merhaba canım bende oğlumu yeni yeni süte alıştırmaya çalışıyorum benimki hiç biberon kabul etmiyordu uzun süredir uğraşıyorum bu gece biraz içirebildim o da gıdım gıdım bi biberondan süt bi suluktan su olarak nasıl bir biberon kullanmalıyım sence daha rahat içsin o da sade süt değildi içinde bebe bisküvisi bi kaç tane birazda bal koydum yoksa hayatta içmiyor 3 kere 100cc demişsin ya toplam 3 kerede mi içti onu yoksa ayrı ayrı 3 kez 100 er cc mi içti ?kızlar gece sabaha kadar mama içen ogluma,dün mamanın bitmesi ve annemin de bende olup gece humeyraya bakması vesilesiyle gece üç kere 100 cc inek sütü içirdim.gaz felan olmadı.bundan sonra da olmaz inşallah.çünkü aylık 80 tl olan mama masrafı,aylık 30 tllik süt le degişecek.zaten mama içmemesi gerek artık kocaman oldu ne yapacak mamayı.
aventin iki numaralı biberon ucuyla veriyordum gece mamasını,iki numarayı parçalayınca üc numarayla vermek zorunda kaldım.şimdi sırf az içsin diye bir numarasını alacagım ve aynı zamanda mamayı/sütü 60 ccye düşürecegim. böyle böyle vazgeçrecegim inşallah.
bugün ayrıca uzun bir aradan sonra klasik kahvaltı da yaptırdım benimkilere.daha yaslarına girmemişlerdi klasik kahvaltıya başlamıştım ama kızımın laktoz intoleransı ile süt ve süt ürünlerinin yasaklanması ile 7 tahıllı mamalar vermek zorunda kalmıştım.omer zaten hala muhallebi bulamaç yemek istiyordu taneli şeyleri yiyebilmesine ragmen.doktor da 4 yaşına kaar bulamaç yiyebilir sorun olmaz deyince,kızımın süt sorunu olunca,vurduk dibine bulamaçın.ama bunaldım artık,onlara da para yetişmiyor iki bebe olunca.kızım çok severek yedi,hatta neredeyse tamamını kendi yedi,ama oglum yine çıkarttı agzından.annem buradayken onu da oturtma düşüncem var bakalım hayırlısı. zeytini yediremedim tuzsuz oldugu halde,doktor önce ezmesini ver demişti,ezecegim şimdi.
kızlar gece sabaha kadar mama içen ogluma,dün mamanın bitmesi ve annemin de bende olup gece humeyraya bakması vesilesiyle gece üç kere 100 cc inek sütü içirdim.gaz felan olmadı.bundan sonra da olmaz inşallah.çünkü aylık 80 tl olan mama masrafı,aylık 30 tllik süt le degişecek.zaten mama içmemesi gerek artık kocaman oldu ne yapacak mamayı.
aventin iki numaralı biberon ucuyla veriyordum gece mamasını,iki numarayı parçalayınca üc numarayla vermek zorunda kaldım.şimdi sırf az içsin diye bir numarasını alacagım ve aynı zamanda mamayı/sütü 60 ccye düşürecegim. böyle böyle vazgeçrecegim inşallah.
bugün ayrıca uzun bir aradan sonra klasik kahvaltı da yaptırdım benimkilere.daha yaslarına girmemişlerdi klasik kahvaltıya başlamıştım ama kızımın laktoz intoleransı ile süt ve süt ürünlerinin yasaklanması ile 7 tahıllı mamalar vermek zorunda kalmıştım.omer zaten hala muhallebi bulamaç yemek istiyordu taneli şeyleri yiyebilmesine ragmen.doktor da 4 yaşına kaar bulamaç yiyebilir sorun olmaz deyince,kızımın süt sorunu olunca,vurduk dibine bulamaçın.ama bunaldım artık,onlara da para yetişmiyor iki bebe olunca.kızım çok severek yedi,hatta neredeyse tamamını kendi yedi,ama oglum yine çıkarttı agzından.annem buradayken onu da oturtma düşüncem var bakalım hayırlısı. zeytini yediremedim tuzsuz oldugu halde,doktor önce ezmesini ver demişti,ezecegim şimdi.[/QU
şırkızlar gece sabaha kadar mama içen ogluma,dün mamanın bitmesi ve annemin de bende olup gece humeyraya bakması vesilesiyle gece üç kere 100 cc inek sütü içirdim.gaz felan olmadı.bundan sonra da olmaz inşallah.çünkü aylık 80 tl olan mama masrafı,aylık 30 tllik süt le degişecek.zaten mama içmemesi gerek artık kocaman oldu ne yapacak mamayı.
