2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

hadi bakalım güzel haberlerle gel, bizde dün piknikteydik ve akşam eve geldiğimde burnum tamamen tıkalıydı toz etkiledi galiba beni,senide hem toz hem eşin etkilemiştir canım doktorunada bi sor bakalımm

Günaydın kızlar,

Minik bebeğim 2.600 gr olmuş ve tahmini doğum 31 Mayıs gözüküyor.Doktorum normal istiyorsan bol yürüyüş yapacaksın dedi.Yürüyüş süreni kendin belirle dedi.Normal düşünüyorum hayırlısı tabiki.
Doğum yapacağım hastanenin odalarını gezdim.Normal oda ile suit oda arasında 300 TL fark vardı sadece.Bende suit tercih ettim tabi doğum tarihimiz netleşmediği için ayırtamadık.Şansımıza artık.Bu arada hastane odası süsleyenlerden fiyatlar aldık.Farklı farklı seçenekler var.Paket paket.Sadece kapı süsü yapanlar,çiçekten balonlarla odayı süsleyenler,beyaz orkideler kırmızı güllerle odayı süsleyenler...aslında çok şık ama 1 gün için o kadar masrafa girilir mi,,şuan onun üzerinde düşünüyorum.

gecmis olsun canim dikkat et kendine böyle batma hissi gibi diyorsan bende de oluyor arasira gün icin de, komsun icinde mekani cennet olsun insallah.. ben hic dayanamam böyle seylere günlerce rüyama girer yaa

okuyorum bende :) ilerleme olmayınca topikte girmedim fazla, okuyup geçtim. odamı toparlayabildim sadece. yoruldum oturuyorum şimdi

bende dün girip cikip bakiyorum bir ilerleme yok kimseleri göremeyince ciktim tekrar.. son siralar topigimiz cok sessizlesti gercekten herkeste bir acele.. bir kac haftaya da bebisler gelir kimse giremez oyüzden nete sanirim girebilen de selam ben dogurdum der cikar

gecmis olsun canim dikkat et kendine sende iyice kapma esinden hamile hamile cok zor olur gercekten tam durup durup son haftalar da yataga düsme birde... bu wc trafigi zaten gece gündüz artik biktirdi hadi gündüz tamam ama gece birde sancim oluyor bugün sanirim yaklasik 10 defa tuvalete gidip geldim bende.. buarada doktor randevun vardi bugün nasil gecti gelince yazarsin artik

aynen bende yanim da bulundurayim ne olur ne olmaz diye cantadan hic cikarmayacagim.. iki valiz birden sana yük olurdu zaten orayi bilmiyorum ama burda hastane dolaplari ufacik birsey zaten ceketini as, cantayi icine koy doluyor hemen sonra birsey almak istesen hepsini birden indir tekrar birseyin kalmamis seninde sadece pjama onuda oturdugun yerden bile siparis verirsin benim de emzirme sütyeni eksik aslin da siparis vermistim kac ay oldu ikide bir mail gönderiyorlar lager da yok diye gidip kendim almam lazim biryerden destekli olan sütyenlerden istiyorum ama bakalim artik

merak etme canım son doğuran ben olacağım galiba

henüz 31. haftasina yeni girmis bir arkadas gördüm canim burda bu isler belli olmaz ama eger tahmini tarihlere göre gidersek ikimiz de sonuncu degiliz ama ben cok kiskaniyorum artik yaa bu 35- 36 hafta da olanlari offf

gecmis olsun canim dikkat et kendine böyle batma hissi gibi diyorsan bende de oluyor arasira gün icin de, komsun icinde mekani cennet olsun insallah.. ben hic dayanamam böyle seylere günlerce rüyama girer yaa

aynen öyle oluyor zaten çok etkilendim valla sağol teşekkür ederim. dün gittik duramadım kurtlu gibi, kendi doktoruma da 1 hafta vardı, toplamda 3 haftadır haber de almamış olacaktım gittim valla pazar pazar acile :) meğer sol alt tarafta yüzeye yakınsa ağrım, bu karın kaslarının zorlanması ve bebeğin ağırlığıyla liflerin ayrılması yüzünden oluyormuş, doğuma kadar sürecekmiş. eğer derinlerde hissediyorsak ağrıyı, bu da bağırsağa olan baskıymış. ben 1. seçeneği seçtim :) oğlumuzun da durumu iyiymiş onu öğrenip sevinip geldik evimize..(hala bebek odası hazır olmayan evimize)

