evet canımm çok :)) darısı tüm annişleregözün aydın canım :) şmdi nasıl mutlusundur
yook gayet nrt görünüyomuş bebegim, ama ekranı bana çevirmedi doktorum ondan görmedim dedim canım. Eşim çok net görmüş,ekranın karşısındaydı o.. Virgül şeklinde diyo, küçük bi fasulye kadar diyo
teşekkür ederim canımm, inş sizde güzel haberlerle gelirsiniz doktor kontrolündengözün aydın canım,darısı bizim başımıza :)
evet tatlım, içim rahatladı.. Babası görmüş ya ben de bir sonraki kontrolde görürüm artık :)))gözün aydın canım kalbi atıyorya boşver onu birdahakine görürsün sıkma canını boşuna :) en azından bayrama girmeden attığını öğrendin miniğinin kalbini :) çok güzel bir haber bu :)
bizimki duyulmuyodu galiba, ama görülüyomuş minik minik attığı.. Sizinki de mutlaka görünür canım :))) hatta inş duyarsınız..Ay tebrik ederim Nektar masallah
İnsallah bende bayramdan sonra duyarim ...
tatlım ya bnm değil resim netten alıntı :) bnmde inş böle net çıkar ben sen gördün mü böle bişiymiydi die sana örnek olsun die koydum resmi :)darısı başıma bayramın 3 .günü gtcem benevet canımm çok :)) darısı tüm annişlere
yook gayet nrt görünüyomuş bebegim, ama ekranı bana çevirmedi doktorum ondan görmedim dedim canım. Eşim çok net görmüş,ekranın karşısındaydı o.. Virgül şeklinde diyo, küçük bi fasulye kadar diyo
teşekkür ederim canımm, inş sizde güzel haberlerle gelirsiniz doktor kontrolünden
evet tatlım, içim rahatladı.. Babası görmüş ya ben de bir sonraki kontrolde görürüm artık :)))
bizimki duyulmuyodu galiba, ama görülüyomuş minik minik attığı.. Sizinki de mutlaka görünür canım :))) hatta inş duyarsınız..
gözün aydın arkadaşım ne kadar da güzel çıkmış ulturason resmin :) hayırlı olsun inşallah.. darısı başımıza inşallah biz de böle güzel
görüntüler alıp döneriz... benim şimdilik elimde sadecee kese resmim var :)))
bende hamilelilten 1 ay önce içim folbiolu bi şikayetim olmadı doktor şimdi folik plus verdi günde 3 keretatlım benim zaten folbiol dediğin şey bir buçuk lira bişey eczacı giriş yapmaya bile gerek duymadı mg olarak geçiyo ve çok yüksek hamilelik ihtiyacına giöre değeri
5mg internette araştırdım hamilelik de bile ihtiyaç 600,800mcg mcg nerde mg nerde o bakımdan çok geldiği için ben iki gece sadece kullandım o da
bir hapı önce ikiye sonra tekrar ikiye bölerek yani bir hapın dörte biri :)
ertesi gece de hiç olmayan mide bulantısı ç ok yoğun gaz ve yumuşak diyare gibi şikayetlerim oldu...
cnm ben hamile kalmadan 2 ay önce sağlık ocağına gittim bilgi almak hazırlanmak için bide folik asit versin diye.herkese olduğu gibi bana da folbiol verdi doğal olarak.yaklaşık 3 ay kullandım ben onu.ben o kadar uzun süre kullanmama rağmen hiç bi yan etki olmadı bende ama.sadece ilkinde sağlık ocağı yazmıştı sonra hep elden aldım çünkü dediğin gibi 1,5 tl bşy zaten bi de hekime yazdırdığm için 3 tl de muayene ücreti alıyo.ama sonra doktorum o kadar yüksek dozda folik asiti riskli gebelere verdiğini ve kullanmamamı söyleyip folidoce verdi.içinde b12 de olduğu için vücutta emilimi de kolay oluyor.
erkek olcak galiba senin ki tatlı yediğpine göre:)bnde dolabı açıom belki cnm bişi çeker die yok anam aksine midem kabarıo ama çikolata çok istio cnm tatlı şeyler yemeye başladım 3 gündür
bende de sol da oluyo canım merak etme normalmişbugün sol kasığımda ağrı oldu ya,sizdede devam ediormu kasık ağrısı?
