bu kadar yüklenme kendine canım, bence her bebek farklı birbirinden. bende annemle sorun yaşıyorum gündüzleri o baktığı için uyku eğitimine yanaşmıyor.az bişey sallıyorum uyuyor, zaten birsüre sonra istesende sallanmıycak diyor, ben gece uykusuna emzirdiğim sırada yatırıyorum. kucağımda uyuyor bırakıyorum yatağına.
tabi karar senin
tatlım gündüz uykusu kolay kolay düzene girmiyormuş kısa döngülerden oluştuğu için. bizim 2 hafta oldu gündüz uykularında halaa problemler var. ağlamıyor ama çok dönüyor kıpırdıyor kayıyor mızmızlanıyor ellerini emiyor çarşafı çekiştiriyor miyavlıyor. 40 dk 1 sa bende beşik başında bekliyorum bazen. ama gece dediğin gibi 10 dk hatta dün gece 3 dk da uyudu
ama gündüz uykusu süresi uzadı bende.
aslında bu yöntemde kundaklama da var ama ben yapmadım hiç yüzüstü yatıyordu efe. çok sıkıntı olmadı. kaç saatlik rutin uyguluyorsun peki. en azaından iki uyku arası 2 saat olmalı.
canım senin kondisyonun sağlamdır. dayan. sana birkaç soru sorucam
1. yatağına yatırmadan önce bi rutin uyguluyor musun perdeleri kapatmak nin söylemek v.s... iyice rahatladıktan ve sakinleşitkten sonra yatağına yatır. hatta bir iiki kere esneyip gözlerini ovuşturunca. uyku geldi hadi yatağaaaaa diil
2. ağladığında kucağında dizleriyle ve kolarıyla seni itiyor mu? itiyorsa hemen yatır. 30 sn sonra tekrar kaldır. ağlayan bir bebekle inatlaşmamak gerekiyormuş.
şimdilk aklıma gelenler bunlar canım. biraz daha dene en azından 15 gün gelişme olacaktır mutlaka:26:
Sağlık ocağına gidemedim. Tam hazırlanırken aradılar misafir geldi. Yeni gittiler. Kuşum yavrum uyansın da gidicez inşallah. Esra canım üzüldüm hem sana hem oğluşuna. Kıyamam ya.. işine karışmak istemem ama çok ağlıyorsa biraz ara mı versen acaba ya yazık kuzuma okurken bile içim cız etti acı çekiyor deyince. Hoş böyle diyorum da ben uyku eğitimi vermiyorum şu an için düşünmüyorum da haliyle bu konuyu araştırmış değilim. Ara verince iyi mi olur kötü mü olur onu da bilmiyorum. Ama uykuyu öğreticez diye ağlatmayın yavrucakları ya daha çok küçükler.. hayatları boyunca öğrenecek çook şeyleri olacak zaten. Onları zorlamaya bu kadar erken başlamak ne kadar doğru bilmiyorum. Böyle söylüyorum diye de bana kızmayın. Her bebek bir olmuyor. Bu düzeni de her bebek sevecek ve benimseyecek diye bir şey yok ki.. ne bileyim işte ben bebeklerden yanayım galiba biraz:)
kuzum yaa eger çocuk direniyorsa istemiyorsa bırak zorlamaa..
daha çok küçük demek ki senin kuzu istemiyortamam uyku egitimi güzel bişey, bende isterim kendi kendine uyusun sana kolay olsun ama senin bebişin henüz çok küçükk.. egitimden çok psikoloji düzgün bir anneye ihtiyacı var
biraz ara ver, olmadı tekrar bakarsınn duruma göree
bende beslenirken uyumasını hiç istemiyorum ama öyle istiyor napim
baktım gözünü ovuyor huysuzluga başladı yapıyorum mamayı veriyorum biberonu 2 çekip uyuyor hemen
ne o yoruluyor ne ben, arabada uyumak istiyorsa uyusun kaldır yatagına koy bence..
bi şekilde alışacaklar hele biraz büyüsünlerr
zeynoo ya ve pdnk e katılıyorm canm ya
belki ara vermek daha kötü etkilicek ama demek ki hazır değil senin oğlan daha ya
basıma gelecekleri bildigim için gündüz bu işe hiç girişmedim hele birbde yanlızsan çok zor çünkp gecelerde düzelmiyo haliyle akışına bıraktım sanırım zor bir süreç malesef
5. ay kontrolüne gittiğimizde diş etleri kabarmış diş çıkarmaya hazırlanıyor demişti doktorumuz. Rotavirüs aşımız için 10 gün sonra yine gittiğimizde çok şişmiş artık geldi geliyor diş dedi.
