2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
eşim bu ara çok yoğun
hiç yardımcı deil
o yardımcı olsa zaten bebeğin herşeyini kendim yapabiliyorum
ama mutfağa yetişemiyorum işte :50:
annemler geldi babamla bugün kv gidicek
bizi neler bekliyor bakalım
annem iş yapamıor sol tarafı tutmuyo :50:
babam evde sıkılcak
hakkımızda hayrlısı :50::50:

incir suyu iç, humana çayı iç, genekde sulu şeyler tercih et, bol bol su iç. benimde iştahım pek yoktur ama sulu şeyleri içiyorum.

bu arada gaz sancısı çeken bebekler varmış
bende çok çaresiz kaldım bugün kızım ıkınmkatan fıtık olcaktı
damla falanda işe yaramayınca
kendi içtiğim aktardan aldığım karışım vardı
hem süt yapan hem gaz giderici
kızıma biberonla 10 cc kadar verdim bir kaç saat sonra
gaz falan kalmadı yıktı ortalığı :1::1:

Ben 2 cay kasigi korkarak veriyorum acaba o yuzden mi ise yaramiyor 10 cc olcegi doktor mu onerdi?

canım herşey senn elinde
hiç kendini kötü psikolojiye sokma
bak bana ben napayım, buraya çok yazamıyorum fırsatım olmuyo
neredeyse son iki aydır kv ile birlkteyz
doğumdan sonradır bizde kalıyo
çok yardımcı Allah razı olsun ama çok garip davranışları var
bebeği resmen kucağa alıştrdı
kafayı yedrtcek bana
eve geleli hep ben bakıyorum
herşeyiyle ben ilgileniyorum
uyanınca benden önce koşup hemen kucağına alıp sevmeye başlıyo
deli ediyo beni ya
ben emziği verip tekrar uyurmu diye dua ediyorum
artık bağrdım gecen, hiç uyumadığı birgündü yine
yatrdım oturma odasına geldm , vıyaklamış güya
almış gelmiş bebeği ya allahım sen napıyosun dedim uyucak çocuğun uykusunu açıyosun dedim ben daha hiç uyumadım dedim :53:
nasıl şaşırdı hiç beklemiyodu
ve ilk kez dün gece emzrdm uyumadım karnı tok
o yara göğüslerimi yine ağlayarak verdm
azcık oyalansın ben uzanayım dedim
annem de olduğu için bıraktım
daha önce hiç bırakmamıştım
kv mama yedirme delisi bu arada
bebek yesin de emsin de sürekli emsin yesin
öyle dua etmiş hep ben hamileyken, ben iştahsızım ya bebek çok iştahlı olsun ne bulursa yesin die dua etmiş :47:
bizimki mama yedirmiş çocuğa ben de uyuyamadım zaten sadece sessiz karanlık odada 20 dk kafamı dinlemeye çalıştım :47:
çocuk toktu niye mama veriyosun dedim
çocuk kaka yapa yapa bi kaldı
3 kere altını aldım :47:
uykusu iyice açıldı
ben zombi gibi oldum iyice :47:
bugün gidecek neyse ki
annem iş yapamıyo ama beraber yavaş yavaş yaparız napalım
bu bunalımdan iyidir :53:

Bende aynı şeyleri yaşadım benim kv..çocuk aç sutun ax deyip çıldırttı beni moral falan kalmıyor..güya bana yardımcı oluyorlar her işi kendim yaptım kızım emmedi..mama verme diye diye 3 gün aç kaldı yavrum en son dayanamadım sahip biberon la verdim..kolaya kaçtı dedi..herşeye karisti..sinir sistemlerini bozdu...annem süt um kesilecek diye korktu bi dünya aile problemi yaşandı...ben uykusuz yaşar oldum..2 saate emzir mekten....

sütün var mı peki canım
ya millet elma yiyip su içse sütü oluyo
benm tıka basa yemem lazım ki sütüm olsun
yoksa memeler boş :50:
iştahım da yok ki yiyim
midem bulanıyo yicek bşey görünce:50:

canım yemek önemli değil en önemli şey moral sonrada su bol bol sıvı tüket bitki çayları içç ve şekerli şeyler gerçekten süt yapıyoo bende şu ballı çörek otunu denicem bakalım..

canım eşim doldurdu görsen
ne çeşit kurabiyeler bisküviler pastalar
iştahım yok işte
aslında ne de sevrdim tatlıyı :14:

marulu deneyim canım sağol
bulgur gerçekten arttırıyo inanıyorum ben de
ama onu yemeye de iştah lazım işte :50:

ya benm de baştan beri öyle canım
bu kremi eczaneden mi alıyosunuz direk
ben de mi alsam?
dr um bişey demedi ama :53:
bide benm sağ baştan ve sol baştan birer tane dikiş var açıkta
aldırırsın 15 gün sonra dediler
yarın aldırcam, neden var acaba sizde de olan var mı böle bişey?

