- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
kızlar 2 hafta sonra doğumlar başlıcak dediniz beni de heyecan bastı. daha hiç hazırlığım yok benim ama
birde şu ikilimde kalıorum. ev temizliğini erken yapsam, haziranın 15 inde falan gelirse çocuk o zamana aynı kirlenir. ben kirletmesem bizim bu semtin tozu pisinden kirlenir gene kirlenir. az bekleyip mayıs sonu gibi temizlik yapayım diyorum. o zaman da ya erken doğarsa diye korkuyorum. napcaz ya
alışverişi bitirip öyle işlere gririşeyim diordum ama alışverişi bitirmeyi beklemicem sanırım. haftasonlarını alışverişle geçirirsem ev böle pis pis kalır.
canım ben şöyle düşündüm ve kendime bi plan yaptım
ben yarın 34. haftama giriorum inşallah
bu hafta sonu konsolun içini,tv ünitesinin içini temizlicem
çarşamba tatil
o günde mutfak dolaplarının içinin temizlicem ve herşeyi yıkıcam buzdolabını fırını falan temizlicem zaten mutfağa bi girersem bi gün çıkamam
diğer hafta sonu bu hafta sonu 35'e giriyo olcam
gardolabımın içini temizlicem , komodinleri temizlicem,kışlıkları yıkıcam,bebişin kıyafetlerini yıkıcam, bazanın altını temizlicem 2 günde yaparım....
diğer hafta sonu 36'ya giriyo olcam
2 tane tekli koltuğum var onu silcem,diğer koltuklarımın yüzlerini yıkıcam , sandalyelerimi silcem
diğer hafta sonu 37 ye giriyo olcam
banyomu temizlicem, duşakabini söküp içini kapısını duvarlarını heryerini güzelce temizlciem,ayakkabılığımı temizlicem
diğer hafta sonu 38'e girio olcam ve bu hafta benim izne ayrıldığım hafta
salon halımı ve mutfak halımı yıkamaya vercem
kadın tutcam,kapı pencere silincek herşeyin tüm mobilyanın beyaz eşyanın altı çekilip silinip süpürülcek:) dip köşe ince temizlik bittikten sonna
kabasınıda yaptırcam sonna bebeişin beşiğini falan kurarım
zaten bu temzilikten sonra ben evde olcağım için hiçbiyerin kirlenmesine izin vermem elim sürekli evin üstünde olur
hergün süpürürüm silerim toz alırım evdeyim nasıl olsa ev sürekli temiz düzenli tutarım
hem işlerimi yavaş yavaş bitiririm yorulmam , hemde ev kirlenmeden sürkeli temiz tutarak strese girmem diye düşündüm:)
mesela bugünki planım tv ünitesinin içini ve konsolu temizlemek birazdan içlerindekini makinaya atcam tozlanmıştır. sonrada içlerini bi güzel cifle silcem:)
canım ben şöyle düşündüm ve kendime bi plan yaptım
ben yarın 34. haftama giriorum inşallah
bu hafta sonu konsolun içini,tv ünitesinin içini temizlicem
çarşamba tatil
o günde mutfak dolaplarının içinin temizlicem ve herşeyi yıkıcam buzdolabını fırını falan temizlicem zaten mutfağa bi girersem bi gün çıkamam
diğer hafta sonu bu hafta sonu 35'e giriyo olcam
gardolabımın içini temizlicem , komodinleri temizlicem,kışlıkları yıkıcam,bebişin kıyafetlerini yıkıcam, bazanın altını temizlicem 2 günde yaparım....
diğer hafta sonu 36'ya giriyo olcam
2 tane tekli koltuğum var onu silcem,diğer koltuklarımın yüzlerini yıkıcam , sandalyelerimi silcem
diğer hafta sonu 37 ye giriyo olcam
banyomu temizlicem, duşakabini söküp içini kapısını duvarlarını heryerini güzelce temizlciem,ayakkabılığımı temizlicem
diğer hafta sonu 38'e girio olcam ve bu hafta benim izne ayrıldığım hafta
salon halımı ve mutfak halımı yıkamaya vercem
kadın tutcam,kapı pencere silincek herşeyin tüm mobilyanın beyaz eşyanın altı çekilip silinip süpürülcek:) dip köşe ince temizlik bittikten sonna
kabasınıda yaptırcam sonna bebeişin beşiğini falan kurarım
zaten bu temzilikten sonra ben evde olcağım için hiçbiyerin kirlenmesine izin vermem elim sürekli evin üstünde olur
hergün süpürürüm silerim toz alırım evdeyim nasıl olsa ev sürekli temiz düzenli tutarım
hem işlerimi yavaş yavaş bitiririm yorulmam , hemde ev kirlenmeden sürkeli temiz tutarak strese girmem diye düşündüm:)
mesela bugünki planım tv ünitesinin içini ve konsolu temizlemek birazdan içlerindekini makinaya atcam tozlanmıştır. sonrada içlerini bi güzel cifle silcem:)
maşallah sana... benim böyle bi temizlik planım olsa 2. haftasında doğururum allah korusun. hiç enerjik değilim, dizlerim belim çok kötü. Allah nazarlardan saklasın enerjini maşallah
herkese selammmmmmmmmmm,
çok şükür dün alışverişimi bitirdim. kızımın hiçbir eksiği kalmadı. yanlış bilmiyorsam tabi :))) son bir kontrolle emin olacağım :))
ben de ne zmn kıyafetleri yıkamalıyım diye zaman belirleyemiyorum. zamanını beklerse kirlenirler diye korkuyorum erken gelirse hazır olmaz diye endişe ediyorum. Rabbim en doğrusunu kararlamıştır inşallah yoluna girer herşey :))
dün kızıma;
dönence
avent naturel serisinden biberon
ortodontik emzik
hatta park yatak bile aldım (ikea beşiğim var ama yazlıkta falan kullanırım dedim çünkü çok ucuz geldi)
ıslak mendil alt açma kaşık
herşeyimiz tamam gibi şimdi.
