2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
iyi canım şimdilik
erkek olacak o da 21 haftalık oldular
nice yıllara canım allah mutluluğunuzu bozmasın..

bende bi düşündümm neyi bıraktılar diyee:26::26:

nice mutluuuuuu senelere canm
benim eşiminde haftaya dogum gunu bişiler hazırlamak istiyorum ama bakalımmm daha karar veremedim

işin zor desene:18::18::18::18:

dahaaa nice nice mutlu senelereee canım rabbim mutluluğunuzu eksik etmesin inşallahhh..:54
:

neyi zaten bıraktınız kız:26::26::26:

nice mutlu yıllarınız olsun...
teşekkür ederim kızlar

denoz,

ilk bahsettiğinde nazar değmiştir diye düşündüm. ben değdirmiş olabilirm. imrenerek baktım size. çok uyumlu görünüyorsunuz ve eşin sana çok düşkün. bunlar çok güzel bişi.

sonra kızların yazdıklarına hak verdim. eşin acısını bu şekilde atıyor olabilir. hamilelik süreci falan onlar için zor sanırım. benim eşim çok değişti. bugün sokak ortasında bana bağırdı. akşam odaları ayırcam ve ciddi şekilde gözümdne düştü artık. ayrılık sürecine gircem sanırm. benim eşim önceden adımı bile besmeleyle ağzına alırdı ödü kopardı ayrılmaktan. çok sorun yaşadık çoğunu atlattık. ama doğumdan sonra ve hatta doğuma yakın haftalarda adama bişi oldu. demem o ki sadece hamilelik süreci bile bu kadar değiştiriyor, birde senin eşin acı da yaşadı. bunu acı en çok senin acın. eşini hoşgör demiyorum tabi. sadece bu açıdan da bakarak kendini fazla üzme diyorum.

bi kere güçlü olarak doğru mu yapıyorum diye sormuştun. o zaman sana bişiler yazmıştım ama sonra yollamadım sildim. ben acının sonuna kadar yaşanması taraftarıyım. ama sonra düşündüm ben böyleyim. her insanın yapısı ve acıyı yaşama biçimi farklı. sen güçlü görünerek belki bunu daha kolay atlatırsın diye yorumumu silmiştim.

ben ağlayarak paylaşarak rahatlarım. bazen ağlanmıyor, o zaman sıkıntım katlanıyor. sonra başka bi bahane ve olayla diğerine de ağlarım rahatlarım.

sen acını atlatmış gibi göründüğün için eşin de sana yüklenmekte saknca görmedi sanırım. birde sen çok ince düşüncelisin. huydur insan vazgeçemez ama bu dönemde ya bi süre böyle olma bence. topiğe herkes doğum yaptıktan sonra acını paylaşmana çok şaşırmıştım ben. nasıl bu kadar ince düşünmüş diye çok şaşırdım ve takdir ettim. ama bi açıdan da buna gerek yok bence.

benim bi 18 ay çocuğum olmadı. o zaman bile nasıl üzüntü duyuyordum. hamilelik sürecini paylaşan arkadaşlarım canımı acıtıyordu. tabi paylaşma bana anlatma diyemiyorsun. bi arkadaşım ilk kalp atışını duyduğunda bebeğinin hemen gelip bana anlatmıştı. müthiş bi duygu vb sözlerle anlatmıştı bide. öyle içim sızlamıştı ki. taa derinden bi üzüntüydü.

ateş ölçme topiğimiz vardı bide bizim. orda ben keep rezene suzan ard arda hamile kaldık. o topiktekilerin de çoğu evlat hasreti yaşayanlar. tabi biz gene paylaşımlarımı orda yapmıştık. sonra içlerinden biri dedi ki lütfen paylaşımlarınızı burda yapmayın. üzülüyoruz. ben böyle demesine hiç kırılmadım aksine takdir ettim.

açık olmakta fayda var. seni bişi üzüyorsa veya üzme ihtimali bile varsa açıkça belirtmek lazım. aslında bu konularda bişi yazmayı sevmiyorum çünkü hiçbişi yaşanmadan bilinmiyor. ve ben yaşamadığım halde ahkam kesiyormuş gibi olmak istemiyorum. sadece hislerimi yazmak istedim. yüzünden belli iyi niyetin kibarlığın ince düşünceliliğin. seni seviyoruz. kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle davran.

