ben de ya rahat uyuyamam ki kalkar yine yanıma alırım dayanamamBen da ha düşünmüyorum odalari ayirmayi korkarim ben ya bisey olur diye zaten zor buldumgece bile kac kere bakiyirum
ay yerim ben damadımı yakışıklımı kızıma da şarkılar söyler oOglusa şarkı soyleyince resmen bana eslik ediyo sipam
ben 2 yaşına kadar neden izletilmemesi gerektiğini bilmiyorum açıkçası bu konuyu hiç araştırmadımKızlar sizin bebişlerinizde muhakkak bizim ki tv görünce kitlenip izlemek istiyordur.Ne yapıyorsunuz baktırıyormusunuz?,
Ben surekli kafasınız çeviriyorum ama kaç aylık olana kadar bu böyle devam edecek illaki izlewmeye başlayacaklar ama doğru zaman ne zaman ne dersiniz?
Bebeğimiz artık 3. ayını dolduruyor.Onunla aynı odada yatıyorum ve odaları ayırmanın vakti geldi diye okuyorum her yerde...
3-4 aylıkken uyku eğitimine başlanmalıymış.Gerçi bizim oturmuş bir düzenimiz var, belli saatlerde uyanıp mamasını yer, uyur yatış kalkış saati bellidir...Ammaaa odayı ayırmak nasıl olacak? Denizim doğmadan öncede eşimle konuşmuştuk 3 -4 aylıkken ayırırız odasını
diye...vay beee zaman ne çabuk geçiyor, daha dün gibi:44:
siz nasıl yapıyorsunuz? ben emzirmiyorum bu arada.tamamen mamaya döndük...
Ah canim cok sagol icimi rahatlattin walla sanada cok gecmis olsun insallah atlatirsiniz annelik bole bisey heralde rahat olmam lazim ama cok evham yapiyorum işte allah hepimize yardım etsinyeşil mukuslu ve kanlı dışkı ayrıca gerçekten çok kötü kokuyodu tahlilde çıkmadıysa yoktur zaten canım biz hala atlatamadık tahlillerde sürekli çıkıyo ama bu kadar takıntılı olma canım ya bişekilde büyüyolar korkma herşeyi atlatıyolar allahın izniyle benm kızda arada sanki nefes almayı unutuyo tıkanıveriyo ama sonra kendi kendine hatırlıyo sanırım nefes alması gerektiğini düzeliveriyoobunlar zamanla düzene girer canım meak etme...
ben de ya rahat uyuyamam ki kalkar yine yanıma alırım dayanamam
ay yerim ben damadımı yakışıklımı kızıma da şarkılar söyler o
bu arada gelinini sormuştun hayatım iyi valla minik kuşum gülücükler saçıyor ama bazen de huysuz mu huysuz
ben 2 yaşına kadar neden izletilmemesi gerektiğini bilmiyorum açıkçası bu konuyu hiç araştırmadım
istediği zaman bakıyor benimki engellemiyorum
ama izletilmemesinin mantıklı bir açıklaması varsa izletmemek lazım tabi
canlı renkler ışıklar illa ki ilgisini çekiyor
3 ay çok erken bence
ben 6 aydan sonra düşünüyorum
slm anneler
emzirirken silikon meme ucu kullanan var mı?
ben hala onunla emziriyorum her gün uğraşıyorum diğer türlü almıyor. ama silikonu koyunca şapur şupur götürüyor
bi sakıncası olur mu göğüs ucuyla emzirmenin acaba:44:
amin canım ne kadar evham yaparsan okadar zor büyür bu bebeler ben birini büyyüttüm az bişi bide arkadan ikinci büyümeye çalışıyoo yicem kafayıııAh canim cok sagol icimi rahatlattin walla sanada cok gecmis olsun insallah atlatirsiniz annelik bole bisey heralde rahat olmam lazim ama cok evham yapiyorum işte allah hepimize yardım etsin
hiç sorun olacağını sanmıyorum benim bir arkadaşım 1,5 yaşına kadar öyle emzirdi:)) dert etme kendine emsinde bebiş canım
canm ben ilk etapta kullandım 1 ay kadar sonra benmki uçla tutmamaya başladı bıraktık bi zararı olucağını düşünmüyorum ama bana sanki bizimkine gaz yaptı gibi geldi bi boşluk varya ordan hava yutuyodu galibaa:26:
bende ilk zamanlar kullandım çok gaz yaptı
1,5 yıl...bunu öğrenmem iyi oldu. içim hiç rahat diildi. saol canım
gazımız var ama çıkarma sorunumuz yokdoğduğundan beri çok fazla gaz sancısı çekmedik biz toplasan 3-5 gece olmuştur sıkıntımız. giderek azalıyor zaten
bizim ev işi yalan oldu moralim çok bozuk
peşinatı tamamlayamıyoruz bir türlü
kvler yüzünden ne altınım kaldı ne bir şey