yani her durum da oglusun cektiriyormus simdiden annesine canim tek oyüzden olsun bebegin saglikli olsun da artik idare edilecek mecbur son haftalardayiz cok sükür bugünlere gelebilmek bile cok güzel... hem oglunu da görmüssündür bak ne güzel gitmisken 3 hafta beklemek yerine.. bende persembe günü kontrolüm var insallah. bence artik sen biran önce basla canim odayi hazirlamaya hicbelli olmaz bu isler sonra kucaginda bebek her ise tek elinle kosmak zorun da kalirsin

maşallah bebişine yaa evet bu arada sen söyleyince fark ettim, normal doğumda günümüz belli değil, odamız da belli değil, umarım o gün boşta suit oda olur da bir de ilk saatlerde bunu stres yapmayız yaa işte bu bir günlük masraflar konusu benim de içinden çıkamadığım bişey.. ben kapı süsünü takı yastığını çikolata sepetini aldım havuzluhandan, içeriyi de bi arkadaşımın eşi süsleyecek işte yatak başına isimdir, çikolatalardır, değişik lohusa taçlarıdır :) bence sen de önemini düşün, yaptırmazsan pişmanlık duyar mısın onu düşün, ona göre paraya kıy ya da kıyma :) ben de baby shower işini düşünüyorum bayağı bi pahalıymış meğer ama yapacak bişey yok herkese duyuruldu bi kere yapacağımız.. bana da bir gün için o para manasız geldi ama sonra düşündüm, hamilelik boyunca pek bi şımarıklık yapamadım, eşim çok yoğun çalıştı, bu da şımarıklığım olsun :) yıllar sonra fotoğraflara bakar sevinirim, hem ilk çocuk...uff yine de çok para beee

oturduğum yerdeki bebek mağazasından 20 tl ye aldım. basit bişi. beyaz. çok süslü değil.

kızlar dün stresden doğru düzgün uyuyamadım. kasılmam da çok oldu. annem stres yapma ben gelince herşeyi halledicem dedi ama benim bünye bunu anlamıor stres yapıyr. yarı uykulu, yarı rüya, yarı gerçek, yarı bilinçli hp erken doğumla ilgili şeylerle uğraştım. sonra çarpıntım falan oldu bi ara, kasılmalarım oldu ağrılı.

ama ne uyanabildim ne uyuyabildim. tam uykulu değildim ama ayılamadım da. bu düşünceleri kafamdan da atamadım. tuhaf bir geceydi.

talia dediğin gibi alışverişleri haftaiçine atmaya karar verdim. tek alışveriş yapabiliorum ama tek iş yapamıyorum. eğil kalk zor oluyor. haftasonu eşim varken bunu temizle harcamak mantıklı. hatta bu ctesi dr. randevum vardı. onu da haftaiçine aldım haftasonum bölünmesin diye. bu haftasonu odamı derin temizlik yapıp halletcem. çekmeceleri boşaltıp çocuğa yer açıcam. bu arada bebeğin kıyafetlerini de yıkayıp çekmeceye yerleştireceğim.

1 mayısı alışverişle değerlendirmeye karar verdim :)

Günaydın kızlar geçmiş i tam bitiremedim ama bugün okurum. Ben sabah işe gidemedim kasiklarima bicaklar batıyo Yürüyemiyorum. Cok cnm aciyo öğle ne kadar izin aldım gecmezse bana yine doktor yolu gözüktü neyapicam ben kızlar bigün iyi bigün kötü

Geçmiş olsun canım ama sen bence öğleye kadar bekleme...eğer yürüyemeyecek kadar ağrın varsa direk doktora git veya ara doktorunu....belki serum falan verir doktorun

Şansımıza kalmış canım artık normal yada suit olması.Arkadaşının eşinin yapıcak olması da çok iyi.İnşallah gönlümüze göre olur.Dediğin gibi ilk bebeğimiz,bir daha kısmet olur olmaz yaptırmak gerek ayy bunları hatırlatman çok iyi oldu canım. Baby shower yapmakta epey teferruatlı,zahmetli vede masraflı,çokkk güzel olur aslında,kolay gelsin

