- 25 Şubat 2012
- 5.522
- 541
- 163
- 34
hayırlısı ıle gelsınler ınsl cnm benımmm dua ıle ınsllmerhaba
doktordan geldik. kilo boy bilmiyorum unuttum yine
ben daha çok suyunu merak ediyordum ve çatı muayenesi yapacağını düşünüyordum. ona takılınca işte herşeyi unutuyor insan.
doktor sağlıklı bir bebek dedi.hafta olarak bir hafta geri söyledi ben de düzeltmedim. elinde bir takvim var ona bakarak hesapladı.
unlu mamulleri tüketme dedi. bi an kaldım öyle"adam nereden anladı dün akşam aşermiş gibi bu şeylerden yediğimi" diye düşündüm. ama sanırım son haftalarda herkese söylüyordur. Tansiyonum yüksek çıktı biraz, tuzlu yeme dedi. oysa ki ben tuzlu yemiyorum ama belki sabah kahvaltısında yediğim şeyler tuzluydu. Benim baba tarafım; halalarım,amcam ve babam hipertansiyon hastası. ondan dolayı biraz tedirginim.
nst de bebiş uyudu galiba 3 kere hareket etti. hareket sırasında sancı 60 a vurmuş. genel olarak normal herşey ama sanki bu bebek beni çok bekletecek.
babamız yarın yola çıkacaktı hatta biletini bile aldı. ben de işlerini hallet sonra gel dedim, 18 inden sonra gel dedim. bebek doğduktan sonra daha fazla vakit geçirirsin onunla diye biraz erteledim gelmesini.
bugün doktor da öyle herşey iyi felan deyip doğumdan bahsetmeyince ben de eşimi aradım. bizim oğlanın keyfi yerinde sen dediğim gibi 18 inden sonra gel dedim. tabi hiç belli de olmaz. kandırıkçı ve şakacı haziran bebeği de çıkabilir bizim oğlan.
evet sancı anındada goguse suruldugunde yara olmasını engelleyıpp sutunu getırıryor bılgılereeeeeeeeeeekızlar ben onu bunu bilmem sogan felaket süt yapıyor.
sabahları kahvaltıya domatesi rendeliyorum sonrada bi küçük kuru soganı salata tahtasında minik minik dogruyorum rendeleddigim domatesin içine katıp karıştırıyorum sonrada biraz tuz atıp birazda zeytin yagı gezdiriyorum.ekmegi bana bana yiyiyorum.
şiddettle tavsiye ediyorum eski usul bi süt yapıcı karışım.ben yer yemez kahvaltıdan sobra gögüslerimin agrısına dayanamıyorum sütten...
maasalalh darısı bıse ınslllBende anne oldumDun aksam 19:30 da
Butunduamvessenam gibi bir dogum yaptim, epidural hayallerim suya dustu ve catir catir dogurdum denen cinsten bir dogum yaptim.Analarin ellerini ayaklari opsem azdir Allahima sukur ettim dogum bittigi an ebe doktor kim varsa sarilmak istedim kucuk bir cocuk gibi oluyor insa.Sanci cekerken bebegi olmayanlara dua ettim size kolay dogumlar diledim ama ne yazikki dogum aninda dua edilemiyor.Normal dogum yapmak isteyen varsa 1. Hurma gercekten ise yariyor ben cadde den hakiki misirdan gelen hurmalardan alip yedim yada arap ulkelerinden birinden onu tam hatirlamiyorum diger 2. Sicak dus gibi hicbirsey acilmanizi kolaylastiramaz.1 saat sicak suyun altinda yikandim karnima suyu tuttum sonra yine hastanede sanci icindeyken ebeye yalvardim ordada dusa girdim 15. Dk yada bilemedim yarim saat de 5 cm daha acildi ve beni dogumhaneye aldi doktor doguma zor yetisti 3. İkinmamda Asyami kucagima attilar.son 2 saat agir sanci cektim ne epidural nede suni sanci takilmadi tamamen dogal koy usuli oldu ve keside atilmadi sadece birkac yirtigim olmus doktor onu dikti.
Ama bu zilli butun gece beni uyutmadi surekli mememdesutum suan az geliyor sanirim insallah cogalir o biraz canimi sikiyor hemsire oyle olmadigini soyluyor ama bana oyle gelmiyor, hepinizi cok opuyorum kalan arkadaslarida en kolay sekilde Allah kurtarsin, daha detayli musait bir vakitte dogum sayfasina yazarim
canım benım allah kolaylıkversın ınsl duseleceksın dahda ıı olucaksın ınsl bebegın ıleee cok sukur kavustny adarısı bıse ınslInsallah herkes iyidir. Gecmisi okuyamadim ama dogum yapanlari tebrik ederim. Lover lover dogum yapmistir insallahOnun gibi bekleyip de gunu gecenler de mis kokulusuna kavusmustur insallah.
Ben vakit bulamiyorum o yuzen gelip okuyamadim. Azicik bos vakit bulsam dus aliyorum ya da uyuyorumBebegim bazen uyuyor bazen beni saatlerce uyutmuyor. Her yenidogan gibi alisma donemindeyiz ve bazen sinirlerim bozuluyor. Bolca agliyorum. Lohusa sendromuna da gordim, acayip alingan oldum. Bebegim hep gozumun onunde, ona zarar gelecek diye orkuyorum, gozunun icine bakiyorum. Evde sadece bebek emzirme ve yemek yeme isi yapiyorum, digerlerine annem yapiyor. Buna ragmen perisanim.
Bebegimla emme sorunu yasiyoruz. Sutum yetmiyor ve bebek surekli agliyor ac kalinca. Doktor mama vermeyin dedi ama biz dayanamadik sonunda, cocuk catlayacakti yoksa. Bu gogus pompasi alisveris listesinde on siralarda olmaliymis kesinlikle. Ayrica henuz almayanlar mutlaka bir dijital termometre alsin. Haziran ayinda hava o kadar tuhaf ki bebek de biz de saskiniz, ne giydirecegimizi sasirdik.
Bugun bir haftalik oldukBenim sikintilarim azaldi cok sukur. Bebegimin sislikleri inince ufacik tefecik kaldi. Gozlerini kocaman acip gozlerimin icine bakinca cok duygulaniyorum. Sanki bana 'ben sana emanetim' diyor Bizden haberler boyle simdilik.