2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

canım ben şöyle düşündüm ve kendime bi plan yaptım

ben yarın 34. haftama giriorum inşallah
bu hafta sonu konsolun içini,tv ünitesinin içini temizlicem

çarşamba tatil
o günde mutfak dolaplarının içinin temizlicem ve herşeyi yıkıcam buzdolabını fırını falan temizlicem zaten mutfağa bi girersem bi gün çıkamam

diğer hafta sonu bu hafta sonu 35'e giriyo olcam
gardolabımın içini temizlicem , komodinleri temizlicem,kışlıkları yıkıcam,bebişin kıyafetlerini yıkıcam, bazanın altını temizlicem 2 günde yaparım....

diğer hafta sonu 36'ya giriyo olcam
2 tane tekli koltuğum var onu silcem,diğer koltuklarımın yüzlerini yıkıcam , sandalyelerimi silcem

diğer hafta sonu 37 ye giriyo olcam
banyomu temizlicem, duşakabini söküp içini kapısını duvarlarını heryerini güzelce temizlciem,ayakkabılığımı temizlicem

diğer hafta sonu 38'e girio olcam ve bu hafta benim izne ayrıldığım hafta
salon halımı ve mutfak halımı yıkamaya vercem
kadın tutcam,kapı pencere silincek herşeyin tüm mobilyanın beyaz eşyanın altı çekilip silinip süpürülcek:) dip köşe ince temizlik bittikten sonna
kabasınıda yaptırcam sonna bebeişin beşiğini falan kurarım

zaten bu temzilikten sonra ben evde olcağım için hiçbiyerin kirlenmesine izin vermem elim sürekli evin üstünde olur
hergün süpürürüm silerim toz alırım evdeyim nasıl olsa ev sürekli temiz düzenli tutarım

hem işlerimi yavaş yavaş bitiririm yorulmam , hemde ev kirlenmeden sürkeli temiz tutarak strese girmem diye düşündüm:)

mesela bugünki planım tv ünitesinin içini ve konsolu temizlemek birazdan içlerindekini makinaya atcam tozlanmıştır. sonrada içlerini bi güzel cifle silcem:)

maşallah sana... benim böyle bi temizlik planım olsa 2. haftasında doğururum allah korusun. hiç enerjik değilim, dizlerim belim çok kötü. Allah nazarlardan saklasın enerjini maşallah

bende bu şekilde bi plan yapmak istiyorum. ama benim bi kaç haftasonunu alışverişe de ayırmam lazım. alacaklarıma bakacağım, yakınlardan halletmeye çalışcam. bi kez daha eminönüne gitmem gerekecek ama. anakucağını ordan almak istiyorum. gerçi burda civilde de vardı ama hep daha fazlasını görmek istiyorum.

eminönünden meryemana eli otuda almak istiyorum. belki bunlar için eşimi yollarım. çünkü haftasonu ben oraya gidersem o kalabalıkta ve bu sıcakta doğurur gelirim :)

bende birkez kadın çağırcam. ama izne 37. haftamda ayrılacağım. geç mi olur diye düşünmeden edemiyorum. erken çağırsam ev kirlenirse tekrar kötü olur, ki camlar bi haftada eski haline döner zaten. 2 kez birini çağırmaya da durumum el vermez.

bu çocuklar randevuyla gelse ya :) tek korkum işte ansızın geliverirse. erken doğum riskim yok ama belli de olmaz ki

beşiğimiz falan kurulu bizim ama eve iyice bir temizlik lazım. nasıl olsa büyük temizlik yapcam diye belki bir yıldır evi doğru düzgün ellemiyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
maşallah sana... benim böyle bi temizlik planım olsa 2. haftasında doğururum allah korusun. hiç enerjik değilim, dizlerim belim çok kötü. Allah nazarlardan saklasın enerjini maşallah

bende öyleyim ya. dün kızlar temizlik yaptık diye anlatınca bende heves ettim odamı toplayayım dedim. olmadı bitiremedim. oram buram ağrıdı. ilerki haftalarda hiç bişi yapamam sanırım. o yüzden temizliği öne alsam iyi olur sanırım

selam herkese
coook uzun zamandan berı bısıyler yazamadıgım ıcın sımdı yabancoı bıyerdeymısım gıbı hıssettım kendımı

herkese selammmmmmmmmmm,
çok şükür dün alışverişimi bitirdim. kızımın hiçbir eksiği kalmadı. yanlış bilmiyorsam tabi :))) son bir kontrolle emin olacağım :))
ben de ne zmn kıyafetleri yıkamalıyım diye zaman belirleyemiyorum. zamanını beklerse kirlenirler diye korkuyorum erken gelirse hazır olmaz diye endişe ediyorum. Rabbim en doğrusunu kararlamıştır inşallah yoluna girer herşey :))

dün kızıma;
dönence
avent naturel serisinden biberon
ortodontik emzik
hatta park yatak bile aldım (ikea beşiğim var ama yazlıkta falan kullanırım dedim çünkü çok ucuz geldi)
ıslak mendil alt açma kaşık
herşeyimiz tamam gibi şimdi.
heeee bi de elektrikli pompamı da aldım avent marka...