bugün ayrıca uzun bir aradan sonra klasik kahvaltı da yaptırdım benimkilere.daha yaslarına girmemişlerdi klasik kahvaltıya başlamıştım ama kızımın laktoz intoleransı ile süt ve süt ürünlerinin yasaklanması ile 7 tahıllı mamalar vermek zorunda kalmıştım.omer zaten hala muhallebi bulamaç yemek istiyordu taneli şeyleri yiyebilmesine ragmen.doktor da 4 yaşına kaar bulamaç yiyebilir sorun olmaz deyince,kızımın süt sorunu olunca,vurduk dibine bulamaçın.ama bunaldım artık,onlara da para yetişmiyor iki bebe olunca.kızım çok severek yedi,hatta neredeyse tamamını kendi yedi,ama oglum yine çıkarttı agzından.annem buradayken onu da oturtma düşüncem var bakalım hayırlısı. zeytini yediremedim tuzsuz oldugu halde,doktor önce ezmesini ver demişti,ezecegim şimdi.
merhaba canım bende oğlumu yeni yeni süte alıştırmaya çalışıyorum benimki hiç biberon kabul etmiyordu uzun süredir uğraşıyorum bu gece biraz içirebildim o da gıdım gıdım bi biberondan süt bi suluktan su olarak nasıl bir biberon kullanmalıyım sence daha rahat içsin o da sade süt değildi içinde bebe bisküvisi bi kaç tane birazda bal koydum yoksa hayatta içmiyor 3 kere 100cc demişsin ya toplam 3 kerede mi içti onu yoksa ayrı ayrı 3 kez 100 er cc mi içti ?
canım o sütlü irmikli ballı dediğin kaşık maması mı yoksa biberon için mi benim oğlum emzik biberon kullanmadı ama artık sütten kesmeye çalışıyorum bu nedenle inek sütüyle idare etsin diye gece biberon vereyim diye düşünmüştüm ama sadece su içirsem de uyumaz biliyorum zaten 2 gündür emzirmiyorum sürekli bişeylerle oyalıyorum ama çok çabuk acıkıyor ve ağzı boş kaldığı anda mızlıyor sürekli bişeyler atıştırması için eline veriyorum birde benim oğlum kaşık maması muhallebi tarzı şeyleri yemiyor öğürüyor bir tek bebe bisküvisi oda sıvı şekilde olacak biraz katı olursa midesi kalkıyor öğürüyor hemen kaşık maması var elimde onu sütle sıvı şekilde yapsam biberondan içirsem olur mu ki ? birde sen gece kalkıp mı hazırlıyorsun biberonu yatmadan hazır mı koyuyorsun yanına ben hazırlayıp koydum baş ucuna onu verdim ama tadı değişir mi diye korkuyorum ben kalkıp hazırlayana kadar uykusu dağılır diye öyle yapmıştım oğlum 14 aylık olacak yakında aslında gece beslemek istemiyorum ama emmeye çok kalkıyordu ve emmeden asla uyumazdı şimdide süte alışırsa onu bıraktırmak zor olacak ama artık emzirmeyi bıraktırmam lazımmerhaba,
ben emzirmedigim için biberon sorunumuz olmadı öncelikle onu söyleyeyim.
bebegin kaç aylık? sayet bir yaşında felansa gece beslemeyi kes bence.hele bebe bisküvisine hiç gerek yok,acıkmıyorlar ki alışkanlıktan içiyorlar.
ben gece yatırırken bebelac sütlü irmikli ballıyı biberon yapıp içiriyorum.onda da philips aventin en büyük biberon ucuyla,yani 4 delikli olanıyla veriyorum.ama o bebe bisküvili sütü geçirir mi bilmem.zannetmiyorum yetersiz kalır yine.akıtmaz kulplu suluklar belki işini görebilir.