şimdi peşinatı ödemeye de yanaşmıyorlar
resmen onlar yüzünden ev sahibi olamıyoruz
o kadar doluyum o kadar kızgınım ki onlara nefretim kat kat arttı
bugün kocamdan da nefret ediyorum
evlendiğimizden beri ailesinin yapmadığı kalmadı
bir kere bile gıkını çıkarmadı onlara
neden diye sormadı bile
bugün hepsinden nefret ediyorum
aynen valla ekşimik diyorum ben kızıma öyle zamanlarda ne ekşidin yine kızım diyorumbence bizimkileri karşılıklı koyalım huysuzlanıp dursunlar benimkide ara ara huysuzlanıyo ya neden bi bilsem
neden diye sormadı bile
bi ekşide bende var iyi buldular desene birbirleriniaynen valla ekşimik diyorum ben kızıma öyle zamanlarda ne ekşidin yine kızım diyorum
Eveeeet oglumun huzursuzlugu bugün yine tavan yapti gün boyu güzel emdi ama her 20 dakika da basladi huysuzlanip aglamaya dişmi degilmi baska birseyimi var derken en son arkadaslarla kahve icmeye bulusmustuk kahveleri söyledik basladi huysuzlanmaya onlar oturup muhabbet ederken ben kalkip bir oraya bir buraya kucagim da sakinlestirmeye calisip durdum, dayanamadim hastaneye götürdüm herseyi kontrol edildi hic birseyi yok cok saglikli bir bebek dediler, agzinda ki bitmeyen salyasina yumrugunu kemirisine bakarak büyük ihtimalle damagi dis icin yer hazirliyor denildi ardindan bebek psikolojisi ve gelisiminden sorumlu bir uzmana yönlendirildik, bu aylar da bebegin birgün akilli bir gün huysuz veya sürekli huysuz olmasi normal artik gözleri daha iyi görüyor herseyin daha iyi farkina variyor ve kabus görme dönemi basladi özellikle uykusun da agliyorsa gündüzleri de huzursuz olmasi cok normal beyni birden cok hizli gelismeye basladigi icin bunu kaldiramiyor kisacasi bu aylarda cok zaman ne istedigini bilmez sirf rahatlamak icin bile aglayabilirmis.. Önceden rüyasin da sirf sesler duyar ama bu zamanlar da gün icin de korktugu seyi beynine kaydedip
(mesela asi yapildigi an) uykusunda kabus olarak görür denildi..
Biliyorum hepimiz bebegin nesi var hastami yine ne oldu telasini cok kez yasayip merak ettigimiz icin söylenenleri sizinle de paylasmak istedim.. unutmadan birde ates düsürücü ve agri kesici fitili atesi cikmadigi sürece kesinlikle vermeyin eger agrisi oldugundan süpheleniyorsaniz bunun icin sirf agri kesici, huzursuz oldugu zamanlar da bebekler icin sakinlestiri var bunlari kullanin ates ve agri icin olan fitil gelisimi icin cok sagliksiz resmen bebegin bagisiklik sistemine dur diye müdahale ediyorsunuz denildi onun yerine sakinlestiri aldim eve gelirken birtane verdim 20 dk sonra yatagina biraktim kendi kendine uyudu (normal de yarim saat kucakta dolastirmam lazim)
ınsl operm cnm evet cok sukur buyuyor paşalar elhamdulıllah gvn cımmmmyıldönümünz kutlu olsun tatlım bnm oğlanın doğduğu gün yıldönümümüzdü karambole geldi anlıycağın bi çiçekle yırttı kocişseneye acısı çıkar artık oğluşa geçmiş olsun salgın var bende griptim bol emzirdim kapmasın die şükür olmadı ama burnu bnmkininde çok tıkanıo ya 1 gün iyiyse öbr gün hırıl hırıl yavrum allah kolaylık versin bzlere
kıyamam geçmiş olsun ilaç verme bence doktorlar kola kolay vermio ilaç kendi kendine geçecektir mama aslında kakayı kıvamlı edio ama sen 2 saatte bir yada daha kısa tut ver mamasını sürekli geçecektir geçmiş olsun tkrar cnm
tütütü maşallah tosunuma nasılda büyümüş suzancım öp yerime paşamı
cok sukur cnm benım evet beyfendı oldu erkekım benım dua ıle saglıklı gunler e ınsl cnmçok tatlı canım allah bağışlasın maşallah
canım biz 1 aydan fazladır mama kullanıyoruz günde bir yada 2 defa veriyorum herşey yolunda gidiyo sende bozma morelini mama takviyesi yapmaktan korkma hem kilosunun olmaması sağğlıklı olmadığı anlamına gelmez...
