bebek arabası buna pierre cardin ps 112 almaya karar verdim. hem anakucağı var hem baston puset olması sebebiyle almak istiyorum. fiyatı 500 tl nasıl sizce. 400 tl olan bir modeli daha var. ama onun yanlarından geçen demirler. çubuk kadar ince.
park yatak olarak prego nun bu modelini beğendim ama renk olarak karar veremedim. ben kırmızı istemiştim eşim fenerbahçeli olunca kırmızıya alerjisi var. asla kırmızı istemiyor. bu model 60&120. ben 70&110 olan modeli var o mu olsa diyorum. 3 yaşa kadar yatmıyormuş çocuk boşuna uzun almayım diyorum. geniş olsun da varsın boyu kısa olsun. 70&110 un ise kırmızısını beğendim ama eşime nasıl kabul ettireceğim bilmiyorum.
bizim de burda saftrik eczacılar yanlış ilaç veriyo kontrol etmesek hamile halimle olmadık ilaçlar içicemgeçmiş olsun canım bu arada.halledersiniz inş p.tesiye kalmadan
bugün neden herkes böyle ağrılı sancılı :26: bende de kasılmalar arttı magnezyumu iki günde bir içiyodum peşpeşe kasılma olunca içtim mecbur .. artı oturduğum yattığım yerden kalkana kadar da canım çıkıyo kalça ağrısından..ama bunlar hep akşamları oluyo sadece niye anlamıyorum
oyy kızlar ben çok ağırlaştım ya bu ay nasıl geçecek bilmiyorum ağrım sancım yok şükür
bugüne kadarda çok pratiktim ay ne kolaymış hamilelik diyodum kendi kendime
gece bazen minik minik kramplar giriyo bide uykum kaçıyo gece yarısı sanki saatlerce uyumuşum gibi
o koltuktan kalkıyorum diğerine devriliyorum
ablamda tadını çıkar diyo bende artık çıksın ortaya bian önce diyorum:13:
aynı durum bende de var 20 gündür gtmedim anneme o geldi yaklaşık 1 hafta önce ama yetmedi önümüzdeki hafta gtcem görmeye kısmetse özlem zor ya aynı yerdeyiz 40 dk mesafe var ama adamıda bırakamıorum duramıo tek başına üzülüyorum gtmiorum bnde anneme gidince kocamı evimde olunca annemi özlüyorum zor valla bebek doğsa brz daha uğraş olursa sıkıntı olmaz bu durum sanırım :)ben annemi özledım sanırımmmmsuanda bebegm sert toplandı ve acayıp belırdı sag taraf göbişimde ve annem geldı aklım a her ara konusmamıda bebegımı ve benım durumumu soruyor nefes nefese kalıyorsun kızım yorma kendını artık dıyor az kaldı dıyor hergun dualar edıyorumkı normalınden kolayca kucagına aldıye dıyorr sukurler olsunn rabbım acılarını gostermesın ınsll bızlerede hayılrı anne baba lar olmayı nasıp eder ınsallahh ama ben annemii özledımm 2 hafta sonra belkım gormeye gıderız kocısımı ıkna edersemm tabimmmmmmmm
neyse geldim, kız merve yeşil meyve diye diye bana en sonunda aldırdın o meyveden
bebek arabası buna pierre cardin ps 112 almaya karar verdim. hem anakucağı var hem baston puset olması sebebiyle almak istiyorum. fiyatı 500 tl nasıl sizce. 400 tl olan bir modeli daha var. ama onun yanlarından geçen demirler. çubuk kadar ince.
park yatak olarak prego nun bu modelini beğendim ama renk olarak karar veremedim. ben kırmızı istemiştim eşim fenerbahçeli olunca kırmızıya alerjisi var. asla kırmızı istemiyor. bu model 60&120. ben 70&110 olan modeli var o mu olsa diyorum. 3 yaşa kadar yatmıyormuş çocuk boşuna uzun almayım diyorum. geniş olsun da varsın boyu kısa olsun. 70&110 un ise kırmızısını beğendim ama eşime nasıl kabul ettireceğim bilmiyorum.
erkek dr. konusu da şöyle. kadın varken neden erkek seçiosun vs. vs. boşverdim sölediklerini. ilk bi taktımda sonra boşverdim
canım sıkma sakın göğüslerine erken doğuma neden olur diye biliyorum ben.. süt gelmesi normal bende de oluyor sızlama da ara ara var.. doktora sordum normal dedi..
kullan hayatım doktorun verdiği ilacı bence onlar veriyorsa bir bildikleri vardır ilerlerse enfeksiyon çok zorlanırsın bir de biliyorsundur ama ben yine söliim bol bol su iç canım.. geçmiş olsun
iyi ki doğdun hayatım çok güzel bir şey benim doğum günüm temmuzda oğluşum bana doğum günü hediyesi olacak inşallah sağlıkla gelsinler hayırlısıyla..
aynısı bana da oluyor canım sanırım kasılma o durum benimde sürekli yatıyorum ya nefesim kesiliyo kalkıp bi dolanıyorum 5-6 sn de geçiyo hemen.. normal diye düşünüyorum ama doktora sormadım..
