canim neyseki eksiklerinizi tamamlamisin cok sey kalmamis geriyee demin yazmayi unutmusum aklimdayi halbuki yazcaktim gözun aydin oplsun diye :)) bu kadar eksiklee kendini sartlamis olman kendini bukadar yipratmana cok uzuluyordum sonunda bitmis cok sukur:)) canim imkanin yeterliyse al yoksa cok gerek yok bencede bu tur seylere :)) kendini kasma artik böyle seyler icin rahatla birazz :))
kızlr ya bu işitme testini nerde nasıl yaptırdınız.dogum yapar yapmaz dogum yaptıgın hastanede ücretsiz o testi bebek odasına gelmeden yaplıyormuş öylemi kim yaptırdı nerde yaptırdı biz hala yaptırmadık bugün saglık ocagından istedi doktor yaptırmadık dedim hastanedede3 dogurunca yapmadılar dedim.illaki mecburmu bu işitme testi
eksik dediğim bu ıvırzıvırlar işte :) listemde kapı süsü var diye ve almadım diye eksiklik hissediyorum. onun dışında kapı süsü benim için bişi ifade ediyor mu bilmiyorum :)
E tabi deneme yanılma yoluyla öğreneceksin canım senin ilk gebeliğin değilmi bu ? İlk tecrüben !ilk banyosunu hastanede yaptılar 24 saatlikti. sonra biz 9. günde göbeği düşünce yaptırdık. doktor göbek düşmeden de yapabilirsiniz ama göbeğin ıslak kalmaması çok dikkat edin dedi. ama ben cesaret edemedim. bu arada kaynamış suyu ılıtıp içine mermerşahi bezi batırıp sıkıp onunla vücudunu sildim rahatlasın diye.
ben de bu sütle kafayı bozanlardanım. çok sıvı tüket. humana çay var anne sütü arttırıcı ondan iç günde 4 bardak. aç kalma. güzel beslen. ama karnım doyacak diye boş şeyler yeme. protein ağırlıklı ye ki sütünün kalitesi artsın. hiç stres yapma. hiçbişey gelmese de pompa ile sağ sütünü. yukardan aşağıya elinle masaj yap. sıcak duş al gögüslerine tut sıcak suyu. ben bazen elimle bile sıkıyorum bakmak istiyorum bişey geliyor mu diye.
avent kalkan aldım. emzirdikten sonra saf zeytinyağı sürüp kalkanı takıyorum. bir dahaki emzirmeye kadar hiçbişey değmemiş oluyor gögüs ucuma tedavisi kolay oluyor.
benim yapıp bildiklerim bunlar. seni o kadar iyi anlıyorum ki. kv eski kafalı annem pek bişeyden anlamıyor. kv ay gögüs ucun ne küçük bu çocuk nasıl emecek diyip durdu 2 gün her gördüğünde gögsümü. boğacaktım. sonra eşime dedim ki bak bi daha sütümle ilgili bir yorum yaparsa yemin ederim öyle ağır konuşucam ki bir daha birbirimizin yüzüne bakamıcaz. o günden sonra bi daha sütümle ilgili yorum yapmadı. tesadüf mü eşim mi söyledi bilmiyorum.
ben de herşeyi deneme yanılma yoluyla öğreniyorum
Çok tatlılar :)
evet en kötü sporla toparlarız korse banada dedilerde almadım eğer normal yapmayı düşünüyorum zaten20 haziran canım sezeryan tarihimiz.. 39+1 oluyor.. tarih beklemek zor ama insan heyecan yapıyormuş.. ben korse almadım kendimi iyi hissedersem aldıracağım hem izmir çok sıcak hem de dikişten ötürü giyemem galiba herşeyi zamana bırakmak lazım en kötü sporla toparlarız...
merhaba
doktordan geldik. kilo boy bilmiyorum unuttum yine
ben daha çok suyunu merak ediyordum ve çatı muayenesi yapacağını düşünüyordum. ona takılınca işte herşeyi unutuyor insan.
doktor sağlıklı bir bebek dedi.hafta olarak bir hafta geri söyledi ben de düzeltmedim. elinde bir takvim var ona bakarak hesapladı.