Benim o dikısmen yok ama dr sadece başta ve sonda var demişti.40 in çıkınca gel dedi belki de alacaktır. Zaten yapıştırma idi..anlamadim. Bide bu merhem dışardan alırsan 65 lira beni drum yönlendirdi..plastik cerrah yazdı..öğretmenim 10 tl ödedim..

ya bende kot giymiştim karnımı hafif sıkıyoo akşam geldimki benmde dikişimin hemen üst kısmı şişmiş gibi olmuşş anlamadım bende kötü bişi yoktur inşallah..
benmde dikişimin bi başında bide sonunda ipler vardıı 8 gün sonra dikişlerimi aldı doktor ucundan kesti bi taraftan çekti ipii ve benm yaralarım var kesik yerinde ara ara küçük kabuk tutmuş ve daha düşmedi kabuklar anlamadım..

Süt için ekstra hiç çay falan yapmadim..kuru incir yiyorum o çok yapıyor..bide bu bisküvi ler özellikle petibor kızlar..günlük 4 litre falan şu içiyorum..gayet güzel de süt geliyor.eşim araştırma yapmış çaylar getirdi ama ben inanmiyorum..doğal olan ne varsa onlarda vardır süt yapici şeyler..hem eski anneler bu caylardan mi içiyor muş sanki...m

canım eşim doldurdu görsen
ne çeşit kurabiyeler bisküviler pastalar
iştahım yok işte
aslında ne de sevrdim tatlıyı :14:

marulu deneyim canım sağol
bulgur gerçekten arttırıyo inanıyorum ben de
ama onu yemeye de iştah lazım işte :50:

ya benm de baştan beri öyle canım
bu kremi eczaneden mi alıyosunuz direk
ben de mi alsam?
dr um bişey demedi ama :53:
bide benm sağ baştan ve sol baştan birer tane dikiş var açıkta
aldırırsın 15 gün sonra dediler
yarın aldırcam, neden var acaba sizde de olan var mı böle bişey?

ya bende kot giymiştim karnımı hafif sıkıyoo akşam geldimki benmde dikişimin hemen üst kısmı şişmiş gibi olmuşş anlamadım bende kötü bişi yoktur inşallah..
benmde dikişimin bi başında bide sonunda ipler vardıı 8 gün sonra dikişlerimi aldı doktor ucundan kesti bi taraftan çekti ipii ve benm yaralarım var kesik yerinde ara ara küçük kabuk tutmuş ve daha düşmedi kabuklar anlamadım..

Benım de basta ve sonda var dıkıs hemsıreye sormustum bastan sondan kesıp bı taraftan ıp cekılcek demıstı canım ama bana 10 gun dedıler az mı kı acaba ıyılesır mı o zamana kadar annemlerde haftasonu ıst.a donuyor yapayalnız kalcam oglumla.kımsem yok burda korkuyorum ıyılesemem ogluma bakamam dıye :26: cuma gunu dogum yaptım hala yururken kalkarken cok zorlanıyorum.sızce ctesıye kadar oglumu kucagıma alcak hale gelır mıyım suan sadece emzırebılıyorum yavrumu :(

Benım de basta ve sonda var dıkıs hemsıreye sormustum bastan sondan kesıp bı taraftan ıp cekılcek demıstı canım ama bana 10 gun dedıler az mı kı acaba ıyılesır mı o zamana kadar annemlerde haftasonu ıst.a donuyor yapayalnız kalcam oglumla.kımsem yok burda korkuyorum ıyılesemem ogluma bakamam dıye :26: cuma gunu dogum yaptım hala yururken kalkarken cok zorlanıyorum.sızce ctesıye kadar oglumu kucagıma alcak hale gelır mıyım suan sadece emzırebılıyorum yavrumu :(

canm ben 5 günlükken yanlız kaldım bi problem yaşamdım bide benm oğlum varr herkes elini çekince herşeyi yapıyosun hiçç merak etme sen annenler gidene kadar enerji topla hayatımm...

canm ben 5 günlükken yanlız kaldım bi problem yaşamdım bide benm oğlum varr herkes elini çekince herşeyi yapıyosun hiçç merak etme sen annenler gidene kadar enerji topla hayatımm...

