2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Allah iyiliğini versin kız için demişin ya kurnazlıkları bitmez die çok güldüm valla 😁😁valla canım,annem var ama onla mesafwmiz 1otobus o da 40 dk suruyo gelip gitmesi zor oluyo sma arada oğlanı alıcak bikaç gün haftaiçileri o şekilde çozucez olmadı anneme yakın yere taşınıcam yapcak bişey yok Allah sabır versin inş sen doktorun demesine bakma uyut uyumak isterlerse bırak bu alışkanlığı kendileri bıraksın yazık yavrulara 1uykuyla durulur mu biz duramıyoruz eşek kadar insanlarız ben hiçbir zaman doktorun onun bunun demesine bakmadan buyuttum oğlumu zararda görmedim ya oğlan doğdu kaynanam annem falan bizdeydi biri tepesine örtüler örtüyor biri ortma diyor aaaa ddm karışmayın sıydum çocuğu isilik çıkarmıştı bunların yüzüne o yüzden bu doğumda eşim kalıcak yanında kimseyi istemedim ben bakarım,zaten normal dopurucam yine yani canım sen bakma yedir içir korkmadan ver ekmek yesinler kraker yesinler cips bile yesinler zaten zamanı gelince zaptedemiycen sakınma kafana göre buyut kuzularını inş çabucakta ayaklanırlar yürüyünce daha rahat oluyor valla

canım nbr biz iyiyiz koşturuyoruz evde bayağı yürüyor artık merdiven bile cıkmaya başladı doğum gününü yaptık.sızın ne zamandı,ben sabah gece yatarken ve gece kalkınca mama veriyorum birkaç ay daha mama ile devam edeceğim,arada günlük süt veriyorum alışsın diye yemek oğunleri aynı kahvaltı meyve yogurt ve çorba bizim yemeklerden de isterse veriyorum.kilosu nasıl bizim ki 11 civarı boyu biraz uzun, konuşma bırza anne ,dada baba ancak onlar çığlık çığlığa hep.

3 haziranda girdik canım.bi pasta kestik kendi aramızda o kadar.kilosu 10.4 sanırım.mama vermedim ben henüz.keçi sütü alıyoruz taze.bir su bardağı kadar onu içer az sulandırıyorum.300 ml falan anne sütüde alıyo.boyu 78 bizimkinin.henüz çat pat adım atıyo.benimki hiç anlamlı kelime söylemiyo varmi benimki gibi olan biraz evham yapıyorum.tv falan izlemiyo öyle yanında açıyoruz ama bakmıyo.neden böyle bilmiyorum.

arkadaslar merhaba
kızım artık bir yasında! saglıkla sıhhatle bugune geldik sukurler olsun.
minyon bir bebek hala 9 kg olamadı.. istahı fena sayılmaz aslında ama almıyor kosturmaktan.
dogum gunumuz cok guzel gecti ıyı kı yapmısım bir suru fotografımız ve guzel anılarımız oldu..
sabah kahvaltı yapmıyor kızım yaptıramıyorum her seyi denedim.
her gun dısarı cıkarmaya calısıyorum cok seviyor.
yuruyor, bazen dusuyor, sacma sapan konusuyor :))
dil cıkar deyınce dilini cıkarıyor :)) muzur...
anne sutune devam ama cok azaldı mama takviyesi yapıyorum
ramazanda oruc tutucam Allah nasip ederse ama umarım kesilmez.
sonrasında 3 hafta tatile cıkıcaz iki cocukla umarım baş edebilirim o kadar zaman evden uzakta..
bu arada her ne kadar takmamaya calıssam da ev işlerinden bunalmıs durumdayım
hıc ama hıc bitmiyor ustelik haftalık kadın alıyorum.
haa bu arada artık kızımın odasını ayırmayı dusunuyorum.
eee sizlerde ne var ne yok :))