Oğlumun gündüz uykuları da gece uykuları da o kadar düzenliydiki. Şimdi kabus gibi her şey. Uykusu geliyor ağlıyor artık uykudan gözleri kızarıyor ama tam dalıyor yanaklarını sıkıştırmaya başlıyor elleriyle. Kıyameti kopararak uyanıyor. Hırsını alamıyor saçlarını kulaklarını çekiştiriyor. Eline geçeni ısırıp ısırıp ağlıyor.
En geç 8 de oturduğu yerde uyuyan çocuk dün gece 12 ye kadar ağladı uyuyabilmek için. Jel sürdüm calpol verdim ama mümkün değil sakinleşmedi. En son 12 ye 10 kala bildiğiniz sızdı.
Yapabileceğim başka bir şey var mı aklımı kaçırmak üzereyim.
Kislar hemen cevap yazinliften Oglum 3,5 Saattir uyuyor uyandirayimmi uyusunmu Aslinda oh yaydim totosu oturuyorum da Bide gece uyumassa o var
Dün burada numune istemişti pndk tı sanrım yanlış olabilirm
neyse ben bunları gördüm önce Türkiyedeki firmalardan istedim annemlerin adresini verdim
o kadar yere yazdım sadece hero b. Gönderiyoruz demiş millupa artık bıraktık bu işleri demiş falan filan
neyse sonra bu bedava alışveriş olayı beni bir sardı girdim ingiliz firmalara neler neler var oyuncak falan yolluyorlar mamalar bezler kremler şampuanlar kitaplar valla ne varsa başvurdum
hepsi de free diyordu ama inşallah kapıda kargo istemezler:18::18:
Eğer başvurduklarımın hepsi gönderirse önümüzdeki günlerde hergün kuruyenin biri gelir biri gider hayırlısı bakalım
Zeynoo mama sandalyen çok güzel ben de almak istiyorum ama kararsızım 2.el de alabilirm çünkü bebek arabası için ayaklık almaya niyatliyim bi de yağmurluk ikisi en iyi ihtimalle 250tl yapıyor belki onları da 2.el alırım belki de hiçbirini almam off bilmiyorum ya
nerde beleş oraya yerleş felsefesiyle hero baby ye bende üye oldumm
mail atmışlar numuneleriniz en kısa gönderilecektir dieee
gelsin bakalımm götürelim hapur hupurrr :125::125:
valla az önce bizimkide 3,5 saat uyudu ben dayanamadım gittim yanına baktım hareketleniyo uyandırdım zaten akşam geç yatıyo uyumazsa diye kaldırdım :)))
bana milupadan da gelmemişti. buna da arkadaşım üye yaptı beni. mail atmışlar ek gıda zamanında değilsiniz diyebende uğraşmıyorum artık. yerim onların numunelerini
ben en basindan beri neredeyse hic sallamadim simdide sallayip alistirmakistemiyorum ya kanguru yada arabasin da uyumak istiyor benim ki genel de keske benimki de bukadar kolay uyusa canim ya, annen icin de eger sürekli o bakicaksa birak nasil istiyorsa gündüzleri öyle uyutsun
canim söyle 2,5-3 saatte bir uyutmak icin yatagina gidiyoruz tabi her defasin da önce altini degistiriyorum biraz onunla konusup emzirdikten sonra rahatlatici bir müzik aciyorum (müziksiz denedigim de oldu) düzen böyle, aksam dedigim gibi dogdugundan beri hep ayni bir düzen icin de oldugu icin sanirim en gec yarim saatte daliyor uykuya ama gündüzleri iskence gibi. kucagima alinca genel de etrafa bakarak agliyor veya hemen basini omzuma koyup gözlerini kapatiyor yorgunluktan ama yataga birakinca yine agliyor iste
beni hic öyle elleriyle falan itme durumu olmadi suana kadar genel de babasin da olunca dedigin gibi ona yapiyor
canim benim ben zaten aci cekerek aglamasini istemiyorum onun icin bukadar cok yatir kaldir yapip basin da bekledigimi söyledim suan da agliyor tabi aglamiyor degil
bir düzeni olmayinca da aksama kadar yorgun huysuz oluyor uykusuzluktan bende sasirdim ne yapsam inan, bak ögle 2 saat uyutamadim biraz disari cikardim dolasip getirdim yatagina biraktim 2 dk da gözünü kapatti :26:
zeynoom canim tüm doktorlar kitaplar 3. aydan sonra hazir uyku egitimi icin diyor ne bileyim istee az degil 6 gündür ugrasiyorum simdi pes etsem daha fazla kafasi karisir diye korkuyorum benimkini daha önce de söylemistim gündüz uykusunu kanguru da olmazsa gecmiyordu en son tavsiyenle arabasin da uyutur oldum bu defa da geceleri yatagini yadirgamaya baslamisti ne yapsam pesmi etsem bir iki gün dahami denesem bilemiyorum
valla kizlar ben cok kararli basladim ama suan sabrim tükenmis durum da her bebek bir degil gercekten
kıs sormaa gidiyorum piyasada kazıklanıp kazıklanıp geliyorummm
sonrada böle küçük şeylerle kaara geçtim sanıyorummmbenim ki züğürt tesellisiii
Kızlar übana bır sebze corbası tarifi verırmısunuz kızıma yedırebılecgım
Meyve suyu ve yogurtdan bıktı cocuk
Cnm dun mu bugun mu herobaby numuneelerim geldi demissin kac gunde geldi?
