2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
annişler bebişlerinz nasıl tekem atıyor benmki bazen ard arda kalp atışı gibi durmadn vuruyr ..e yorulana kadr devam ediyr garibim durunca yoruldu diyrm:)) çıkmak istıyr artık oda..az kaldı bu ayı dolduralım tamamdır haziran annecikleri..RABİM sağlıklı bebişlerimizive koaly doğumlarımızı nasip etsin (AMİN)

Annenin Bakımı

•Doğumu takip eden 40 günlük dönem Lohusalık dönemi olarak adlandırılır ve bu süre içinde vücunuduz kendisini toparlar. Bu dönemde yaşanan hormonal ve ruhsal değişimler, östrojen hormonunun düşmesi, lohusada depresif ruh halinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Alıngan, kolay ağlayan, çabuk yorulan ve isteksiz bir hale gelebilirsiniz. Bu durumda doktorunuza danışarak 2 ay kadar demir takviyesi ve multivitaminler kullanmalı, düzenli uyku ve beslenme ile vücudunuzun boşalan kaynaklarını doldurmalısınız. Emzirme sürecinde doktor önerisi dışında kesinlikle sakinleştirici vb. ilaç almayın.

•Bünyeniz, hamilelik döneminde vücudunuzda biriken fazla suyu, doğumu izleyen birkaç gün içerisinde atacaktır. Doktorunuza danışarak karın kaslarını güçlendirici yer egzersizlerine başlayabilir ve düzenli olarak bu hareketleri yapmaya devam edebilirsiniz.

•Bebeğinizle sürekli olarak ilişkide olduğunuzdan doğum sonrası vücut temizliğinize olağanüstü özen gösterin. Emzirme sürecinde göğüs bakımınızı ihmal etmeyin.

•Doğumdan sonra doktorunuza gidip doğum sonrası muayenenizi yaptırın. Doktorunuz, doğum sonrası, rahmin normal durumunu alıp almadığını saptayacak ve doğum öncesindeki sağlığınıza kavuşmanızı sağlayacaktır.

Kızlar biz şimdi iş yapınca çok gezince yoruluyoruz ya bunun bebege de etkisi oluyor mu yoksa sadece bize mi oluyor olan

Yenidoğanın yattığı oda annesi dışında başka erişkinlerle sürekli paylaşılmayan, sıkça havalandırılan, kış aylarında 20 Cº’ yi aşmayan, yaz aylarında da mümkün olduğunca bu düzeye yakın sıcaklıkta bir oda olmalıdır. Odada süs eşyaları, çok sayıda çiçek ve çok sayıda kitap gibi toz barındıran eşyalar olmamalıdır. Oda tercihen güneş almalı, kapısı kapatılmamalıdır. Anne henüz yataktan kalkamıyorsa bebeğini beslemek için yatağına almalı ancak gece veya gündüz bebeğiyle aynı yatakta uyumamalıdır. Bebeğin iyi uyuyabilmek için mutlak sessizliğe ve karanlığa ihtiyacı yoktur. Ancak daha sonra geceyi öğretmek için, gece uykularında odanın loş veya karanlık olması daha doğrudur.

Bebekler yataklarına, karyolanın ayak ucuna yakın, yüzü açıkta kalacak şekilde üzeri örtülmüş ve sırtüstü olacak şekilde yatırılmalıdır. Yüzüstü yatış pozisyonu bebekler için tercih edilmez. Bebek beslendikten hemen sonra ve gazı çıkarılmadan yatırıldıysa veya beslendikten sonra sıkça kusma alışkanlığı varsa, yatağına yan yatırılabilir. Bu durumda yüz üstüne dönmediği kontrol edilmelidir. Herhangi pozisyonda yatarken kusmuş olduğu fark edilen bebeğin, ağız içi de telaşsız bir şekilde temizlenmedir. Bebeğin yastıkla yatması doğru değildir. Bebeğin çarşafının, örtüsünün ve elbiselerinin desensiz ve beyaz renkli olması, kusma ve vücuttan çeşitli akıntıların geldiği durumların daha erken fark edilmesinin de kolaylık sağlayacaktır..

iyi olmana sevindim canım geçmiş olsun
acaba gerçekten diyetten mi oldu merak ettim :26:

Yorgunluk ve tahmin ediyorumki zayif beslenmeninde etkisi vardir vucut zayif kaliyor.Kasilma olunca kalsiyum ve magnezyum verdiklerini dusunursek beslenmeninde etkiliyecegini dusundum.:44:

Cok kucukte zor oluyormus biraz iri olunca bebekde kendini itiyormus.Ortalama 3.500 falan iyi heralde

kızlar o aramızda bebek var filminin başındaki sesler ne öyle ya töbe töbeeee bende acmıştım oglumla izleyelim diye.anlaşılan ailecek izlencek film degil

ne oğluşuu ayoooll
Fragmanını izleyim dedim kendim izlerken bile utandım
Alemsin ya akşam akşam güldüm koca göbeğimi tutaraktan

kızlar ben bulundugum şehirde bi özel hastanede doğum yapcam inş:)
bugün gittim doğum yapıcam hastanenin doğumhanesini sancı odasını hasta odalarını gördüm:)
doğumhaneye girmek yasaktı fakat sağlıkçı oldugum için dogumhanede tanıdık buldum ve gidip baktım
en azından nerde hangi şartlarda doğum yapcamı biliorum:) biraz daha rahatım diyebilirim şu an çünkü gayet hijyenik bi ortamdı yatakları falan çok güzeldi tertemiz banyosu falanda öle:)

sorularım vardı aklımı kurcalayan onları sordum:)
*mesela kapı süsünüz varmı ben getirim yoksa dedim ''yok dediler kapı süsümüzü kendimiz götürcez:)''
*doğum esnasında ne giycem siz önlük veriomusunuz? dedim veriolarmış yoksa doğum esnasında gıpgıcır geceliklerimi diilde günlük geceliklerimden götürcektim ama gerek kalmadı onlar önlük veriolarmış:)
*hasta bezi getirmeme gerek varmı dedim ''onuda hastaneden veriolarmış hastane çantama hasta bezi koymıcam:)

bebişin yatagı için bişeye gerek yok minnak bi gezen beşik var:) içine pike örtmem yeterliymiş:)

zaten korkmuodum ama içim daha rahat herkes çok güleryüzlü ve neşeliydi

bide reklam gördüm dogum fotografçısı diye aradım 400 tl dedi
ama benim en yakın arkidişimin profosyonel fotograf makinasıı var ve iyide resim çekio:)
zaten hastanede anında olur :) o çekek fotolarımı:)

tefriciye topiğinde listeyi paylaştım. sayınıza bakıp okumaya başlayabilirsiniz.

Çalışan arkadaşlar yazdım ama bilen yok sanırım bir arkadaşımız 32 haftada çalışabilir raporu almıştı ancak sistem izinli gibi gösteriyordu.ben de bu gün aynı şeyle karşılaştım ne yapmam gerekiyor lütfen bilenler yardımcı olabilirmi?

sisteme nerden bakıyorsunuz

Uf ya disim hafiften agriyor dogurayim ondan sonra gideyim simdi tedavide edemezler filmde cekemezler agrimasin ya.

bu suyun gelmesi nasıl bişi ki. kötü bişi mi? ben işlerimi bitirdikten sonra bol bol gezmek istiyorum.

Canım insan kaynaklarım otomatik olarak görüyor ve onay vermesi gerekiyor ve sistemlerinde raporlu gözüküyorumm napcam ya daha onaylamadılar ama yarın çözmem lazım nasıl

ben çalışabilir raporu aldım ama hiç sormadım. yarın arayıp bir sorayım bakim.

ben mümkünse 5-6 tane yemek gerektiğini duymuştum.. baaşlamadım daha ama başlarsam 7-8 tane de yiyebilirim hem çabuk hem kolay gesin diye, biraz da sevdiğimden tabi :)

artırayım o zaman ben de :) aslında ben de tadını çok seviyorum ya. yerim yani bir kase çok rahat :))

doktorun kendi içsin çocuğu 2 ay daha sende tutmaya niyeti var herhalde :)) ben 3 tane içtim günde. zaten haptan hiç hoşlanmadım bütün yan etkilerini yaşadım. biz kestik cumadan beri içmiyorum. magnezyumu da kesecektik ama aynı anda kesmeyelim onu bir hafta daha kullan, dedi, ona devam ediyorum. kan hapı da doğurana kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…