unuttum bu arada maşallah tosununa annesi hayırlısıyla 2 kiloyu geçsek iyi olucak nasıl benzetmş kendisinebnm ki aynı babası köfte duduşlum benim
gözünüz aydın canımm maşallah bebeğinde büyümüşşşşallah hayırlısıyla tamamlamayı nasip etsin inşallahhh.valla bende btün gün miskindim havada nasıl güzel offf
amin canım hepimize insallah evet gercekten bugün süper bi hava vardı pazartesi gene soğucakmş off offf
teşekkür ederiz teyzsi :) ewet 2 kıloyu gecse biraz daha rahatlycam doktor nekdr risk kalmadı desede insan hep korkuyor bende anlamadm valla demkki aynaya cok baktım doktorumuz cok güzel bi bebiş olucak dedi ağzı burnu hokka gibi masallah :) bugün 4 günlük bi bebiş gördüm öyle minnaktı ki içim bi hoş oldu 2300 kgmş en azndn 3500 doğursak ınsallah
mutlaka dene tatlım pozisyonu bebeğin ters veya düz olduğunu anlarsınız canım bazı pozisyonlarda bebeğin topuğu semsert ele geliyor mesela ben pc de otururken bazen eğiliyorum göğüs altından bi çıkarıo topuğu felaket minicik bişi zaten ayaklarını yidiğiiiimmmhafif eğildiğinizde özellikle bişi yiyin o sırada deli gibi ittirio ayağıyla altta olsa zaten idrara çıktığınızda bunuda anlayabilirsiniz zor yaparsınız damla damla olur bazen bnm bebek tersken çok sıkıntı çekmiştim idrara çıkamıodum böbreklerimde birikiodu atamamaktan bulantı ve kusmalarım oluyordu şükür döndü yavrum şuanda normal durumda zaten anlayabiliyorum
not:Süt için ters olanlar öyle dediğim pozisyonu deneyin hareketli olsun ki kolay dönsün hadi inş bebişler dönerde normal normal doğurursunuz canlarım
kızlar öldükkk yorgunluktan ölüyoruzzzz bugün hastaneye gittik bebişim çok iyi masallah riskimiz hiç kalmadı 1600 kg olmş yakısıklım aynı bana benziyo :) ama makat gelişliymiş suan inşallah döner. bütün mecidiyeköyü alt üst ettik bugün ayaklarımız şiştii şişti patlıycak =)
Merhaba kızlar biz bu sabah eşimle ataşehir şifanın eğitimine katıldık bebeklere banyo yaptırdık masaj yaptık(tabii ki oyuncak) oradaki hemşirelerden öğrendiğim birkaç bilgi paylaşmak istiyorum: filede yıkıyoruz yaz bebeği oldukları için oda sıcaklığımız yeterli ama en önemlisi kurulamak için önce mermerşa kumaş bezlerle kurulayıp ( kafasından başlayarak çünkü ısı kaybını ilk yaşadığı yer kafaymış) daha sona kuru havluya hemen alıyoruz o arada üşütürmüşüz nerde üşüttüğümüzü de anlamazmışız.
2- burun aspiratörü kullanmak yok çünkü burunda ödeme yol açarmış uzun vadede zararlıymış. Tıkanıklık durumunda serum fizyolojik( tuzlu su çözeltisi) kullanmak en sağlıklısıymış
3-vücuduna masajı bebe yağıyla yapmıyormuşuz petrol türeviymiş ve doğal değillermiş. Ya yenidoğan losyonu veya sızma zeytinyağı ile yapılmalıymış. Hatta ellerini ağızlarına soktukları için z.yağı daha sağlıklı dedi. Mustela ürünlerini öneririm bebek için ama uni baby de hem aynı kalite hem de daha uygun dedi bakım ürünleri olarak.