valla az önce bizimkide 3,5 saat uyudu ben dayanamadım gittim yanına baktım hareketleniyo uyandırdım zaten akşam geç yatıyo uyumazsa diye kaldırdım :)))
nerde beleş oraya yerleş felsefesiyle hero baby ye bende üye oldumm
mail atmışlar numuneleriniz en kısa gönderilecektir dieee
gelsin bakalımm götürelim hapur hupurrr :125::125:
ohh yarasın emire kilocukları alsında dr amcası görsün. kız ben dün sizden etkilendim kızıma sebze çorbası yaptım. içine yarım kabak,orta boy havuç,1 çay kaşığı pirinç koydum piştikten sonrada az zeytinyağı ekledim burda çoğu bebek sevmemiştiya tadını bizimki götürdü versem daha yicekti
saol canim gectik bile aldim 2 numara bugun olmasada yarin baslarik kesin :))Canım ben iki numaraya geçtim sende geçebilirsin bence 6.ayın içindeler
canimya aldim ben bgun 2 numara yarin bizde baslariz dedigin dogru olabilir ikisini katmak daha mantikli olabilirdi hic aklima gelmedi ya oCanım bende düşündüm aynı şeyi geçen gün. Sma kullanıyoruz biz. Eşim yanlışlıkla 2 numara almış gelmiş. Ne olur ne olmaz dedim gittim 1 aldım yine. Evde açılmamış bekliyor 2 numara.
Bizde bugün tam 170 günlük olduk. 10 günümüz kaldı 6. ayımızın bitmesine.
Ben geçenlerde bir yerde okudum. 2 numaraya direk geçişlerde hazımsızlık yaşayabiliyormuş bazı bebekler. Onun için kısa bir süre 1 ile 2 yi karıştırıp vermek daha iyimiş. 4 ölçek mama koyacaksak 2 ölçek 1 numara 2 ölçek 2 numara şeklinde. Günden güne 1 azaltılıp 2 arttırılarak alıştırılıyormuş bebek.
Ben denemeyi düşünüyorum. 1 numara mamamız 3-4 gün yeter bize. Bu kutu bitince bizde 2 numaraya geçiş yapalım o zaman.
google dan buldum kopyalayıp yapıştırıyorum canım
he yaa bencede öyle bir duruma dönüştü benim işş
benim k.v geçmiş 2 yee
bi baktım 2 yazıyor, niye 2 aldın diyorum e 6 aylık oldu nerdeyse digeri doyurmuyor dediii
mama sandalyenizde uyku oyuncaginizda cok guzel canim güle güle kullann gecen eklemistin mama sandalyesinin resimlerini benim begendigimi almsiindikkat ettim oğluşum kaç akşamdır uyurken yastıga falan sarılmaya çalışıyor
uyku arkadasına ihtiyacı oldugunu farkettimhemen kuzuma arkadas olsun diye bir kuzu aldımm e-bebektenn
bide bana gelecek o mama sandalyesini hiç begenmedimburdan başkası aldı yiğeni için onuda kendim aldım yinee
bu arada topigi satışa çıkardım bir allahın kuluu talip olmadıııı
o kadar sermaye yatırdım buraya hiç degerlenmemişşştarla mııı uleynn burasııııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?