unlu mamulleri tüketme dedi. bi an kaldım öyle"adam nereden anladı dün akşam aşermiş gibi bu şeylerden yediğimi" diye düşündüm. ama sanırım son haftalarda herkese söylüyordur. Tansiyonum yüksek çıktı biraz, tuzlu yeme dedi. oysa ki ben tuzlu yemiyorum ama belki sabah kahvaltısında yediğim şeyler tuzluydu. Benim baba tarafım; halalarım,amcam ve babam hipertansiyon hastası. ondan dolayı biraz tedirginim.
nst de bebiş uyudu galiba 3 kere hareket etti. hareket sırasında sancı 60 a vurmuş. genel olarak normal herşey ama sanki bu bebek beni çok bekletecek.
babamız yarın yola çıkacaktı hatta biletini bile aldı. ben de işlerini hallet sonra gel dedim, 18 inden sonra gel dedim. bebek doğduktan sonra daha fazla vakit geçirirsin onunla diye biraz erteledim gelmesini.
bugün doktor da öyle herşey iyi felan deyip doğumdan bahsetmeyince ben de eşimi aradım. bizim oğlanın keyfi yerinde sen dediğim gibi 18 inden sonra gel dedim. tabi hiç belli de olmaz. kandırıkçı ve şakacı haziran bebeği de çıkabilir bizim oğlan.
bulgur pilavıda sü yapar diyolar büyüklerimiz soğanı duymuştum ama çok yeyince beni rahatsız ediyorkızlar ben onu bunu bilmem sogan felaket süt yapıyor.
sabahları kahvaltıya domatesi rendeliyorum sonrada bi küçük kuru soganı salata tahtasında minik minik dogruyorum rendeleddigim domatesin içine katıp karıştırıyorum sonrada biraz tuz atıp birazda zeytin yagı gezdiriyorum.ekmegi bana bana yiyiyorum.
şiddettle tavsiye ediyorum eski usul bi süt yapıcı karışım.ben yer yemez kahvaltıdan sobra gögüslerimin agrısına dayanamıyorum sütten...
ben şükür bitirdim kızlar ben kaynanamla beraber oturuom zatende kendi odamın penceresini sildim ben gücümün yettinceçantam tam olarak hazır artık. puseti falan da koydum kapının oraya yakın. hastaneye gidecekler nihayet tam. ev idare eder. kirlendi falan ama derli toplu en azından. bir banyo kaldı. onu da kayınvalime yaptırcam.
bugün ikramlıkları yapmak istiyorum. ama hiç halim yok. onları da bitirirsem bebeğim de gelir belki diyorum. benim bilinçaltımdan falan etkileniyordur belki :) annem hazır değil daha gelmeyeyim faan diodur belki :)
ama işte üstümde müthiş bi tembellik var. hiçbişi yapasım yok.
ben kapı süsü hala almadım ya. almasam mı. çok para vermek istemiyorum ona. hemde çevrede güzel bişi bulamadım. başka bi yere de gidemiyorum.
Aminnnnn.Hakkında hayırlısı sağ sağlim olunda doğum nasıl olursa olsun canım önemli olan sağlık.Merhaba hanımlar, bizimde yarın son kontrolümüz var hala normal doğururum desemde ben, ara ara ağrılarım sancılarım olsada doktorumun dediği gibi sanırım pazartesi sezeryan olucam.. Hayırlısı olsun hakkımızda.. Tüm doğuran annelere sağlıkla bebeklerini büyütmelerini diliyorum.. Benim gibi bekleyen arkadaşlara da Allah hayırlı doğumlar nasip etsin inşAllah..
acele etme canım sık dişini doktorun uygun kararı zaten önerir .teteler bunlar da bizim hazrlıklar
ama kesnlkle bitmiyo ben bunu anladım
pazartesi kontrolümüz var işte
dr neye karar vercek bilmiyorum ama o zamana kadar tekrar kafayı aşağıya dönmezse ben gün isticem sezeryan için
bu pozisyon beni boğuyo çnkü
nefes alamıyorum çok baskı yapıyo yukarıya
çok da beklemenin bi anlamı olmaz sanrm ya kızlar dimi bilemedim ki
Hayırlı olsun ALLAH analı babalı büyütsün darısı bize inş. kolaymı kolay doğumlar...Bende anne oldumDun aksam 19:30 da
Butunduamvessenam gibi bir dogum yaptim, epidural hayallerim suya dustu ve catir catir dogurdum denen cinsten bir dogum yaptim.Analarin ellerini ayaklari opsem azdir Allahima sukur ettim dogum bittigi an ebe doktor kim varsa sarilmak istedim kucuk bir cocuk gibi oluyor insa.Sanci cekerken bebegi olmayanlara dua ettim size kolay dogumlar diledim ama ne yazikki dogum aninda dua edilemiyor.Normal dogum yapmak isteyen varsa 1. Hurma gercekten ise yariyor ben cadde den hakiki misirdan gelen hurmalardan alip yedim yada arap ulkelerinden birinden onu tam hatirlamiyorum diger 2. Sicak dus gibi hicbirsey acilmanizi kolaylastiramaz.1 saat sicak suyun altinda yikandim karnima suyu tuttum sonra yine hastanede sanci icindeyken ebeye yalvardim ordada dusa girdim 15. Dk yada bilemedim yarim saat de 5 cm daha acildi ve beni dogumhaneye aldi doktor doguma zor yetisti 3. İkinmamda Asyami kucagima attilar.son 2 saat agir sanci cektim ne epidural nede suni sanci takilmadi tamamen dogal koy usuli oldu ve keside atilmadi sadece birkac yirtigim olmus doktor onu dikti.
