2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
canm ben alttan muayene olamıyorum
bu yuzden sezeryan olmak zorunda kaldım son dk da
merak ettıgım 40 gunluk sure degil bu sure sonunda
kontrol olmadan ılışkıye girmek ne kadar saglıklı?
offf ne zor kadın olmak

canım işte dediğim gibi akıntı veya enfeksyon varsa zararlı eşin içinde senin içinde ii değil...

Evet canım ocaktan berı Agrılı takılıyoruz esımın tayını cıktı oyle dustu yolumuz.sevmedım hıc buraları hayırlısıyla bıran once de gıtmek ıstıyorum ıns ıns ıns

Ilahı yaa alemsınız bunlar neymıs boyle ben hıc duymamıstım sayenızde kocakarı formullerınde master yaptım :1:

aynen bende öyle oldum ama ne yaparsın işte insan inanıyor bi umutt:27::27::27:

selam kızlar nasılsınız bizim kız biberun ve memeyi almıyor diksiniyor biraz önce emzik verdim ağzına midesi bulandı kustu nasıl alıştıracam ben ya

iyiz canım sağol siz nasılsınızzz kızçenlee:54: benim paşada aynı biberona daha ihtiyaç duymadıkta emziği almıyor kolay kolay
anca bi meme krizi tutarsa o zman alıyor:47:

bugün yarı kırkımız çıktı kızlar... :) allah hepimizinkine uzun ömürler versin.. bizim sarılığımız bitiyo gibi artık gözlerde çok çok az kaldı şükür.. ben hala gündüz 2 saatte bir gece 3 saatte bir uyandırıyorum oğlumu eğer uyuyorsa tabi :) artık bazen gündüz uyuduğunda uyandırmasam 3-4 saat uyuyacak gibi oğlum çünkü çok sık uyumuyor genelde uyanık duruyor uyuduğunda uyandırmasam sarılığı yine artar mı ki? ne zaman acıktıkça emzirmeye uyandırmamaya başlayabileceğiz acaba?

hadi gözünüz aydın canım daha nice 40larınız olur inşallah:nazar::nazar::nazar:
benm oglandada sarilik var yaa aglayinca dersin alti sapsari oluyoo nasil gecer bilmiyorum .. :(( sen ne kdr ugrasirsan ugras onlarr istedigi gibi tutuyo cnmm benmki bazen cok guzel tutuyo bazen ucunu tutuyoo ama ucunu tutmasi iyii yara oldukdan sonar agrimazmis bidaha cunku acilio memeyin basi cocugun agzina gore uzuyoo ..benmde bu aralar gogus ucum fenaa lansholin krem kullaniyom bi nebze iyi geliyo mecburruzz emmek istediklerinde dunyayi gozleri gormuyoo vallaa bazen bir gogsumu emmiyo sonar uyuyo oteki gogsum dolunca agri olusyo oda kotu bi duygu

canım güneşte yatırın çocuğu her sabah 15 dk yeter bütün vücuduna güneş temas etsin:31:

Kızlar bugün 30 günlük olduk. İlk aşımızı yaptım. Bebişim çok ağladı çoook :14:
Ateşi çıkmasın diye şurup verdim. Tüm gün ağladı durdu. Yeni bir emzik aldım onuda emmedi :26:
3 emzik denedik yok bu çocuk emzik almıyor. :31:İyi mi kötü mü bilemiyorum. Bu arada biz 2 numara bebek bezine geçtik. totomuz büyüdü :1: Gece hala uyuyamıyoruz ağlayıp ıkınıp duruyoruz. :31:

keşke iilaç vermeyeydin canım ya bu sefer çocuk ilaçsız aşıları kaldıramıyomuş ateşini kontrol etseydin ona göre davransaydın ama neyse olan olmuşş artık bi dahakine dikkat edersin..

bugun ramazani serif aynin 2. gunu hamd olsun ..Ben bu yil emzirdgim icin tutamiyorum.Tuhafima gidiyo ama napalim kazalarini tutacam kismetse..Siz naptiniz oruc tutuyormusunzz ? emziren Annelerin tutmamasi gunahmi acaba ?