Arkadaslar; ben cildirmak uzereyim. Kuyruksokumumdaki odem yuzunden yuruyemiyorum, yani yuruyorum ama cok canim yaniyor. Fizik tedavi de ise yaramadi. İlac kullabilsem 2-3 gune gecermis, ama kullanamiyorum. Kizimi kimseye emanet edemiyorum. Yardimci bakici tuttum, o oldugu zaman kizim butun huyunu degistiriyor, herseye itiraz ediyor, uykularini uyumuyor. Uykusunu uyumayinca gunun geriye kalaninda melek kizim gidiyor, bir canavar geliyor. Sacmasapan bir agri yuzunden 16 aylik emegim bosa gidecek. Ben kizim programli buyusun, sakin bir bebek olsun diye neler yaptim halbuki, ne fedakarliklarda bulundum.

Bir de herkes ikinci gelince zaten bu kadar ozenemeyeceksin birinciye, biraz rahat ol, uyumazsa uyumasin, sana cok alismis, biraz bakiciya birak git, dolas vs diye yorumlar yapiyorlar, cildiriyorum.

Bu arada ev bulduk sonunda, nasil tasinacagim diye kara kara dusunuyorum. Annem hep yarim agiz yardima gelirim diyor. sanki gelse ben ona is yaptiracagim. Varligi yeter ama gelmemek icin bin turlu bahane yaratiyor. Aglamamak icin kendimi tutuyorum, tutuyorum, ama olmuyor. Cildirmak uzereyim. Sagligim yerine gelse, hicbir problem kalmayacak ama...

geçmiş olsun canım ama yürüyemiyorsan bence de git hemen bi baktır için rahat etsin, doktora gitmeden kendi kendimize de daha çok stres yapıyoruz çünkü, bari git de ne olduğunu öğrenir rahatlarsın belki. ben de ne zamandır bıçak gibi batmalar yaşıyordum, meğer bebek kilosu ve baskısı yüzünden karındaki lifleri zedelemiş ayırmış. artık ağrı tutunca neden olduğunu biliyorum. ama bıçak batmasını hafife alma derim.. işi de düşünme, gerekirse tam gün izin al, yapamıyoruz ama canımızdan değerli mi, biz mi kurtarıcaz herkesi..

bu aralar erken doğum kabusumuz oluyor tabii, fazla düşünmemeye çalış bence. yaa bi mayıs annesinin hikayesini okudum, 34. haftadaydı çok kanaması olmuş plasenta ayrılmış zor yetişmiş bilmemne, şimdi bebek de o da iyiymiş ama kaç gün rüyalarıma girdi. yok arkadaş ben daha okumam onları. hee ben rahat mıyım evde? tabii ki hayır, ne haftaiçi ne haftasonu eşimle dişe dokunur bişey yapamıyoruz ev için. alışveriş bitti ama odadan gidecek eşyalar var, sonra oda duvar kağıdı ile kaplanacak, avize seçilecek, kıyafetler yıkanıp ütülenecek. kafamı dağıtacak bişeyler bulmaya çalışıyorum çünkü düşündükçe daha da kasılmam artıyor, korktuğum erken doğumu başıma getircem diye başka işlerle meşgul oluyorum napim :18:

Çok geçmiş olsun öncelikle.Sağlık söz konusu olunca yapacak birşey yok.Sonuçta keyfinden bakıcı tutmadın kızına.Böyle durumlarda aileden sevdiklerinizden arkadaşlardan daha çok ilgi bekliyor insan.Olmayınca üzülmek olası.Taşınmak çok zor tabi ama iyi iki tane yardımcıyla üstesinden gelirsin.Bulabilirsin inşallah.Ben olsam öyle yapardım.

