canım sadece hamilelikte degil, normal zamandada uzun süren ishal tehlikeli olabilir diye düşünüyorum, sen yakın bir hastaneye ugra istersen, yada doktorunu arama şansın varsa bir görüşebilirsin .
canım benim çok tşk ederim
geçmişte okudum sende naz zayıf diye üzülmüşsün, niye takıldın bu kadar anlamadım, bu ölçümler kesin degil kii, takılma lütfen
bana hatırlarsan en son yazdıgımda 2.500 demişlerdi yazmıştım buraya , 3-4 gün önce hani düşmüştüm ya omzum çıkmıştı, onun için ortapediye gittim kontrol için, tekrar bebegede baktılar bu kez 2.450 dediler, aynı ultrasaon cihazında hemde. ne yani şimdi içerde kilo mu verdi bebegeim. inan hiç takılmadım doktorda söyledi bunlar ortalama ölçümler diye
kızlar işte oğluşumun odasııbide bulutları görmek isteyenler vardı, böyle işteee
canim bence cok bekleme ne olur ne olmaz mayis annelerini bende okudum dun o bayanin hikayesi benide cok etkiledi ve ürküttü bence zor olan isleri bir an önce bitirmek gerekiyor. firsat buldukcada hafta ici fln alisverisini yapmaya calis bence :))kızlar 2 hafta sonra doğumlar başlıcak dediniz beni de heyecan bastı. daha hiç hazırlığım yok benim ama
birde şu ikilimde kalıorum. ev temizliğini erken yapsam, haziranın 15 inde falan gelirse çocuk o zamana aynı kirlenir. ben kirletmesem bizim bu semtin tozu pisinden kirlenir gene kirlenir. az bekleyip mayıs sonu gibi temizlik yapayım diyorum. o zaman da ya erken doğarsa diye korkuyorum. napcaz ya
alışverişi bitirip öyle işlere gririşeyim diordum ama alışverişi bitirmeyi beklemicem sanırım. haftasonlarını alışverişle geçirirsem ev böle pis pis kalır.
anladim canim sen gun tarih verince bende oyle dusundum hayirlisi olsun artik becede en iyisini yapmisin normal dusunmekle :))sezaryen olmıcam canım yani şimdilik planlar normal doğum üzerine. dr.un öngörüsünü yazdım ben :)
masalah canim senin palanini okurken ben yoruldum inankicanım ben şöyle düşündüm ve kendime bi plan yaptım
ben yarın 34. haftama giriorum inşallah
bu hafta sonu konsolun içini,tv ünitesinin içini temizlicem
çarşamba tatil
o günde mutfak dolaplarının içinin temizlicem ve herşeyi yıkıcam buzdolabını fırını falan temizlicem zaten mutfağa bi girersem bi gün çıkamam
diğer hafta sonu bu hafta sonu 35'e giriyo olcam
gardolabımın içini temizlicem , komodinleri temizlicem,kışlıkları yıkıcam,bebişin kıyafetlerini yıkıcam, bazanın altını temizlicem 2 günde yaparım....
diğer hafta sonu 36'ya giriyo olcam
2 tane tekli koltuğum var onu silcem,diğer koltuklarımın yüzlerini yıkıcam , sandalyelerimi silcem
diğer hafta sonu 37 ye giriyo olcam
banyomu temizlicem, duşakabini söküp içini kapısını duvarlarını heryerini güzelce temizlciem,ayakkabılığımı temizlicem
diğer hafta sonu 38'e girio olcam ve bu hafta benim izne ayrıldığım hafta
salon halımı ve mutfak halımı yıkamaya vercem
kadın tutcam,kapı pencere silincek herşeyin tüm mobilyanın beyaz eşyanın altı çekilip silinip süpürülcek:) dip köşe ince temizlik bittikten sonna
kabasınıda yaptırcam sonna bebeişin beşiğini falan kurarım
zaten bu temzilikten sonra ben evde olcağım için hiçbiyerin kirlenmesine izin vermem elim sürekli evin üstünde olur
hergün süpürürüm silerim toz alırım evdeyim nasıl olsa ev sürekli temiz düzenli tutarım
hem işlerimi yavaş yavaş bitiririm yorulmam , hemde ev kirlenmeden sürkeli temiz tutarak strese girmem diye düşündüm:)
mesela bugünki planım tv ünitesinin içini ve konsolu temizlemek birazdan içlerindekini makinaya atcam tozlanmıştır. sonrada içlerini bi güzel cifle silcem:)
Ben hastaneden öyle fileli ic camasiri verdiklerini hic bilmiyordum canim bak bunun söylemen cok iyi oldu bana... Benim de cantayi tekrar bosaltmam gerek iste tam bitti diyorum birsey cikiyor ya... Offf simdi heyecanlandim ben sen 2 haftaya dogumlar baslar dedin diye insallah son doguran ben olmam yaa bakalim artik mayis sonu haziran basi nezamana karar vericek hastane.. Bazan uyusam uyansam 38. haftaya gelmis olsam diyorum artik ya zaman gecmek bilmiyor...