benimde sol tarfım agrıyo ama bebek ortaya bi yere yerleşmiş nerden yumurtladım acep:26::26:oluo arada cnm ya embriyo gelişim sürecinde ya hergün biyeri gelişio ağrı ondan oluo bide ani hareket edios bazen hamile olduğumuzu unutup ben brz manyağım o konuda yattığım yandan saniyede zıplıom unutup ağrı saplanıo kasığıma alışamadım hamileliğe sende soldan yumurtlamışsın :) bnde soldan yumurtladım hep ağrım oramda olur oğlan olur derler bebek için :)
bende hep ekşi yiyorum valla herkez kız yapcan diyobende sürekli mandalina limon tursu yiyorum kız mı acaba:)
ayy canım ya hakkaten arkadaşlara katılıyorum o kaynanaymış bende 5 aylık evliyim benim kaynanamda doktora gidin neden hala çocugunuz olmadı diyodugünaydın herkese..çok kötüydü dün gecem hiç uyuyamadım göğüs ağrısından,4-5 kere tuvalete gitmekten...sağolsun dün akşam bir de kayınvalidem delirtti beni sabaha kadar ağladım...düşünsenize daha evleneli 5 ay olmuş bunun 3,5 ayı doktor kontrolünde kansızlık vs. giderilmesi için beklemişiz Allah'a şükür doktor artık çocuk yapabilirsiniz dediği ilk anda hamile kalmışım ,bu güzel haberi veriyoruz sonra şöyle diyor 'tüp bebek mi?' ...3,5 ay bilerek beklediğim halde direk kusurlu damgası yemişim meğer...nasıl canım acıdı anlatamam hiç de bir cevap veremedim..çok kırdı beni...en kötüsü de cevap verememek..sabaha kadar ağrı şu bu bahane sinirden uyuyamadım...Allah onu bildiği gibi yapsın..canım annem daha bilmiyor duysa nasıl sevinir ne güzel şeyler söyler..Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin...
korkma canım bişey olmaz benimde hep sol tarafım agrıyodu bugünde çok agrıdı ama ultrason resminde birazcık sagta tarfta ama ortalamış gibi kese bakalım senin az kaldı 3. günü gitcen bende çarşamba günü gitcemsengelen ya cnm ortaya yerleşmiş ddn ya ben hep solumda hssediorum neden öle yada bana mı öle gelio o yerleşmiş midir iyice :s korkuom ben hep ya dış gebelikse falan die ama öle belirtilerim yok kötü ağrım sızım kanamam vs olmadı hiç ak kara cumartesi bakalım
hosgdin canim yakiniz seninlede miden bulaniyormu bende bisey yok
insaallah bebislerimiz sagliklidir
hoşbulduk canım birlikte takip edelim o zaman olur mu? daha değil ama çok korkuyorum olmasından annemden biliyorum inanılmaz kötü bi durum kadın mahvoluyodu.kızlar annelerine çeker derler umarım o kunuda çekmem :))
onlar neden olmuyor ama arttırdıkları kesinbu mide bulantılarının ve özelikle akşamları başlayan gazın tüm kaynağının folik asit hapları olduğuna kanaaat getirmiş bulunuyorum arkadaşlar :)
hapa başlayana kadar hiç bir şikayetim yoktuu kasık ağrıları ve göğüss ağrıları dışındaaa... şimdi hem onlar katlandıı ikiye hem de bulantı ve gaz eklendi
bazen ne yapıp ne yiiceeğimi şaşırıyorummmmmm
kızlar doktora gittik biz
bebişim iyimiş, karın agrıları da normalmiş..
Testler istedi, 1 ay sonraya randevu verdi,
kalp atımları çok minik de olsa görülüyo dedi.
Biraz buruğum hiç bir şey göstermedi doktor 10 dk kendisi baktı.. Kağıt bitmiş foto da alamadık((
Eşim gördü amaa..
Kalp atışlarımızı eklermisin arzucum 24.10 da evlilik yıldönümümüzden 1 gün sonra gördük.
Allahım sana çok şükür
kızlar bugün okadar mutluyum rabbim bebeğimi şansıyla verdi bana kpssden 86 almışım buda demek oluyorki atanıcam inşallah şu hayyatta en çok isediğim iki şey şuan ellerimde sanki ilk bebeğim olsun istedim hep sonra kendi ayaklarım üzerinde durmayı allahım bebeğimide bana bağışlasın şükürler olsun paylaşmak istedim sizinle :)
emzirdiğimiz sürece bütün kiloları veririz zaten.ben de amaaan derdim hep ama geçen gün bi sayfada okudum 40 kilo alanları ve sedece 10 unu verebilenleri bi an eşim aklıma geldi, ben o haldeyken de beğenir mi acaba beni diye.ben kendimi eşimin yerine koydum ona bindirdim 40 kiloyu güzel olmadıyemekten yana hiçbşyi kısıtlamadım.bebeğime faydalı ne varsa yiyorum.miniğim bana emanet çok iyi bakmam lazım ona.tabiki hiç önemli değil kilolar ama öyle bi an düşündüm işte ne biliyim:44:
Arkadaşlar
tabiii ki önemli olan bebeğimizin sağlığı ama bizim sağlığımızda önemli
Benim doktorum karbonhidartın ikinizede bir faydası olmaz dedi, tatlı, pasta, böreği yasakladı
Protein ağılıklı yiyeceksin, et süt yumurta ve 15 kilodan fazla almayacaksın diye sınır koydu
İnşallah güzel besleniriz bebeklerimizde kocaman olur
Bu ilk aylarda zaten pek bişey yiyebildiğimiz yok bulantılar başladı mı zaten beslenemiyoruz ama bebişimiz kanımızdan beslendiği için bir problem olmuyomuş. Yoksa hepimizde bi arıza olurdu :)))) Ama ilerki aylar için söylüyorum ahmurişinin beyaz ekmeğin makarna pilavın tatlının ne bebişe ne bize faydası var. Bunları kısınca zaten kilo almak imkansız gibi bişi oluyo. Bebeğimize yararlı olacak şeyler zaten pek de kilo yapmıyo...