Ama bu zilli butun gece beni uyutmadi surekli mememdesutum suan az geliyor sanirim insallah cogalir o biraz canimi sikiyor hemsire oyle olmadigini soyluyor ama bana oyle gelmiyor, hepinizi cok opuyorum kalan arkadaslarida en kolay sekilde Allah kurtarsin, daha detayli musait bir vakitte dogum sayfasina yazarim
:) darısı doğum yapacaklara inş. bizde meleklerimizi alsaydık kucaklarımıza sağ sağlim.Çok anlatma kız nazar değer sonraInsallah herkes iyidir. Gecmisi okuyamadim ama dogum yapanlari tebrik ederim. Lover lover dogum yapmistir insallahOnun gibi bekleyip de gunu gecenler de mis kokulusuna kavusmustur insallah.
Ben vakit bulamiyorum o yuzen gelip okuyamadim. Azicik bos vakit bulsam dus aliyorum ya da uyuyorumBebegim bazen uyuyor bazen beni saatlerce uyutmuyor. Her yenidogan gibi alisma donemindeyiz ve bazen sinirlerim bozuluyor. Bolca agliyorum. Lohusa sendromuna da gordim, acayip alingan oldum. Bebegim hep gozumun onunde, ona zarar gelecek diye orkuyorum, gozunun icine bakiyorum. Evde sadece bebek emzirme ve yemek yeme isi yapiyorum, digerlerine annem yapiyor. Buna ragmen perisanim.
Bebegimla emme sorunu yasiyoruz. Sutum yetmiyor ve bebek surekli agliyor ac kalinca. Doktor mama vermeyin dedi ama biz dayanamadik sonunda, cocuk catlayacakti yoksa. Bu gogus pompasi alisveris listesinde on siralarda olmaliymis kesinlikle. Ayrica henuz almayanlar mutlaka bir dijital termometre alsin. Haziran ayinda hava o kadar tuhaf ki bebek de biz de saskiniz, ne giydirecegimizi sasirdik.
Bugun bir haftalik oldukBenim sikintilarim azaldi cok sukur. Bebegimin sislikleri inince ufacik tefecik kaldi. Gozlerini kocaman acip gozlerimin icine bakinca cok duygulaniyorum. Sanki bana 'ben sana emanetim' diyor Bizden haberler boyle simdilik.
Oyy oyy kuzum :) siz böle anlatıonuz duygulanıyorum ya daha çok sabırsızlanıyorum bende meleğimin kokusunu çekseydimaz daha yazmayi unutuyordum asil ben bunu yazmak icin girmistim buraya:26:
bugun kizimla kahvalti yaparken konusuyordum burnuna dokundum parmagimla bana gulmeye basladiisok hosuma gitti hemde cok sasirdim bukadar erken gulmeye baslamasinaa gecen gunlerde ayni seyi yapmisti ama ben tesaduf oldugunu dusunmustum bugunde görunce hemde cok emin bir sekilde görunce cok sasirdimm
birde dun yaptigini söyleyim size altini degistirdigim yerin arkasinda kocaman duvar aynasi var ne zaman altini degistirmesem kzim arkaya bakiyor yan dönerekk bende öyle rahat ettigini dusunuyordum megerse degilmissaynada beni takp ediyormuss altini acinca ayaklarini uzatiyorr öpüyorum ayaklarini cekiyor geri uzatiyor bende öpyüroummm neyse aynada bu bunu takip diyormuss yer degistirdigimde kafasini cevirip aynaya tekrar bakmasindan anladimm ben yer degistirdikce o kafasini ceviyorr aynadan bakmak daha rahat geliyor galibaa onaa
Anneler desteğiniz için sağolun
Evde Bu kadar insanız ama cevapsız bir sürü sorum var
- bebeğin ilk. Banyosunu ne zamn yaptırdınız?