uc kere uyanıyor,her birinde 100 cc veriyorum.sık uyansa da artık 3 kereden fazla içirmiyorum.şimdi sırf agzına daha az gitsin de sütü azaltayım diye 1 numaralı biberon ucunu alacagım.anladım ki oglum biberonu emzik olarak kullanıyor.çünkü normal emzigi hiç kullanmıyor.ne gece ne gündüz.yani emzikle kandıramıyorum.bari emzik bıraktırma derdim olmaz deyip,hiç vermiyorum aramıyor zaten. ama kızım emziksiz asla uyumaz.ona da gündüz vermiyorum istese de.emzik olmaz uyku saatleri dışında piyasada bizde.bulup da takamazlar agızlarına,saklıyorum.
canım o sütlü irmikli ballı dediğin kaşık maması mı yoksa biberon için mi benim oğlum emzik biberon kullanmadı ama artık sütten kesmeye çalışıyorum bu nedenle inek sütüyle idare etsin diye gece biberon vereyim diye düşünmüştüm ama sadece su içirsem de uyumaz biliyorum zaten 2 gündür emzirmiyorum sürekli bişeylerle oyalıyorum ama çok çabuk acıkıyor ve ağzı boş kaldığı anda mızlıyor sürekli bişeyler atıştırması için eline veriyorum birde benim oğlum kaşık maması muhallebi tarzı şeyleri yemiyor öğürüyor bir tek bebe bisküvisi oda sıvı şekilde olacak biraz katı olursa midesi kalkıyor öğürüyor hemen kaşık maması var elimde onu sütle sıvı şekilde yapsam biberondan içirsem olur mu ki ? birde sen gece kalkıp mı hazırlıyorsun biberonu yatmadan hazır mı koyuyorsun yanına ben hazırlayıp koydum baş ucuna onu verdim ama tadı değişir mi diye korkuyorum ben kalkıp hazırlayana kadar uykusu dağılır diye öyle yapmıştım oğlum 14 aylık olacak yakında aslında gece beslemek istemiyorum ama emmeye çok kalkıyordu ve emmeden asla uyumazdı şimdide süte alışırsa onu bıraktırmak zor olacak ama artık emzirmeyi bıraktırmam lazım
Süte alışır umarım en azından faydalı birde gece beslenmesini kesince daha rahatlarsın kahvaltı bizdede aynı tabi alerjiden dolayı bulamaç hala zeytin domates hiç birşey yemiyor 1,5 yaşşına kadar bu mamaya devam edicez sonra alışırmı bilmiyorum tabi.dün gece emzirdim memeyi kendi bırakıp döne döne uyudu 5 saat kadar ama emzirince devamlı kalktı gündüz uykusuda aynı şekil şuan uyuyor emip bıraktı uyanınca yanına gittim bana bakıp tekrar uyudu alışıcak bi şekilde. Dediğim gibi çokda zorlamıyorum memeyide kendi bırakırsa çok iyi olur ama görücez nasıl olucak bilmiyorum anne varken işlerini kolaylaştırısın inşallah .
dün saat 4 kadar falan süt vermedim o kadar çok kalktı ki sadece su içirmiştim sürekli uyandı ayağımda salladım sonra süt verdim bisküvi olmadan ama şeker kattım mecburen şekersiz içmiyor diye onu içti 1.5 ssat falan uyudu uyanmadı yani sabaha kadar 20 kez kalkmışızdır heralde gece emmeye alışık olduğu için acıkıyor mu diye düşündüm en güzeli tamamen gece beslenmesini bitirmek ama uyumuyor o zamanda oyuncak etti bu veletler biziCanim yapabiliyorsan hic alistirma,emzigi de sonradan biraktirmak zor ama gece beslenmesinden iyi yine.
