Canım bebeğin hayırlı olsun. :) Benim bebeğim de bugün 22 günlük oldu. :) Gün geçtikçe, ihtiyacına göre süt de artıyor. Ben her gün ısırgan otu çayı, melissa ve rezene karışık çay, bol bol şekersiz komposto ve elbette bol su içmeye çalışıyorum. Herhalde toplamda 4-4.5 lt kadar sıvı alıyorumdur. Badem ve salep de güzel süt yapıyor canım. Bebeğin gazızı bazen hemen, bazen de yarım saat uğraşarak çıkarabiliyorum. Bir kaç gündür de, her emzirmenin ardından olmasa da günde 3-4 kez emzirme sonrası bir çay kaşığı kadar rezene çayı veriyorum. Daha kolay gaz çıkarmaya başladı sanki :) Kolay gelsin...
kizlar gögüslerim tekrar yara oldu ama ne yara elimi bile degemiyorum kizimi emziremiyorum sagarak veriyorumm emzirmek iskence oldu 2 günden fazla dir böylee gecer diye bekledim ama daha fena oldu bugun hic emziremedim gece bir kere denedim az daha kizimi atcaktim kucagimdan okadar fena agridi
sebebine gelince sanirim kizim pamukcuk olmussgögüslerimede mantar bulasti bu yuzdennnn napcam ben simdi
digerlerinde yasamadigim seyleri bunda yasamaya hizla devam ediyourmmbirde okadar dikkat ediyorum biberonunu pompayi herkullanmada özel bebek deterjaniyla yikayip kaynatiyorumm mezigini surekli koruyurm ellerimi dejenfeke etmeden dokunmuyorum
cocuklarla ve esime kavga ediyorum hergun ellerini yuzleirni yikadan dokunmayin diyee ortaligi yikiyorumyinede bu basima geldii napcam ben simdii
Canim caylari hep birlikte mi demliyorsun yoksa ayri ayri mi.birde rezeneyi keten tohumu ile demle dedilerGunde kac bardak iiciyorsun.kusura bakma cok soru sordum ama sutumun artmsi icin ne gerekirse ysparim.bende gunde 4 lt sivi tuketiyorum.sabsh gece sut gunde iki uc bardak rezene gunde uc kez humana ve laktamil arti uc lt su iciyorum.yediklerim cabasi.bu arada ben rezeneyi sabah bir kez 4 kasik veriyorum cok rahatliyor ama gel gelelim gazini cikaramiyorum.yarim saat demissiin ya bebek uyanmiyor mubu arads
Canım bebeğin hayırlı olsun. :) Benim bebeğim de bugün 22 günlük oldu. :) Gün geçtikçe, ihtiyacına göre süt de artıyor. Ben her gün ısırgan otu çayı, melissa ve rezene karışık çay, bol bol şekersiz komposto ve elbette bol su içmeye çalışıyorum. Herhalde toplamda 4-4.5 lt kadar sıvı alıyorumdur. Badem ve salep de güzel süt yapıyor canım. Bebeğin gazızı bazen hemen, bazen de yarım saat uğraşarak çıkarabiliyorum. Bir kaç gündür de, her emzirmenin ardından olmasa da günde 3-4 kez emzirme sonrası bir çay kaşığı kadar rezene çayı veriyorum. Daha kolay gaz çıkarmaya başladı sanki :) Kolay gelsin...
Estağfirullah, burda birbirimizden öğreniyoruz işte, ne güzel. :) Canım rezene ile melissayı birlikte demliyorum. Hem kendim için de rahatlama sağlıyor. Isırgan tohumunu ayrıca demliyorum. Suyu kaynattıktan sonra içine atıyorum, 10 dk bekliyorum. Günde iki ya da üç fincan içiyorum canım. Bebeğe rezene çayını tek demliyorum. Bana bir kerede vermeyin demişlerdi, ben de gün içine yaydım. Sanki daha etkili oluyor. Gazını çıkarırken bazen uyanıyor, bazen de aynen uykuya devam ediyor. Bir de gaz çıkarırken, iki kürek kemiği arasına çok da fazla nazik olmadan ritmik vurmak gerekiyormuş. Daha kolay çıkıyor. Gazını çıkarmadan yatırırsan 15 günden sonra gaz problemi başlar. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsan aklında olsun, banyo suyuna 3-4 damla papatya yağı ve bir fincan papatya çayı dök. Çok rahatlatıyor bebeği. Hatta şimdiden başla, gerçekten çok rahatlatıyor.
kızlar şuan hastanedeymiş arkadaşımız
2cm açıklık varmış
akşama kadar doğum bekleniyomuş
henüz suni vermemişler
gerek kalırsa verceklermiş
bol bol dua edelm inş
o da kavuşsun hayrlısı ile bebişine
Rabbim kolaylık versin...