hareketli bebek doguncada öyle olur derler dogrulik payini bende tmm bilmiyorum :)) benim kiz 3 gundur az hareket etmeye basladi öncekine oranla :)) önce cok yorduldugum icin diye dusndum ama ondan degilmis . benim göubis asagiya indi sanirim o yuzden alani iyice daraldi rahat hareket edemiyor artik bir kac tekme disinda yaptigi birsey kalmaidBen cok merak ediyorum icerideyken bu kadar hareketler yapan bir bebek disari cikinca ne yapacak diye. Icerde rahat durmuyor hic. Oyle ittirip kaktiriyor ki becerebilse karnimi yirtip cikacak saniyorum. Dedigin gibi aslinda sevinip sukretmem lazim. Sukurler olsun ki saglikli bir bebegim var. Bu cocuk yuzunu elleriyle kapayip dogarsa hic sasmiycam
masallahh canim cokk guzel olmus oglusunun odasi gule gule kullanmak kismet olur insalahh bulutlarda cok guzel olmus annesi elerine saglik oglun cok sansli cok becerekli bir annesi olcakkkkızlar işte oğluşumun odasııbide bulutları görmek isteyenler vardı, böyle işteee
canim senin kzinin odasida cok guzell olmuss pembe pembe harika gözukuyorr masallahhh. sana da gule gule kullanmak nasip kismet olsun insallahhhBuda benim gülcemin yatağııı:)))
hamıslıgım basından berııı ıshal modundayımmmGenelde kabiziz hatta beni ishal edebilecek seyler yesem bile bagirsaklarim cok yava calisiyor, sen hem ishalsin birde 3 gundur diyorsun bence doktoruna bir sor .Son haftalar oldugu icin biraz daha kontrollu olmakda fayda var
hayırlı haberlerle elınınsl canım benımmokumam gereken bi 60 sayfa var
ama benm hiç halim yok, yarına erteliyorum ödevimi
yeni geldik piknikten, nasıl yoruldum nasıl yoruldum
sadece tuvalete git gel zaten 3 km yapmışımdır
neyse özetleyim
yarın doktora gidicez, çok heyecanlıyız, erken yatıcaz çok yorgunuz
gece bi kötü olduk, ilk defa boğazım acıdı, burnum tıkandı
bugün iyiydi ama akşama doğru yine pek iyi sayılmam
burnum bi fena umarım ilerlemez
eşim hastaydı, ayrı yatıyorz zaten bana bulaşmasın diye ama yine de kaptım sanırım
dua edin de kızlar ilerlemesn ne olur
bebişm gayet iyi, bugün hep onun yararlanacağı şekilde beslendik, tekmelerin keyfi yerinde
yarn hastane dönüşü hem herşeyi okucam, hem de olanları anlatırım kızlar
seviyoruz siizi, iyi geceeler
cok tatlı yaa bas ucndakı aydınlatmaya bayıldım helee senn yatak konumun benım kı ıle aynıı ınsll kullanmak hayırısı ıle nasıp olurBuda benim gülcemin yatağııı:)))
bnmkısı paşamın tekmelerıne bıle bır hal oluyor kaldıkı dogummeşin mi ağladı
benim eşim bakalım benim doğumda ağlayacak mı merakla bekliyorum.
dimi ama ya az emzir ne demek ya
bol su ıc ınsl ve dr danış ınsl cnmarkadaşalar hamileliliğin bu haftalarında ishal olmak tehlikeli mi? 3 gündür devam ediyor ishalim de.