4-ilk 1-1.5 ay vücut ısısını düşürmemek için dışarı çıkmalara sınır koymalıymışız balkona çıkarıp güneşten yararlanmalı fakat mecburi olmadıkça dışarı çıkmamalıymış. Havuza değil ama denize dikkatli şekilde sokabilirmişiz yaz sonuna doğru
Aklıma gelenler bunlar. Daha gelirse paylaşırım
canım, ben şimdiye kadar hiç magnezyum kullanmadım, hergün soda içtim, hiç kramp olmadı, doktorum da hiç magnezyum vermedi bana, ancak birkaç gündür bacağıma kramp girecek gibi oldu dönerken hemen dikkat ettim, bekledim biraz sonra yavaşça döndüm, bu yüzden dün sağlık ocağına gitmiştim, aile hekimine magnezyum yazdırdım, bugün kullanacağım ancak kendi doktoruma sormadan aldım, sanırım kullanmamda sakınca olmaz..
Canım 27 haftalıkken bende ayrıntılı ultrasona girmiştim, (sırf bebeğin yüzünü görebilmek için 4 d ultrasona girmiştim) o zaman doktor banada makat gelişli demişti, bende dönmez mi artık diye sordum, doktorda ooo daha çookk döner, çok yer değiştirir dedi bana, sonra iki gün sonra tekrar (kendi doktoruma bu kez) gittim, ultrasonla normal muayene yaparken sordum bebek ters mi duruyor dedim, hayır başı aşağıda normal dedi, gerçekten şaşırmıştım, iki günde dönmüştü, onun için merak etme, senin bebiş de çok yer değiştirir daha..
aman sizinkiler dönsünde benimki dönmesede olur benm zaten sezeryannn sizin için duacıyım bennn bir avazdaaaa inşallhhhhama kafası yukarda olursa ayaklar aşağıda gerçekten daha rahatsız oluyosunnn benm ilk dönmemeiştiiii..valla bende bilgisayar başında fazla oturamıyorummm
anne güzelse yavruda güzel olur tabi :) oyy çok kçk doğmuş ya ufak bebeğe bakmak zor gerçekten yengemlerin gelini doğurdu 2.600 gr kıştı bide çocuğu pamuklara sarıp yatırıolardı valla çok ufaktı hareketsizdi bide karı çiğ köfteyle doğurdu çocuğu bulgurun sayesine :) yoksa o kdrda gelmicekti valla çocuğum için 1 lt sütü içmeye başladım 3 gündr lt sini yükselttik son 2 ayda daha çok kalsiyum gerekli diye dikip içiyorum bi sıcak bi soğuk bitiyo zaten.3300 3500 olsalar çok iyi rahat doğururuz hemde bnde o kiloda çok istiyorum sağlıklarıyla birlikte inş süt annemizde var bizim :) eğer hemen sütüm gelmezse abimin eşi emzikli oğlumun şekeri düşmesin diye sarılık fln olmasın diye emziricek bikaç gün :)
mutlaka dene tatlım pozisyonu bebeğin ters veya düz olduğunu anlarsınız canım bazı pozisyonlarda bebeğin topuğu semsert ele geliyor mesela ben pc de otururken bazen eğiliyorum göğüs altından bi çıkarıo topuğu felaket minicik bişi zaten ayaklarını yidiğiiiimmmhafif eğildiğinizde özellikle bişi yiyin o sırada deli gibi ittirio ayağıyla altta olsa zaten idrara çıktığınızda bunuda anlayabilirsiniz zor yaparsınız damla damla olur bazen bnm bebek tersken çok sıkıntı çekmiştim idrara çıkamıodum böbreklerimde birikiodu atamamaktan bulantı ve kusmalarım oluyordu şükür döndü yavrum şuanda normal durumda zaten anlayabiliyorum
not:Süt için ters olanlar öyle dediğim pozisyonu deneyin hareketli olsun ki kolay dönsün hadi inş bebişler dönerde normal normal doğurursunuz canlarım
Cok miskin oldum evi temizledim ustden camasir bulasik birde yemek bir disari cikip yurusem ama hic cikmak istemiyorum surekli uzanip yatiyim istiyorum kocamda playstationa sardi bende biraz kitap okiyim herkes gezmede galiba