- göbek düşmeden hergün temizlemem lazım mı?
- sütüm az ondan yetmiyor uçları da daha çıkmadı hastanede mamaverdiler ben de şimdi sonuna kadar emzirip ki 1 saati buluyor geçiyor bazen sonra mama veriyorum sonra uyuyor ancak yoksa sürekli ağlıyor ama acaba pompayla çekip onu mu versem bi denesem başımdakilere söylüyorum ama anlatamadım ben de tecrübesiz olunca susuyprum. Ama artık önce emdirip memeden sonra pompadan vermek makul gibi geliyor
- hastanede bir kulağın işitme testinde sprun çıktı kulakta su vardır pzt tekrar yaparız endişeye gerek yok dediler ama içim içimi yiyor siz böyle birşey yaşadınız mı?
Nolur yardımcı olun tecrübelerinizle
Allah şimdiden razı olsun
Bir de ne yesem çok süt yapar evde teoriler havada uçuşuyor ama anladığım kadarıyla bilen yok:)
Bende anne oldumDun aksam 19:30 da
Butunduamvessenam gibi bir dogum yaptim, epidural hayallerim suya dustu ve catir catir dogurdum denen cinsten bir dogum yaptim.Analarin ellerini ayaklari opsem azdir Allahima sukur ettim dogum bittigi an ebe doktor kim varsa sarilmak istedim kucuk bir cocuk gibi oluyor insa.Sanci cekerken bebegi olmayanlara dua ettim size kolay dogumlar diledim ama ne yazikki dogum aninda dua edilemiyor.Normal dogum yapmak isteyen varsa 1. Hurma gercekten ise yariyor ben cadde den hakiki misirdan gelen hurmalardan alip yedim yada arap ulkelerinden birinden onu tam hatirlamiyorum diger 2. Sicak dus gibi hicbirsey acilmanizi kolaylastiramaz.1 saat sicak suyun altinda yikandim karnima suyu tuttum sonra yine hastanede sanci icindeyken ebeye yalvardim ordada dusa girdim 15. Dk yada bilemedim yarim saat de 5 cm daha acildi ve beni dogumhaneye aldi doktor doguma zor yetisti 3. İkinmamda Asyami kucagima attilar.son 2 saat agir sanci cektim ne epidural nede suni sanci takilmadi tamamen dogal koy usuli oldu ve keside atilmadi sadece birkac yirtigim olmus doktor onu dikti.
Ama bu zilli butun gece beni uyutmadi surekli mememdesutum suan az geliyor sanirim insallah cogalir o biraz canimi sikiyor hemsire oyle olmadigini soyluyor ama bana oyle gelmiyor, hepinizi cok opuyorum kalan arkadaslarida en kolay sekilde Allah kurtarsin, daha detayli musait bir vakitte dogum sayfasina yazarim
az daha yazmayi unutuyordum asil ben bunu yazmak icin girmistim buraya:26:
bugun kizimla kahvalti yaparken konusuyordum burnuna dokundum parmagimla bana gulmeye basladiisok hosuma gitti hemde cok sasirdim bukadar erken gulmeye baslamasinaa gecen gunlerde ayni seyi yapmisti ama ben tesaduf oldugunu dusunmustum bugunde görunce hemde cok emin bir sekilde görunce cok sasirdimm
birde dun yaptigini söyleyim size altini degistirdigim yerin arkasinda kocaman duvar aynasi var ne zaman altini degistirmesem kzim arkaya bakiyor yan dönerekk bende öyle rahat ettigini dusunuyordum megerse degilmissaynada beni takp ediyormuss altini acinca ayaklarini uzatiyorr öpüyorum ayaklarini cekiyor geri uzatiyor bende öpyüroummm neyse aynada bu bunu takip diyormuss yer degistirdigimde kafasini cevirip aynaya tekrar bakmasindan anladimm ben yer degistirdikce o kafasini ceviyorr aynadan bakmak daha rahat geliyor galibaa onaa
Cnm senin msj kutun dolu
Evet canım ben 21 ini 22 sine bağlayan gece 00:30 da girdim. 22 sinin akşamı hastanede geziyordum.Bebeğimin üstünü falan kendim değiştirdim. Hiç ağrım olmadı nerdeyse benim. Ağrın olunca bas diye koydukları butona sadece 1 kez bastım . Müthiş rahat bir ameliyat sonrası geçirdim ben.
