paket oluşturmuşlardı onlardan aldım.bende böyle bişi istiyorum işte. hatta bunun tek üstü bile olabilir. fuarda vardı aslında. eminöünden alırım demiştim. eminönüne gidince karışıklıktan alamadım.
buralarda bi civil var. civilde de tüllülerden var. hemde eski gibi. dura dura kirlenmiş.
kaça almıştın ?
o zaman süt çayı içmiyoruz
korse için kafam hala karışık napsam ki
korse takmazsa kalır diyolar karnın belki hemen deil de
bir ay sonra filan takılır dimi :26:
takanlar rahatsız mı faydasını gördnz mü
o zaman süt çayı içmiyoruz
korse için kafam hala karışık napsam ki
korse takmazsa kalır diyolar karnın belki hemen deil de
bir ay sonra filan takılır dimi :26:
takanlar rahatsız mı faydasını gördnz mü
Bende anne oldumDun aksam 19:30 da
Butunduamvessenam gibi bir dogum yaptim, epidural hayallerim suya dustu ve catir catir dogurdum denen cinsten bir dogum yaptim.Analarin ellerini ayaklari opsem azdir Allahima sukur ettim dogum bittigi an ebe doktor kim varsa sarilmak istedim kucuk bir cocuk gibi oluyor insa.Sanci cekerken bebegi olmayanlara dua ettim size kolay dogumlar diledim ama ne yazikki dogum aninda dua edilemiyor.Normal dogum yapmak isteyen varsa 1. Hurma gercekten ise yariyor ben cadde den hakiki misirdan gelen hurmalardan alip yedim yada arap ulkelerinden birinden onu tam hatirlamiyorum diger 2. Sicak dus gibi hicbirsey acilmanizi kolaylastiramaz.1 saat sicak suyun altinda yikandim karnima suyu tuttum sonra yine hastanede sanci icindeyken ebeye yalvardim ordada dusa girdim 15. Dk yada bilemedim yarim saat de 5 cm daha acildi ve beni dogumhaneye aldi doktor doguma zor yetisti 3. İkinmamda Asyami kucagima attilar.son 2 saat agir sanci cektim ne epidural nede suni sanci takilmadi tamamen dogal koy usuli oldu ve keside atilmadi sadece birkac yirtigim olmus doktor onu dikti.
Ama bu zilli butun gece beni uyutmadi surekli mememdesutum suan az geliyor sanirim insallah cogalir o biraz canimi sikiyor hemsire oyle olmadigini soyluyor ama bana oyle gelmiyor, hepinizi cok opuyorum kalan arkadaslarida en kolay sekilde Allah kurtarsin, daha detayli musait bir vakitte dogum sayfasina yazarim
Anneler desteğiniz için sağolun
Evde Bu kadar insanız ama cevapsız bir sürü sorum var
- bebeğin ilk. Banyosunu ne zamn yaptırdınız?
- göbek düşmeden hergün temizlemem lazım mı?
- sütüm az ondan yetmiyor uçları da daha çıkmadı hastanede mamaverdiler ben de şimdi sonuna kadar emzirip ki 1 saati buluyor geçiyor bazen sonra mama veriyorum sonra uyuyor ancak yoksa sürekli ağlıyor ama acaba pompayla çekip onu mu versem bi denesem başımdakilere söylüyorum ama anlatamadım ben de tecrübesiz olunca susuyprum. Ama artık önce emdirip memeden sonra pompadan vermek makul gibi geliyor
- hastanede bir kulağın işitme testinde sprun çıktı kulakta su vardır pzt tekrar yaparız endişeye gerek yok dediler ama içim içimi yiyor siz böyle birşey yaşadınız mı?
Nolur yardımcı olun tecrübelerinizle
Allah şimdiden razı olsun
Bir de ne yesem çok süt yapar evde teoriler havada uçuşuyor ama anladığım kadarıyla bilen yok:)
Mama verenler hangi mamayı veriyorsunuz
bide doğumdan önce humana içsek faydası olurum süt açısından sizce ?
cok guzel canimm güle güle kullan insallahh
kızlar ben onu bunu bilmem sogan felaket süt yapıyor.
sabahları kahvaltıya domatesi rendeliyorum sonrada bi küçük kuru soganı salata tahtasında minik minik dogruyorum rendeleddigim domatesin içine katıp karıştırıyorum sonrada biraz tuz atıp birazda zeytin yagı gezdiriyorum.ekmegi bana bana yiyiyorum.
