ne sırası ki o
kızlar ben geldimanacım Allah muhabbetiminızı arttırsın oku oku bitmedi yav
sağolun oğluşuma geçmiş olsun dileyen teyzeleri, ay dilemeyenler de sağ olsunepey maceralı bi şekilde geçmiş oldu ilk hastalığı..Pipiye poşet taktılar idrar tahlili yapıcaz diye, 2,5 saat yapmadı bezinde mavi çizgisiz gezmeyen adam tak çıkar tak çıkar çıktı, yenisini taktılar, bi yapmış poşet çıkmış bu sefer de, o da olmadı 3.yü taktılar bu sefer de kaka ile birlikte gelmiş derken oğlum kıymatlı çişini vermedi yani yarına kaldı ama dr bizim içimizi epey rahatlattı,ateşi de düştü bi sorun yok yani şimdi.
epeey resim muhabbeti olmuş hemencik resim kaldıranlar sizi kınıyoruuumben de görmek istiyoruuuum
kızlar ben geldimanacım Allah muhabbetiminızı arttırsın oku oku bitmedi yav
sağolun oğluşuma geçmiş olsun dileyen teyzeleri, ay dilemeyenler de sağ olsunepey maceralı bi şekilde geçmiş oldu ilk hastalığı..Pipiye poşet taktılar idrar tahlili yapıcaz diye, 2,5 saat yapmadı bezinde mavi çizgisiz gezmeyen adam tak çıkar tak çıkar çıktı, yenisini taktılar, bi yapmış poşet çıkmış bu sefer de, o da olmadı 3.yü taktılar bu sefer de kaka ile birlikte gelmiş derken oğlum kıymatlı çişini vermedi yani yarına kaldı ama dr bizim içimizi epey rahatlattı,ateşi de düştü bi sorun yok yani şimdi.
epeey resim muhabbeti olmuş hemencik resim kaldıranlar sizi kınıyoruuumben de görmek istiyoruuuum
6 kiloya yakın kızım.6 kilo desem 900 gr içmesi gerekiyor verdiğin hesaba göre.ben sağarak 300 anca içiriyorum.birde kendi emdikleri var taş çatlasa 500 olur.aç kalıyor kızım o zaman.ama geçen ay 1kilo 150 gr almıştı.eğer bu ay az aldıysa mama takviyesini artırıcam.
benimkide belini kıracak gibi geriye doğru çekiyor kendini.süt az geliyor sanırım.
seninkinin rızkıda mamadanmış canım üzülme.en azından manevi olarak memende haz duyuyor demekki orada uyuyor.
iyi akşamlar hanimlar,
bugun oglumu 3 aylik kontrolu icin saglik ocagina goturdum bu ay sadece 600 gram almis gecen aylarda birer kilo alarak devam ediiyordu bu ay cok az almis((anne sutu veriyorum birde bi gunde iki kez 60cc mama yiyor sizcede mi az kilo almis??? ve son zamanlarda gunde bir kez kaka yapiyordu birkac gundur de iki gunde bir kaka yapıyor hemsire iste karni doymadigi icin oyledir dedi ((felaket derecede canim sıkılıyor sizce doktoruna goturmeli miyim lutfen bilgisi olan paylasssin
benimkide çok kusuyo yaa.. günde en az 4 5 defa kusmuk banyosu yapıyorum..
evey koykoy koy koy koy koy koy koy koy koy koy
bize gel bacım.. az sona bende benm herifi kovcam oda size gitsin
sinir ediyor beni yaaa.. gaz çıkarıyo yanımdaaaaaa:120::120:
yapma diyorum.. aşkım çok sıkışmıştım karnım ağrıyodu diyo..
yalan sööleme geldi mi salıyosun hiç tutmuyosun dedim .. baktım gülüyor..