ana kucağı alan arkadaşlardan da yardım istiyorum. ben sadece puset olarak kullanıcam anakucağını. arabam yok oto koltuğu olarak kullanamam zaten. 300-400 veremem onun için. 80 milyonluklar var ama onlar iyi midir emin olamadım. zaten çok kulanmıcam ama bilemiyorum. haşim işcanda iyileri var mı? fiyat aralıkları ne kadar.

4044-1 Camino Ana Kucağı (Mavi) - Ürün Kategorileri

benim baktığım böyle birşeydi sanırım. indirime girmiş hatta bu. ne diyorsunuz?? yardım bekliyorum

bende kirlenir korkusu ile geç yıkamak istiyordum. ama mayıs annelerinden bi kızın hikayesini okudum. 34. haftada doğum yapmış. ansızın gittikleri için çantası hazır olduğu halde kıyafetleri götürememişler. benim çantam bile yok ortada. aksi durum olsa pis pis giymek zorunda kalacak oğlum o kıyafetleri. birde ben nasıl olsa yıkayacam diye baya bi odada süründürdüm kıyafetleri.

1 mayısta yıkama işlemlerini yapayım diyorum. ütülü ütülü temiz temiz son dakikaya kalsa iyiydi ama neyse artık. olmadı ilerki haftalarda bi ütü daha basarım :)

sizinki çok iyimiş ya keşke benim tansiyonda böyle cıksa hipertansiyon hastasıydım hamilelikten öncede bi aydır günde iki kez ilac almama ragmen 14/11 leri buluyo bi sıkıntı cıkmadan dogum yapsaydık hayırlısıyla

mrb kızlar mutlu pazarlar ne güzel bi gün yine
bugün 3 sene önce bazanın altına söküp attıgım büyük oglumun demirden beşigini çıkarıp kuracagız.ee artık ne olur ne olmaz yatak odamızın bi köşesinde hazır dursun beşigimiz degilmi.?
sonrasında ise büyük oglumun bebek arabasının ana kucagının vs hepsinin yüzlerini cıkarıp yıkıycam..
2. çocuk ne kadar masrafsız oluyormuş ya heleki bide aynı cisiyette ise.hiç bişey almayıp sadece yıkıyorum

Selam kizlar;
Artik 36 haftamizdayiz. Dun doktorumuz guzel seyler soyledi. 2. Nstye girdik. Artik haftalik gidicez kontrollere. doktorumuz 1 hazirana kalmadan dogurmus olursun, oyle gozukuyor dedi. Bizde sevindik valla. Mayis annesi mi olcam acaba. 20sinde bebegin kilosunu, durumunu konusacaz. Dogumu da tabi. 27-30 mayis arasi bekliyorum dedi doktor. Annem yanimdaydi muayenede. Esim 20 gundur yok. Yurtdisinda ve ustelik dogumda burda olamayacak. Dogumdan sonra ancak gelebilecek. Epey uzuldum ama yavas yavas alisiyorum galiba, en azindan annem babam kardesim yanimdalar.
Hastane cantasindan bahsedilmis. Ben hic abarti olmayan bi hastane cantasi hazirladim. 10 gundur hazir. Yikadim utuledim hem kendimin hem kizimin camasirlarini. Ve kizimin 2 takim hastane cikisini guzelce Posetledim. Kokusu falan gitmesin cantanin icinde diye. Ustune de yazdim yedek hangisi asil giyilecek hangisi diye. Bence artik beklemeyin. En temel sekilde cantayi hazirlayip sOnra uzerine eklemeler yaparsiniz. Vakit cok yaklasti cunku.