Ins oyle olur ustesınden gelebılırım canım ıns.oglum cok sancılı cok aglıyor sureklı kucakta pıspıslamak gerekıyor buna da guc lazım sırf mesele emzırıp uyutmak olsa yapabılırm ama o sancılandıkca bende aglamaya baslıyorm :(
Canım bulmusken sana bısyler de sorym ben dıkısler alınınca acı sancı vs cok oluyo mu ? Ve suan hergun veya gun asırı banyo yapmamda bı sakınca var mı?
Sezeryanı doktorum yapamadı yapan doktorda hıcbır bılgı vermedı o acıyla sancıyla bende soramamısım.3. Gun bandı cıkarıp banyo yaparsın 10.gunde dıkıslerını aldırmaya gelırsın dedıler sadece

Uc gundur KV ve gorumcem bizdeydi. Guya bebek ziyaretine geldiler, hemen kendilerine alisverise attilar. Getir gotur soforlugu esim yapti. Annemler de KV var diye gelmemisti. Evde bebekle tek basima kalinca korktum, huzunlendim. Bebegim de huysuzlandi. Bebgi birakip tuvalete gidemedim dikislerime baski yapmaya basladi, aciktim evde yemek yok ac kaldim, bebek de kucagimda mizildayip durdu, stresten sutum de tam birikmedi. Kabus givi iki saat gecirdim :43::43:. Bebek agladi ben agladim :43:. Annemleri arayip yalvardim resmen gelin diye. Isi gucu birakip kostular.

Ayakta dolasiyorum diye beni lohusadan saymiyorlar.Ben de onlar gelince vurdum kafayi yattim. Kendileri pisirip yedi. Sabah da aynini yaptim kahvaltim hazirdi kalktigimda. Esime su tereyagini kucuk parcalara bol diyorum KV ' sen yapamazsin oglum acemiye ver o yapsin' diyor :53: Ekmek dilimlemesine bile izin vermedi. Benim esime ne isler yaptirdigimi gore olur kahrindan :1: Insan biraz anlayisli olur ya :20: Zaten emzirme derdi olmasa bebegi bana vermeyecekti hic.Oglusumun pipisiyle oynamaya kalkti izin vermedim. Benim meme basimi kontrol etti. Boyuna ' sut yok heralde, yetmiyo galiba' dedi durdu. Hatta abartip ' elinle bi sik bakalim fiskiriyor mu' dedi :53: Emzirmek icin ayri odaya gidiyorum anlasinlar diye hemen basimda bittiler.Tulbentim memeyi ortuyor diye eliyle cekip kaldirdi ya KV :20:. Kamu mali gibi oldu memelerim herkese acik teshir :ssz:

Neyse ki gittiler. Ama icimde cok birikmis. Dogumdan sonra zaten cok doldum esime karsi. Icimde acayip bir ofke var. Ondan soguyorum sanki. Garip bir psikoloji icine girdim. Bugun daha da baskin bu durum. Lohusa depresyonu dedikleri sey mi acaba ?

Buradan ne zaman dua alsam hersey cok daha iyi oluyor. Dua edin bana kizlar
Esime karsi bende inanilmaz bir kin beslemeye basladim

Ins oyle olur ustesınden gelebılırım canım ıns.oglum cok sancılı cok aglıyor sureklı kucakta pıspıslamak gerekıyor buna da guc lazım sırf mesele emzırıp uyutmak olsa yapabılırm ama o sancılandıkca bende aglamaya baslıyorm :(
Canım bulmusken sana bısyler de sorym ben dıkısler alınınca acı sancı vs cok oluyo mu ? Ve suan hergun veya gun asırı banyo yapmamda bı sakınca var mı?
Sezeryanı doktorum yapamadı yapan doktorda hıcbır bılgı vermedı o acıyla sancıyla bende soramamısım.3. Gun bandı cıkarıp banyo yaparsın 10.gunde dıkıslerını aldırmaya gelırsın dedıler sadece

canm benm doktorum ben bi gece kaldım hastanede çıkarken pansuman yaptı yarın banyo yapabilirsin dedi ama ayakata duş şeklinde banyodan sonra dikişlerini havluyla silmeden üstüne hafif bastırarak kurut dedi ben çıktıktan sonra dikişlerim alınana kadar hergün banyo yaptım bi problem olmadı ama iyi kuruttumm dikişler alınırken de hiç acımıyoo merak etme kendinii akışına bırakk:9:ozaman sen artık yapabilirsin banyoo banyo insanı acayip rahatlatıyoo ve süt indiriyo canımm. mutlaka hergün yap

cuma günü 40+3 te normal doğumla kızımız dünyaya geldi çok şükür :16: doğum yapmayan kaldımı bilmiyorum ama herkes iyidir inşallah :16: biz iyiyiz kızımla yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz :emir_bebek::16:

yaaa ben deli gibi yiyorum
ne görsem canm istiyo hiç boş durmuyorum devamlı elimde bişiler
gerçi çok işe yarar şeyler yediğim de yok kilo alcam bu gidişle
birde göbeğinizdeki koyu çizgi geçti mi benm duruyo çok çirkin 2-3 ayı bulurmuş geçmesi
ve güneş görmeside o çizgiyi kalıcı hale getirebilirmiş
umarım geçer biran önce çok çirkin ve şişman hissediyorum kendimi
saçlarımı boyamak istiyorum ama korkuyorum bebeğime zararlı diye oyy oyyy:31:

Arkadaşlar benim sezeryan yerinin üstü kabarık duruyor.çizgi boyunca sizde böyle bise var mi acaba hep böyle mikalacak bi de geçen dr um beni plastik cerraha gönderdi.. Controctubex umarım yanlış yazmamisimdir..bu merhem ile çatlakları büyük oranda gececekmis sizlere de soyleyeyim dedim..