çıkardım terliği fırlattım.. efede bize bakıp kıkır kıkır gülüyor..
ne biçim bi aileyiz biz yaaa...:113::113::113::113::113::113:
anne sütü memede fazla kalıncada gaz yapar çnkü bebeğe cnm kabız eder hatta doktorum bi memeyi boşalttırmadan diğerine geçme demişti birde bazen çok uyuyo mesela çocuk o arada dolmuşsa sağım yapıorum ben yenisi dolsun die tam doluyken 2biberon kadar çıkıo benden ama çabucakda bitio MALESEF dolması zaman alıo o yzden sağım yaparak daha iyi oluo memeni zamanında yaralı olsa bile verseydin öle olmazdı cnm bnmde öleydi sağ memem davul gibi şişmişti ve yaraydı tepiniodum yata kda resmen veremiodum annem zorla verdirtti emdikçe iyileşirmiş vermeyi dene sen damarların açılır karbonatlı suyla sürekli sil öyle kalsın yanınca çabuk kaynıo yara ben 1 ay sonunda atlattım geçti yaralarım şuan sıkıntımız yok bu arada bnm oğlanda eğri duruo daha ne kdrda olsa dengelenemiolar takma kafana bnm eşimde kafasına takıodu ama doktor sıkıntı görmedi
bnm ki doğduğundan beri sırıtmakta çok güleç karnımdada hep gülüodu ultrason resimlerimiz bile var gülerken tıpa tıp aynısı çıktı zaten :)
bu arada bnde korkuodum ama korkmamak gerek çocuğunun sağlığı sonuçta bi dene bak çok rahatlıycak yavrucak içeri sokman gerekio azcık snra bacaklarını ileri iticen zart zurt bırakıo o arada bnm ki dün üstüme foss die tata etti :)
ayyy sinir oluyorum yaa.. ben hiç yapıyomuyum hiç duydunmu diyorum..
duydum tabi bi keresinde uyuyordun diyor ..
varmı böle bişi yaa.. beni sinir etmeye bayılıyo..
Canim seninki dis cikariyormus ya ondandir. Dis cikarirken gece de uyumazmis bebekler. Ben oglumun dis cikarmasindan korkuyorum acikcasi, ne hale gelecegini dusunmek istemiyorumBenimki son 1 haftadir en fazla 3 saat uyuyor geceleri hatta her 1,5 saatte uyaniyor sabaha dogru acmi kaliyor sütmü az geliyor diye sagilmis süt veriyorum normal de 100 ml ile doyan cocuga 150-160 ml kadar yine de en gec 3 saate uyanmis oluyor :S
Önceden ilk uykusu 5-6 saatti araliksiz
Canim ben bunu ilk denedigimde ise yaramisti ama sonra hicbir ise yaramadi. Daha dogrusu bizim bebekte kaka olmuyor, sutun hepsini kullaniyor sanirimkabızlığa son arkadaşlar :)
bnm sütüm yağlı olduğu için oğlum sık kabız olur.Millet gazdan çekti bnde 3-4 günde 1 kabızlıktan çektim.2 gün önce okuduğum bi yazıyı uyguladım kulübte bi bayan yazmış.Bu kulak temizleme çubuklarından 1 tanesini zeytinyağına batırdım 1 cm kdr popo deliğinden içeriyi uyardım anında fosur fosur kaka yapmaya başladı oğlan tesadüftür die bikaç kez daha uyguladım değişik zamanlarda gayet güzel kakasını yapıo ve rahat ediolar denemenizi tavsiye ederim bi sakınca yoktur çok sokmamak gerek sadece 1 cm kdr uyarılacak o kısım çocukda hemen anında yapıo kakasını inş sizdede işe yarar canlarım her sabah ayrıca 1 çay kaşığı saf zeytinyağı verin hem bağırsakları hareketlenir buda kabızlığı önler
Anneme de yabanci yapiyor canim ya. Kadin bi kucagina alip sevemiyro dogru duzgun. Ben de bi topluluga gidemiyorum rahatca> Kimseye sevdirmiyor elletmiyor kendini. Hamileyken gene iyiydi, simdi etrafta daha fazla cokbilmis var, herkes doktor oluyor basima bi gorsendr.a goturmussun aglamis ya onu gormustur ruyasinda canim. kuzularimiz cok nazli cooookkmesela dun ben burnu icin baya bir ugrastim ama cocuk artik sinir oldu arkasindan uyudugu ilk uykuda hemen kabus gorus gibi ciglik cigliga uyandi. boyle uyanmalarin arkasindan anne ya da babanin koynunda uyumayi cok seviyolar bence. benimki oylece 1 saat uyudu gecenlerde.
insanlar kendi yorumlarini kendilerine saklasinlar; hamileyken de yaparlardi hala devam desene
Masallah sana yakisikli
Ellerine sagli. Gayet de guzel olmusevimde hiç minder olmadığı için polar battaniyemizi katladım minder şekline getirdim..
kenarlarından diktim .. sonra kullanmadığım bi çarşafımdan kesip yüz diktim..