Yazdıklarını okuyunca içim sızladı inan çok üzüldüm ama insan sınanmadığı bi acı hakkında nekadar bilse ne söylese az.. Senin yaşadıklarınla kıyaslanmaz belki ama bende sana kendimden bi örnek vermek istedim..
Geçen yıl baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gittim ve doktor mr çekti -araştırma hastanesiydi ve bilirsin arastırmadan ağrı kesici bile yazmıyorlar- mr sonucunda kafatasımda bi kitle oldugu ve bunun kötü huylu bi tümörle uyumlu olabileceğî tanısı kondu.yaklasık 5 ay çeşitli testlerle geçti ve sonra ameliyat oldum kafamda 17 dikiş var sonrasında 1 ay patoloji sonucu bekledik inanılmaz zor ve yıpratıcı bi süreç. Ben hep güçlü durdum küçük bi kızım vardı ve beni üzgün görmesini hiç istemedim . Ama hiç ii yapmadım daha patoloji sonucum çıkmamştıki eşimle büyük bi kavga ettik..beniçok seven insan beni nasıl bu kadar üzebilirdi hemde bu haldeyken. Sonra anladımki bu süreç onuda çok yıpratmıştı ve beni belkide güçlü görmek nelere ihtiyacım oldugunu düşünmesine engel oldu.. Sana nacizene tavsiyem acını yaşamadıkça anlatmadıkça rahatlayamayabilirsin. Belki eşinde seni üzmemek adına güçlü durmaya çalışıyodur ve böyle olmak ikinizide yormuş olabilir bu şekilde patladınız belki..

ne denir ki arkadaşlar söylenecek herşeyi söylemişler
umarım sakince düşününce daha olumlu şeyler, seni daha da üzmeyecek çözümler bulursun
sağol sen olmasan dünyadan haberim yoktu

doğmamış kızımı veriyorum

bizde yeni olduk canım dr götürdük soğuk algınlığı dedi mikrop almış burun akıntısı tıkanıklığı hafif öksürük hafif ateş bol miktarda huysuzluk :)) analı oğullu olduk valla hasta dr bişey vermiyor bol bol serum fizyolojik damlatıp temizledik burnunu ateşi çıkarsa calpol ver dedi şükür fazla çıkmadı şimdi daha ii gibi eger 3-4 güne geçmiyip ilerlerse ilaç verebiliriz belki dedi ama biliyorsun 2-3 gün tavan yapıyor sonra iyileşmeye başlıyor 7 günde toparlanıyor ilaçlar sadece rahatlamasına yardımcı olur iyileşmesine değil dedi dr çokk çokk geçmiş olsun canım çabucak atlatın inşş

herkes hasta tam mevsimi salgın var dediğin gibi size de çok geçmiş olsun geçsin gitsin inşş :)

keep
senin oğluş gibi benim ki de çişini yapmadı ya

bugün sabah altını bi açtım saat 6.30 gibi hiç bişey yok ne kaka ne idrar
korktum yarım saat başında bekledim çiş yapsın diye
akşam 8 de bağladım altını sabah 7 gibi 1-2 damla bişey yaptı. korktum kireçlenme diye
okadar saat neden yapmadı acaba?

Saol canım inşallah atlatırız. Sizede çok geçmiş olsun canım kuzular iyileşsin biran önce..

az önce karşı komşu teyze var o çağırdı gel çay içelim dedi ..
tamam dedim aldım çocuğu gittim..
daha varır varmaz ortalığa s.çtı batırdı..
çıtçıtlı badi vardı üzerinde .. bezden taşmış akmış her tarafa ..:120::120:
üzerime yerlere falan ..
ay bi anda nasıl oldu öyle anlamadım ..
apar topar geri geldim..
gezme benim neyimeeeeeeeee:105:

ıhlamur ver canım günde 2 kere 3 çay kaşığı veriyorum ben.. bizim doktroumuz 6 ay altına grip için birşey vermiycem dedi sen bilirsin ama.. geçmiş olsun çabucak atlatırsınız inşallah

geçmiş olsun hayatım ateşi atlattıysanız birşey olmaz inşallah..

bende biraz sıkıntımı yazsam. aslında rahattım ama saatler geçtikçe içim sıkılmaya başladı. konuşmak istiyorum ondan.