Karindaki catlaklar icin mi
Benim de dr fito diye bi krem vermis
afedersiniz nereme surecegimi bilmiy:44:orum hala:9:

canim bugun merve mesaj gönderdi senle beni rüyasinda görmüs merak etmiss :)) bu kiz nekadar temiz kalpli masallahh
hemen malum olmus burda yasananlar canim selami var ve tabi herkese selami var onlarda iylermis yalniz ervosun sariligi hala gecmemis :((
bunu haber vermek icin geldim :)))

Hayirdir insallah canim su forum da rüyasina girmedigim hatun kalmadi benim de :)) var bende birsey ama nee :)
Aleyküm selam, buraya da hic gelemiyor artik annesinin evinde int. Yoktu sanirim.. Sarilik suan bizim de hala cok az var bizde tamamen atlatamadik malesef..

Bunu haber vermek icin geldim derken daha gelmeyecegim anlamin da demiyorsundur insallah yapmayin böyle canim lütfen ya zaten kisa süre sonra tatile gidip giremeyeceksin hic nete hem

canim bugun merve mesaj gönderdi senle beni rüyasinda görmüs merak etmiss :)) bu kiz nekadar temiz kalpli masallahh
hemen malum olmus burda yasananlar canim selami var ve tabi herkese selami var onlarda iylermis yalniz ervosun sariligi hala gecmemis :((
bunu haber vermek icin geldim :)))

Hayirdir insallah canim su forum da rüyasina girmedigim hatun kalmadi benim de :)) var bende birsey ama nee :)
Aleyküm selam, buraya da hic gelemiyor artik annesinin evinde int. Yoktu sanirim.. Sarilik suan bizim de hala cok az var bizde tamamen atlatamadik malesef..

Bunu haber vermek icin geldim derken daha gelmeyecegim anlamin da demiyorsundur insallah yapmayin böyle canim lütfen ya zaten kisa süre sonra tatile gidip giremeyeceksin hic nete

canım ftile gerek yok 1 çay kaşıgı saf zeytinyagı içir hemen bagırsaklarında gaz bile kamlıyor ozaman

Hergun zeytinyagi veriyor musun bir sakincasi yok degil mi bagirsak tembelligi falan olmaz dimi?Dunden bu yana surekli sancili emdigi ve uyumadigi zaman hep agliyor hatta emerkende agliyor aksamdan beri hic uyumadi saat 8 gibi bi sanci tutuyor ertesi gun devam hic uyumadim bebek arabasinda evin icinde dolasip durduk sabah 6 da hastaneye gittik :( acil doktoru 15. Gunden 3 aya kadar devam edecek dedi fitil koydular sonra arabada uyudu.Arabada emzirdim gazida kolay cikti, 3 ayi arabada gecirebilirim boyle olursa :).Su fitili sik vermenin sakincasi var mi mesela gece sancilanirsa versem yanlis mi olur?
Tecrubesiz anne olunca size soruyorum birinin bilmedigini birisi bilir diye yaziyorum umarim kimseyi rahatsiz etmiyorumdur :(
Bu arada masaj olayi banyodan sonra yaptim ise yariyor biraz rahatladi bir kac pirt yapti :) o pirt yapinca sanki dunya benim oluyor

Canım benimde üstü kalem gibi kabardı.acaba geçer mi ki...dr tam olarak ne söyledi sana...

o kabariklik icteki dikislerin kaynadigini, derinin iyilestigini gosteriyormus. bende olmustu sonra gecmisti ama sonra yine oldu. dikis ipi de dugum yerinde duruyor dusmedi. doktorum kendiliginden duser dedi,dusmezse kirkim cikinca kendi alacakmis.

dilca benim KV de sallama hastasi. biz sallamiyoruz dedikce 'mecbur salliycasiniz' deyip durdu. esim tavir koydu da sallayamadi yoksa alistiracakti cocugu :53: annem de boyuna mama verme sevdasinda. doymuyo o cocuk, ac bu cocuk, soldu yavrum kucucuk kaldi, topac gibiydi ne hale geldi, ver mamayi gitsin dyo :ssz:

Back
X