2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ve şafak sayıyorum sanki. günlerin akıp gitmesini ve sıkıntıların azalmasını bekliyorum. çocuğumun bu hallerinin tadını çıkaramıyorum. eli kolu kokusu ne güzel. körpe körpe. ama sıkıntılardan bunları göremiyorum bile. fotograflarını bile fazla çekemiyorum artık. ilk günler kardeşim varken çektiğim fotoları var. son hallerinin fotografları yok. gün gün gelişimini fotograflamak istiyordum oysaki

tam rahatlaşıcaz işe başlıcam. gene çocukla yeterince ilgilenemeyeceğim. anne olmak zor, çalışan anne olmak ayrı zor. imkanım olsaydı ücretsiz izne ayrılırdım. onu yapamıcam ama en azından süt iznini toplu kullanmayı düşünüyorum. ek gıdaya başlıcak kadarbüyüse iyi olur. yoksa kayınvalidemin bakması zor baya. süt sağ et zor gibi.

40 mız geçince bıçak gibi kesilse sıkıntılar :) her bi göğsümden 100 ml süt gelse. yağlı yağlı olsun birde :) göğsümdeki yaralar iyileşmese de olur razıyım. bi sütüm artsa. bunun hayalini kuruyorum , düşüncesi bile çok güzel geliyor.

kızım bugün 22 günlük oldu ve annem evine döndü artık.sanırım bende lohusalık hüznümüdür depresyonumudur nedir onun içindeyim.dünden beri annem gitti diye ağlamaktan içim dışıma çıktı.sanki 3 yaşındaki çocuk gibi hissediyorum.oysaki 7 yıldır gurbetteyim.sanki ilk defa ayrılıyor gibi hissettim.çok garip.birde kızıma bakamayacakmışım gibi hissediyordum kendimi.ama başbaşa kalınca el mahkummuş:)uyuyor şimdi ama akşam 7-8 civarı başlıyor bizim show:)ne zamana toparlanırım acaba sizde yaşadınız mı bu yazdıklarımı.yoksa ben mi çok abarttım.

Slm hanimlar
Bebegimin yuzunde minik minik kirmizi kabarciklar var sivilce gibi bir iki tane de beyaz bunun sebebi ne acaba ve ne yaparsam gecer bi fikri olan var mi???

benimkide ayni doktor sutumun cok yagli oldugunu soyledi. baby acne imis. ve zamanla gecermis kendiliginden bisey vermedi.

canım ya öyle bir yazmışsın ki üzüldüm bu karamsarlığına yapma böyle lütfen.bebeğinin sana ihtiyacı var.mama ver tabi ki çocuk açlıktan krize mi girsin.verme verme diyorlar ama nedeni yok.vermediğinde bu çocuk nasıl doyacak kimse söylemiyor.kilo almasa almadı sütün gelmese gelmedi derler.etrafına aldırma artık.şartlar nasılsa ona göre şekillen lütfen.milletin ağzı torba değil ki büzesin.bak ne diycem emzirma kampı diye bir şey var duydun mu bilmiyorum.onu araştırıp bi uygulasana.mama verirken asla zehir veriyormuş gibi hissetme.o bebeğini doyuruyor.bana göre şifa o çocuğa.

birde marmara park daha iyi değil mi? alışveriş merkezi olarak torium daha güzel ama bana ters kalıyor biraz. ulaşımı sıkıntılı

kızlarrr marmara park dahada iyi olur
ama bayramda ben yokummm
biran önce buluşalmmm yaa biraz acılalaım bunaldım valla

Son düzenleyen: Moderatör:

iki ay daha sabret arkadasim. herkes bana oyle diyor ve ben iki aya odaklandim gun sayiyorum. sonsuza dek surmucek nasilsa insallah gececek.

ben yaşadım baya. ilk çöküşümü mastit nedeniyle ateşlenip titreyince yaşadım. annem yok diye öyle ağladımki. acile hastaneye gittik. acil servisteki bi kadını annem sandım. o kadar annemi yanımda istedim yani. sonra bu hal baya devam etti. şimdi şimdi azaldı sayılır.

offf keşke ben senin gibi aynı şehirde olsaydımda annem yanımda olmasaydı.insana o bile bir güvence.farklı şehirde olmak çok zor.azaldığına sevindim:)yoksa bir ömür 3 yaşındaki çocuk gibi özlem duyacakmışıım gibi geliyor bana şuanda.

sadece çevremdekiler dese umursamıcam ama gittiğim dr larda verme diyor. internetten araştırıyorum en az 2 ay anne sütü dışında bişi vermeyin diyor. kaldım arada işte. emzirme kampını denicem. aslında benim çoğu günüm emzirme kampında gibi. çocukla ilgilenmek dışında bişi yapmıyorum. ama gene de özel olarak bunu deneyeceğim. haftasonunu bkliyorum. eşimle daha iyi yaparım. eşim çocuğa daha iyi bakıyor. gözüm arkamda kalmıyor. kayınvalidem yaşlı, sağolsun yardımcı oluyor baya ama gözüm arkada kalıyor hep. uyuyamıyorum bile. hep çocuğun ağlama sesi kulağıma geliyor ağlamasa bile.