Bebelac in tum kasik mamalari biberon yapilabiliyor bildigim kadariyla.ben suyla karistiriyorum,icinde devam sutu oldugu icin inek sutuyle yapmak cok agir olur bence.200 cc kadar içiriyorum,içerken dalıyor çogu zaman.
bebe bisküvisi agır gelmiyor mu gece,ne bileyim çocuk rahatsız olmaz mı uyuyamaz gibi geliyor.
ilk başlarda her uyandıklarında hazırlıyordum mamalarını.ama iki bebek olunca ve 5 dkda bir uyanınca,artık tahammul edemedim ve hazırlayıp yattım ben de.zaten oglum en gec iki saatte bir kalkıyordu.çok uzun durmuş olmuyordu.biberon tutamadıgı zamanlar biberonu tutup,içmesi bittikten sonra yenisini yapıp yatıyordum.yapmayı unutup uyuyakaldıgımda çok zor oluyordu,mama hazır degil,su çok sıcak termosta,ılıtana kadar uykusu açılıyordu.şimdi sütü de biberonuna koyup bekletiyorum,zaten mama gibi belli bir ısıda olmasına da gerek yok.yaptıgım yanlış olabilir,ama iki bebekle biberon karmaşası çok oluyor.kime ne yaptım derken uyuyorum ve kaos başlıyor :)
emziren annelere birşey diyemem,çünkü emzirmedim,sizi anlayamam.ama ece beslenmesinden ne kadar çacuk vazgeçerse o kadar iyi tabii.
dün saat 4 kadar falan süt vermedim o kadar çok kalktı ki sadece su içirmiştim sürekli uyandı ayağımda salladım sonra süt verdim bisküvi olmadan ama şeker kattım mecburen şekersiz içmiyor diye onu içti 1.5 ssat falan uyudu uyanmadı yani sabaha kadar 20 kez kalkmışızdır heralde gece emmeye alışık olduğu için acıkıyor mu diye düşündüm en güzeli tamamen gece beslenmesini bitirmek ama uyumuyor o zamanda oyuncak etti bu veletler bizisenin işin hepimizden zor iyi dayanıyorsun canım ya gerçi yakında bende 2 çocuklu olacağım inş.o zaman seni daha iyi anlarım artık
Telefondan girilmiyor hala bende useniyorum açmaya ne zamandır bakamadim. Kızlar kizima oda aldık. Umarım yatar henüz gelmedi. Çocuk iki olunca ve büyük erkek ayrı ayrı yaptım odalarını tabi böylece iki odamda iptal oldu. Orda ki tv yi kaldırıp kaldırmama konusunda kararsızım. Gece iki kez falan uyanıyor hala bu durumda odasına gidicem belki gece bizim odada yatmaya devam eder. Bir sorunumuz daha var sütüm kesildi(( neden oldu bilmiyorum tiroit hastasıyım hormonlarım biraz bozuk olabilir mi acaba. Sütüm artık gelmiyor ama hala ısrarla emziriyorum. O da gelip açıp emmek istiyor zaten. Çok Üzgünüm çok.
canım sağol cevapların için 2 çocuğun arasında bide cevap veriyorsun valla büyük başarı bende senin taktiğini uygulayacağım en azından emme refleksini tamamen bitirmeden azaltmış oluruz sütü böylelikle ikiz büyütmek çok zordur eminim dediğin gibi yaşamayan bilemez ama takip ettiğim kadarıyla arada da olsa annen yardımcı oluyor sana bu çok büyük bir nimet senin için Allah hepimize yardım etsin ikiz bebeği olanlara daha çok tabi kialışan için gerçekten zor sen de haklısın.bir de hamilesin.allah yardımcın olsun.benim kızım 9 aylıkken kendi kendine bıraktı gece beslenmesini.ben hiçbirşey yapmadım.keşke oglumda kendi bıraksa,aksine az verdikçe kuduruyor gece gece sinirden.ama 1 numaralı biberon ucu işe yaradı diyebilirim,90 c yi 60 cc ye düşürmüştüm az cektigi için daha fazla istemedi.acıksa idi biberondan az geldigi için de bagırırdı.uykuya dalmak için kullanıyorlar meme ya da biberonları.ben 3 ay öncesine kadar 3 saatte bir 180 cc veriyordum.ne mamaya para dayandırabiliyorduk,ne de sabaha kadar içtigi için yatak döşek batıttıgı için yıkamaya yetişebiliyordum.önce 150 ccye indirdim,sıkıntı olmadı iki hafta kadar böyle gittim,sonra 120 ccye indirdim yine sıkıntı olmadı bir iki hafta da böyle devam ettim.ama 90 ccye indirince mamanın azaldıgını anladı,kıyamet koptu her uyanıışında.alışması çok uzun sürdü.içirmeyecegim dedim,yeri geldi salladım.ama o kadar illet birşey ki,sallamaya alışacak bu sefer.ama sallamayacagım diye biberon versen bu sefer gece beslenmesini bırakmayacak.çareyi anlattıgım gibi en küçük biberon ucunu almakta buldum.hiç ihtiyacım yokken ve çok kullanmayacagımı bile bile sırf gece az içsin ve bıraksın diye 18 tl verdim biberon ucuna.avent ürünlerinde çifter çifter alınıyor mecburen.şayet başarılı olursam 18 tl gözüme gelmeyecek.üç gecedir inek sütü veriyorum.sanırım artık gaz da yapmaz.allahıma bin şükür mamadan kurtuldum artık,bu bile çok büyük bir gelişme benim için.
