2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
okudugum an göguslerımın ucu sızladı
aklıma anneannem geldı ıkız bebeklerını bır gece ıcınde yaklaşık 6 aylıkken göz göre göre yokluktan kaybetmiş.
şuan çok yaşlı ama hep onların adını sayıklar benı cennetın kapısında bekleyecekler der
senı cennetın kapısında bekleyecekler denozcum
Allahın sınavı
guclu olmalı..
Rabbim sabırlar versın acını unuttursun yardımcın olsun

kızlar ben hamılelık kılolarımı veremıyorummmmmmm
14-15 kılo almama ragmen 6 kılosu gıttı sadece
cok mu yıyorum anlamadım kı
hepde ömrum boyu kıloma cok dıkkat etmışımdır
sezeryandanmı acaba anlamadım
sızler kaç kılo verdınız
20 gunluk olduk bgn

canım hemoroid bendede olmuştu doktor bir krem yazdı onunla geçti çok şükür göğüslerin içinde susam yağı mucize gibi geldi göğsüme bir ay boyunca çok çektim gçğüs ağrısından Allaha şükür bişeyim kalmadı a101 mağazasına susam yağı gelmişti onu aldım kullandım ama bura okumuştum tahin alıp onun üstündeki yağı da sürersen iyi gelir geçmiş olsun

canım ya kullandığın ilacın adı ne yazarmısın sana zahmet:26:

arkadaşlar oğlum sancıdan duramıyodu kolik diye pışpışlayıp duruyoduk gece uykumuz yoktu karrpuzun çok sancılı gaz yaptığını öğrendim hele de akşam yiyince daha fena oluyo 3 gündür karpuz yemiyorum bebeğim gitti yenisi geldi sanki meğerse oğlum çok usluymuş :nazar::nazar::nazar: yazık bebişlere karpuz yemeyin bir de kiraz :56:

oyy yavrum benim yaa:37: karpuz gaz yaptığı gibide booool boool süt yapar..
ayy ben öküz gibi karpuz yiyorum valla çok şükür bizimki çatır çatır çıkartıyor
sadece kuru fasulye yedim yanlışlıkla ondan sonra benim anamı ağlattı tabi ne gece ne gündüz demedi sızlandı durdu..
onada çözüm buldum:52:
geçen sene doğum yapanlardan biri parmak masajını anlatmış sağolsun allah razı olsun ondan
onu yapıyorum gaz sorunumuz kalmadı şükür:16:

ayy süper yaa benm kız neli seviyokii:1:

benimkiside çikolatalı sewiyooo anası gibi:9::9:kız caaz doğru bildidee:9::9::9:
ama o an korktum kız içmek isterim diye tutturursa diye kandırık yaptım:27::27:
çocuk oloacaksın bu dünyada ya valla hiç büyümeyeceksin ne kadar masum :16::16:

Selam arkadaslar
Bölük pörcük bır gecenın ardından gune hızlı basladık oglumla.sımdı tosba gıbı uyusada geceden bu yana canıma okudu afacan :1:

Sıze bı sorum olcak.bız malum Agrı dayız burası gecelerı serın ve gunduzlerı sıcak olmakla bırlıkte bunaltıcı havaya sahıp olmayan bır memleket.sorum su ogluma sapka takmalı mıyım? Ve atlet+bır kat kıyafet yeterlı mı? Gece uyurken penye battanıye ınce mı olur?
Gunduz bıle kucagımıza battanıyesıyle alıyoruz ıkı dakika alsak uzerınden hemen hapsuruyor..durum bu
arkadaşlarında dediği gibi derece kullan canım erkekler hararetli olur sıcağı çok sewmezler
ama benimde dikkattimi çekti oğlumun altını ne zzaman açsam hemen hapşuruyor üşümektendir herhalde:26:
bende yozgattayım buranında havası çok dengesiz
bizde battaniye ile geziyoruz örgü yelekler giyiyoruz hala:47:
şapkaya gelince alıştırma sonra çok hassas olur tabi dikkat edilmesi gereken yerlerde önlemini alçaksın
annanem hep çocuğun yanından yavaş geç senin yürürken verdiğin hava ona fırtına gibi çarpar derdi(o kadar hassaslar yani)
tabi bu kadar değilde banyo sonrası o gün boyunca şapkasını çıkarmıyorum...:54::54:

kızlar ben hamılelık kılolarımı veremıyorummmmmmm
14-15 kılo almama ragmen 6 kılosu gıttı sadece
cok mu yıyorum anlamadım kı
hepde ömrum boyu kıloma cok dıkkat etmışımdır
sezeryandanmı acaba anlamadım
sızler kaç kılo verdınız
20 gunluk olduk bgn

daha senin şişliğin bile inmemiştir canım kendini üzme zaten eski haline dönme süresi
en az 6 ay içinde olurmuş en aaz diyorum bak fazlasını sen düşün artık
benimde 1 aydan sonra 18 kilodan 12si gitti şimdi kalanına benim dikkat edip vermem lazım durakladık çünkü
şimdi kilo sabit kaldı ne iniyor ne çıkıyor..

HATUNYY:3::3:
Canım her emzirdiğinden sonra bebişe kaynamış su ver 1 damla yeterli bunu günde 2 kerede uygulasan
faydası var..
ben şahsen denedim yapmadığım günler bebişimin ağzı hemen beyazlamaya başlıyor
aslında pamukçuk dedikleri yara oluyo ve çocuk memeyi tutamıyor acıyor..
bide emzireceğin memeni soğuk su ile yıka sadece kahverengi kısmını annenin teride pamukçuk yaparmış
bu iki maddeyide uyguladım çok şükür geçti bidahada olmadı:16:

kızlar bebişlerinizi nasıl oyalıyorsunuz
bnm oğlum az uyuduğu için bol vakti var sanırım..oda oda geziyoruz biz, bazen kitap fln okuyoruz keyfi yerindeyse dinliyor, bazen resimlere bakıyor, youtubedan çocuk şarkıları açıyorum ona bayılıyor,babası ve anneannesi ile "lunapark" oynuyorlar şöyle ki kucaklarına alıp havalara kaldırıp indiriyorlar zıplayıp hopluyorlar hem gaz çıkıyor hem eğleniyor ama bnm gücüm yetmiyor onu yapmaya:emir_bebek:

ACEMİPERİ:3::3:
canım her banyodan sonra bütün vücudunu ve saçlarının diplerine
güvendiğin bi markanın bebe yağı ile masaj yap
biz iki günde bir banyo ettiriyoruz her banyo sonrasıda güzelce masaj yapıyoruz,kafasınada penye bi şapka tak o yağı emene kadar üşümesin..
cildinin kurumasına izin vermiyorum.
bebekler deri değiştirdikleri için konaklar normal ciltlleri kuruyor farklı bi ortama geldiler çünkü
o yüzden nemli tutmak lazım... k. valide hep böyle yapıyor çok şükür hiç bişi olmadı
eltimin iki çocuğu vardı onlarada yaptı gerçekten konak falan oluşmadı
önce bunu dene istersen senin yapacağın gerçekten zor bebiş üşütür falan allah korusun..:54::54:

Kızlar sizlerle vedalaşmaya geldim...
Nerdeyse bir aydır herkesin doğum yapmasını bekliyordum bu satırları yazabilmek için...Ama anladığım kadarıyla haziran annelerinden doğum yapmayan kalmadı...
28 gün önce 11 haziranda bebeğim melek oldu:(
Saat 9.09 da dünyaya gelen kızım ancak 6 saat hayatta kalabildi...
Otopsi sonuçlarına göre dünyada sadece 7 kez görülmüş olan akciğerle ilgili bir yapısal eksiklikle geldi meleğim...
Ve kordon kesildikten sonra sadece 6 saat tutunabildi hayata...
Bu satırları o kadar zor yazıyorum ki...ama sizlere de veda etmeden gitmek istemedim...ne de olsa 9 ay boyunca birbirimize dertlerimizi anlattık..sizlerden çok güzel destekler aldım...hepinize çok teşekkür ederim....
Kendinize ve bebeklerinize nooolur çok iyi bakın.
Hepsine sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum...ve herbirinin o güzel yanaklarından öpüyorum...

