Elle nasil sagiyorsun ben becerememistim. Pompanin basligina meme ucunu yerlestir guzelce. Elince cekis gucunu ayarla. Ben biraz zorluyorum bebek cekisine benzesin ve kisa sursun diye. Bu arada hep elektrikli kismi kullaniyorum. Meme ucunu yerlestirince dugmesine basip ayari hafizaya al ve sadece pompayi tut, kendi kendine sut sagilsin. Bebegi emzirmem yakinsa az sut birakiyorum goguste yoksa bosaltana kadar sagiyorum.
Bebegi emzirdikten sonra 30 cc ya da 40 cc veriyorum, acligina gore.
elle baya sağdım valla. 20 cc elle sağdım. bi 15 cc de nihayet makineyle sağdım. masaj yapan ek parçasını takmadım o zaman oldu. onu takınca meme geride kalıyor canım acıyor hemde sağım olmuyordu. şimdi oldu şükür.
elle meme başına dokunmadan süt kanallarına masaj yaparak sağdım. baya çıkıyor.
canım kısacası böyleyse uzununu düşünemedim hikayenin
içim acıdı keşke sezaryen olsaymışın
ama neyse sağ salim kavuştun ya kızına acılar unutulur
canim benim gecmis olsunn öncelile gözun aydin allah anali babali büyütsün kizinii . canim dogumun zor olmuss ama merak etmee bu gunleri unutacaksin hatirlamiyacaksin cok yakinda :)) Biliyorsundur benim ilkide cok zor olmustu ama bak 3. dogurdumm :)))
kızlar bu arada hep süt yapan yiyecekleri konuştuk
birazda gaz yapan yiyecekleri konuşsak
annem bana patates, patlıcan, bulgur,
fasulye nohutu saymıyorum bile, tahin, kavun, sucuk vs. vs.
hiç bi şey yedirmiyor
kızım yine de gazlı ayrıca annem yasakladıkça
benim canım çekiyor
canım ben ameliyathanede bağırıyodum bir daha yapmıcamgaliba öyle canım ilk gün bir daha asla çocuk mocuk yapmam diye ağlarken şimdi yaparım canım belki ikincisi kolay olur diyorum
valla ben bulgur tahin filan süt yapar diye biliyorum ve bol bol da yiyorum canım
ay benim kız ondan mı kıvranıp duruyor yazık
zaten beceremiyorum gazını çıkarmayı ne yaptıysam olmuyor
kızım da kıvranıp duruyor
zinco varmış bitkisel gaz ilacı mı ne ondan alayım diyorum
canım ben ameliyathanede bağırıyodum bir daha yapmıcam
bir daha yapmıcam diye
hatta odaya getiridiler beni eşime anneme hala bi daha yapmıcam diyordum
çok komiktizaten 2. yapmışım
şimdi diyorum 3. yapcam
gaz mı yapıyo süt mü yapıyo
bende bilemedim bizim kız da çok zorluyor yazık
zinco tadı çok acı
ben sab simlex veriyorum hafif bi ilaç ama
çok etkili değil kısa süreli
bugün kendi içtiğim süt çayından verdim aktardan aldığım
içinde gaz gidericilerden de var
bayağı iyi geldi gibi
kızlar canım çok sıkkın bi hafta önce arkadaşım ve kızı gelmişti duydumki su çiçeği geçiriyomuşş 3 gün olmuş döküntüleri dökelii ve bulaşma süresi döküntüleri dökmeden 1 hafta önce başlarmış ve bize 6 gün önce gelmişlerdi ve ben bebeği emzirirken gelip yakından bakmıştıı bulaşıcak diye çok korkuyorum kuluçka süresi 14 günmüşş 10 günü geçti sabırla bekliyorum inşallah bişi olmaz acayip morelim bozukk oğlumda hasta öksürüyo ateşi var bebekle iç içe uzak tutamıyorum ağlıyoo iyice bunaldım bugün onu götürdüğümüz doktora sordum bulaşmış olabilir diyoo kendi doktorumuzada yarın götürücem kızımı sürekli ıkınıyoo ve karnı acayip şişti sancılı sanırımm ne yapıyosam fayda etmiyoo sadece o an fayda ediyoo su çiçeği olayını onada sorucam bakalımm ay ayyy
canim bu saydiklarinin hepsi süt yapiyor ve bende cok ise yariyorr :) sende ye canim kimyon ic gazini alirr :))sucuk haric demeyi unuttum sucugu yemedim hic cunku asiri baharatli oldugu icin dokunurr o iste bebege :))kızlar bu arada hep süt yapan yiyecekleri konuştuk
birazda gaz yapan yiyecekleri konuşsak
annem bana patates, patlıcan, bulgur,
fasulye nohutu saymıyorum bile, tahin, kavun, sucuk vs. vs.
hiç bi şey yedirmiyor
kızım yine de gazlı ayrıca annem yasakladıkça
benim canım çekiyor
galiba öyle canım ilk gün bir daha asla çocuk mocuk yapmam diye ağlarken şimdi yaparım canım belki ikincisi kolay olur diyorum
yok canım herkes doğurmadı daha :) 40+6 oldum hala gelmedi benim kız bekliyoruz sabırla.temmuz annesi olcam bu gidişle normal doğurcam diye.
