2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Saol cnm ben de bu tarifi arıyordum iyi oldu paylaştığın:)))
önemli değil hayatım umarım işe yarar allahım şifa versin
o kadar çok turşu dediniz ki ilk kez benim de canım istedi. yiyorum ama ödem yapacağız kızlarr dikkatli olalım
evet efendim sayenizde koca bir tabak yedim üzerine de su içtim şişip kalıcam işte
Ay kızlar hepinizi özendirdim mi şimdi turşuya

Şükür ki her yerde bol bol var. Fazla yemeyin şişer kalırsınız benden söylemesi
ay evet ya şişcez kalcaz dolma gibi olcak parmaklarımız ödemden sonraama bu hamilelikte insanın canı bşy isteyince çok garip oluyomuş onu gördüm, bağımlılık nedir bilmem ama sanırım ben çok canımın istediği bşye ulaşmak üzereyken bağmllar gibi krize giriyorum resmen turşuyu almak için elimi her tabağa uzatşımda titriyorum ya heycandansofradayken eşim yicek diye ödüm kopuyo sanki dolapta başka youş gibiçileği de kimse yemesin diye 1 kilonun hepsini bitirmiştim fesatlığımdan, sadece eşime lazım olcak yerleri şişmesin diye bir iki tane verdim o kadar

abartmamak kaydıyla çay içebilirsin dedi bana içiyom ben de açık açık ya bunların dedikleri niye birbirini tutmuyo

Bende içiyorum zaten oda günde 1 çay bardağı. Hiçbişey olmaz abartmadıkça bide doktorun bi sebebi yoksa ne olabilir ki

kızlar ilksev e noldu ki ya o çalışıyodu işyerinden giriyodu günlerdir gelmedi.işte olsa kesin girerdi hastanede falan mı yatıyo acaba yada doktoru rapor mu verdi bi aksilik mi var ki ya:44::44::18:

kızlar ilksev e noldu ki ya o çalışıyodu işyerinden giriyodu günlerdir gelmedi.işte olsa kesin girerdi hastanede falan mı yatıyo acaba yada doktoru rapor mu verdi bi aksilik mi var ki ya:44::44::18:

İlksevden haber yok canım bende endişeleniyorum girmedikçe ama iyi düşünelim bişey yoktur inşallah :26:

Biz doktordan döndük :) cinsiyet tahmini olan var mı?
İlişki serbert dedi. maden suyu içebilirsin ama çay kahve içme dedi. bi de folik asit yerine ecevit sanırım öyle bi vitamin verdi.

maşallah canım bebeğine, çok narin bişiye benziyo, kız olabilir mi acaba içimden öyle geçti. bende bugün gördüm bebişlerimi canım 10+4 sanırım iki gün var aramızda ama bizim doktor amcamız net bi foto vermedi yine de paylaştım ben.. sende bizimkini yorumlarsan seviniriz teyzesi:)

Kızlar turşu diyorsunuzda, turşunun gebelikte yenmemesi gerekiyor. Canınız istedi diye illa yemeniz gerekmiyor ya yemeyin yada bir ısırık alın bırakın.

Yaşınız ne kadar genç olursa olsun hamilelik tansiyonu inkar edilemez bir gerçek.

Son düzenleme:
merhaba kızlar uzun zamandır sadece sizi takip edebilyorum işler yogun sohbetlerinize katılamadım maalesef , umarım herkes iyidir, görüyorum ki güzel haberler geliyor bikaç gündür

İlksevden haber yok canım bende endişeleniyorum girmedikçe ama iyi düşünelim bişey yoktur inşallah :26:
inşallah cnm ya hatırlıyosan en son lekelenmesi vardı korkuyodu doktora gidiyorum diye yazmştı ben ondan endişelendim bide en az 4 gün oldu bunu söyleyeli ve buraya uğramayalı, inşallah minişi ordadır bşycikleri yoktur.bizim doktorumuz aynı aslnda hemen şu an arayıp bilgi alabilirim ama ilksevin adını bilmiyorum ki bilen varsa özelden msj atsın da arıyım bi doktoru.