bebek kakası öyle olurmuş canım, hatta rengi sarı ise extra iyi, çocuk güzelce doyuyor demek kahverengi ise aç kalıyor demekmiş, doktorumuz söylemişti..yaa benim kizimda hemen hemen her bezinde ishal olmus gibi sivi seklinde kakasi oluiyor ama öyle cok degil az az bazen fazla olyuor tabii ama azar azar her bezinde oluyor bu gazini ciokardigi icinmi oluyor yoksa kakaninimi o sekile yapiyor cözemedim gitti
bilen birileri varmi acaba:44::44: sizinkilerde öyle oluyormuu
ah canım benim geçmiş olsun ya, doktora git bence o versin bir çözüm..bu doğal çözümlere dikkat etmek gerek biri yapın diyor biri aynı çözümü sakın yapmayın diyor ya memeler çocuğun direk ağzında şakaya gelmez soruver doktorunakizlar gögüslerim tekrar yara oldu ama ne yara elimi bile degemiyorum kizimi emziremiyorum sagarak veriyorumm emzirmek iskence oldu 2 günden fazla dir böylee gecer diye bekledim ama daha fena oldu bugun hic emziremedim gece bir kere denedim az daha kizimi atcaktim kucagimdan okadar fena agridi
sebebine gelince sanirim kizim pamukcuk olmussgögüslerimede mantar bulasti bu yuzdennnn napcam ben simdi
digerlerinde yasamadigim seyleri bunda yasamaya hizla devam ediyourmmbirde okadar dikkat ediyorum biberonunu pompayi herkullanmada özel bebek deterjaniyla yikayip kaynatiyorumm mezigini surekli koruyurm ellerimi dejenfeke etmeden dokunmuyorum
cocuklarla ve esime kavga ediyorum hergun ellerini yuzleirni yikadan dokunmayin diyee ortaligi yikiyorumyinede bu basima geldii napcam ben simdii
kızlar en çok kaç kilo gitmiş onu merak ediyordum. bi türlü tartı bulamadım. eve aldığımızın pili yoktu nihayet pil geldi tartıldım. şoklardayım.
doğumdan bigün önce tartılmıştım. 81 kiloydum. şimdi tartıldım 78 kiloyum. çocuk bile 4 kiloya yakın doğdu bu nasıl oluyorki. sadece 3 kilo gitmiş. şu an ayaklarım aşırı şiş. suratım falanda öle. ondan mı acaba.
bizimki vermedi hatta bi de hafiften azar çekti " olur öyle ara ara,üç gün olursa gelin o zaman kabız deriz, çok kurcalamayın çocuğu"dedikaka sorunu olan annecikler doktorunuz size fitil vermedi mi ?
bizimki vermedi hatta bi de hafiften azar çekti " olur öyle ara ara,üç gün olursa gelin o zaman kabız deriz, çok kurcalamayın çocuğu"dedi
bebek kakası öyle olurmuş canım, hatta rengi sarı ise extra iyi, çocuk güzelce doyuyor demek kahverengi ise aç kalıyor demekmiş, doktorumuz söylemişti..
ah canım benim geçmiş olsun ya, doktora git bence o versin bir çözüm..bu doğal çözümlere dikkat etmek gerek biri yapın diyor biri aynı çözümü sakın yapmayın diyor ya memeler çocuğun direk ağzında şakaya gelmez soruver doktoruna
kızlar bana şu an kızkardeşim bakıyor. elinden gelen herşeyi yapıyor ama ne de olsa bu konularda tecrübeli değil. annem çalışıyor. aklı burda kalıyor. o yüzden bana buraya gelin diyor. dün ateşlenince en çok annemin eksikliğini hissettim. yanımda olsun çok isterdim.
oraya gitmeyi düşünüyorum , hem orası serin bir yer. site . benim ev çok güneş alıyor, şu an çok sıcak. cadde kenarı olduğu için toz toprak. orası çocuk içinde daha iyi gibi.
fakat nerde yatacak o sorun. park yatak almamakta direndim ama park yatak alsaydım toplar götürürdüm şimdi. neyse sonuçta gelip gittikçe annemlere bir yatak lazım olacak. ucuzundan ve iyisinden bir park yatak almayı düşünüyorum şimdi.
çoğunuz aldınız ve kullanıyorunuz şimdi. sizden tavsiye bekliyorum. hangi marka ve nerden aldığınızla ilgili olarak.
arkadaşım bana da 20 gün annem baktı sonra sıkıldı uzak yer kimseyi tanımıorum damadın evi falan dedi(damadım da anne aane deli oluyo ama diyo yine de sıkıldım ) neyyse gelin siz de dedi değişikşik olur. annem sağolsun herseyimle ilgilendi ama psikolojik olarak kv etkisi yaptı birbirimizi kırdık falan gelsek mi gelmesek mi kalktık geldik biz annemlere :) 10 gündür burdayız. sana tavsiyem beşiğe gerek yok. biz çok sıkıntı çekmedik getirmedik park yatağımızı çok kalmıcaz diye,iki tekli koltuğu beşik yaptıkama senin nekadar kalacağına da bağlı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?