- 23 Şubat 2011
- 7.748
- 6.019
- 398
hayırlı haberlerini bekliyoruz denozcum selam söle bebişine bizden
bunu düşünüyo bile olman ne kadar olumlu bi insan olduğunu gösterir canım ne mutlu sana
şanslı hamileleriz biz kusmasız belirtisiz
maşallah bebişlerine canım yaiçimizde 1 tane olması değişik geliyo 2 tane olması bambaşkadır herhalde Allah kuzucuklarınızı size bağışlasın
aaa Şırnak'ta mısın? hastane durumu nasıl canım orda kadın doğumcu falan?
nasıl yok karataş var da ordaki hastaneleri bilmiyorum tabii ... şifa hastanesi var ama büyük değil şifam da olabilir ismi... kanal a yakın sen adanalı mısın canım ?
ah bulantılar 3 gün bişeyim yoktu kusmadım bulanmadı bile midem dünden beri çorba içsem kusuyorum ilişki biz hamile kaldığımdan beri 2 günde 1 oluyr doktorum hatta olsun dedi anne kolay doğum yaparmış ama dün gece ölüorum sandım midem bulanıyodu adam sarılsa daral geliodu bu gdişle bnm durumda vahim 16. haftaya kdr sıkıcaz dişimizi
bendre üzülüyorum ve bazen herşeyi göze alıp hayır demiyorumbu benim canımı hertürlü acıtsada
anam anam nasıl bişeydir bu..biz birini görünce nası mutlu oluyoruz sen de iki tane var...ayyy yavrularım..cnm çok küçük görünüyorlar pek anlaşılmıyoslm kızlar ben geldim, bugün kontrolümüz vardı çok şükür bebişlerim çok iyilerdi hareketlenmişler annelerine oyunlar yaptılar:)) fotolarımızı paylaşıcam ama çok net deiller malesef doktorumuz bi yakınlaştırmıyo kuzularımı net göreyim. Eki Görüntüle 557975 Eki Görüntüle 557978 Eki Görüntüle 557979
devlet hastanesinde doktor vardı hepsi gittihiç doktor yok..iki tane özel var .ikisi de erkek mecburuz bunlara gitmeye napalım
gerçekten erkekleri zabdetmek çok zor hele bide bizim gibi daha 5. ayınızın içindeyseniz
ah bulantılar 3 gün bişeyim yoktu kusmadım bulanmadı bile midem dünden beri çorba içsem kusuyorum ilişki biz hamile kaldığımdan beri 2 günde 1 oluyr doktorum hatta olsun dedi anne kolay doğum yaparmış ama dün gece ölüorum sandım midem bulanıyodu adam sarılsa daral geliodu bu gdişle bnm durumda vahim 16. haftaya kdr sıkıcaz dişimizi
selam kızlar bakın sizle ne paylaşıcam:
‎(hamileler doktoruna danışmadan yemesin)
SOĞUKLARDAN KORUNMAK İÇİN DOĞAL TAKVİYE :
MALZEMELER :
- 1 adet orta boy kavanoz
- kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
- 1 limon (dilimlenmiş)
- yeteri kadar bal
HAZIRLANIŞI :
Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın. Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.
Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.
Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir. Sonbaharla birlikte gribal hastalıklarda evlerin baş köşesine yerleşmeye başladı bile. Ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı derken ardından gelen öksürüğü kesmek en uzun süreçtir. Hazırlayacağınız şurubu soğuk algınlığına yakalanmadan önce çay gibi ailece günde bir fincan içebilirseniz koruyucu özelliğinden yararlanır, sonrasında ise öksürüğe karşı doğal tedavi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca araç tutmasından ya da mide üşütmelerinden kaynaklanan bulantılara karşı da çok etkili..
masallah kuzularına.. Totolarini yesin teyzeleri:))))slm kızlar ben geldim, bugün kontrolümüz vardı çok şükür bebişlerim çok iyilerdi hareketlenmişler annelerine oyunlar yaptılar:)) fotolarımızı paylaşıcam ama çok net deiller malesef doktorumuz bi yakınlaştırmıyo kuzularımı net göreyim. Eki Görüntüle 557975 Eki Görüntüle 557978 Eki Görüntüle 557979
Bende doğumu kolaylaştırdığını duydum ama normal doğuma sıcak bakamadığım için pek ilgimi çekmiyo açıkçasıAma ne güzel en azından normal hayatınıza devam ediyosunuz umarım böyle devam eder bulantıların kesilir diye düşünüyorum şimdiye kadar olmamış sonuçta belki ara ara yaşarsın ve biter. Ama benim nerdeyse başından beri bulanıyo ve şuanda olması gereken kadar ilişki eşime yeterli glmiyo bende komple kestim çünkü canım yana yana bunu yaşamak zorunda değilim Bi şekilde idare edicez bu günlerde geçicek sonuçta
anam anam nasıl bişeydir bu..biz birini görünce nası mutlu oluyoruz sen de iki tane var...ayyy yavrularım..cnm çok küçük görünüyorlar pek anlaşılmıyoama içimden geçeni söyleyeyim mi..bir kız bir erkek daha düşük bir olasılık ta iki erkek olması bence....