Kızlar benim babam Bayan Kuaförü ben ondan 3. aydan sonra bana röfle yapmasını istedim nasılsa saç diplerine temas etmiyo diye ama boyanın olduğu ortamda bize zararlı bazı maddeler uçuşuyomuş solunum yoluyla vücuda alıyomuşuz. İstersen yaparım ama gerek yok Hazirana kadar sabret dedi. Organik boya konusundada öyle bir boya yok dedi Yani evet bitkisel içerikli oluyormuş ama hiçbir boya kimyasal olmadan rengi tutturamaz dedi. Bence sabredin derim yinede sizin tercihiniz ...

bu konuda doktorlarda tutarsız , kimisi 3.aydan sonra boyayabilrsin diyor kimi de kesinlikle olmaz diyor kafamız karıştı vallaa,

Kararında yenirse bir şey olmaz. Ama her gün ve çok yenirse tabi ki tuzdan dolayı zararı olur. Özellikle son aylarda tuz tüketimini iyice azaltmak lazım

Hatırlıyorum hatırlamaz mıyım çok üzüldüm bende o gün mesaj attım hemen özelden ama geri dönmedi. Bende bilmiyorum ki adını inşallah bilen vardır öğrenebiliriz durumunu. İnşallah yoktur bişeyleri canım ya ayyy afakanlar bastı :18:

evet bende öyle biliyorum , fazla tuzlu ve soğan, sarımsak gibi seyler tansiyonu oynatıyor , tecrübeyle sabit gecen hafta sonu nerdeyse bayılıyodum

cnm benimde lekelenmem olunca doktor yasaklamıştı ama üstünden zaman geçince biz yine başladık :) yani ben başladım diyebilirim benimde eşim doktor öle dedi ya korktu hemen yok cnm yapmayalım falan diyo ama ben biraz yanaştımmı teslim oluyor siz eşinizin reddettiğine bakmayın azcık yanaştınızmı dayanamazlar :) bence buda bi ihtiyaç. eşinin soğudunu düşünme cnm sadece korkuyodur ama sen dikkatli olursak bişey olmaz Allah'ın izniyle dersen rahatlar belki. bizimde daha evlilikte 4. ayımız olduğu için dayanamıyoruz napalım

maşallah cnm bayıldım bebişlerinee bende ilk defa ikiz ultrasonu görüyorum çok tatlı duruyolar ama bencede bidahakine yaklaştırsın çok net çıkmamışlar. ayyy biz bitanede heyecanlanıyoruzz iki tane olması nasıldırr yaa

o kadar çok turşu dediniz ki ilk kez benim de canım istedi. yiyorum ama ödem yapacağız kızlarr dikkatli olalım

Ay kızlar hepinizi özendirdim mi şimdi turşuya

Şükür ki her yerde bol bol var. Fazla yemeyin şişer kalırsınız benden söylemesi
valla ya bende oturdum şimdi bi tabak yedimm dahada yerim yanii nerden aklıma getirdiniz cidden şişicezz balon gibi

Biz doktordan döndük :) cinsiyet tahmini olan var mı?
İlişki serbert dedi. maden suyu içebilirsin ama çay kahve içme dedi. bi de folik asit yerine ecevit sanırım öyle bi vitamin verdi.
hoşgeldinizz cnm hadi hayırlı olsun görmüşsün bebişinii darısı başımıza :) ama tahminim yok cnm malesef çok belli olmuyo

evet cnm bende görmedim ne zamandır uğrasada bi rahat etse içimiz inş kötü bişey yoktur

bu arada kızlar esra erolu izliyomusunuz oğlu çıktıda az önce maşallah kime çekmiş o masmavi gözler sapsarı saçlar bayıldımm anneye benzemediği kesin

Son düzenleme:
bu konuda doktorlarda tutarsız , kimisi 3.aydan sonra boyayabilrsin diyor kimi de kesinlikle olmaz diyor kafamız karıştı vallaa,

Biraz mantıklı düşünürsek yediğimiz yiyeceklerin bile organik denip hormonlu olduğu bi dünyada boyanın organik olduğu düşüncesine inanmak zaten zor. Ben organikte deseler boya konusuna karşıyım gerek yok yani sivilceleri çıkmasına rağmen kimyasal var diye tonik sürmeyen arkadaşlar var yani boya çok mantıksız değil mi. Doktorlarıda anlamıyorum zaten ben böyle bi soru yöneltmedim bile doktoruma çünkü boyatabilirsin derse gitmem bidaha o doktora. Benimde beklenmedik bi zamanda oldu hamielliğim ve saçımı boyatacaktım tam ama dünya umurumda değil neden riske atayım ben toniği de bıraktım ki alkolsüz olmasına rağmen oje tırnağıma değdirmiyorum bile onlarsız da yaşayabilirim ki annem bile şaşırıyo ben çok süslüyümdür aslında ama yok bu başka bişey...

Son düzenleme:

Ayyyy ben bunu atlamışım. ilk defa ikiz bebek ultrasonu görüyorum böyle:))) maşallah :))) ne büyük mucize senin için iki taneler. allah kucağına da nasip etsin inşallah. hayırlı evlat olsunlar. cinsiyetini ne zaman söyleyebilirmiş bişey dedi mi? çünkü burdan yorum yapmak çok zor. bana mesela 10 gün sonra ikili test için geldiğinde söylicem cinsiyeti dedi.