Merhaba kızlar kısaca son durumumuzdan bahsedeyim. 5 haziranda yaşımıza girdik, nefisebrk doğum tarihleri aynı kuzularımızın :)
Pazartesi günü 3 tane aşı oldu. Aynı zamanda ayaküstü çocuk felcini de yaptılar. Aşıdan sonra huysuzlandı, ateşlendi ve ishal oldu yavrum.
Gece uyanmalar hala devam. İnliyor yine uykysunda, çok hareket ediyor. Artık dişe bağladım bu olayı. Jel sürünce rahatlıyor. Gündüz çoğu zaman 2 uyku uyuyor. Her uyku 1,5 saat sürüyor. Bazen 45 dakika. Sallayarak uyutuyorum çoğu zaman, bazen de memede uyuyor. Düzen kurmaya çalışsam da bozuluyor uyku düzeni çok çabuk. Toparlamak 1 hafta alıyor.
Aşağı yukarı 10 kilo. Kesinlikle karışık şeyleri yemiyor. Örneğin çorbanın içine kıyma attığım zaman yemiyor ama köfte yiyor. Aşırı iştahlı değil. 1 kasenin yarısını anca yiyor 1 öğünde. Yeşil yapraklıları yedirmekte zorlanıyorum. Artık sofrada ne varsa yediriyorum. Kendisi yemek istiyor. Biraz ortalık dağılsa da bazen izin veriyorum yemesi için.

Kendine göre bir dili var, gı ve ga en sevdiği heceler :) anne baba demiyor bilerek. Arada anne gibi birşeyler çıkıyor ağzından. Alkış yapıyor. Sıralıyor. 5-10 saniye elindeki oyuncağa odaklandığında desteksşz ayakta duruyor. Birkaç adım atabiliyor. Sürekli elinden tutup yürütmemizi istiyor. İstediklerini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor. Elinden birşey alındığında kıyamet kopuyor. İstediği birşeyi işaret edebiliyor. 8 dişi çıktı.
Ayakkabı kifidisten aldı babaannesi. Eşimin ilk ayakkabısı da kifidismiş. Doğum günü henüz yapmadık. Benim doğum günüm 24 haziran eşimin 5 temmuz. Ay sonunda hepimiz bir arada yapacağız. Eminönünden biraz süs aldım. Kendi aramızda yapacağız birşeyler.
Sütüm iyice azaldı. Ben de mama takviyesi yapıyorum. Sabah 150 ml. Gece 120 ml olmak üzere iki kere.

Şimdilik böyle kızlar. Gelişmeleri yazacağım yine. Sizde ne var ne yok?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

s.a. anneler
hayırlı kandiller hepinize..

kızım 11.5 aylık oldu doğum günümüze çok az kaldı...
2.5 ay önce ilk dişimiz çıktı ve 2 gün sonrada ikincisi geldi... alt iki dişimiz var yani ama devamı hala çıkmadı..
dr kontrolüne de gitmedik bu süreçte...alt dişlerimiz de baya büyüdü yani üst damağa batıyo olmalı :26:
sizce bu normal mİ?

bu arada bayadır adım atıyoruz yürüyo sayılır yani..ama yerde serili olan oyuncaklarına takılıp düşüyo çoğunda...
iki kanepe arasında baya gel git yapıyo... kilomuz 9... pek iştahlı bi bebek değil..zorla yiyo yemeklerini..
emmeye de düşkün bi bebek olmadı hiç zaten... sadece uyku arasında emiyo diyebilirim..
tabi süt de çooook azaldı...
bizden böle işte...

Kizlar ben hic ama hic iyi bir anne degilim su an cok kotuyum,sinirden titriyorum konusacak kimse de yok yanimda...
Yasimiza girdik hersey daha kotu oldu.her gece sirayla biri muhakkak ugrastiriyor bizi.saatlerce.oglum bizimle yatmaya alisti.sorun etmedim,ama gun gectikce daha cok uyanmasi ve doktorun gece mamasini kes demesi beni cok geriyor..
Kizim sut alerjisinde ilac kullanarak idare edebilirken yasimizdan sonra artik sut ve sut urunleri bize de yasak.lavman yapildi kizima,durumu o kadar ciddiydi.cok aci cekti gozumun onunde morardi aglamaktan.perisan oldum.ne yediricem bilmiyorum.ogluma ayri kizima ayri yapicam artik.kolaylasacagina zorlasiyor.lala17, canim sen nasil bir rejim oturttun?? Neler yediriyorsun,ve tabii cocugunda sut alerjisi olan diger arkadaslar,onerilerinize cok ama cok ihtiyacim var..
Gelelim asil konuya...benimkiler gunduz uykusunu tamamen kaldirma derdinde.kizim henuz hic yatmadi,oglum 45 dk yatti.ikisi de ayakta sallanmak istiyor,oglum salincagi istemiyor,resmen bi onu aliyorum ayagima,bir oburunu,ikisi de ayagimi istiyor.cok ama cok zorlaniyorum.saatlerce salladim ikisini de,ve sonunda patladim.artik tahammulum kalmadi,ikisine de zarar vermekten korkuyorum.hirpaliyorum sonra oturup onlarla agliyorum.bugun katila katila agladim onlerinde.annem ramazanda sana gelemem diyor.benden hep onda kalmami bekliyor.ben nasil devamli gideyim.oruc tutucam,iki uyumayan bebekle ne yapicam ben.o kadar dardayim ki su an....