Aynen canim. Bizde 2. Kizimizi bekliyoruz ve ufak tekef seyler disinda zaten bir cok sey evde var. Ben anakucagimizi bulamadim bir tek. Acaba annemlerin depoya mi kaldirdik. Bu halimle gidip bakamiyorum da. Erkek kardesime soyliim de baksin.
O da senden kurtuldum simdi bebelerinle ugrastiriyon beni deyip duruyor gicik. :) yapcan tabi isin ne diyorum ben de:))

oglumun pilli oyuncaklarından tutta çıngıraklarına dişlikleine kadar hep saklamışım kimseye vermemişim sanki 2.bebegiminde erkek olcagı içime dogmuş gibi.ama gercekten doguyorduda.içim ne kadar kız istesede rabbim hayırlısını nasip etsin napalım bizede hayırlı gelinler nasip etsin napalım artık

kızlar bu arada şaka maka derken günler bitti ya 30 küsürlerdeyiz anammmmm
ben 20 güne dogururum diye içime doguyor sanki...
iyiyce heycan ve korku bastı beni ama bi yandanda bebişi bir an önce kucagıma alıp sevcegim için sabırsızım.dün gece büyük oglumun bebeklik videolarını izledikçe küçük bebegi özledigimizi farkettik

Kızlar bebek eşyalarını yıkama işlemini bence hiç geciktirmeyin. Ben doğum iznimde nolur nolmaz diye ailemin yanına geldim. 10 gün kadar oldu. Annem hepsini ben gelmeden yıkamış, ütülemiş. Bebeğim ve bizim için ayırdığı odada, çamaşır dolabına ve gardroba bir güzel yerleştirmiş. Her çekmeceye de mis gibi beyaz sabunlar koymuş, üzerlerini de güzelce örtmüş. Sanki bugün yıkanmış gibiler :) Hastane çantasını da böyle olunca yarım saatte hazırlayıverdik. Kirlenmez korkmayın. Ama tulum vs gibi şeyleri asmamış, toz olmasın diye. Onları da dolaba katlayıp ayına göre dolaba yerleştirmiş. Kendiniz yapacaksanız hele, ben ce ağırlaşmadan bir an önce yapın.

bebeğimin kıyafetlerini ve kendi pijamalarımı yıkama ütüleme işini 1 ay önce hallettim iyi ki de öyle yapmışım şu anda erken doğum riskim var malum. hepsini hurçlara yerleştirip dolaba kaldırmıştım. geçen hafta odası geldi bebeğimin, hepsini yerleştirmek 10 dk bile sürmedi herşey hazırdı çünkü :) kokuları da gitmemiş hatta biraz gitsin bence arkadaşlar ne olursa olsun koku da kimyasaldır bir şekilde. hepsini dalinin sıvı detarjanı ile yıkamıştım.
temizlik işine gelince ayrıntıları bitirdik sayılır, yani dolap içleri, baza altı gibi şeyler. bu hafta başında halıları vericem yıkatmaya, c.tesiye kadar gelir, c.tesi de yardımcı bayan gelecek, camlar, tül perde, kapılar, banyo-wc, mutfak fayansları dolaplar yapar bir günde zaten. bir de yerleri silip halıları yaydı mı bitti gitti. koltuklar çok kirli değil onları da mevlüt temizliğinde hallederiz diye düşünüyorum.
planlar böyle, bebek nasıl yapar hangi arada merhaba der bize bilmiyorum artık :) hayırlısı Rabbimden...
bu arada mevlüt şekeri yapmadım da almadım da sadece karar verdim :) tüllü mıknatıslı olanlar değil de çikolata üzerine biblo olanları sevdim. onlardan alırız diye düşünüyorum.

ah keşke benimki de öle mis mis kalsa. yada ayrı oda olsa. o kadar toz oluyor ki evim. ama kirlense de hazırlayacağım artık. haftaya hazırlarım inş.

stresin dibine vurmuş durumdayım gene :) nasıl yetişcek bunca iş ya. iki iş yapsam yoruluyorum. en fazla 15 dakikadır iş yapıyorum, o da eşimin yardımıyla. şu an yorgunluktan ölmüş durumdayım

bende haftaya hazırlıycam:) zamanı geldi artık en azından bebeişin hastane çıkışı,bezi,biberonu kaynatırım,bide pijamalarımı koycam hani ikimizde orda çıplak kalmayalım diye gerisi zaten bi şekilde hallolur
amaç ikimizinde giycek bişeyi olsun
mayıs annelerinde okuduktan sonra hastanede bebiğim ve ben çıplak kalcaz diye çok korkuyorum:)

Ben hastaneden öyle fileli ic camasiri verdiklerini hic bilmiyordum canim bak bunun söylemen cok iyi oldu bana... Benim de cantayi tekrar bosaltmam gerek iste tam bitti diyorum birsey cikiyor ya... Offf simdi heyecanlandim ben sen 2 haftaya dogumlar baslar dedin diye insallah son doguran ben olmam yaa bakalim artik mayis sonu haziran basi nezamana karar vericek hastane.. Bazan uyusam uyansam 38. haftaya gelmis olsam diyorum artik ya zaman gecmek bilmiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…