şiddettle tavsiye ediyorum eski usul bi süt yapıcı karışım.ben yer yemez kahvaltıdan sobra gögüslerimin agrısına dayanamıyorum sütten...
aynen bende böyle aradayım ya. bizim çevrede de pek böyle şeyler görmedim aslında. sadece bu topikten hevese geliyorum :) bizim topikteki herkes de ince eleyip sık dokuyanlardan baya :) ben burda konuştuklarımızı yakında doğum yapmış olanlara soruyorum. onu aldın mı nerden aldın diye. çoğu hayır diyor. hiç aklına bile gelmemiş oluyor
aslında ilk çocuk diye yapmak istiyorum ama imkanımda kısıtlı. hemde erkek diye o kadar heves de etmiyorum aslında. kızlarda pembe pembe süslü ve abartı gidiyor ama erkek de o kadarına gerek yok gibi.
o yüzden çok tüllü müllü bi kapı süsü istemiyorum.söyle sade pano gibi bişi istiyorum öyle bişi de bulamadım. bulamamışken almasam mı diyorum. evdeki kalabalıktan bıktım. birde doğumdan sonra o kalabalık yapcak bana
belki görmüşsündür benim kapı süsünü kıyafetlerin fotoğraflarını paylaştığımız sayfaya ekledim. eşim getirse de geri götürmesi var bi de. deve yükü eşya var burada o eksik kalsın. tül almıştım 7 metre onu getirmedim. şimdi burada devlet hastanesinde doğum yapacağım büyük ihtimalle. zaten normal doğum yaparsam hemen çıkarım. bizim burada pek karşılaşmadığım bişey kapı süsü,tül. ben de galiba heves ettim de aldım. eve dönünce bebeğin odasının kapısını süslerim artık.
gözun aydin canim allah anali babali büyütsün cok gecmis olsunn sende kolay bir dogum yapmisin masallahhh :))Bende anne oldumDun aksam 19:30 da
Butunduamvessenam gibi bir dogum yaptim, epidural hayallerim suya dustu ve catir catir dogurdum denen cinsten bir dogum yaptim.Analarin ellerini ayaklari opsem azdir Allahima sukur ettim dogum bittigi an ebe doktor kim varsa sarilmak istedim kucuk bir cocuk gibi oluyor insa.Sanci cekerken bebegi olmayanlara dua ettim size kolay dogumlar diledim ama ne yazikki dogum aninda dua edilemiyor.Normal dogum yapmak isteyen varsa 1. Hurma gercekten ise yariyor ben cadde den hakiki misirdan gelen hurmalardan alip yedim yada arap ulkelerinden birinden onu tam hatirlamiyorum diger 2. Sicak dus gibi hicbirsey acilmanizi kolaylastiramaz.1 saat sicak suyun altinda yikandim karnima suyu tuttum sonra yine hastanede sanci icindeyken ebeye yalvardim ordada dusa girdim 15. Dk yada bilemedim yarim saat de 5 cm daha acildi ve beni dogumhaneye aldi doktor doguma zor yetisti 3. İkinmamda Asyami kucagima attilar.son 2 saat agir sanci cektim ne epidural nede suni sanci takilmadi tamamen dogal koy usuli oldu ve keside atilmadi sadece birkac yirtigim olmus doktor onu dikti.
Ama bu zilli butun gece beni uyutmadi surekli mememdesutum suan az geliyor sanirim insallah cogalir o biraz canimi sikiyor hemsire oyle olmadigini soyluyor ama bana oyle gelmiyor, hepinizi cok opuyorum kalan arkadaslarida en kolay sekilde Allah kurtarsin, daha detayli musait bir vakitte dogum sayfasina yazarim
Selam kizlar benim sag gigsum fena şişmiş acıyor neden acaba doktorumu aramalimiyim sizce önemli birsey mı yıksa süt dolduğu icin mı şişti bu kadar
talia benim pek bişiden hevesim kalmadı gibi ya. eksiklerime şartlandığım için yarın doktor kontrolü sırasında ordan bakarım, alabilirsem alırım. ama hevesden değil de olmuş olsun diye olacak sanki
Insallah herkes iyidir. Gecmisi okuyamadim ama dogum yapanlari tebrik ederim. Lover lover dogum yapmistir insallahOnun gibi bekleyip de gunu gecenler de mis kokulusuna kavusmustur insallah.