denizkızı,

geçmiş olsun canım ara ara batmalar bende de oluyor ama çok değil yinede.İşe devam,kısmet tabi 37 ye kadar götürebilirmiyim.Şimdilik iyi gidiyor ama.Çok zorluyorsa bırak işi canım,hiçbişey bebeğin ve senden önemli değil,müdürün idare ediyorsa zorla belki izin sorun olmuyorsa

birincisi, anne konusunda çoğunluk çok şanslıyken maalesef bizim gibi beklediği desteği annesinden göremeyenler de var seni çok iyi anlıyorum, çok üzülüyorum ama yapacak bişey yok değişmezler biz de böyle kabul etmek zorundayız onları
ikincisi çocuk yetiştirme konusunda zaten sen temeli sağlam atmışsındır, 3 hatta 4-5 yaşına kadar mutlaka huysuzlaşacak, özgürleşecek, belki kardeşini kıskanacak, sen de istediğin eğitimi veremediğini düşüneceksin belki. ama emin ol önemli olan onun sana 1-1.5 yaşına kadar güvenle bağlanmasıydı.. yavaş yavaş başkalarına da alışır, kardeşine de alışır biraz sabretmen gerekecek sadece bu süreçte..bugüne kadar sen getirmişsin,kimsenin lafının moralini bozmasına müsaade etme onlar kendi çocuklarına baksınlar nasıl bakmak istiyorlarsa..
taşınmak için de arkadaşlarından yardım isteyebilirsin, biz hep insanların düşünüp yapabilmesini bekliyoruz ama sırf bunun için ben şu an psikoloğa gidiyorum. bana tavsiyesi şu: herkesten beklenti içine girme, ben olsam düşünürdüm deme. çünkü onlar sen değil, kendileri düşünemiyorsa, alışkın olmasan da istemeyi öğren.. yani kısacası ağlamayana meme yok dedi.. sen değişeceksin, kimseden değişmesini bekleme, hayatın boyunca mağdur olan sen olursun dedi.. yani kısacası arkadaşım önemli olan biz ve bebeklerimizsek, kimse bizi bizim kadar düşünmeyecek. sen moralini yüksek tut, ağlama geçecek bunlar da

Selam hayirli gunler kizlar nasilsiniz bakalim
biz dimdi dokyordan geliyoruz 32+5 olmuşuz kilomuz 1.830 boy 48cm olmus cok buyuk degil normal 3 kilo civarinda dogar dedi 1 ayda 1 kilo almisiz yarim kilo kixim yarim kiloda ben edimde kizdi bana iyi beslenmiyorsun diye
Sizlerde durumlar iyidir ama kizim saglikli o bana yeter kilosu hic onemli degil ters pozisyondaydi gecen ay dönmüş kızım nornal doğum için bir sıkıntı yok şimdilik

merhaba kızlar
nasılsıznız ? umarım hepiniz iyisinizdir.
ben hafta sonu temizlikle uğraştım. sadece -makineye deterjan koy makineyi çalıştır- benim görevimdi ama resmen belim koptu sanki temizliğe gelen abla oturdu ben yaptım bütün temizliği bitmedi de daha temizlik. çok özeniorum her işini kendi yapabilen hamişlere bende öyle olurum diyodum ama bebişim 10 dk ayakta durmama bile izin vermio neyse bu kadar dert yanmak yeter heralde ben geçmişe gidiorum :87:

slm kızlar bu aralar biraz halsizim bahar yorgunluğumu anlayamıyorum birde boğazlarım az biraz acıyor gibi hasta olmam inşallah.. yarın oğluşumu görmeye gideceğiz ayrıca 32.haftam bitmiş olacak çok mutluyum bu günleride gördük hedef 34 ü bitirmek şimdilik sonra 36 ondan sonra zaten korkmam artık... herkeste ağrılar uykusuzluk vs. hayırlısıyla sağlıkla bir kavuşsak yavrularımıza dua ediyorum hep. hepinize güzel haftalar diliyorum...

çok güzel olmuş canım bayıldımm

Zeyyynocum çok güzel olmuş odası minnoşunun:)))) bulutlara da bayıldım:))))
Yerleşim de gayet ferah ferah güzel olmuş

çokkk tatlı olmuşşş bulutlar da gayet profesyonel duruyor bence süpperrr...darısı bütün odasını bitiremeyenlerin başına

çok tşk ediyorum kızlar ben daha iyisini yapana kadar en iyisi buuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…