başın sağolsun canım Rabbim sabırlar versin :(

ACEMİPERİ:3::3:
canım her banyodan sonra bütün vücudunu ve saçlarının diplerine
güvendiğin bi markanın bebe yağı ile masaj yap
biz iki günde bir banyo ettiriyoruz her banyo sonrasıda güzelce masaj yapıyoruz,kafasınada penye bi şapka tak o yağı emene kadar üşümesin..
cildinin kurumasına izin vermiyorum.
bebekler deri değiştirdikleri için konaklar normal ciltlleri kuruyor farklı bi ortama geldiler çünkü
o yüzden nemli tutmak lazım... k. valide hep böyle yapıyor çok şükür hiç bişi olmadı
eltimin iki çocuğu vardı onlarada yaptı gerçekten konak falan oluşmadı
önce bunu dene istersen senin yapacağın gerçekten zor bebiş üşütür falan allah korusun..:54::54:
her banyo sonrasi bubchenin bebek sutuyle masaj yapiyorum. agladigi icin hemen surmek zorun da kaliyorum.konak henuz yok ama dedigin gibi yapip onlem alsam iyi olacak

Kızlar evde tıkılıp kalmak çok kötü...ben ki 12 yıldır çalışan bir insan evden çıkamamak ,1.5 saat de bir memematik görevini yapmak,aralarda uyumaya çalışmak,7 yaşındaki kızımı da idare etmeye çalışmak çok zor :(
dışarı çıksam bile sürekli emmek istiyor paşam,sürekli emzirmek için bir yer aramak da zor bulmak da :(

Kızlar paşama emzik aldım 27 günlük olduk. Başta emziğe çok karşıydım ama susması için alayım dedim. :17:
Ama emziği tutmuyor. Aslında canı isteyince tutuyor. altı temiz karnı tok olunca keyif yapmak için 10 dk emiyor sonra atıyor. :31:
Alışması için geç mi kaldım ?
Sizinkiler nasıl. emziği sürekli mi emiyorlar yoksa kısa periyotlarla mı?

ben 3 günlükken başladım canım benimki de aynı ağzında tutamıyo galiba ben elimle desteklersem biraz emiyo ama çok da istemiyo bebeğe bağlı galiba geç kalmış sayılmazsın :emir_bebek:

canım ben anladığım ve uyguladığım kadarıyla yazayım
emzirmeden önce karnına saat yönünde masaj yapki bağırsaklar faliyete geçsin
gazınıda hemen atıversin
masaja gelince;
emdikten sonra önce üstten çıkarmaya çalış göğsüne yatırıp sırtına ,acıtmayacak şekilde sert vur
daha sonra sırt üstü yatır ve kaburgalarının altında baş parmaklar hariç 8 parmağınla klavyede yazı yazar gibi
gazı aşağıya çekiyosun sertlik eline geliyor zaten çocuk hemen kendini zorluyor
kızarıyor bozarıyor
sende tam o anda ayaklarını kaldır eklem bölgesinden bük ve karnına bastır bacakları
totoşuu havaya bakacak bu hareketi yaptığında korkma tuhaf sesler çıkarıyor ama çok hoşuna gisdiyor:21::21:
veeeeeeeeeeeeeeeeeeee pıııırtt pıııııııııııııırttt pıııırrrtttsssss
işteeee o seees annenin duyduğu en güzel müzikk:27::27::27:

Son düzenleme:
Selam arkadaslar
Bölük pörcük bır gecenın ardından gune hızlı basladık oglumla.sımdı tosba gıbı uyusada geceden bu yana canıma okudu afacan :1:

Sıze bı sorum olcak.bız malum Agrı dayız burası gecelerı serın ve gunduzlerı sıcak olmakla bırlıkte bunaltıcı havaya sahıp olmayan bır memleket.sorum su ogluma sapka takmalı mıyım? Ve atlet+bır kat kıyafet yeterlı mı? Gece uyurken penye battanıye ınce mı olur?
Gunduz bıle kucagımıza battanıyesıyle alıyoruz ıkı dakika alsak uzerınden hemen hapsuruyor..durum bu
canım sen ağrıda mısın bende bi sene orada görev yaptım şimdi ığdırdayım

Kızlar evde tıkılıp kalmak çok kötü...ben ki 12 yıldır çalışan bir insan evden çıkamamak ,1.5 saat de bir memematik görevini yapmak,aralarda uyumaya çalışmak,7 yaşındaki kızımı da idare etmeye çalışmak çok zor :(
dışarı çıksam bile sürekli emmek istiyor paşam,sürekli emzirmek için bir yer aramak da zor bulmak da :(

aman ha kendini kaptırma o bunalım çok fenaa sakın pozitif ol
balkonda falan bebişlerinde vakit geçirmeye çalış
biraz daha sık dişini annesi sonra MEMEMATİK:27::27: birazda olsa rahatlıyacak
süresi uzayacak:27::27: o zman daha rahat olursun:54:

Arkadaslar artik eskilerden giren arkadzlar niye girmiyr cok az arkads gelyr.biz 47 gunluk olduk hala gazla ugrSiyrum.anlDimki yemekle icmekle alakasi yok.ekmek zeytin yedim bigun yine oldu.bu cocuklar nasil beslenecek onu yeme bunu yeme.sut olmuyor o zaman.bugun nohut pisirecem yesemmiki korkuyorum.siz neler yiyorsunuz

galiba bu meme olayında 3. ayımızda rahatlayacağız okumuştum bi yerde süre azalıp aralıklar artacakmış 5 dk bile yetecekmiş ve günde 4_5 kere emecekmiş

Arkadaslar artik eskilerden giren arkadzlar niye girmiyr cok az arkads gelyr.biz 47 gunluk olduk hala gazla ugrSiyrum.anlDimki yemekle icmekle alakasi yok.ekmek zeytin yedim bigun yine oldu.bu cocuklar nasil beslenecek onu yeme bunu yeme.sut olmuyor o zaman.bugun nohut pisirecem yesemmiki korkuyorum.siz neler yiyorsunuz
gerçekten çok sessiz burası

ewet ya herkes meşgul galiba kimsecikler yok
geçmişi okumaktan yorulduğum ve gözlerimin yandığı günleri özledim:ssz::ssz:
ben herşey yiyorum çok şükür ya beni kim gördüyse hiç bişey ayırt etme alışırsa çocuk baştan alışır dedi
çok şükür ciddi gaz sorunumuz olmadı herşeyide yiyorum..
yemeğine biraz kimyon at canım bide bebişi takibe al bakalım nelerde sancılanıyor ona göre bakarsın:34:

galiba bu meme olayında 3. ayımızda rahatlayacağız okumuştum bi yerde süre azalıp aralıklar artacakmış 5 dk bile yetecekmiş ve günde 4_5 kere emecekmiş

ayy inşallah bende okumuştum süt git gide kıvamlaştığı için yetiyormuş ve uzun süre tok tutuyormuş:16::16:
allahım sen ne buyuksun herşey öyle güzel ayarlanmışki şükürler olsun
şimdiye kadar süt olayan göğüslerden süüt geliyor:16::16::16: mucize değilde nedir bu:37::37:

ne gaz sancısı nöbetleri ne emzirme ne de evde tek başıma bunlarla uğraşmak yoruyor...
karnımda bacaklarımda yeni yeni çatlaklarımı fark ediyorum...canımı sıkmıyor değil....
kocamı özlüyorum,aynı evde çok uzakmışız gibi geliyor,hele de ramazan geldi ki yorgun bitap ağzını bıçak açmıyor...
ama evde olmak hakikaten çok sıkıcı.....
misafir furyam da bitti,belki ondandır,yalnız kalınca böyle bi de alışkın olmayınca...

ewet ya herkes meşgul galiba kimsecikler yok
geçmişi okumaktan yorulduğum ve gözlerimin yandığı günleri özledim:ssz::ssz:
ben herşey yiyorum çok şükür ya beni kim gördüyse hiç bişey ayırt etme alışırsa çocuk baştan alışır dedi
çok şükür ciddi gaz sorunumuz olmadı herşeyide yiyorum..
yemeğine biraz kimyon at canım bide bebişi takibe al bakalım nelerde sancılanıyor ona göre bakarsın:34:

ayy inşallah bende okumuştum süt git gide kıvamlaştığı için yetiyormuş ve uzun süre tok tutuyormuş:16::16:
allahım sen ne buyuksun herşey öyle güzel ayarlanmışki şükürler olsun
şimdiye kadar süt olayan göğüslerden süüt geliyor:16::16::16: mucize değilde nedir bu:37::37:
bende emzirirken düşünüyorum hep ne güzel bir mucize anne bebeğini hiç bir ek gıdaya ihtiyaç kalmadan kendi vücudundan besleyebiliyor

Back
X