yok canım niye günah hem borç o tekrrar geri ödeyecez allah nasip ederse
çocuğun hakkını yiyemezsin ki sen yemezsen süt kesilir azalır seni emiyo hemde dayanamazsın daha çok küçükler:34::34:

susam yağı kullanan arkadaşlarım ne sıklıkta nasıl kullandınız bende kullanıyorum ama faydasını göremedim sanki... :14: :14:

canım ben bebis emdikten sonra karbonatli suyla siliyorum bir kere susam yagı sürüyorum bir sonraki emzirmede lansinoh sürüyorum ped kullaniyosan kullanma bir müddet ben ped yerine pamuklu mendil kullanmaya başladım karbonatlı suyu ve goguslerini havalandirmayı ihmal etme 35 gün çok çektim ama cok sukur sonunda iyilesti

slm canlarım 25 günlük olduk hızlı büyüyoruz oğlum cin gibi maşallah ben odada yokken ağlamıo odaya girdiğimde ağlamaya başlıo :16: dünyanın en güzel şeyleri olsa gerek allahım iyi ki vermiş bu güzellikleri bize :nazar: tavsiyem başında beklemeyin uyusun die kendi kendilerine daha güzel uyuyolar uzun aradan snra bugün evimi rahatca temizledim yemek yaptım doguyu yıkadım sıkıntımız kalmadı memişlerimizde iyileşti allaha şükür emzirirken sıkıntı yaşamıorum artık emzik bizi çok rahatlattı açıkçası veriorum ağzına rahat işimi yapıorum inş böle uslu olur hep oğlum uyanıkken beter ama uyuyunca da bikaç saat uyuyo acıkınca uyanıo meme emio yine uyuyo arada bi azmasıda normal çocuk normal olarak bu :) bu arada tam bi babacıyız baba içeri girer girmez uyanıo beni kullanıo sadece meme için bide koynumda uyumayı çok seviyo öpe koklaya uyutuorum bazen bende uyuyakalıorum onun kokusuyla :16: yavrularımızı allah bize bağışlasın :nazar:

kızlar eşimin aldığı duyuma göre cumartesi migroslarda prima premium care bezlerin mega olanları (bir pakette 4 paket oluyor) indirime girip tanesi 17lira civarına inecekmiş haberiniz olsun:34:

Aşı için cevap yazan arkadaşlar çok teşekkür ederim Alıntı yapamadım.Doktor ileç ver dedi. Çok az şurup verdik. Ateşi yükselirse fitil kullanırsın dedi. :31:

kızlar eşimin aldığı duyuma göre cumartesi migroslarda prima premium care bezlerin mega olanları (bir pakette 4 paket oluyor) indirime girip tanesi 17lira civarına inecekmiş haberiniz olsun:34:

Bu cumartesi eşimi migrosa göndereyim :52::52: Oğluşumun b.kuna para yetiştiremiyoz walla :9:

canım ya kullandığın ilacın adı ne yazarmısın sana zahmet:26:

oyy yavrum benim yaa:37: karpuz gaz yaptığı gibide booool boool süt yapar..
ayy ben öküz gibi karpuz yiyorum valla çok şükür bizimki çatır çatır çıkartıyor
sadece kuru fasulye yedim yanlışlıkla ondan sonra benim anamı ağlattı tabi ne gece ne gündüz demedi sızlandı durdu..
onada çözüm buldum:52:
geçen sene doğum yapanlardan biri parmak masajını anlatmış sağolsun allah razı olsun ondan
onu yapıyorum gaz sorunumuz kalmadı şükür:16:

canim parmak masaji ne?