Hamilelikte çay, kola, cips veya bitki çayları gibi yiyecek ve içecekler zararlı mıdır?

Hamilelik döneminin sağlıklı bir şekilde geçirilebilmesi için annenin iyi beslenmesi gerekir. Yeterli ve dengeli beslenme ile anne bir yandan kendi sağlığını korurken, diğer yandan doğacak bebeğin normal büyüme ve gelişmesini sağlayacaktır. Yeterli beslenme, açlık duygusunu bastırmak ya da canının çektiği sağlıksız yiye çekleri yemek değildir. Düzenli olarak günde 3 öğün yemek; bu yedikleri içerisinde süt ve süt ürünleri, meyve ve sebzeler, ekmek ve tahılgiller, yüksek proteinli gıda (et, balık, yumurta, fasulye) yiyen bir hamile normal, dengeli besleniyor demektir. Hamilelik döneminde bol sıvı alınmalıdır. Fazla şekerli ve unlu gıdalar yerine, bol taze sebze ve meyve yenmelidir. Hamilelik döneminde alkol alınmamalı, kahve ve çay gibi kafein içeren içecekler mümkün olduğu kadar az tüketilmelidir. Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi olan besinleri mümkün olduğunca az tüketin. Soslardan, şarküteri ürünlerinden, cips, kola, hamur işi ve tatlılardan uzak durun. Bu be sinler hem besleyici değildir hem de gereksiz kilo alımına neden olur. Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak, özellikle demir emilimini artırmak için yemeklerle birlikte çay içmeyin. Çayı yemeklerden 1-2 saat sonra açık olarak için. Bitki çaylarından da ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu, yeşil çay gibi bitki çaylarını tercih edin.

Kızlar belki merakınızı giderir diye paylaşmak istedim sizinlede bilinçlenmek adına

Bu konuda aynı şeyleri yaşıyoruz.. Bana gelecekler örneğin ama kesinlikle eşimi ararlar, müsayit misiniz? diye..
Ya da birşeyler yapıolar çağıracaklar eşimi ararlar.. Beni henüz hiç aramadılar 2.5 yıllık evliyim.
Hamileliğimi öğrendiler ama ne eşime ne bana henüz bir hayırlı olsun bile demediler ama bekliyorum gününü elbet gelecek
bir gün ya hayırlı olsun denecek ya da doğum yapınca hastaneye o zaman hali hazırda tek bir cümle sakladım şahsına tatlı tatlı :)

Geçen hafta ben çok hastalandım tam iyileşiyordum eşim hastalandı, aradı oğlunu ne yapıosunuz diye eşimde dedi,
hastayız ikimizde yatıyoruz diye, aaa öyle mi, gelecek misiniz diye soracaktım dedi apar topar kapadı telefonu kv :)
bir daha da hiç aramadı :)
Benim annem yok biliorsun sonuçta, bana değilde oğluna bir çorba yapmaya gelebilirdi sesi çıkmıyordu hastalıktan eşimin,
korktu çağırırız diye arayıp sormadı bile..

Öyle işte... Benzettim seninkiyle benimkini..

Çok hızlı ilerliyor yazılar. bir kısmını okuyorum bir kısmını kaçırıyorum sanırım. atladığım birşeyler olursa affola :) kimseyi kırmak istemem.
Çay ile ilgili içme diyince ben de dedim içiyorum birkaç tane çok açık. çok açıksa iç ama onun yerine ıhlamur her zmn tercihim dedi.
Saçını boyatma dedi. (Benim zaten kendi rengim bu sebeple sorun yok, detayına inip sormadım)
cinsiyetini 10 gün sonra ikili test için geldiğinde söylicem dedi.
maden suyu, taze sıkma meyve suyu ve su iç dedi.
ben midem bulandığında limon kolonyası sürüyorum biraz kokusu çok iyi geliyor ama korkuyordum içinde alkol var neticesinde acaba problem olur mu diye. içmediğin sürece sorun yok dedi :)))
bu arada ev yapımı turşum var bir sürü kap. istanbuldayım. ev yapımı isteyene gönderiveririm bir parçacık.
şu canı meyve çeken arkadaşlara da bi önerim öyle mevsimi olmayan meyvelerin bir kısmını (ismini söylemiyim şimdi) waffle yapan yerlerde bulabilirsiniz. tadımlık birkaç tane de olsa satarlar herhalde diye düşündüm. hamileyiz sonuçta :))))

bende adanalı olup malatyada olanlardanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…