aaa canım yeni mi evlisin?maşallah bebişte hemencik gelmiş
evet canım ama biz istedik eşimin yaşı benden yedi yaş büyük ve daha fazla beklemek istemedi :S sonra o durumu görünce de biraz beklesemiydik dedi
tabiki çok zorlanıyosan dayanmak zorunda deilsn canım ben canım çok yandığı anda bunu söylüyorum dayanmakta bi yere kadar
ahh cnm benm 1 hafta çok şiddetli sürdü bulantım kusmam ve malesef ne annem ne kayınvalidem ne de bir akraba kimsemiz yok burdaçok zor geçirdim o bir haftayı,kardeşim lisede okuyor,babam çalışıyor diye annemin gelmesinide istemedim,bnm yüzümden kaç kişinin düzeni bozulcak diye onada pek fazla yansıtmadım bulantılarımı.ama çok zoor annenin yanında olmaması bunun eksikliğini hep yaşıyorum...
canım bende tam tersine hafif ekşimsi mandalina mide bulantıma iyi geliyor..çok enterasan kişiden kişiye değişiyor demekki.benm teyzem almanyada ordaki doktorlarda mide bulantısına soğuk süt ama azar azar tüketilirse iyi geliyormuş.ama ben bırak içmeyi şuan yazarken bile tiksiniyorum sütten...çok garip herkesde farklı reaksiyon gösteriyor.
Bu arada sosyolog sen şırnakta yaşıyorsun anladığım kadarıyla,bi ilçesinde fln mı yoksa merkezde mi?bende tercihlerde korka korka yazdım şırnakı ama nasıl olduğuyla ilgili hiç fikrim yokbeni aydınlatabilirmisin canım?
canım aslında korkuldugu gibi değil..ben merkezdeyim uluderede beytüşşebapta yaşayanların durumu daha kötü...oralarda sürekli çatışma sesleri falan da var..cizre ilçesi şırnak merkezden büyük ve daha gelişmiş..ama direkt sınırda daha fazla olay ,yürüyüş falan oluyo..bide dağdan rahatlıkla inebiliyolar..merkez cizreye nazaran daha yokuşlu dağlık olsa da güvenli..silopi ve idil de fena değil yazılarbilir...idil midyata yakın..süryani arap kürt halklarından da var...şırnak merkez normalde iki sene öncesine kadar çok rahatsız ama son zamanlarda her yerde oldugu gibi buralarda da her gün eylem var..her gün toplanıp eylem yapıyorlar..açıkcası buradakilerin kanında var şiddet..vurayım kırayım döveyim...kendi aralarındaki oyunlarda bile öyle...ama halk çok misafirperver ve iyi...bakkala gidiyosun bozuk çıkmıyo ilk defa gitmene ragmen adam sonra getitrirsiniz diyo :) güveniyo yani..ben merkez güvenli diye tercih ettim..bence yazabilirsin..
aaa canım yeni mi evlisin?maşallah bebişte hemencik gelmiş
evet canım ama biz istedik eşimin yaşı benden yedi yaş büyük ve daha fazla beklemek istemedi :S sonra o durumu görünce de biraz beklesemiydik dedi
Kıyamam ya sizin için bu durum daha zor ama sağlıkla kucağınıza alında telafisini yaparsınız
bende bırsey sorayım arkadaslar benım doktor bebegımın kalp atısını bır ıkı dınlettı cok kısa olmak kaydıyla.hanı bu dakıkada su kadar atması gerek falan denılıyor ya sızı dınlettımı dakıkada kac attıgını acaba bu aklıma takılıyor.
Yok canım zaten sürekli eşimede söylüyorum anlayışlı olmasını istiyorum bu konuda. Benim bebeğimle ilgili endişelerim varken aman bişey olur mu diye tedirginlik içindeyken onun doğal ihtiyaçları benim için gerçekten 2. planda. Aldatılmasam bari
Son 7 bizde de. Zaman çabucak geçse bitse.