Kizlar ya benoglumu en bastan beri doktoru n önerisi üzerine hep yan yatiriyorum.bugun 28 gunluk olduk ama kafası sivrilesti gibi sanki.zaten en baştan beri kafasını saga sola cevirebildigi için sirt ustu yatirdigim halde başını hep yan cevirdi.simdi sivrilesecek kafasi diye korkuyorum.artik yep sirt ustu yatirip bi sure kusup kusmadigini kontrol edip bakiyorum.duzelir mi sizce

ben geldim:)

küsüp gittiğimin ertesi günü annemlere gittim çocuğa bakamıyorum diye. şimdi eve döndüm. biraz erken döndüm çünkü gene mastit oldum. gene feci yara ve ateş yaptı bende. pompa evdeydi o yüzden bugün aniden eve dönmeye karar verdim. ve tabi kk ya :) sorcak çok şeyim oluyor :)

sağıp vercem gene çocuğa. biberona alıştığı için bol gelmediği zaman sinirlenip bırakıyordu. tam boşaltamadığı için sanırım gene mastit oldum. 3. bu. arada antibiyotik kullanmıştım.

iyice biberona alışcak diye korkuyorum ama çaresiz kaldım artık. yaraya rağmen emziriyordum tekrar emmeye alışsın diye. ama bugün son noktaydı artık. daha bi aylık olmadık ama erken götürcem dr. a.

bütün çocuklu arkadaşları arıyorum, herkesten bi medet umuyorum. şimdi de dr da umudum. inş bi çıkış yolu gösterir bize. doymadığı için günde iki kere de mama veriyoruz. bugün baya verdim.

benden haberler böyle. şimdi geçmişe bakayım..

canım aspiratör kullanmaya neden korkuyorsun ki
yavrucuk burnu tıkalı nasıl rahat etsin
biz bile koca insanlar nasıl rahatsız oluruz tıkalı burunla
ben otribebe kullanıyorum
kendin çekiyorsun bebeğin burnunu
başta rahatsız edici gelebilir ama alışıyor insan
hem de bebeğin burnunda ne var ne yok çekiyor
hele yıkadıktan sonra mutlaka çek ki rahat etsin yavrucuk
burnu tıkalıyken emmesi de sıkıntılı oluyor fıkır fıkır ediyor burnu yazık

bende kullanmaya korkuyorum. aldık ama daha kullanmadık. annemlerde çok tıkandı. horultulu sesleri vardı. dr kullanmayın öyle şeyler demişti ama sanırım kullanacağım.

kızlar yaaa benm oglum uyumuyo doğru düzgün
oğleden beri u uyanık vaziyette tam uyudu diyooruz başlıyo mızmızlanmaya
çok huzursuz gazımı var anlamadım
kucakta mıkırdanıp duruyo
daha 18 günlük bebek 8 saat uyanık kalırmı:53:

benimkinin toplam uyuduğu saat 10 saat anca. bir iki dakikalık uykular uyuyor. özellikle gündüz nerdeyse hiç uyumuyor. yapışık gezioz. yemek yemek yemek , tuvalete gitmek çok zor oluyor..uyumadığı zamanda durmuyor ağlıyor..

susam yağı kullanan arkadaşlarım ne sıklıkta nasıl kullandınız bende kullanıyorum ama faydasını göremedim sanki... :14: :14:

Canım ben her emzırmeden sonra suruyorum basucumda pamukla yag vazgecılmezım oldu ve gunde bır defa da lansınoh kremı suruyorm.ılk yara oldugu bıkac gunde karbonatlı suyla sılıyordum sureklı annem sıldırıyordu mıkrobu kırar yara olmasını engeller dıye ve o hatta zaman kanıyordu gogus uclarım :26: belkı onun da faydası olmustur.