Ben vakit bulamiyorum o yuzen gelip okuyamadim. Azicik bos vakit bulsam dus aliyorum ya da uyuyorumBebegim bazen uyuyor bazen beni saatlerce uyutmuyor. Her yenidogan gibi alisma donemindeyiz ve bazen sinirlerim bozuluyor. Bolca agliyorum. Lohusa sendromuna da gordim, acayip alingan oldum. Bebegim hep gozumun onunde, ona zarar gelecek diye orkuyorum, gozunun icine bakiyorum. Evde sadece bebek emzirme ve yemek yeme isi yapiyorum, digerlerine annem yapiyor. Buna ragmen perisanim.
Bebegimla emme sorunu yasiyoruz. Sutum yetmiyor ve bebek surekli agliyor ac kalinca. Doktor mama vermeyin dedi ama biz dayanamadik sonunda, cocuk catlayacakti yoksa. Bu gogus pompasi alisveris listesinde on siralarda olmaliymis kesinlikle. Ayrica henuz almayanlar mutlaka bir dijital termometre alsin. Haziran ayinda hava o kadar tuhaf ki bebek de biz de saskiniz, ne giydirecegimizi sasirdik.
Bugun bir haftalik oldukBenim sikintilarim azaldi cok sukur. Bebegimin sislikleri inince ufacik tefecik kaldi. Gozlerini kocaman acip gozlerimin icine bakinca cok duygulaniyorum. Sanki bana 'ben sana emanetim' diyor Bizden haberler boyle simdilik.
canım Allah gönlüne göre sağlıcakla kucağına almayı nasip etmiş. ne mutlu sanaBende anne oldumDun aksam 19:30 da
ya anlatıyorsunuz böyle içimizin yağları eriyor. çok duygulandımaz daha yazmayi unutuyordum asil ben bunu yazmak icin girmistim buraya:26:
bugun kizimla kahvalti yaparken konusuyordum burnuna dokundum parmagimla bana gulmeye basladiisok hosuma gitti hemde cok sasirdim bukadar erken gulmeye baslamasinaa gecen gunlerde ayni seyi yapmisti ama ben tesaduf oldugunu dusunmustum bugunde görunce hemde cok emin bir sekilde görunce cok sasirdimm
birde dun yaptigini söyleyim size altini degistirdigim yerin arkasinda kocaman duvar aynasi var ne zaman altini degistirmesem kzim arkaya bakiyor yan dönerekk bende öyle rahat ettigini dusunuyordum megerse degilmissaynada beni takp ediyormuss altini acinca ayaklarini uzatiyorr öpüyorum ayaklarini cekiyor geri uzatiyor bende öpyüroummm neyse aynada bu bunu takip diyormuss yer degistirdigimde kafasini cevirip aynaya tekrar bakmasindan anladimm ben yer degistirdikce o kafasini ceviyorr aynadan bakmak daha rahat geliyor galibaa onaa
canım Allah gönlüne göre sağlıcakla kucağına almayı nasip etmiş. ne mutlu sana
ya anlatıyorsunuz böyle içimizin yağları eriyor. çok duygulandım
yok anlat canım ama nazarımız da değmesin.yaa cok özür dilerimmm:26:henuz dogurmamis olanlardan özür diledigimide ekleyecektim unutmusumm kimseyi uzmek istemiyorum heveslendirmek istemiyorumm( ama benimde bu yasadiklarimi tek sizlerle paylasabilyiorumm kimsem yok baska anlatacak bunlari ( 26::26::26: canim benim sizinde az kaldi iciniz erimesin nolurr insallah cok yakinda sizede alacaksiniz bebeginizi kucaginiza dunki yailam listeye baktim eger baska eklenecek kimse kalmadiylsa en fazla 12 - 13 kisi kalmiss cok az kaldi sirasi gelen doguruyor iste seninde vaktin gelice alacaksin ebebgini kucagina
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?