Canım yaşadıkların kötü bir anne olduğunu göstermez. İnsanız sonuçta... Ben de bazen hırpalıyorum sinirlerime hakim olamayıp. Çokta sorun etmiyorum açıkçası. Hayat filmlerdeki gibi hep anlayışla devam edemez. Çocuğumuz da hep güleryüzlü insanlarla karşılaşmayacak. Hırpalarsam sonrasında daha çok ilgilenmeye çalışıyorum. Biraz daha anlayışlı olup dengelemeye çalışıyorum.
Gün içinde 45 dakika yeterli olur bence. Kızını da zorlama şimdi, uyku saati geçince daha zor uyuyorlar. Azı dişleri çıkıyor olabilir mi ikisinin de?
Allah yardımcın olsun. Böyle durumlar yaşadığında mutlaka buraya yaz. Başkalarıyla aynı durumda olduğunu bilmek durumu daha katlanılır kılıyor. Lütfen kendini suçlama. Herşeyden önce insansın.
Benim de sinirden çok ağladığım oldu katıla katıla.
Birkaç gün annene git istersen rahatlarsın.

Cok tesekkur ederim canim cevabin icin.ne bileyim,kendime de kiziyorum niye sabredemedim diye.caresiz kaliyorum.
Uykulari iyiydi ne oldu anlamadim.simdi ayagimda sallamaya korkuyorum ya yine saatlerce uyumazlar da ben yine bagirirsam diye.allahim sen sabir ver.korkuyorum ileride beni sevmeyecekler diye.hep gozum yasli bugun.
Anneme haftasonu gidicem insallah,zaten misafiri oldugu icin gidecektim.ama annemle de telefonda tartistim,niye gelmiyorsun diye.onu da aramam lazim.
Ben de ikisini de optum kokladim,sakalastik gulustuk,yine geliyorlar yamacima anne diye...off annelik cok garip birsey.

oncelikle zor gunler gecirmişin arkadasım sinirlerin bozulmus haklısın. bebeklerin zor bir cocuk bence sana anneanne, babaanne, yardımcı yani ne olursa olsun biri lazım burda benim ikizleri olan bir arkadasım var onunda bir kız bir erkegi var cok cok zor iki yıl gecirdi gece 4 te falan uyuyup iki saat sonra uyanırlarmıs. anne baba perisan olmustu ve asırı hareketli idiler. hala da oyleler 3 yasındalar. diyecegim kolay gecmiyor emin ol butun anneler senin yasadıklarını yasıyor. kendini suclama.

gece beslenmesini kes demek kolay ogluna ama kolay bir yol soyleyen yok benim kızım da dun 10 kez falan uyandı sabah baktım diş daha patlamıs. sizinde bir sıkıntınız olabilir.

ayrıca sen stres yapıp uyutmaya calıstıkca onlarda uyumamak için direnecektir. yorulmalarını saglasan bir sekilde belki daha kolay uyurlar.

sut alerjisi olan cocuklarda sanırım bir sure kesinlikle ıcınde sut ve sut urunu (tereyag,krema,yogurt vs) tuketmemesi gerekiyor ki vucut bununla karsılasmayıp unutsun tepki geliştirmesin diye. ayrıca kızına cok uzuldum canım benim ya mutlaka bir sey onu o hale getiriyordur acaba mamayı falan mı degiştirsen..

Aksam ustu 5.30 6.00 2. Uyku saatleri oldugu icin bir deneyeyim dedim,gozlerinde uyku yok gibi duruyordu ama oglum masallah salincaga koyar koymaz gozunu kapadi,kizim da ayagimda.allahim sana sonsuz sukurler olsun uyutabildim.resmen guvenimi kaybetmistim kendime karsi.sanki ilk kez onlara yalniz bakiyormusum gibi.nefes alabildim cok sukur.kisa da surse ikisini ayni anda uyuttum ya,bu bana yeter.