Yarı kırkınız da hayırlı olsun canım nıce kırklar gorelım ıns mınnaklarımızla :)

selam kızlar nasılsınız bizim kız biberun ve memeyi almıyor diksiniyor biraz önce emzik verdim ağzına midesi bulandı kustu nasıl alıştıracam ben ya

Ben daha emzık hıc vermedım ogluma.aldım oyle duruyor cekmecede.aslında ben coktan vermıstım ama annem sagolsun men ettı yavrumu emzıkten :1: kendılerı ıkız kardeslerıme bıle vermemıs bı cocuga bakamazmıymısım ufacık cocugu yalana alıstırma adı ustunde yalancı emzık dedı postayı koydu valla :)

ben geldim:)

küsüp gittiğimin ertesi günü annemlere gittim çocuğa bakamıyorum diye. şimdi eve döndüm. biraz erken döndüm çünkü gene mastit oldum. gene feci yara ve ateş yaptı bende. pompa evdeydi o yüzden bugün aniden eve dönmeye karar verdim. ve tabi kk ya :) sorcak çok şeyim oluyor :)

sağıp vercem gene çocuğa. biberona alıştığı için bol gelmediği zaman sinirlenip bırakıyordu. tam boşaltamadığı için sanırım gene mastit oldum. 3. bu. arada antibiyotik kullanmıştım.

iyice biberona alışcak diye korkuyorum ama çaresiz kaldım artık. yaraya rağmen emziriyordum tekrar emmeye alışsın diye. ama bugün son noktaydı artık. daha bi aylık olmadık ama erken götürcem dr. a.

bütün çocuklu arkadaşları arıyorum, herkesten bi medet umuyorum. şimdi de dr da umudum. inş bi çıkış yolu gösterir bize. doymadığı için günde iki kere de mama veriyoruz. bugün baya verdim.

benden haberler böyle. şimdi geçmişe bakayım..

Hoşgeldinnnnnn:16::16::16::16::16:
Çok üzülmüştüm gittiğine.

Darısı zeyno ve talianın başına

benim tosba iyice alıştı kısa kola başka şeyler giydirice ağlıyo ve çok terliyo

kızlar bebişiniz günde kaç kez kakasını yapıyor benim oğlum bugün abarttı birazda ateşi vardı acaba ateşten mi yoksa normal mi diye soruyum sizlere dedim.

bugun ramazani serif aynin 2. gunu hamd olsun ..Ben bu yil emzirdgim icin tutamiyorum.Tuhafima gidiyo ama napalim kazalarini tutacam kismetse..Siz naptiniz oruc tutuyormusunzz ? emziren Annelerin tutmamasi gunahmi acaba ?
Benimde öyle ama yapacak birsey yok yavrularımız için mecburuz benim kırkım çıkmadı zaten ramazandan sonra tutarız ne günahı olacak sebepsiz yere oruç yiyen o kadar insan var ki

kızlar bu yaralar benide öldürüyordu aglaya aglaya veriyordum memeyi denemedigim ilaç kalmadı çareyi susam yagında buldum burdan bir arkadastan duydum Allah razı olsun sımdi hergün dua ediyorum ona tahinin üştünde biriken yag susam yagı 1 günde geçti agrılarım sızde deneyin insallah sifa bulursunuz
CNm eşimde aldı susam yağı ama denemedim hiç şimdi kızımın pilotuna sürüyorum pisijketi gitsin diye benim göğüslerin şişiyor yaralarım gecti ama kızım bitiremediginden süt doluyor

canım işte dediğim gibi akıntı veya enfeksyon varsa zararlı eşin içinde senin içinde ii değil...

aynen bende öyle oldum ama ne yaparsın işte insan inanıyor bi umutt:27::27::27:

iyiz canım sağol siz nasılsınızzz kızçenlee:54: benim paşada aynı biberona daha ihtiyaç duymadıkta emziği almıyor kolay kolay
anca bi meme krizi tutarsa o zman alıyor:47:

hadi gözünüz aydın canım daha nice 40larınız olur inşallah:nazar::nazar::nazar:

canım güneşte yatırın çocuğu her sabah 15 dk yeter bütün vücuduna güneş temas etsin:31:

keşke iilaç vermeyeydin canım ya bu sefer çocuk ilaçsız aşıları kaldıramıyomuş ateşini kontrol etseydin ona göre davransaydın ama neyse olan olmuşş artık bi dahakine dikkat edersin..