canım geçmiş olsun ama yormayın kendinizi allah korusun damacana kaldırmak ne demek bu halinle yapma nolur dikkat et çok lütfen..
canım iyi olduğunu okudum çok sevindim geçmiş olsun. kötü bişey olmamasına sevindim sen yine de bu ara kendini yorma bol bol dinlen..
ben coraspin kullanıyorum tüp bebeğe başladığımdan beri geçen hafta doktora sordum bırakma kullan doğumdan 10 gün önce bırakırsın dedi.. erken doğum falan allah korusun olmasında ama bende tedirginim nolur diye.. gerçi doktorların biğr bildiği var işte güveneceğiz artık..
canım nidilattan olabilir mi bi baksana prospektüsüne.. yan etki olabilir diye düşünüyorum ben..
maaşallah bebişine... bende oğlumun 2 kilo geleceği günleri iple çekiyorum..
arzu mu;cnm doğum günün kutlu olsun ne güzel bişey olsa gerek yavrunla kutla
tugok;canım bnmde temmuzda valla eşime ddm unutma bebeği görünceo yokken sen vardır dedi kapak etti beni
merhaba kızlar nasılsınz bakalım ? biz bi iyi olamadık artık zaman gecsn doğum gelsn ıstıyorum ınanın çok yoruldm emnm hepmz oleyızdr hastalığı ağrısı hıc bıtmıyor sımdı bırde grip çıktı basıma gözler kalkmıyorzaten hormnlarm tavan yapmş durumda sreklı ağlayasm glıyor annem geldi dün bugün gitti canm annem hep çalısıyor hem gelip bnm evımn temzlıne yardım edıyo hayırsz kv olunca boyle oluyo ınsan sormaz mı bır kere bı ısın varmı yardıma ıhtyacn varmı ancak lafa gelnce konusurlar iskele gibi .
arzum doğm günün kutlu olsn cnm nce yıllara
ranana'' valla canim sok oldum damacanayi kaldirma lutfen sucuya koydurt olmadi esini bekle
kızlar bebeklerinizin isimlerinizi krarlaştırdınızmı
biz hala ha bire degiştirip duruyoruz :
bende rahatça yatmayı ve zayıf olmayı özledim. alışverişi ve giyinmeyi çok seven biri değilim ama dün kıyafetlerde gözüm kaldı.
iyi pazarlar tatlım çık gez valla biz ev kuşları evde oturuos napakIyi pazarlar kizlar burda hava cok güzel esimi tv basindan kaldirabilirsem cikip biraz yürüyecegim...
Simdilik öpüyoruz sizi hayirli pazarlar hepinize
ii pazarlar kızlar kocilerinizle huzurlu günler inşallah....
dün akşamdan beri gögüslerim sızlayıp agrıyor sanki süt dolmuş gibi taş gibi.
sıkıyorum süt geliyor ama daha çok erken degilmi süt sızlamaları için??
hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.
Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...
bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:
''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.
Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.
o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.
ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...
ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...
yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''
işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.
yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.
kızlar ağrılardan bahsetmişken, benim vajinanın içi ağrıo sanki. bu şekilde bişi hisseden var mı
tekrardan doğum günün kutlu olsun canımKızlarrr merhabaa,,
Bugün benim doğumgünüm... :)))
İlk defa bir bedende iki kişi giriyorum yeni yaşıma...
Çoook güzel bir duygu..
Öpüyorum hepiniziii....
:)))))
Kızlar doğum günüm için mesajlarınıza çook teşekkürler..
Bir dahaki yıl inşallah pstanın ıcıne parmaklarını sokan,
ben mumu uflerken yakamı basımı yolan bir yavrucakla karşılamak kısmet olur;
hepiizeee...
denizkizi57, yedim valla pastadan; zaten özellikle hafif olandan aldırmıştım;
zeyyynonun pastasındansonra canım cekıyordu zaten ama dogum gunumu beklıyım diyordum,
iyi geldi gerçekten :)))
geridonusumkutusu, nasıl oldun, yalnızım, hastayım yazmışsın;
daha iyi misin şimdi?
Doktor sadece ilişki oldumu diye sordu..Hayır dedim..Başka açıklama yapmadı..Malum devlettekilerin ağzından lafı almakta zor
ii pazarlar kızlar kocilerinizle huzurlu günler inşallah....
dün akşamdan beri gögüslerim sızlayıp agrıyor sanki süt dolmuş gibi taş gibi.
sıkıyorum süt geliyor ama daha çok erken degilmi süt sızlamaları için??
kızlar bebeklerinizin isimlerinizi krarlaştırdınızmı
biz hala ha bire degiştirip duruyoruz :
bende tembihliyorum doğum hediyemi al diyorum sonra hastaneye çiçek isterim diyorum... sölemesem aklına gelmez benimkinin çünkü...
hastayım hala. eşimde hasta. bi yerden mi bulaştı bilmiorumyarın için izin aldım bugünden neyseki. kafam biraz ondan rahat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?