Divasatanica,canim ogullarimizin gelisimi birbirine benziyor.kisa surelli ayakta durma,evi siralayarak gezme,icinde parcali olan seyleri yememe.ama onceden yerdi,simdi niye boyle oldu anlamadim.kabuklu meyveleri yemiyor bir de benim oglan,uzum kiraz kayisi vs. Kabuklariyla yemiyor.e uzumu ben nasil soyayim ama kavun karpuz yiyor.
Canim ben oglen 14.27 de dogum yapmistim,saatleri de yakindir belki

Canim doktora israrla soruyorum hangi mamayi kullanalim diye.artik mama kullanmasina gerek yok dedi.gece besleme dedi.sut yogurt peynir patates havuc makarna pirinc tereyagi kraker pogca hamurisi tarhana corbasi hepsi yasak.kizim zaten gece cok mama icen bir cocuk degildi,100 ccyi bitirmezdi dokerdim.gun icerisinde zaten mama vermiyordum ama insan sikistiginda hemen hazirlayip verebilecegi birseyler olsun isstiyor kenarda.o da benim icin mama ve tarhana corbasiydi.bugun oglen kizima sade bulgur pilavi,ogluma da iki kasik bulgur pilavi koyulmus yogurt yedirdim.tek tabaktan yedirirdim hep,simdi o devir bitti.hipp 7 tahilli veriyorum sabahlari.insallah duzelir.
Aslinda uykulari olddugu icin agliyorlardi,uyku saatleeriydi.kizim uyudu oglumun sesinden bes dk sonra uyandi.oglum uyudu ayni sekkilde kizimin sesinden kalkti.ama gunduz fix uyku saatlerimiz vardi bizim gece uyumasalar da,simdi iki gunduz uykularini kaldirmak istemeleri beni feci gerdi evet.insallah tekrarlamaz.

Benimkiler uyumasina uyuyor da hep ayakta kucakta olacaklar hep pispislanacaklar.su uc yasa ben de bi gelsem...

Benimki 9:45 de doğdu sezeryanla :)
Sen sezeryan mı yaptın ?

Benim bildiğim kabızlık problemi olan çocuklarda 3 yaşa kadar mama kullanılabiliyor bence bir araştır hangi mama çözer bunu. .
Hipp de de var bak ben kullanmistim elmalı yulafli. . Duphalak di sanırım bir de surup vardı günde 3 defa.. corbalarina kepek ekmeyi denedin mi ama beraberinde bol su icirmen lazım.
Ve Yoğurt ama suyuyla beraber .. benim bildiklerim bunlar canım. .

Uyku işine gelince bence mutlaka bir sikintilari olmalı dis ya da karın ağrısı gaz vs. Yoksa uyur anneleri önce sen rahatla bak onlarda rahatlayacaklar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canımm bakk anneme gidemem deme kesinlikle ağır lohusalık geçirdin ne yaşadıpını tahmin ediyorum hırpalama nolur kendini bu güxel gecede dualarım seninle.git annene az kaldı bırak herşeyi evlatlarından önemlisi yok kışa rahatız.sana mama verdilermi calsiyum maması onu sorsaydın pahalı bi mama ama raporla veriyorlar uğraşmaya vaktim yık dersende yamanın mamaları fazla göndereyim sana onu konuşalım .ben emzirdiğim için günlük 110 gr calsiyum almasıngerekiyor gece prinç ununa katıp veriyorum.sabah pekmez yumurta ceviz ve milupanın sütsüz 8 tahıllı ballısını 30ml calsiyum mamasıyla yapıyorum azcık tok tutsun diye mananın tadı çok kötü içine meyve katabiliyorsun ama yerse en iyisi öğlen sebze sonra meyve ikindi hurma akşam üstü kalan çorbadan ve gece muhallebi.ama biz 1 yaş sonrası peynire başlıcaz ama pek istemiyorum çünkü rejimden sonra yamanın huysuzlupu gitti dr ilk keçi sütü demişti ama mama garanti dedi ben mamayı seçtim hiç ilaç duymadım tatlım ya bana kalırsa kesin çözüm mama bünye alışana kadar.nolur sakin ol oturucak düzenleri çok az kaldı onlar sana emanet sakın sakın üzme kendini.konuşmak istersen özelden numaranı yaz bana hem mamayıda konuşuruz

Benimki 9:45 de doğdu sezeryanla :)
Sen sezeryan mı yaptın ?

İkiz olunca doktorlar normale yanasmiyor ki,cok istedim ama kizim da ters durdugu icin sezeryan oldu evet,genel anestezi ile.