yok canım niye günah hem borç o tekrrar geri ödeyecez allah nasip ederse
çocuğun hakkını yiyemezsin ki sen yemezsen süt kesilir azalır seni emiyo hemde dayanamazsın daha çok küçükler:34::34:
Sagol CNm bizde iyiyiz kizcemle çok şükür bizimki hiç almıyor midesi kaldırmıyor sanırım midesi benim mideme çekmiş çok hassas
Kızlar sizlerle vedalaşmaya geldim...
Nerdeyse bir aydır herkesin doğum yapmasını bekliyordum bu satırları yazabilmek için...Ama anladığım kadarıyla haziran annelerinden doğum yapmayan kalmadı...
28 gün önce 11 haziranda bebeğim melek oldu:(
Saat 9.09 da dünyaya gelen kızım ancak 6 saat hayatta kalabildi...
Otopsi sonuçlarına göre dünyada sadece 7 kez görülmüş olan akciğerle ilgili bir yapısal eksiklikle geldi meleğim...
Ve kordon kesildikten sonra sadece 6 saat tutunabildi hayata...
Bu satırları o kadar zor yazıyorum ki...ama sizlere de veda etmeden gitmek istemedim...ne de olsa 9 ay boyunca birbirimize dertlerimizi anlattık..sizlerden çok güzel destekler aldım...hepinize çok teşekkür ederim....
Kendinize ve bebeklerinize nooolur çok iyi bakın.
Hepsine sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum...ve herbirinin o güzel yanaklarından öpüyorum...
CNm ya İnan yeni gördüm ve ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemedim biran bunun kendi basıma geldigini düşündüm çok zor bı durum göğsüm dışladı ne denir ki hak Teala böyle istedi Rabbim sabırlar versin ve sana hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin sabret ki diğer tarafta mükafatı büyük olsun Rabb'ime emanet ölseler kendine iyi bak

Canım ben her emzırmeden sonra suruyorum basucumda pamukla yag vazgecılmezım oldu ve gunde bır defa da lansınoh kremı suruyorm.ılk yara oldugu bıkac gunde karbonatlı suyla sılıyordum sureklı annem sıldırıyordu mıkrobu kırar yara olmasını engeller dıye ve o hatta zaman kanıyordu gogus uclarım :26: belkı onun da faydası olmustur.

Yarı kırkınız da hayırlı olsun canım nıce kırklar gorelım ıns mınnaklarımızla :)

Ben daha emzık hıc vermedım ogluma.aldım oyle duruyor cekmecede.aslında ben coktan vermıstım ama annem sagolsun men ettı yavrumu emzıkten :1: kendılerı ıkız kardeslerıme bıle vermemıs bı cocuga bakamazmıymısım ufacık cocugu yalana alıstırma adı ustunde yalancı emzık dedı postayı koydu valla :)
ya aslında gerek yok öyle mizmiz bir bebek değil ama alsa fena olmazdı gıdarsa meme vermek bazen olmuyor acil durumlar için biberon iyi olurdu mesela göğsümü sağduyum sütlerimi dökmek zorunda kalmazdim en azından

hoş geldin bencede doktora git herkesin bildigi dogru olmayabilir Rabbim yardımcın olsun
Bu arasa ben yeni gördüm daha tartismaları İnan ortada hicbirsey yok hepiniz alinganlik ermişsiniz yanlış anlamıştınız burda kötü niyet yok sanmıyorum da birbirimize kırılmak yerine anlayış göstermemiz lazım zeyyno ve tallia da geri donerler inşallah eksiklikleri çok belli umarım iyilerdir

kızlar bebişiniz günde kaç kez kakasını yapıyor benim oğlum bugün abarttı birazda ateşi vardı acaba ateşten mi yoksa normal mi diye soruyum sizlere dedim.

Geceyi de sayarsak bı 7-8 defa yapıyor sanırım seninki daha mı fazla yaptı bence ateşle alakalı değildir ya yediklerinle alakalı olabilir hem yapsın kakasini sorun olmaz yapamaması kötü bence

göğüslerin nasıl oldu canım kanaması durdumu..