sen de azaltmayı dene istersen önce.birden tabii ki kesemezsin.yavaş yavaş azalt bir gün elbet bırakacaklar zaten.o günler çabuk gelir inşallah.
canım yanlış anlama ama iki bebek sahibi olmakla ikiz bebek sahibi olmak maalesef aynı degil.ikiz büyütmenin zorlugunu ikizi olmayan anlayamaz.benim abimle aramda tam bir yaş bile yok,annem ikiz bambaşka ikiz çok zor diyor.hamileligi ayrı zor,büyütmesi ayrı.eski yazılarımı okuma imkanın olsa biraz daha anlayabilirdin beni.ama bunu böbürlenmek için söylemedim,ben çok zorlandım sen benim kadar zorlanmazsın demek istedim sadece.elbette senin durumun da zor ama,bir de düşün ikiz bakmak daha zor diye rahatlat kendini :) saglıcakla al kucagına inşallah.
Amin inşallah canım hepiniz için geçerli güzel dileklerin. :) sütüm hala var biraz farkettim ama çok az ne emse kârdir. Gittiği yere kadar artık.canım merhaba,evet telden ben de giremiyorum ve laptoptan girmek epey zor benim için.yine de her gün çocuklar uyurken 5 dk bakıorum.
hayırlı ugurlu olsun güzel günlerde kullansın yavruların inşallah yeni odalarını,saglıklı mutlu günlerde inşallah.güle güle eskitin.bizim oda hali hazırda bekliyor mis gibi,ama biz anne babamızın odasında yer yataklarında yatıp gece beşyüz kere birbirimizin üstüne çıkıp birbirimizi uyandırmayı tercih ediyoruz
süt konusu için üzülme,bu zamana kadar ne güzel emzirdin,belki de tiroitlerindendir.ama boş emzirme gaz yapabilir mide boş olacak ya kızında.hakkında hayırlısı inşallah.