Yalnız 1 hafta önce bel ağrılarım başladı. 2 gündür de çok ağrıyor. Varmı sizlerde de bel ağrısı kızlar.
arkadaslar herkese huzurlu bır gun dılerım.bız ıkılı testımızden geldık bebisimle.doktor amcası ınceledı heryerını benımkı heryerını gosterdı masllah.ense kalınlıgımız 1.8 cıktı doktor problem yok saglıklı dedı cok sukur cok guzel resımler cektı doktor amcası. en kısa surede en bastan bugune olan butun resımlerını yukleyecegım sıze söz.resımlerde parmakları bıle sayılabılıyor o kadar baktıkca masallh dıyorum bebısıme.vvveeee cınsıyet ......arkadaslar doktor 10 haftalıkken erkege benzıyor demıstı sımdı ıse bana bacak arasında nokta gosterdı dedıkı kız ve erkek bebekler cınsıyet organı ılk basta bırbırıne benzer yukseltı gosterır ben yıne erkege benzıyor dıyorum ama ılerı zmanda net anlarız dedı kesın bırsey soyleyemedı bu sefer.hatta o noktayı bıle cekmıs resmı var.ıkılı test sonucumu 10 gun sonra dedıler.benım yasım 33 rısklı yastamıyım dedım.o da 35 yas ve ustu olsan sen ıstemesende bu testı yaptıralım derım dedı.ben bu test konusunda kararsızlıklar yasamıstım bılıyorsunuz.sımdı ıyıkı yaptırdım dıyorum.yaptırmayı ıstemeyen arkadaslar vardı.elbette kımse bebegını aldırmak ıstemez.ama en azından ne oldugunu bılırsınız.mutlaka testınızı yaptırın.
kızlar biraz özel olcak ama,eşiyle kardeş kardeş yatan varmı hala benim gibibiz ilk öğrendiğimiz günden beri bişey yapmıyoruz doktor yasaklamıştı bize 3 hafta kadar ama son görüştüğümüzde bişey demedi.siz ne durumdasınız
kızlar ben dr umu aradım gelım mı dıe gelme dedı bana 1 aralıkta beklıorum senı ben dedı
ama dedım kalbı durdu sanırım
psıkolojık o dedı bı sıkıntı yok sende dedı
yanı benı kabul etmedı ben ona guvenıorm
seyehate de cıkabılırsın ucakla dedı
kanaman yok zaten dedı
bıraz rahat olmaya davet edıomus benı
Kızlar bugün doktor kontrolüne gidicem birazdan. sizce çikolata yemeli miyim? hani öyle çok hareketli falan oluyor diyorsunuz ya. ben en son bebeğimi gördüğümde minicikti hiç hareketi falan yoktu. hangisi daha iyi olur. bi akıl verin bana lütfen.
kızlar aslında bu sabah beni üzen bişey oldueşim sabah banyo yapmış,ama gece gördüğü rüyadan sanırım zorunlu olarak yani ben sonradan anladım.oysaki ben kaç gündür ona yanaşmaya çalışıyordum o beni reddediyordu bişey olur diye.bilmiyorum işte üzüldüm baya ama ne yapmalıyım,doktor yüzünden eşim benden soğudu
Kızlar bugun biz de kontrole gidiyoruz... saat 3'te kendi doktorumuzla sonra 4'te test için baska bir doktorla randevumuz var...
İçim kıpır kıpır..ama bir yandan da çok korkuyorum...
Nolur dua edin bizim için de kötü bişey çıkmasın..
bu arada sanırım girmeden çikolata yemek gerekiyor???
ama çok hareketli olursa da ölçüm yapabiliyor mu doktorlar??? bilemedim napacağımı..
kendinize ve minnoşlarınıza çok iyi bakın..
umarım biz de güzel haberlerle döneriz size:)))
slm kızlar ben geldim, bugün kontrolümüz vardı çok şükür bebişlerim çok iyilerdi hareketlenmişler annelerine oyunlar yaptılar:)) fotolarımızı paylaşıcam ama çok net deiller malesef doktorumuz bi yakınlaştırmıyo kuzularımı net göreyim. Eki Görüntüle 557975 Eki Görüntüle 557978 Eki Görüntüle 557979
Kıyamam ya sizin için bu durum daha zor ama sağlıkla kucağınıza alında telafisini yaparsınız
valla kuzumuzu sağ salim alalımda kucağımıza o çokta önemli değil hem bide biz bayanlar düşkün olmadığımızdan hiç önemli değil :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?