gule gule kullanın maaslalah cok tatlı olmusss cnm benımkızlar işte oğluşumun odasııbide bulutları görmek isteyenler vardı, böyle işteee
eşin mi ağladı
benim eşim bakalım benim doğumda ağlayacak mı merakla bekliyorum.
dimi ama ya az emzir ne demek ya
kızlar bır sorum vaer sızeee benım paşaa hep göbişimin altına toplanıp uyuyor normalmı dır bu sızce yaa dr dahaa cok varrr daaasımdıde gobıs altına toplnadıı totosunu dyadı sanırmm cnm da yanıyor ama normal mıdırkıne sızcee:44:
Evet ilk bebek fuarinda albumlere bakarken sayfayi cevirdikce gozlerim doldu artik kendimi tutamiyacagim an esime donup baktim o da benim gibi sinirdaydi bu ne ya deyip albumu biraktik bir yandan kendimize guluyoruz bir yandan gozlerimizi caktirmadan siliyoruz.Sonra sonra ben olaya adapte oldum ama kendimi tutmaya calisiyorum, o hic oyle degil hemen gozleri dolmaya basliyor bugunde farkettim tam aglamasina ramak kaldi gulmeye basladim aslinda bende kotu oldum ama cok hosuma gitti o da bana kiziyor ne guluyorsun diye bir kac damla goz yasi dokuldu ama ben guldugum icin tum duygusalligini altust ettim.Bence herkes aglayacak ama benim gibi herseye aglayan insan yine aglamam gereken yerde aglamam ilk kalp atisini duydugunda aglarsin demisti herkes artik soyleye soyleye tum sihrini yitirdi galiba beni ne bekledigine o kadar alistirmisimki hic aglamadim.
ilk gordugum an sanki aglarim gibi geliyor birde aglama ihtimalimin en yuksek oldugu an topugundan kan almalari olacak gibi geliyor kiyamamof ya icim gidiyor
lnasil göbisin altina toplaniyor ben anlamadim canim bu yuzdende cevap yazmiyacaktim ama baktim kimsedE birsey yazmamis.
benim bu konuda hic bir fikrim yok malesef sen doktoruna bir soru istersen agri sanci yapmiyorsa bir sorun yok bana kalirsa :))
zeynoo odanız çok sade ve çok şirin olmuş güle güle büyüsün oğlun içinde
canım aslında haklısın takılmamak lazım da biliyorsun biz doğudayız burada küvez ve yeni doğan yoğun bakımcı yok erken ve düşük ağırlıklı bebeklere müdahale edemiyorlar geçen yıl bir arkadaşım çok tehlikeli olmasına rağmen 35. haftasında izmir'e gitmek zorunda kaldı sırf bu yüzden, aslında doktorum çok iyi biri şanslıyım en azından bu konuda çapa mezunu Recep HAS'ın öğrencilerinden güveniyorum ona şimdilik korkacak birşey yok diyor ama ne yapayım endişeleniyorum:18: inşallah dediğin gibi ölçümler hatalıdır sağ salim bi alsam kucağıma ancak o zaman rahatlıycam herhalde
Zeyno; çok güzel olmuş, bulutlarda gayet güzel olmuş, ferah hoş bir oda, daha ne olsun... güle güle kullanın...
masallahh canim cokk guzel olmus oglusunun odasi gule gule kullanmak kismet olur insalahh bulutlarda cok guzel olmus annesi elerine saglik oglun cok sansli cok becerekli bir annesi olcakkk
gule gule kullanın maaslalah cok tatlı olmusss cnm benım
çatı muayenesi için erken daha..
merhb ben yeni okudum sizleri.biraz alakasız olack ama bisey sorucam. 34.haftanın içindeym doktora gidicem acaba alttan muayene yaparmı ona göre hazırlıklı gitmek lazım.lütfen cevappp...
merhb ben yeni okudum sizleri.biraz alakasız olack ama bisey sorucam. 34.haftanın içindeym doktora gidicem acaba alttan muayene yaparmı ona göre hazırlıklı gitmek lazım.lütfen cevappp...
genelde 38.haftada tatlım.
zeynooo evet canim haklisin hrsey onlar icin :))) yaa desene bundna sonra sende gececi olmaya basliyacaksinn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?