canım sağol cevapların için 2 çocuğun arasında bide cevap veriyorsun valla büyük başarı bende senin taktiğini uygulayacağım en azından emme refleksini tamamen bitirmeden azaltmış oluruz sütü böylelikle ikiz büyütmek çok zordur eminim dediğin gibi yaşamayan bilemez ama takip ettiğim kadarıyla arada da olsa annen yardımcı oluyor sana bu çok büyük bir nimet senin için Allah hepimize yardım etsin ikiz bebeği olanlara daha çok tabi ki
canım benimkide birgün mızlamıyor ağlamıyor tamam diyorum artık düzeldi ertesi gün yine eskisinden beter oluyor benimkide akşam saat 19 ile 21 arası anlamıyorum hiç bişey yok sürekli mızlıyor huysuzluk yapıyor karnını doyuruyorum aç değil biliyorum oyun oynatmaya çalışıyorum herşeye sinirleniyor ağlıyor anlamıyorum noluyor bunlara hele dün akşam aynı saatlerde huysuzdu ama saat 22 den sonra ne ağlamak ne ağlamak sanki dövüyoruz normalde en geç 22.30a kadar uyutmaya çalışıyorum bazen sarktığı oluyor ama dün 12 de zor uyuttum durmadan ayağımdan kalkıyor ağlıyor bişeylere sinirleniyor altını değiştirmeme izin vermiyor sinirden deli oldum hadi geç yattın bari geç kalk gece az kalk nerde yine 5,6 kere kalktı sabahta 6 da ayakta gece uyusun diye ayağımda sallıyorum uyuyor yatıyorum geri kalkıyor az önce yine uyuttum inanır mısın sadece 5 dk uyudu ve kalktı artık sabır çekiyorum bütün gün zaten yüküm ağırlaşmaya başladı kucağa almak bile beni zorlarken inatla kucak istiyor gece ayağımda uyumak istiyor kahvaltı yaptırmaya calışıyorum ağzına her verdiğimi çıkarıyor ve zorla kendini kusturmaya calışıyor bazen ben mi çok büyütüyorum diyorum çünkü çok çabuk sinirleniyormuşum gibi hissediyorum hemen ağlıyorum çok çaresiz olduğumu düşünüyorum ama bir gülüverse sanki o omzumdaki bütün yükler kalkmış gibi güçleniyorum bazen piskolojimin bozulduğunu düşünüyorum sizde de oluyor mu böylekızlar benimkiler iyice cozuttular.akşama kadar aglayıp kucak istiyorlar.oturmayacaksın bir de,hep gezdireceksin.yemek de yediremiyorum,yemegi gören aglıyor.birbirilerine aglamazlardı,şimdi biri aglıyorsa digeri de ona eşlik ediyor.annem bendeyken kızım annemle yatıyor ya,oglumun aglamasını duyan kızım,solugu benim kapımda alıyor aglayarak.yeni çıktı bu da.gece ömer aglardı humeyra uyanmazdı.bakalım annem gdince ne olacak.çıglıklarla uyanıyorlar devamlı.benzeri şeyleri yaşayan var mı??
kızlar benimkiler iyice cozuttular.akşama kadar aglayıp kucak istiyorlar.oturmayacaksın bir de,hep gezdireceksin.yemek de yediremiyorum,yemegi gören aglıyor.birbirilerine aglamazlardı,şimdi biri aglıyorsa digeri de ona eşlik ediyor.annem bendeyken kızım annemle yatıyor ya,oglumun aglamasını duyan kızım,solugu benim kapımda alıyor aglayarak.yeni çıktı bu da.gece ömer aglardı humeyra uyanmazdı.bakalım annem gdince ne olacak.çıglıklarla uyanıyorlar devamlı.benzeri şeyleri yaşayan var mı??[/QUOTE
Aman diyorum şuanda sen ne yaşıyorsan bi kaç gün sonra bende aynısını yaşıyorum her okuduğumda bizde öyşe birley olmuyor sonra bi bakıyorum aynıyoz hazırlıklı olayım baribizde uykumuz gelince mızmızlanıyoruz kuçak aymı istiyor bide illaki gelip kucağıma yatıp kendini öğtürecek ben uykuyu teke düşürdümden beti dja rahatım gündüz 12 de uykusu geliyor 1 e kadr bekliyorum 2-2,5 saat uyuyor sonrada akşam 9-9,30 da gece uykusu hala emerek uyuyor gecede devamlı memede bakalım şimfilik bçyle tabi bazen kendi uyuduğuda oluyor ama bira daha iyi uyuyor sanki genelde uslu bi çocuk sadece devamlı dıaşrda olucak biz de hep sokaktayoz uyku vakti evdeyiz.benimde sütüm azaldı gece sadece ağInda duruyor gündüzde 2 kere emiyor işte.konuşmak için can atıyor anne baba dede mama meme atta anane abi attım diyor devamlı bir cümle kurmaya çalışıyor sanki konuşmaşarınız ne durumda siZin.ısırma huyumuzda aynen devam hala vazgeçmedi.birde evde devamlı ayakkabı giydiriyormusunuz dr giydirme dedi ama büyükler giydir diyor bir ayağı sanki hafif iöe basıyor düElirmi sizce dr a gitmicez artık öEl aşılarımız bitti sağlık ocağıyla devam edicem bundan sonra.bizde durumlar böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?