Ne bileyim burcu ya,doktor hic mama verme gerek yok dedi.cocuk bazen biberonla sakinliyordu,simdi o da yok.omerin eline su katilmis sut veriyorum,kizim atliyor bana da ver diye,vermeyince agliyor.insalllah cabuk gecer.
Duphalac kullaniyoruz bir de lakso diye bitkisel bir surup var onu kullaniyoruz.dun zorlanmadan iki kere yapti kakasini.sut urunlerini kesmek hemen sonuc verdi.
İki gecedir balli su hazirliyorum cok aranirsa iciririm diye ama icmedi.uyandi ama hicbirsey istemedi.bes dk salladim tekrar uyudu.
Kepek ekmegini denememistim canim deneyeyim sagol.

Canim allah senden razi olsun.mesajini okuyunca o kadar duygulandim ki,rabbim ne muradin varsa versin,evladini hayirli,saglikli bol uykulu bir bebek yapsin insallah
Uyuz doktorum kalsiyum mamasi diye birseyden bahsetmedi.senden duyuyorum ilk kez.kalsiyum eksikligi icin takviye ne yapicaz diye sormak icin aradim,telefonu mesgule verdi,bir daha da aramadi.doktora sorayim bakalim ne diyecek,ismi nedir mamanin?? Sorayim biryakinim kullaniyor siz niye onermediniz diye.olmazsa iletisime geceriz,cok tesekkur ederim canim.
Anneme yarin gidicem kismetse.zaten uzun sure oldu mu cok darlaniyorum arada aneme kacmak moral oluyor,dinleniyorum.

Bugun yamanin dogumgunu idi yanlis hatirlamiyorsam,ilk yasi hayirli ugurlu olsun,insallah nice yaslarini gorursunuz hep beraber saglik ve mutlulukla cok op benim icin yamani annesi

Dün gece kabustu resmen. Bu çocuk kesin azı dişlerini çıkarıyor. Dün sabah 7 de kalkmasına rağmen gece 22:30 da anca uyudu. Gece 00:00 da tekrar uyandı ve uyuması 02:30u buldu. 2 kere arabayla çıktık uyusun diye. Gece boyu inledi, 3-4 kere kalktım. Elimden birşey de gelmedi. Ağrı kesici işe yaramadı. Kaç kere diş jeli sürdüm hatırlamıyorum. Az önce uyutmaya çalıştım yine uyumadı. Ya sabır !

Canım benim nedemek çok şey paylaştık burda hepsi evladımız benim oğlum çok çekti biliyosun 9.ayda anlaşıldı mamanın adı progamin as aptamilin maması dr garanti olsun diye bunu önerdi 1 yıllık rapor çıkardık onun içinde uğraştık sağolsun bi tanıdık halletti.yani mama garanti günlük kalsiyumu aldığından emin oluyorsun ama biz 1 yaşından sonra az peynire başlıca fakat doktora 17 sinde gidicem mamayı kesermi bilmem kesmesede ikisinede yeter.şimdi kızışın süt ürünü alamayacağından sonuçta bişey alması lazım sor bakalım ne dicek mamayı tatlandırırsın alışır.
Evet teyzesi bugündü doğum günü öptüm kokladım ilk kucağıma aldıpım günkü gibi kokuyor hala.pazar günü annemin bahçesinde parti yapıyoruz 50 kişi olucaz kısmetse ama yaman çok huysuz bu ara yürüyemediği için çok sinirli😄.

canım merhaba.
doktora sonunda bugun ulaşabildik.devit kullandıgımızx için kalsiyum takviyesine gerek olmadıgını söyledi.hlbuki bir onceki gidişimizde deviti ve kan ilacını kes demişti.ben aylardır kullanmıyorum ki bu ilaçları.kısa süreli imiş geçecekmiş.süt ailerjisi yokmuş,laktoz intoleransı varmış.laktozsuz süt ile peynir ve yogurt yapabilecegimi soyledi.kısaca o mamaya ihtiyacımız yokmuş.ama tüm bunları ben peşinde günlerce koştuktan sonra söyledi.beni asla bilgilendirmedi.cok cok sinirlendim.herkese öve öve bitiremedigim doktorumun böyle yapması beni çok gerdi.başka doktor arayışı içindeyim.
gösterdigin ilgi ve alaka için tekrar teşekkür ederim canım.

dogumgununuz nasıl geçti??

Canım bizimde laktoz alerjimiz var yapıcak mısın yoğurt bende çarşamba günü dr gidicem sorucam ne yapıcaz diye.doğum günümüz çok güZel geçti 50 kişi falan vardık bahçede rahat rahat yaptık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…