sanırım eşimle ayrılacağım. tabi bunu pat diye yapmak benim için çok zor. ve aynı şehirdeyken ayrılmak çok zor. ben ailemin yanına dönemem. kiraya falan çıkmayada maddi açıdan imkanım yok. hem bu evi kurana kadar çok uğraştım kıyamıyorum inat ediyorum onlar gitsin diye. onlarında gideceği yok.

iştede sıkıntılarım vardı o yüzden bu yıl kpss ye sıkı çalışmaya karar vermiştim önceden. kpss de iyi bi puan alırsam başka bi şehire yerleşmeyi düşünüyorum. istanbulun güzelliklerini yaşayamıyrum zaten. kalabalığını, pisliğini yani sıkıntılarını yaşıyorum. şöyle sakin orta büyüklükteki bi şehir güzel olur gibi.

ayrılık kararını ilk aldığımda çok rahatlıyorum ama sonra içimi bi sıkıntı kaplıyor. çocuk varken bu kararı almak ayrı bi zor. sabah tartıştığımızda oğlumun bana bi bakışı vardı sormayın. genelde tartıştığımızda sanki hissediyor mahsunlaşıyor.

oğlum için onunla birarada kalayım desem... onu severken bile bu evde olmak yeterince zorken bütün ipleri atınca onunla kalmak nasıl olur bilmiyorum

keşke fiziksel olarak yanında olabilseydim sana sarılabilseydim
üzülme demek çok anlamsız ama kendini yıpratma ne olur
burada belki hepimiz en az bir kere telafisi olamayacak sandığımız kavgalar ettik eşlerimizle
bir daha asla affedemeyiz sandığımız ne kavgalar
ama ilişkinin bütünü çok önemli canım
sen 7 sene boyunca mutlu muydun bu adamla onu düşün
kavgalar hep oluyor olacak da
önemli olan atlatabilmek hayatım kin tutmamak
geçenlerde ben de eşimle kavga ettim hem de ne kavga
bilenler bilir biz eşimle çok düşkünüz birbirimize çok aşığız
ama ben kavga sonunda öyle bir laf ettim ki kocama
bizim de beraber 8. senemiz olacak ve ben ilk defa onun gözlerinde yaş gördüm
o an ne hissettiğimi anlatamam affedersin nasıl köpekler gibi pişman olduğumu bilemezsin
halbuki nasıl seviyorum onu hala Allah biliyor
yani demem o ki kavga esnasında edilen lafları çok da ciddiye almamak lazım
çünkü o sinirle normalde asla düşünmeyeceğin şeyler düşünüp asla edemeyeceğin laflar ediyorsun
ve amaç sadece karşı tarafın canını yakmakbaşka bir şey değil emin ol
kaldı ki sizin durumunuz çok özel ve yaşadığınız süreç çok zorlu
her olanı içinde bulunduğu zamana göre değerlendirmeli
sizin zamanınız çok sıkıntılı canım benim
bunun için olanları sakin kafayla düşün iyice süzgeçten geçir
ve sakın kendi kendini doldurup kin tutma
bunların hepsi geçecek emin ol
geçecek geçecek geçecek bunu hep tekrarla kendine
Allah yardımcın olsun canım benim dualarımız seninle

canım sorun ne bilmiyorum ama eğer maddi açıdan da imkanın yoksa bence biraz düşün bu konuyu. hem daha bebiş çok küçük hamilelik ve doğum sonrası stres hepimizi mahvetti. bizde eşimle çok mutluyduk 3 sene çocuk sahibi olamadık ve sonrasında tüp bebek yaptık bu dönemde eşimle hep birbirimize destek olduk. hamilelikte de bana destekti hem işlerime hem psikolojik olarak. ama doğumdan sonra ailesi de işin içöine çok girince bambaşka biri oldu. zaman zaman olmadık laflar söylüyoruz zaman zaman kavga ediyoruz hata bazen sadece evde olması gereken biri gibi geliyo kocam gibi değil yani. ama bu süreç böyle işte hepsi geçecek biraz sabırlı olmak lazım daha çok yeni herşey hayatımız tamamen değişti buna alışmak için birbirimize zaman vermeliyiz. herkes aynı yollardan geçiyor hayatım az sabret sonra bir daha düşün göreceksin fikrin değişecek.

hemen ayrılmayacağım. 1 yılı bulur sadece evleri ayırmak bile. temelli ayrılmak da 2 yılı bulur diye tahmin ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…