üzerinede doğumda hediye gelen kapı süsünün yuvarlak süngerini söktüm
üzerini kumaşın kalanıyla kapladım..
ince olanıda beşiğimizin üzerindeki çadırdan söktüm ve kapladım..
eldeki malzemeyle bu kadar oldu...
eğer minder yapıyorum diye söylemeseydim paylaşmazdım ..
ama laf ağızdan çıktı bi kere..
olsun bakalım.. bizimkide bu kadar oldu ..:78:
oğlumda sevdi sayılır .. şu anda içinde yatıyo .. keyfi yerinde ..
işte buda benim yaptığım kendini oyun minderi sanan şey...:103:
Eki Görüntüle 802426 Eki Görüntüle 802427 Eki Görüntüle 802428
Sut memede fazla durunca aci veriyor, bebek icin de zararli duruma geliyor fazla beklemis sut. Ben birkac kez sabah uyandigimda gogsum cok dolmustu agrisindan agladim dakikalarcakizlar sut fazla gelince neden sagiyorsunuz merak ettim?...
benim sol gogsum pert. ucunda yara cikti ilk zamanlar ama gecmedi bir turlu ben de sagdim sagdim bir sure sonra cok ustunde durmadim. simdi sol gogsum sagin iki kati oldu tabi... sag da cok az var artik sut. gunde sadece 1 ya da 2 kez o gogsumden emziriyorum...
aslinda kac oldu yazicam ama yazmadim bir turlu; sanirim hep sol emzirmekten cocugum sola cok yatkin oldu boynu egri olacak diye korkuyorum. bu nedenle hep sagina yatiriyorum ama yine de sola meyilli oldu. cok kafaya taktim bir ara hatta dr.a da soyledim o da iki tarafa da yatir daha gelisimi tamamlamadi nasil olsa; dedi.
Benimki aliskanlik yapti. Emdikten sonra bir suru kusuyor. Ilk basta usuttugu icindi ama simdi hala kusuyor. Emdigi burnundan geliyor resmenOglum gazini cikarirken belki bir kac damla kadar cikarirdi dün aksamdan beri her emzirme sonrasi kusuyor hatta biraz önce hepsini cikardi resmen neden oluyor anlamadim birtürlü atesi yok burnu falan da kapali degil öksürmesi de yok üsüttü desem
Ben normal banyo yaptirdim. Hemen ertesi gun banyo yaptirmistimsünnetten sonra ilk banyoyu nasıl yaptırdınız...
Aynen oyle. Artik daha az kilo alacaklarmis, ayda 500 gramdan az olursa sikinti var demekmisiyi akşamlar ben uzman tv den dinlemiştim bebek 500 gr alıyorsa bir ay içinde ek birseye ihtiyaç yok diyordu canm
ne sırası ki o
Benimkide gece zart zortt allah ne verdiyse artikk
Soyleyincede kabul etmiyorr
bende sasirdim canim ama sanirim sadece altan cikartir ilk olarak usttekikin hemen cikacagini sanmiyorum :))) aaa sogan olayini herkes biliyormuss bende ne acmei anneymisim yacanım bebeklerde genelde alttan yanyana iki diş çıkartır bunu sen iyi biliyosundur zatenn ama senin bi üst bi alt enterasanmış gerçektennsoğan olayına gelince yeşil soğanın beyaz kısmını kesip veriyosun eline o kaşınan yere sürtüyoo hem doğal antibiyotik hemde ağrıkesici uyuşturuyomuş rahatlatıyomuş bebeğii ben oğlumda vermiştimm tek kötü yanı iki diş çıktıktan sonra ısırmaya başlıyolarr leş gibi soğan kokuyooo
ayyyy yerim benn buu yakisikliyi masallah masallahhh cokkk tatlii yaa
kiz hulya kendine haksizlik etmeyi birakk bu kadar kisa surede ve eldeki imkanlarla harika bir minder cikartmisin ortayaa tebrik ederim senidee cok guzel olmuss hazir satilandna hic bir farki yokevimde hiç minder olmadığı için polar battaniyemizi katladım minder şekline getirdim..
kenarlarından diktim .. sonra kullanmadığım bi çarşafımdan kesip yüz diktim..