Kanaması yok canım ama sol göğsümde süt çok azaldı me yazık ki.:43: sağ göğsüme yüklenmekten iyice acımaya başladı o da.:43: Günde 1 ya da 2 kez mama vermek durumunda kalabiliyorum ne yazık ki.:43:

Son düzenleme:
herkese hayirli ramazanlar. ben tutamiyorum bu sene icinizde tutan varmi bilmiyorum yemeyince sütüm olmuyor maleseff :( birde her emzirmemde deli gibi susuyorum dayanamam diye korktum :(

simdi de gelelim neden gelmedim uzun zamandir aslinda hala gelmeye nyetim yoktu telefonumun oyununa geldim :))
Benim telefonumun internet ana sayfasinda burasi kaiytli internete baglanmak isteyince hemen burais aciliyor bugunde tlfla oynarken yanlislikla elim degdi sayfaq acildi baska zaman dakikalarca beklerdim acilsin diye simdi pat diye acili verdi, gecenlerdede degmistim ama acilmadan kapattim hemen :)) bugun acilinca bi bakim dedim neler olmus ne görum arkadaslar mesajla doldurmuslar sagolsunlar herkes gelmemizi istemiss :)) cok mutlu oldum sevilmek cok güzel bir duydu tabiki sevginiz karsilikli ayni sekilde bende sizleri cok seviyorum ve inanin cok özledim her an her dakika aklimda burasi vardi kizimin yaptigi birseyi size kosup anlatmamak icin kendimi cok tuttum :)) arkadaslarin gitmesine ben sebeb oldugum icin cok uzulmustum yardimci olmak isterken kirici oldugum icin, ben öyle olsun istememistim tabiki hatta okadar üzüldümki sütüm azaldi 3 gün boyunca bos gögüslerle emzirmeye calistim kizimi geri getirene kadar neler cektim cok sükür simdi cok iyi yine doldu eskisi gibi:)) kizlar kesinlikle ve kesinlikle sütün dolmasi icin moral cok önemli bunu unutmayin ona göre kafaniza birseyi takmayin :)) neyse telefonun oyuna gelip geri dönmus oldum:))
bu arada tesadüfün bukadari geridönüsümkutusuda gelmis cok memnun oldum insallah ZEYNODA GELIRR .:)) ben cok özledim sizleri

BUGUNE KADAR BIZ NE YAPTIK ANLATIM KISACA gecen hafta carsamba kizimin doktor kontrolü vardi cok sükür hersey yolunca cikti kilosuda artmisti 4990 gr olmus kizim 10 gr eksik cikti 5 kilodan:) bu pazarteside benim vardi benimde iyi gecti bir sorun cikmadi cok sükür . birde gecen hafta baya bir misafilerimiz vardi gelen giden eksik olmadi sagolsunlar, cicilerimz doldu ama ben hic birisini begenmedim:26::26: bende hediye götururum artik napim:26::9:baya yorucu ve yogun bir haftadan dolayi aslinda burayada gelmeye cok firsatim olmazdi istesemde gelemezdim :))

SIMDI DE GELELIM KESFETIKLERIME :) yeni bir pisik kremi kesfetim kizim pisik olmustu burda havalar baya isinmisti kizim evde ciplak geziyordu nerdeyse ::) poposu pisik oldu yinede eczaneden bir krem eistedim mir mucize gibi hemen gecirdi pisigini ismi
mykoderm heilsalbe kücük bir tüpte ama cok faydasini gördum ben :)) birde gaz icin ilac keyfettim onuda bir arkadasim tavsiye ettmisti onunda ismi ((( lefax))) insallah turkiyede de bulunan ilaclardir :)) benden simdilik bukadar gecmise baktim cok kisinin ismini göremedim sanirim baya kisi girmemeye baslamis cok üzüldüm :(((
neyse cok uzattim ama bayadir girmeyince anlatacaklarda cogalmis oldu :))

Back
X