heeee bi de elektrikli pompamı da aldım avent marka...
Canım bence de dinlen, dinlenince halsizliğin geçer.Ben hamilelik öncesi de hamileliğim süresince de en fazla 9-6 yı gördüm.
8-5 de fixlenmiş durumda zaman zaman 7-4Bebişlere hiçbir zararı yok. Sana halsizlik yapar, onu da dinlenerek halledersin. Uzan ve ayaklarının altına yastık koy.
mrb kızlar mutlu pazarlar ne güzel bi gün yine
bugün 3 sene önce bazanın altına söküp attıgım büyük oglumun demirden beşigini çıkarıp kuracagız.ee artık ne olur ne olmaz yatak odamızın bi köşesinde hazır dursun beşigimiz degilmi.?
sonrasında ise büyük oglumun bebek arabasının ana kucagının vs hepsinin yüzlerini cıkarıp yıkıycam..
2. çocuk ne kadar masrafsız oluyormuş ya heleki bide aynı cisiyette ise.hiç bişey almayıp sadece yıkıyorum
bende kirlenir korkusu ile geç yıkamak istiyordum. ama mayıs annelerinden bi kızın hikayesini okudum. 34. haftada doğum yapmış. ansızın gittikleri için çantası hazır olduğu halde kıyafetleri götürememişler. benim çantam bile yok ortada. aksi durum olsa pis pis giymek zorunda kalacak oğlum o kıyafetleri. birde ben nasıl olsa yıkayacam diye baya bi odada süründürdüm kıyafetleri.
1 mayısta yıkama işlemlerini yapayım diyorum. ütülü ütülü temiz temiz son dakikaya kalsa iyiydi ama neyse artık. olmadı ilerki haftalarda bi ütü daha basarım :)
Kızlar bebek eşyalarını yıkama işlemini bence hiç geciktirmeyin. Ben doğum iznimde nolur nolmaz diye ailemin yanına geldim. 10 gün kadar oldu. Annem hepsini ben gelmeden yıkamış, ütülemiş. Bebeğim ve bizim için ayırdığı odada, çamaşır dolabına ve gardroba bir güzel yerleştirmiş. Her çekmeceye de mis gibi beyaz sabunlar koymuş, üzerlerini de güzelce örtmüş. Sanki bugün yıkanmış gibiler :) Hastane çantasını da böyle olunca yarım saatte hazırlayıverdik. Kirlenmez korkmayın. Ama tulum vs gibi şeyleri asmamış, toz olmasın diye. Onları da dolaba katlayıp ayına göre dolaba yerleştirmiş. Kendiniz yapacaksanız hele, ben ce ağırlaşmadan bir an önce yapın.
aaaa yok canim benden daha önde gidenlerde var mayis sonu gözukuyor dogumlari ama bu is yinede hic belli olmaz bebislerin durumuna bakar hayirlisi artik saglikli gelsinlerde benim tahminimde 2 haftaya kadar dogumlar baslayacak ama ilk kim doguracak bilemiyormhaziran basimi gec olmazmi senin icin bence daha erken verirler sanki :))
canim bende okadar cik koydum hatta esimi fln birsey koymadim ev yakin hastnaeye öyle birssey olsa gelir eve artik
ic camasirida hic koymadim ama bir tane koymam gerekiyor unutum onu, cünkü hastanede gerek kalmiyor fileli kilot giydiriyorlar arasina buyuk uzun ped koyuyorsun onla duruyorsun kilot giymiyorsun ama istersen giyede bilirsin tabiki ama bence filei kilot daha rahat oluyor pedi cikarirken birlikte cikairip atiyorsun cok rahat oluyor:26:ya ben cok abartmadim ama valizim kucuk cekmeli olanlardan bugun bebek cantasinada yeterlstirdim hastanede gerekli olacak sampuna krem dis fircasi macunu sabun fln derkenn bir o kozmetik cantasi doldu birde serbetlik yaptirmistim onlari flnda koydum oyle bir kozmetik cantasina 2 oldu birde makyaj malzemem ettimi 3 ana bunlarla doldu canta hepside gerekli seyler 3 gun deyip te gecmemek gerek ya hersey lazim olabiliyor off tekrar gözden gecirmem lazim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?