üzerinede doğumda hediye gelen kapı süsünün yuvarlak süngerini söktüm
üzerini kumaşın kalanıyla kapladım..
ince olanıda beşiğimizin üzerindeki çadırdan söktüm ve kapladım..
eldeki malzemeyle bu kadar oldu...
eğer minder yapıyorum diye söylemeseydim paylaşmazdım ..
ama laf ağızdan çıktı bi kere..
olsun bakalım.. bizimkide bu kadar oldu ..:78:
oğlumda sevdi sayılır .. şu anda içinde yatıyo .. keyfi yerinde ..
işte buda benim yaptığım kendini oyun minderi sanan şey...:103:
Eki Görüntüle 802426 Eki Görüntüle 802427 Eki Görüntüle 802428
benimde sag basindan beri iyidi soldan az geliyorrkizlar sut fazla gelince neden sagiyorsunuz merak ettim?...
benim sol gogsum pert. ucunda yara cikti ilk zamanlar ama gecmedi bir turlu ben de sagdim sagdim bir sure sonra cok ustunde durmadim. simdi sol gogsum sagin iki kati oldu tabi... sag da cok az var artik sut. gunde sadece 1 ya da 2 kez o gogsumden emziriyorum...
aslinda kac oldu yazicam ama yazmadim bir turlu; sanirim hep sol emzirmekten cocugum sola cok yatkin oldu boynu egri olacak diye korkuyorum. bu nedenle hep sagina yatiriyorum ama yine de sola meyilli oldu. cok kafaya taktim bir ara hatta dr.a da soyledim o da iki tarafa da yatir daha gelisimi tamamlamadi nasil olsa; dedi.
ne koptumm bu lafinaaaa golllllllllll be gollllllllllllllllllll
seninkini okadar çok beğendimki.. sandımki benmkide öyle olacak :90::90::90:
bitince açtım bi seninkine baktım bi benmkine hafifce güldüm ve dedimki
:100::100::100::100: budamı gol değil hakim bey :100::100::100::100:
Canim ya benimkinin saclari da inanilmaz uzadi oglunun saclarinin iki kati oldu resmen annem sürekli gelisimine iyi degil kestir diyor ama kiyamiyordum simdi doktor böyle dedi deyince sen tereddüt ettim kestirsemmi acaba bilemedim simdi
Berbere götürsek durmazki 5 dk yerin de nasil kestiricez
teşekkür ederim canımpdnk sen tam bi süpriz oldun. bildiğimiz japonsun sen yakızının gözleri çekik değil o yüzden seni böyle düşünmezdim hiç alında kilondan zayıf olduğunda belli ama isminden midir kızından dolayı mıdır nedir bu kadar çıtı pıtı beklemiyordum seni.eşini bende teomana benzettim. çok hoş ve uyumlu bi çiftsiniz.
doğumgünün kutlu olsun hayatımbebek telaşında olan benim şekerim ona ne oluyokilohusa deprosyonuna girende o oldu ben kaldım dışarda
Pdnk s ni hic boyle hayal etmemistim panpisim
Citi pitisin maşallah arkadaşıma
evet canım kızım lab çocuğu oldu..hamileliğim resmen kimyasalların arasında geçtifotoğraf sırası. seni de çok merak ediyorum.
nirannnn gördüm seni sonunda. kısa sşyah küt saçlı hayal etmiştim snei. bu arada o dolaplı yeri mutfak sandım ilk. dedim mutfakta bilgisayar ne arıyosanırım laboratuar gibi bişi.. çok hoşsun .
Kızlar ben kızımın resmini ekledim albüme
Ama ters oldu duzeltme yapmiyor neden trs oldu
2'dEn fazla resim kabul etmiyor bilen var mı nasil duzeltecegimi:26:
Sevgili vanilyalı pudink senin blogger bir akraban var mı ona çok benzettim. O da senin gibi süt beyaz, çekik göz, tatlı mı tatlı, minyon bişiİsmide sevgi
blog bende şuan açılmıyor ama google görsellere svglove yazınca çıkıyor ne meraklıyım yaa :26:
svglove.blogspot.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?