günaydın herkese..çok kötüydü dün gecem hiç uyuyamadım göğüs ağrısından,4-5 kere tuvalete gitmekten...sağolsun dün akşam bir de kayınvalidem delirtti beni sabaha kadar ağladım...düşünsenize daha evleneli 5 ay olmuş bunun 3,5 ayı doktor kontrolünde kansızlık vs. giderilmesi için beklemişiz Allah'a şükür doktor artık çocuk yapabilirsiniz dediği ilk anda hamile kalmışım ,bu güzel haberi veriyoruz sonra şöyle diyor 'tüp bebek mi?' ...3,5 ay bilerek beklediğim halde direk kusurlu damgası yemişim meğer...nasıl canım acıdı anlatamam hiç de bir cevap veremedim..çok kırdı beni...en kötüsü de cevap verememek..sabaha kadar ağrı şu bu bahane sinirden uyuyamadım...Allah onu bildiği gibi yapsın..canım annem daha bilmiyor duysa nasıl sevinir ne güzel şeyler söyler..Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin...
Allah bildiği gibi yapsın ne diyim. Takma canım cehalet. Yani zaten biraz bilgisi olsa 5 aylık evliyken çocuğum olmuyo diye doktora gitmiş olsan seni muayene bile etmeyeceğini bilirdi. Doktorlar 1 seneden önce muayene bile etmiyolar 2 seneden önce de tedaviye başlamıyolar çünkü. Kaç tanıdığım var öyle gidip doktorun yanına hiçbişey yapmadan geri gelen. Hele ki tüp bebek kaç aşılamadan sonra yapıyolar onu da. Bazı insanların moral bozmada üzerlerine yok malesef. Ay okuyunca ben bile sinirlendim.
Cevap vermemen de çok iyi olmuş canım çünkü bişey desen sen suçlu pozisyonuna düşerdin. Seviyeni korumuşsun işte boşver inme onun seviyesine. Kayınvalideni de Allah ıslah etsin ne diyeyim...
Herkese Selam,
Benim biraz akla ihtiyacım var. 31 yaşındayım. PKO'luyum. 2 - 3 ayda bir adet görürüm. 17 Ekimde mide bulantılarımdan ve sürekli uyumamdan şüphe ederek idrar testi yaptım pozitif çıktı. aynı gün yani 17 ekimde kan testi yaptım. 47882 çıktı. ertesi gün 18 ekimde doktora gittim. keseyi gördü. 18 mm dedi. ama embriyo gözükmüyor halen dedi. bu arada karından baktı. vajinadan baksak büyük ihtimalle bebeği de görücez ama hiç zorlamayalım şimdi bebişi bayramdan sonra gel dedi. sat bilinmediği için kese ve kan değerine göre yaklaşık 6 - 7 haftalık bebek dedi. Bir sorun varmış gibi konuşmadı ama tecrübeleri en taze olanlar sizlersiniz, tüm bunlar normal mi yani henüz bebeği görememek...
canım ben bunu eşime söyleyene kadar 17 sene geçti başta kayınvalidemi seveceğim ve annemden ayrı tutmayacağım diye kendi kendime söz vermiştim.(annem babaannemle bir ömür aynı evde yaşadı(2 yıl önce babanemi kaybettik))ama maalesef tutumlarıyla beni kendinden soğuttu yapıcı değil yıkıcı bayram geliyor bakalım beni nasıl sinir edecek çocuklarımı bir gün olsun sevmedi hele oğluma düşman gibi davranıyor çok ağrıma gidiyor eşimse annesi için ölür
bayramda kayinvaludeme soyluyecegim
tedaviyle oldugunu kimse bilmiyor bizler daha erken ogreniyiruz hamileliginizi buda dikkat cekiyor tabii
sizce erkenmi kac haftalikkeb ogrendiniz? ve siyledinix
hosgdin canim yakiniz seninlede miden bulaniyormu bende bisey yok
insaallah bebislerimiz sagliklidir
hoşbulduk canım birlikte takip edelim o zaman olur mu? daha değil ama çok korkuyorum olmasından annemden biliyorum inanılmaz kötü bi durum kadın mahvoluyodu.kızlar annelerine çeker derler umarım o kunuda çekmem :))
İlla annen gibi olacaksın diye bişey yok annelerimiz önceden sağlıklarına pek dikkat etmiyolardı bizim gibi ilk aydan itibaren doktora gitmiyolardı. kansızlık ya da vucütta bir eksiklik olduğundan dolayı da o kadar sıkıntı çekmiş olabilir. İçini ferah tut...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?