ay masallah canım ya negüzel poyraz bütün gün uyuyor gündüz ne yaparsam yapım sadece acıkınca uyanıyor sonra tekrar uykuya devam oyuzden gece ayaktayız birde benmki kakayı her beslenmeden sonraa yapıyor nerdeyse oyuzden surekli altını değiştirmek zorunda kalıyorum hiç öyle kendi kendine oynama alışkanlığıda yok anneye ıskence olsn ağlamalıyım hemen :) ben gidim yanına konusm onunl durur ama tek basına durmayı hıc sevmıyo mınnak

annem çalışıyor ve 2 saatlik mesafe var arada. hiç aynı şehirdeymişiz gibi olmuyor.

geçenlerde bi bayanla tanıştım 2 aylık bebeği mama veriyordu.emmedi ben de mamaya başladım dedi o kadar rahattı ki ne var yani dedi.çocuk memeyi almıyor aç mı bırakayım dedi.haklıydı da.sütünü bıraktır asla demiyorum gelmesi için elinden geleni yap ama çocuğu aç bırakma.benim arkadaşım normal doğum yaptı ve ilk bir buçuk ay sütü 30 ml bile gelmiyordu ama yılmadı arttırdı sütünü.2 ay sonrada işe başladı.sağarak 2 yaşına kadar anne sütü verdi.tabi o süreçte mama ile besliyordu.sen istersen olur.sadece stres yapma lütfen.

annem çalışıyor ve 2 saatlik mesafe var arada. hiç aynı şehirdeymişiz gibi olmuyor.

o ağlama sesi benimde kulağıma geliyor hep.çıldırıyorum galiba diyorum bazen:)
olsun arkadaşım aynı şehirde annen.onu düşünerek kendini biraz daha rahatlatmaya çalış.

zor oldu ama buyuttum tatlım valla :)kasık kadardı kucağma alıp emzirmeye korkuyodum yavrumu allaha sukur artık normal bı bebiş olduk kucağa alısma sebebide bu ya cok ayrı kaldım yavrumdan hıc öpüp koklayamadan gıttı yanımdan eve geldi hep kucamdaydı hep sevdım sımdı sureklı yanında ıstıyor :)

ahh canm benm ya neden bukadar sıkıntı yapıyosun olan sutlernde gider benımde sutum yok sutten cok mama verıyorum ama napıcaz canım mecbur acmı kalsın bebeklerimiz dusunme oyle kendını bukadar sıkma. suanda lohusalık sendromundasn sanrm canm ozaman hersey cok buyutuluyor sende hazırsın bebeğine pskolojınde dusunme oyle gecıcek bu zor gunler ama kırkı cıktıktan sonrada aynı oluyolar kendını ona endeksleme canm

Benim de dikişlerim hala acıyor. Özellikle emzirirken karnımdan aşağı doğru baskı oluyor daha fena acıyor. Bugün ilk defa yattığım yerde bebişimi yanıma alıp emzirdim. Oh bee dünya varmış dedim. Daha önce niye keşfetmemişim ben bunu

benmkide titretiyo canm hemde nasıl
ama sormayı dusunuyorum yınede kontrolde
nolur nolmazz

şimdi banyo yaptırdık çocuğu. sırtında yetişkinlerdeki gibi iltihaplı sivilce var normal bişi mi. yüzünde falan ufak tefek oluyordu ama bu daha büyük gibi.

birde kayınvalidem ve eşim çocuğu sakinleştirmek için elini verip emdiriyorlar. sinir oluyorum. emzik kabul etmiyor. bunlarda sakinleşsin diye çocuğun elini veriyorlar emsin diye

bana cevap yazan arkadaşlara tşk ederim. tek tek alıntılamadım uzun olmasın diye. mama konusunda üzerimde çok baskı var ondan bu haldeyim. sürekli böyle değilim tabi. ara ara geliyor bu hal üstüme. yiyip içiyorum başka elimden bişi gelmiyor. kalanını mama vericem mecburen. çocuk aç olunca uyumuyor bile. içli içli dudağı titreye titreye ağlıyor. o halde onu görüp mama vermemek elde değil.

Bak bu dediğin bence de çok doğru. Ben de aynı şeyleri gözlemledim. Bol yagli anne sütü ile beslenen çocuklar daha sakin oluyor. Bebeklerin karnı tam doyunca sakinleşip daha cabuk uykuya geçiyorlar.

Karamsarlığa kapılma arkadaşım. Çocuğa hazır değilmişim diyerek kendine haksizlik etme. Allah hic kimseye kaldiramayacagi yükü yüklemezmiş derler. Güçlü olucaz bu işin üstesinden gelicez inş. Moralini yüksek tutmaya çaliş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…