canım biz yaptırdık rotavirüsü yaptırman daha iyi şart değil ama hastalık vücuda girdiği zaman daha hafif atlatıyo bence yaptır..
esracım aşıdan değildir bence zaten ben yazana kadar sen yazmışsın diş çıkartıyomuş allahım kolaylıkla çıkarmayı nasip etsin inş...
bizde senin oğlunu ham yapıcaz ana kız haberin olsunn
canım çok geçmiş olsun allah şifa versin inş bi problem yoktur bebeişinizde
kız bune ağzını yüzünü yirim onun bakk....
canım benm oğlun çiroz falan değil maşallah boyu çok uzunn bence ondan zayıf görünüyooo selvi boylumm....
anam naptın sen bu bebeye türkiye yaramış kızızmaa haaa öperim onu kocamannn pek ciddi anam senin kızzz bakışlarıyla yakar bu oratalığı söliyimm büzüştürüvercem şimdi haaa...tetesi kızlarımızın tulumlarıda aynı haa...
canım bencede kan olmadığı sürece problem yok ama isttersen ishal için farklı mamalar var onları deneyebilirsin...
bak sen bıdışaa gözleri da mavişmi nee çok canlar yakar annesi bu maşallhh...
maşallah canım çok tatlı bebeişin....papyonuda takmış beyfendi olmuş ....
canım takma kafanı ya taktıkça daha da gider sütün olduğu kadar ya mamalar olmasaydı napıcaktık dediğin gibi burda hiç emziremeyen annelerde var onları düşün içini ferah tut...
ay yapmaa aynı korkuyu bende yaşadımm bişi çıkmadı allahtann belki yoktur yaaa....
canım geçmiş olsun allah damatlığını göstersin inşallah.....
evet cok sukur buyuyorlar cnm sendemı kacamaklardaydın kısmet ıstee:))tsk ederiz teyzesi büyüdü kizim turkiyeye yaradigecmise bakiyorum ara ara ervosun resmini göremedim sende eklede görelim :))) canim bende cok özledim ervosuda cok merak ediyorum ne oldu ameliyati fln ne yatiniz tlfnumu kapatigim icin kimseyi arayi soramadim (
aaaaaa bizde susanogluna gittikallah bilir karsilasmisizda bu arada tsk ederiz teyzesi herkes ciddi oldugunu söylemis kizimin
hadi hayirlisi erken cikacak o halde sizinki bizde daha olusum asamasinda
hehehe senin oglanma benim kizi bir araya getirip tv izletmek varmis o haldebenimki biraz önce kucagimda kafasini tv ye ceviri izleyerek uykuya daldi seciciyizde ölye herseyide izlemiyoruz ay senin oglusa ne guldum behlule küfür ediyor haa masallah masallahhh. benim kizda artik rahat oturabiliyor desteksiz degil tabi ki :))) ama dedigin gibi bi iki sn birakirsan durabiliyor
cnm hosgeldin sen unutulurmusun hic ask olsun gerci bende yoktum buralarda :)) masallah oglusunda kocaman olsun yesinler bunu boncuk boncuk bakisini sevsinler
hayirlisi olsun cnmm insallah yanilmisindir diyelim biz yinede daha cok erken cunku :)))
tsk ederiz teyzesii ayy herkes cok ciddi kizin dedi burdaaslinda hic öyle degil her göördugune her konusana kahkaha atiyor guluyor hemen. saniirm annesinin hatasi olmus hep ciddi resimlerini bulu eklemis evet teyzesi turkiye yaradi kizima boyu uzadi kilo aldi birde bizde mama takviyesi yaptik emzirme olanagi herzaman bulamiyordum dayiyordum hemen mamayi cok sukurki kizim emmeyi reddetmedi bari simdi evde gunde 2 kez veriyorum mamayi bir sabah bir aksam cunku en cok emdigi ve sutumun yetersiz kaldigi zamanlar sabah ve aksam saatler. cnm pembe kalpli tulumumu cok sevindim ayni olmasina senin kizinda baya can yakisi hale gelmiss ne tadli ne seker birsey olmus ya masallah masallah cilekli resmi gözumun önunde gitmiyorr
cnm dun gece benimde bulandi hatta cikarttim baska birseyden bulaniyor olabilir korkma hemen adet oldunuzmu siz ben ilk kez gecen ayin sonunda oldum .
canim ayni sey bizdede var ellerini parcalayacak sanki yetmezmis gibi birde bizim elleri yiyor kendi kolunu emiyor o kadar tatli oluyorki bende arada otlaniyorumm kizimin ellerinden kollarindan
neden diye sormadı bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?