2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
genelde babalar eşlerini kıskanır çocuk olunca bende tam tersi.

ben eşimin çocuğa karşı ilgisini kıskanıyorum. aşkla bakıyor çocuğa. gazını falan da benden iyi çıkarıyor. ilişkilerini kıskanıyorum

evet çocukların derdi karnını doyurmak zaten. yeterince doyunca uykusunda da sorun olmuyor. bi gaz problemi olur . gaz ve altını almayı her şekilde çekcez zaten. karnı yeterince doymayan çocuğun huzursuzluğu başka. anne sütü gibisi yok. mamayla doysa bile onun da ayrı rahatsızlığı oluyor. benim garibim boş memeyi emcem diye ne uğraşıp duruyor. sonuna doğru nasıl sinirleniyor, kendini paralıyor :) onun adına üzülüyorum valla.

moralim gün gün değişiyor işte. gün oluyor kendimi motive ediyorum moralim iyi oluyor gün oluyor bu halde oluyorum işte. şu an iyiyim. sabah üzülmüştüm geçti. inş temelli geçer bana dua edin.

birde biz bu çocuğu sürekli sallıyoruz. uyumakta sıkıntısı olduğu için sürekli uyutmaya çalışıyoruz. bunuda sallayarak yapıyoruz. bi zararı olcak diye korkuyorum.

önceden ne güzel göğsümde uyurdu. bi alıştırdık sallamaya hep sallıyoruz şimdi.

çok konuştum ama her zaman fırsat olmuyor.

biz bugün bir aylık olduk. klça çıkığı testini yaptıramadık. aşısı içinde 22 temmuza gün vermişlerdi. bu ikisinin tam bi aylık olduğunda yapılması gerekmiyor mu? geç olmuyor mu?

Hiç bir anne kendi sütü varken mama vermez herhalde. Canim ne yapicaksın. Mecbur kalinca mama vericeksin. Eger sütün yetmiyorsa bebiş aç mı kalsın? Kendi sütünü olduğu kadar verirsin. Yetmedigi yerde de artik mecbur mama ile doyacak bebis. Ablam doktor , 4 tane çocuğu var. Sütü yetmedi. Bütün çocuklarinada dayadı mamayı. Halbuki kendi de hazır mama düşmanıdır. Çok şükür yigenlerimin hic birinde bir problem yok. Hepsi de cin gibiler , zekiler akıllılar ve başarılılar. Mama vermek dünyanın sonu değil

bende böyle düşünüyorum ama diyorum ya benim karşılaştığım herkes bana çok baskı uyguluyor bu konuda. sabahki dr bi organını yok ediyorsun çocuğun dedi. böyle deyince kendini kötü hissetmemek elde değil.

Her insanın dünyada yiyeceği rızık farklıdır. Rabbim kime ne rızık tayin etmişse onu bulur , fazlasını bulamaz. Ben bebişler için de aynı şeyi düşünüyorum. Kimi insan vardır kendini paralar yapmadıgı denemedigi yöntem kalmaz , sütü olmaz. Kimisi de vardir ki diyet yapar , oruç tutar , şakır şakır sütü gelir. Rabbimin tayin ettiği rızıktan ötesi olmuyor. Ben bu olaya ilahi takdir gözüyle bakıyorum. O yüzden önce tedbir alıp dua etmek lazım. Tevekkül etmek lazım. Rabbim sütünü artırsın inş.

oğlum tam en tatlı olacağı ,tepki vereceği ,beni anlayacı zaman işe başlayacağım.şu 6 ay mevzusu da çıkmadı zaten.Neyse vardır bundada bir hayır ....

bende bugün ailemi gönderdim herşeyi yanlış yapacağım gibi korkuyorum sanki yavruma bi zarar gelecek diye sürekli tetikteyim

kızlar 2 gündür yeni keşfettim kızım yüzüstü uyumaya bayılıyooooooo
hele ki çok gazı varken yatırıyorum zorlanmadan gaz da çıkarıyo mışıl mışıl da uyuyo
ama kafasını döndürürde nefes yolunu tıkarsa diye başından ayrılamıyorum işte

selam kızlar. herkes bebişlerle meşkul artık ohhh:)) bnm oğlan bügün 48 günlük kilo ve boyuna bakıldı .. maşalah 6 kilo -59 cm..sizinkiler ?

