibi birsey degil ve asla tekmede degil sert bir tepki beklemeyin yani bunun icin. sanki eliyle surekli ayni noktaya ritmik dokunusunlar yapiyormus gibi 10 dk daha kisa yada daha fazla surebiliyor. sabit bir sekilde ayni noktaya kalp atisi gibi de diyebiliriz pit pit pit diye dokunuslar yapiyormus gibi zaten bebek her hickirmasinda havaya kalkip niyor o hisedigimizde bebegimizin bedeninin dokunuslari ya kafasi yada poposu tmm bilemiyorum bunu malesef.
neyse cok uzattim sanirim. umarim anlatabilmisimdir ve hissetmeyenlerde hissedebilir bunu
kesinlikle çok kullanılmıcak cnm dün eşimin bi yakını geldi bebeğin odasını gezdi falan kıyafetlerine ayakkabılarına baktı aynen dedi ki emin ol bunların 3,5 tanesini giyicek ve snra olmıycak beşiğinde doğru düzgün uyumuycak dedi kendisi oğluna kocaman bir oda yaptırmış 5 sene önce 4,5 milyara 2 kere uyudu dedi bebek arabası işe yarıyor ana kucağı 3-5 ay kullanılıyor sling veya kangurular kullanılmıyor dedi içim karardı valla acaba ddm gerçekten abartmış mıyım :s
oturdum bir saat geçmişi okudum kızlar, sabahtan beri bir depresifim bir bunalımdayım bir negatifim ki sormayınsizin neşenizle biraz modum düzeldi keşke yüz yüze de görüşebilsek dedim içimden. Öğlen bir de şuursuzluk yaptım, sanki tek başımaymışım gibi çikolata mutluluk verir mantığı ile yarım kavanoz nutellayı mideye indirdim. Mutluluk fln vermedi tabi, sanırım onun yerine şekerimi yükseltti, şu an elim ayağım şiş ve midem bulanıyor
hayırdır.:26:merhabalar...ben geldim. hem sevinç hem hüzün var bugün bende :)
BENİM DOKTRUM SIRT ÜSTÜ YATMAK BEBEĞİN BESLENMESİNİ ETKİLER DEDİ
kızlar uzun zamandır sadece takip ediyorum işler fena yoğun pert bihalde eve gidiyorum , görüşmeyeli oğlusumla biz iyiyiz hergün tekme yemekle meşguluzyerim onun minnak ayaklarını ben
gecen cumartesi kuzen doğum yaptı metehan bey ailemize katıldı 3300 grçok tatlı bir bebek , ama maalesef normal doğum olmasına rağmen sütü gelmemişti buugn son durum nedir bilmiyoruım ama , bu kadar yakından ilk kez inceledim yeni doğan bebeği bolbol uyuyodu , ağladığında kucağıma aldım hastanede annesi duşa girdiğinde , sanki anne olacağımı hissetti sanki sustu birden cin gibi gözleriyle bana bakmaya başladı çok güzeldi yaaa cınarım acaba hissetti mi diye kendime sordum
bu arada çoğu seyin gereksiz olduğuna karar verdik kuzenim o kadar abartmıstı ki hastaneye giderekn çoğu seyi kullanamadı bile , en önemlisi normal doğum olduğu için 10saat sancı boyunca suyu devamlı geliyoo ve hasta bezleri çok işe yaradı diyorrr , kesinlikle almalsın dedibu arada doğumdan sonra sütü gelmedi hemen , morali bozuldu hayliyle , hatta elektirkli süt sağmayı bile denedik tırt cıktı o da 2-3 gün içinde sütü artacak dediler bakalım ama bebeğe aptamil mama vermeye başladılar hastanede daha , anne için en önemlisi bol uyumakmıs süt için :44: öyle işte aklımda kalanlar , ha buarda ilk doğumuydu bana kesinlikle normal yapmalsın dedi sakın gözün korkmasın dedi:44: öyle işte benden bukadar ,
buarada sizler iyisnizdir umarım
Sen en son gittiğinde bebeğinin kilosu nasıldı canım21 mayıs mı. gözün aydın bebeğin ne güzel büyümüş
ben 1 ay daha sabredeceğim daha yeni gittim çünkü
18 nisana çok var daha
ne güzel anlatmışsın
ben ikili testte görmüştüm bebeğin hıçkırdığını. doktora sormadım ama biliyordum o an.
doktor kalbini izlemeye çalışıyor bebeğim sürekli hıçkırdığından tam ölçüm yapamıyordu.
yatıp yatmayacağı doğmadan çocuk yatmadan bilinmez
çok güzel yatan da var
burada anne babanın tutumu önemli taviz verirsen yatmaz elbet. bana bıraksan ben bile hala annemle babamla uyumak isterim.
alemsin keep güleyim mi üzüleyim mi bilemedim.
bi daha tek başına yeme bizi de çağır yemeye
hayırdır.:26:
ben çok kötü pozisyonlarda uyuyorum. heryerim tutuluyor. ama sabahları genelde sırt üstü uyanık ve gerilmiş bir şekilde buluyorum kendimi.
karnımı yokluyorum sanki içinde kaybolmuş yavrum.gece yaşadığım bacak kasılmaları kolumun uyuşması,kalçalarımın yanlarının pelte olması. bu nedir nasıl bir yatıştır bilmiyorum. eskisen ben hep yan yatardım ama heryerim tutulmazdı.
bu arada hayırlı olsun yeni aile üyeniz. sağlıkla büyüsün
normal doğumla ilgili güzel şeyler duymak çok rahatlatıyor beni
Guatr sorunu olan arkadaşlar hangi ilacı kullanıyorsunuz?
Ben euthyrox kullanıyorum hafta sonlarıda 1.5 içiyorum
Ve 4'e yükselmiş Tsh değerlerim sizlerde durum nasıl
Bide kan değerleriniz nasıl benimki 10'a düşmüş o kadar ilaç kullanıyorum:26:
Sen en son gittiğinde bebeğinin kilosu nasıldı canım
Evet bende çok şaşırdım şok oldum kilosunu duyunca hiç beklemiyordum
demekki o yediğim şeyler yaramış yavruma
bildiğin ele avuca gelen bi bebek görünümündeydi çok tatlıydı
çok yorgunum.evde bi sürü işim vardı hiçbirini yapamadım. karnımı bile doyuramadım. ayaklarım bacaklarım ağrıo. ağrıtacak bişi de yapmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?