Oğlumun doktoru da, doğum yaptığım hastanedeki tüm hemşirelerde göbeği düşmeden yıkama dediler. Bende yıkamadım. Sildim minnoşumu. Göbeği düştükten 2 gün sonra yıka dedi doktorumuz bende öyle yaptım. Birde göbeğine hiç bir şey sürdürmediler bana.
eksik dediğim bu ıvırzıvırlar işte :) listemde kapı süsü var diye ve almadım diye eksiklik hissediyorum. onun dışında kapı süsü benim için bişi ifade ediyor mu bilmiyorum :)
az daha yazmayi unutuyordum asil ben bunu yazmak icin girmistim buraya:26:
günaydın kızlar... hayırlı cumalar herkese.. dün ara ara kuyruk sokumumda batma gibi bişey oldu sancı mı geliyo diye heveslendim ama geçti... :) sezeryan tarihimiz belli aslında tabi allahım sağlıklısını hayırlısını nasip etsin ama ben kendi kendine doğumun başlamasını istiyorum sanki..
allah doğurmayan arkadaşlarıma beraberinde bana da bu mübarek günde sağlıklı, kazasız,belasız, sorunsuz doğumlar versin.. rabbim sabrını ve cesaretini ihsan etsin inşallah...
gözün aydın tatlım kolay bi doğum olmş inş sütünde artar rabbim bağışlasın yavruşunu allah bzide kurtarsın inş .Bende anne oldumDun aksam 19:30 da
Insallah herkes iyidir. Gecmisi okuyamadim ama dogum yapanlari tebrik ederim. Lover lover dogum yapmistir insallahOnun gibi bekleyip de gunu gecenler de mis kokulusuna kavusmustur insallah.
Ben vakit bulamiyorum o yuzen gelip okuyamadim. Azicik bos vakit bulsam dus aliyorum ya da uyuyorumBebegim bazen uyuyor bazen beni saatlerce uyutmuyor. Her yenidogan gibi alisma donemindeyiz ve bazen sinirlerim bozuluyor. Bolca agliyorum. Lohusa sendromuna da gordim, acayip alingan oldum. Bebegim hep gozumun onunde, ona zarar gelecek diye orkuyorum, gozunun icine bakiyorum. Evde sadece bebek emzirme ve yemek yeme isi yapiyorum, digerlerine annem yapiyor. Buna ragmen perisanim.
Bebegimla emme sorunu yasiyoruz. Sutum yetmiyor ve bebek surekli agliyor ac kalinca. Doktor mama vermeyin dedi ama biz dayanamadik sonunda, cocuk catlayacakti yoksa. Bu gogus pompasi alisveris listesinde on siralarda olmaliymis kesinlikle. Ayrica henuz almayanlar mutlaka bir dijital termometre alsin. Haziran ayinda hava o kadar tuhaf ki bebek de biz de saskiniz, ne giydirecegimizi sasirdik.
Bugun bir haftalik oldukBenim sikintilarim azaldi cok sukur. Bebegimin sislikleri inince ufacik tefecik kaldi. Gozlerini kocaman acip gozlerimin icine bakinca cok duygulaniyorum. Sanki bana 'ben sana emanetim' diyor Bizden haberler boyle simdilik.
kızçenide büyüttün valla taliacım :) gülücek tabi annesi her senenin bebeği farklı valla annem bebeğimin hareketlerini görnce bile şok oluo siz böle oynamıodunuz dio :) yeni jenerasyon bu bebekler gülüolarda anlıolarda valla öp bal küpünü yerime :)az daha yazmayi unutuyordum asil ben bunu yazmak icin girmistim buraya:26:
Kizlar bugün bebeğe banyo yaptirdilar ve kv bebegi ayaktan tutup sallamis elini agzina atip birsey yapmış ben düşündükçe bunaliyorum
Tam olarak zararlarini bilen var mi bunlarin
AGzina su gitmiş falan banyodan sonra da hicbirseye karismadi artik
Allahim yardim et ben napayım
Bende anne oldumDun aksam 19:30 da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?