geçen hafta pazar gecesi sancılandım .. önce mide ağrısı zannettim doğum sancısı olacağı aklıma bile gelmedi çünkü daha 3 hafta vardı.. ama sabaha karşı dayanamayınca hastaneye gittik ve ebe açılmam olduğunu söyledi.. doktorum geldi oda muayene ettikten sonra açılmam olduğunu ama çatımın dar olduğunu söyledi.. bebişimde daha dönmemişti zaten .. sezeryan zorunlu oldu ve pazartesi öğlen 14:30 da sezeryana girdim.. ameliyat gayet başarılı herşey yolundaydı taa ki gece olup uyuşmam geçene kadar .. ameliyat sonrası gaz çıkarmam gerekiyodu ve çarşamba öğlene kadar bi türlü yapamadım.. okadar iğne ilaç serum fayda etmedi .. ameliyatlı halimle 3 gün yatak yüzü görmedim.. sürekli yürüyüş yaptırdılar..tekrar lavman yaptılar yine fayda etmedi..iki kez genital tüp taktılar makattan..iğrençti.. kaç saat içimde bi hortumla bekledm.. neyseki 3. gün öğlene doğru rahatladım.. ancak ozaman oğluma bakabildim.. gaz sancısı ne zormuş.. düşmanıma dilemem.. bu arada sütüm gelmedi ve oğlum aç kaldı sarılık oldu 4. gün ışık tedavisi gördü.. şükür şimdi iyiyiz ama .. emmekte zorlanıyo.. doktor tembellik ediyor diyor .. alıştırmaya çalışıyorum.. bakalım inş alışır.. tüm ağrısına sancısına zahmetine rağmen ne müthiş bi duyguymuş bu annelik.. tarifsiz.. phptoterapy deyken gözlerine bant taktılar etkilenmesin diye.. 24 saat gözümü kırpmadan onu seyrettim.. bandını açmasın diye.. Rabbim olmayan herkese versin inş..
buda oğluşum Yusuf Efe...
Eki Görüntüle 732290 Eki Görüntüle 732291 Eki Görüntüle 732292
VEEE BENDE ANNE OLDUM.
Bebeğim 09.06.2013 tarihinde 08.25te dünyaya geldi.yazmıştım size cumartesi suyum geldi.hastaneye gittik sabaha kadar açılma ve ağrı bekledik ama olmadı.dr um suni sancı versek bile bebek kanala inmedi doğmaz dedi ve zorunlu olarak sezeryan oldum.sütüm daha gelmedi.süt gelmese bile emziriyorum biran önce gelsin diye.mamayla beslemek zorunda kalıyoruz.bebeğim uyuyo şuan .allah herkese böyle bir duygu nasip etsin.o kadar güzel ki.sabaha kadar ona birşey olacak die uyuyamıyorum.
darısı bebeğini bekleyenlerin başına.allah herkese sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin.
Kizlar ben 1 haziranda dogum yaptim.normal dogumu cok istemistom ama doktor catin basik dedi.bende riske atamadim.sezeryan sonrası çok zormuş agrılar devam ediyor.ama genede şükür daha iyiyim ..hemen hemen herkes doğum yapmış darısı yapmayanların başına.
bende doguramicakmisim gibi gelio
bizde kavussak keske mis kokulu kuzularimiza yaaaa
slm.uzun bi aradan sonra anca girebildim.17 haziran pazartesi suni sancıyla bitanecik kızımı kucağıma aldım.çarşamba gecesi süt gelmediğini anlayıp acile gittik.kilo ve sıvı kaybı 37,5 ateş çıktı..sütüm başta gelmişş ama sonra kanallar tıkanmış ve çok az gelmiş
1 geceliğine yeni doğan yoğun bakıma yatırdılar fakat ertesi gün tahlillerinde şüpheli bir mikrop görülmüş.kan kültürü alınmış.3 gün daha kalmanız gerek dediler kültür sonucu beklencekmiş ve antibiyotiğe başladılar.3 gün sonunda da tedaviyi yediye tamamlamamız gerek dediler.artık küvezde değil.herşeyi iyi ama mikrop tehlikesine karşı hastanede.bende 3 saatte bir emziriyorum eve geliyorum süt sağıyorum.hiç dinlenmeye vaktim yok yani çok ayrıntılı yazamadım o yüzden.bu arada mikrom yetişkinlerin elinden falan bulaşan bir mikropmuş.aman siz dikkat edin herkesi odasına sokmayın.kendinizde ellerinizi her bebeğe dokunmadan önce dezenfekte edin.birde mutlaka süt pompası edinin.arkadaşlar kızıma dua edinde bu mübarek günde bişey daha çıkmasında bi an önce evimize gelsin.herkesin kandili mübarek olsun
ben de 40+4 olacagim yarin, bebegim hala kanala inmedi dolayisiyla sancim da yok, doguramayacakmisim gibi geliyor artik stres oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?