kızlar öldükkk yorgunluktan ölüyoruzzzz bugün hastaneye gittik bebişim çok iyi masallah riskimiz hiç kalmadı 1600 kg olmş yakısıklım aynı bana benziyo :) ama makat gelişliymiş suan inşallah döner. bütün mecidiyeköyü alt üst ettik bugün ayaklarımız şiştii şişti patlıycak =)
valla benimde kalçalarım çok ağrıyooo ya bende anıra anıra ağlıyorum resmennnn
ahh canım ne güzel biride benm temizliğimi yapsaaa ya neyse hafta sonu geçsinde bende öle yapıyım tatildeyim bennnn...burdayız canım gell yaa
valla bugün arkadaşla bizde bunu konuştukk arkadaş dün gazi olmuş ağda yaptırıorkende baya bi güldümmmyazık ama
bide hamile gidip doktora göstermiş ilaç almışşayy şu erken doğum korkusu varyaaa ben doğursam evim iğrençç yaaaa:26::26:
benm oğlumda 2500 doğduuu ayyy küçücüktüü ama küvezde kalırken 600 grlık bebekleri görünce oğlum kocaman gelmişti gözüme zayıf bebeğin en büyük problemi bebek emmekte güçlük çekiyoo yani verimli ememiyo anneyi buda sütü azaltıyooo o yüzden pompa burda çok iişe yarıyo gerçektennn...benmde süt içmem lazım yaa hiç içmiyorummm hatırlatma yazıcam heryere...:44::44:
inşallah canım masallah senın oğlusun çok hareketli biz topuk mopuk görmüyoz :)
anne güzelse yavruda güzel olur tabi :) oyy çok kçk doğmuş ya ufak bebeğe bakmak zor gerçekten yengemlerin gelini doğurdu 2.600 gr kıştı bide çocuğu pamuklara sarıp yatırıolardı valla çok ufaktı hareketsizdi bide karı çiğ köfteyle doğurdu çocuğu bulgurun sayesine :) yoksa o kdrda gelmicekti valla çocuğum için 1 lt sütü içmeye başladım 3 gündr lt sini yükselttik son 2 ayda daha çok kalsiyum gerekli diye dikip içiyorum bi sıcak bi soğuk bitiyo zaten.3300 3500 olsalar çok iyi rahat doğururuz hemde bnde o kiloda çok istiyorum sağlıklarıyla birlikte inş süt annemizde var bizim :) eğer hemen sütüm gelmezse abimin eşi emzikli oğlumun şekeri düşmesin diye sarılık fln olmasın diye emziricek bikaç gün :)
elbette en iyisi normal doğumm bende çok istemiştim ama nasip olmadı malsffbnm dönük anam daha dönmesin kalsın öyle sıpaben normal doğurucam allah izin verirse sezaryenin zorluğu çok sezaryenden korkuorum ben bağıra bağıra doğurmak istiyorum mazoşist miyim neyim bende
hımm güzel tariff bi yapıyım ben bunuuu:44:ben peyniri çok yiorum zaten çeşit çeşit benm kahvaltım zengindirrrönerim var sana çok seviceksin:) süt tüketemiyorsan bizim yörede çok yaparlar eşimi bile alıştırdım o bile çok seviyor şimdi hemen bu akşam deneyebilirsin.Kıvırcık salatayı normal incelikte doğra 2 kaşık yoğurt çırp karıştır tuzda ekle ki rahat ye tatsız gitmiyr çnkü.Snra bnları güzel karıştır tavada az tereyağı erit dök üstüne güzelce otur ye :) sütten çok kalsiyum var yoğurtta kaşar peynirinde bide tulum peynirde bnları tüket olmadı ben hepsini ayrı ayrı yemeye çalışıyorum bazen sırf kahvaltımı kızarmış ekmek ve peynirle yapıyorum yumrta yiyemiyorum bendemidem bulanıyor hemen ancak krep fln olucakta öyle yicem
senin aşağıdaysa ayaklar zor görürsün :) bnm eşim bile bak topuğu çıktı diyorum parmağını koyuyo hafif basınca o kısma kaçırıo ayağını :) bak puş.a kaçırdı ayağını diyo :)
inşallah canım en çok istediğim sey norml doğum allah ınsallah nasip ederde yapabilirim donsun bebişim hemencik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?