oğlum artık altını alırken fazla ağlamıyor. fakat bu iyi mi kötü mü bilemiyorum :). çünkü önceden ağlamadığı zaman kesin yeniden tuvaletini yapıyordu. ağlamadığında anlıyorduk ve olası kazaları önlüyorduk. şimdi ağlamadığı için kazalara açığız. demin baya baya bi kaza oldu. koltuklar üstüm başım battı

benim oğlumda aynı senin kız gibi.bayılıyo yüz üstüne.ama dediğin gibi boğulur diye yanından ayrılamıyorum.Allaha emanetler...

deneyimli annelere bir sorum olacak,çocuklarınıza uyku eğitimi verdiniz mi
Canım ben ilk kızıma verdim. Şimdi bu kızıma da veriyorum, vereceğim. Aslında çok temel şeyler var uykuyu düzene sokmak için. Çok fazla kucak olmayacak. İlerleyen aylarda da rahat etmek için bebek her zaman kendi odasında ve yatağında yatacak. Kundak ve emzik başlarda şart. Karnı muhakkak tok olacak. Beslenme saatleri hep sabit olacak ne olursa olsun. Saatinden öne veya sonra değil. Akşam 12'den sonra altını açmak yok. Işıklı ortamda, gürültüde tutmak yok. Gece gündüz ayrımı yapabilsin diye. Başlardaki devamlı uyuma hali geçmeye başladığı zaman her gün 10-12, 14-16 arası yatağında olacak, uyusun uyumasın. O saatlerin uyku zamanı olduğunu öğrenmesi şart. Her gün muhakkak 19:00'da banyo, emzirme ve en geç 20:30'da yatakta olmalı. İlk aylarda bu duruma çok itiraz etmiyorlar bu şartları sağladığında. Eğer ki ederse kucağa almadan önce emzik kontrolü, yönünü değiştirip yeni bir pozisyon verme, odanın sıcaklığını ayarlama gibi şeyler işe yarıyor. İlerleyen aylarda özellikle gündüz uykusu saatlerine itiraz edebilir bebek. O zaman da biraz mızıldanmasında problem yok, çünkü gerçekten edepsizlikten yapıyor oluyorlar. Bir de genel olarak en en büyük şart, devamlı kucakta tutup kucak kuşu yapmamak gerekiyor.
Canım; çok şey yapıyorsun süt için biliyorum ama yine de hatırlatmak istedim. Çok çok çok fazla su içmelisin. Ben tuvalete zor yetişecek kadar çok su içiyorum. Bir de çörekotu tüket. Her iki emzirme arasında 1-2 çay kaşığı çörekotu yiyorum, çok faydasını görüyorum. Bir de Gnc'nin Brewer's Yeast diye bir supplement'i var. Günde 4 taneye kadar içilebiliyor. Ya da ısırgan otu hapı var yine Gnc'nin yanlış hatırlamıyorsam onları deneyebilirsin. Alkolsüz bira içebilirsin bol bol. Yaralar seni bezdiriyor, anlıyorum. Ben de 2 ay çekmiştim ve 2 defa da süt ateşi olmuştum. Ama sabret, hepsi geçiyor. Sana tavsiye ettiğim yatarak emzirmeyi denedin mi? İşe yaramadı mı?

Dün kırkımız çıktı ama bizimki bugün gündüz yine bütün gün uyudu.Yani bu da demek oluyorki yine bütün gece ayaktayız (((
Bıktım artık sarhoş sarhoş evde dolanmaktan.Nolur akıl verin bu çocuğun gece gündüzünü nasıl ayarlayacağım ben.
Gündüz uyanık tutamıyorum.Alıyorum kucağıma 5 dakka sonra kucağımda uyuya kalıyor kıyamıyorum yatırıyorum .Ama gece cin gibi.güzler faltaşı gibi ,gece gece kucakta dolanmak istiyor.
Birde memeyi böğürüyor almıyor.Alsa rahat edeceğim.Ne yaptınız memeye alıştıranlar?

canım uyku eğitimi için güzel şeyler yazmışın ama bizimki kendi kurallarını koymuş onu nasıl değiştireceğim (

benmkide titretiyo canm hemde nasıl
ama sormayı dusunuyorum yınede kontrolde
nolur nolmazz

ben akşam üzeri akrabam olan aile doktorumuzu telefonla aradım kendisi emekli oldu ama bilgisi tecrübesi var
titrettiginde tuttugun zaman geciyorsa sıkıntı yok dedi ama tuttugundada titremeye devam ediyosa cocuk nerolojisi görmesi lazım dedi.
Aradıgımdan beri uyudugu çin titremedi deneme yapacagım bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…