- 2 Ocak 2012
- 1.122
- 8
- 158
dün bnde mercimek çorbası pişirdim süzme olanından ofss devamını söylemesem daha iyi içimde durmuo bişey çiğ köfte yiom maşallah bulandırmıo bnm sıpam herhalde anası gibi böle zararlı şeyleri yicek büyüyünce çorbadan yararlısı yoktur anında kusuyorum yiyince ama çiğ köfte vs. zararlı olanları içim tutuo napim aç kalmim hepten die yiorum bnde
çiğ köfte mi ..bu ara ben acıya gelemiyorum..Tursuyu çok sevemn ben kaynanamın yaptıgı mükemmle turşuları yiyemiyom..sevdigim şeyşerden soğudum...ama canımın çektiği bişeyde yok..hiç aşermiyorummm
ay ben o gevrekleri normal zamanda bile yiyemiyorum
sabahaları elıme ne gecerse ıkı yudum alıp cıkıyorum bu sabah mesela nutella ve ekmektı.gun ıcınde bısey yıyemıyorum cok acık çay yaklasık 8-9 bardak bide yulaflı bıskuvı.aksamları da sadece corba.7-10 arası da ayva veya kestane bu aralar bu ıkısıne sardım boyle ıyı gıdıyo sımdılık
Bende içiyorum zaten oda günde 1 çay bardağı. Hiçbişey olmaz abartmadıkça bide doktorun bi sebebi yoksa ne olabilir ki
Hamilelikte çay, kola, cips veya bitki çayları gibi yiyecek ve içecekler zararlı mıdır?
Hamilelik döneminin sağlıklı bir şekilde geçirilebilmesi için annenin iyi beslenmesi gerekir. Yeterli ve dengeli beslenme ile anne bir yandan kendi sağlığını korurken, diğer yandan doğacak bebeğin normal büyüme ve gelişmesini sağlayacaktır. Yeterli beslenme, açlık duygusunu bastırmak ya da canının çektiği sağlıksız yiye çekleri yemek değildir. Düzenli olarak günde 3 öğün yemek; bu yedikleri içerisinde süt ve süt ürünleri, meyve ve sebzeler, ekmek ve tahılgiller, yüksek proteinli gıda (et, balık, yumurta, fasulye) yiyen bir hamile normal, dengeli besleniyor demektir. Hamilelik döneminde bol sıvı alınmalıdır. Fazla şekerli ve unlu gıdalar yerine, bol taze sebze ve meyve yenmelidir. Hamilelik döneminde alkol alınmamalı, kahve ve çay gibi kafein içeren içecekler mümkün olduğu kadar az tüketilmelidir. Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi olan besinleri mümkün olduğunca az tüketin. Soslardan, şarküteri ürünlerinden, cips, kola, hamur işi ve tatlılardan uzak durun. Bu be sinler hem besleyici değildir hem de gereksiz kilo alımına neden olur. Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak, özellikle demir emilimini artırmak için yemeklerle birlikte çay içmeyin. Çayı yemeklerden 1-2 saat sonra açık olarak için. Bitki çaylarından da ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu, yeşil çay gibi bitki çaylarını tercih edin.
Kızlar belki merakınızı giderir diye paylaşmak istedim sizinlede bilinçlenmek adına
kızlar 400 gr. almışımgerçi domatesli makarnaya veda edecek gibiyim amma olsun güzel haber bu yinede
rezenekalkmaya mı karar verdin, dayanamadın di mi koy da bakalım yarın minikinin resmine
kızlar mehsel kaçar yoksa az daha durursam akşama kök baharatlı taş yicezmidem sırtıma yapıştı zaten sabahtan beri çorba içe içe .öptüm hepinizi yarın allah izin verirse görüşürüz inşallah çok yazmayın da geçmiş vakit almasın hadi bakim herkeşler evine artık dağılın ahaaahahaaa karnım acıkınca benim contalar yanıyo işte böyle ee hadi bu sefer gerçekten gittim artık iyi akşamlar minişleri güzel doyurun canlar
hamişler hadiye düşünüyorum bebek için arkadaşıma acaba bebe albümümü alsam çok güzeller var yoksa nevresim takımımı yoksa bornoz takımı bilemedim iki hatta 3 tane:) birine aldım da diğerleri duruyor:)biri kız ikisi erkek
kızlar dün haberlerde izledim.antalyada hırsız 2 aylık hamile kadını tam eşiyle konuştugu sırada kapıyı çalmış teldeyken öldürmüş...çok üzüldüm ya..kadın da çok güzelmiş..Kader işte(( nasıl vicdansız gözü dönmüş insanlar var..Allahım korusun böyle pisliklerden
kızlar mehsel kaçar yoksa az daha durursam akşama kök baharatlı taş yicezmidem sırtıma yapıştı zaten sabahtan beri çorba içe içe .öptüm hepinizi yarın allah izin verirse görüşürüz inşallah çok yazmayın da geçmiş vakit almasın hadi bakim herkeşler evine artık dağılın ahaaahahaaa karnım acıkınca benim contalar yanıyo işte böyle ee hadi bu sefer gerçekten gittim artık iyi akşamlar minişleri güzel doyurun canlar
hamişler hadiye düşünüyorum bebek için arkadaşıma acaba bebe albümümü alsam çok güzeller var yoksa nevresim takımımı yoksa bornoz takımı bilemedim iki hatta 3 tane:) birine aldım da diğerleri duruyor:)biri kız ikisi erkek
Günaydın kızlar. Sabah gelirken arabanın biri önümüze kırdı bi fren yaptık nasıl korktum ya. Şimdi karnımı dinleyip duruyom. Çok tırstım ya.
Canım benim internette okudum 12-13.haftalarda diğer belirtiler hafiflese kaybolsa bile kendinizi yorgun halsiz cansız hissetmeye devam edersiniz diyor bende de oluyor bazen gözlerime kibrit çöpü koyasım geliyor
Ben de arada pasaklı pasaklı dolaşıyorum evdesonra kendime gelip toparlanıyorum Ben de geçen gün hiç arkadasım yok diye ağlamaya başladım ama nasıl bir ağlamak adamın için şişti, sakinleşince bir arkadaşım aradı lafladık haftasonu kahvaltı organizasyonu felan yaptık eşim hani arkadasın yoktu senin dedi bendeki surat aynen bu
ben uyuşukluğumdan pek bir yere çıkmadığım için anlık dünyam kararıyor hemen
Yazık yahu benim annemde k.validesiyle çok zor geçirmiş hamileliğini, bazen anlatır ben ağlarım annem ağlar. Çok acı şeyler ama cehalet annemi aç bırakırmış babaannem üstelik hamileyken. Komşular babaannemi misafirliğe çağırırlarmış ki gizli gizli anneme yemek yedirsinler. Biri mutfak kapısında nöbet tutardı ben de yemeğimi yerdim diye anlatır ben hep ağlarım.
Şimdi benim ağzımdan herhangi bir yemek lafı çıksa anında hazırlar gözümün içine bakar canım annem içim birşey çeker diye off off yine içim coştu
Manynk çıktı canım erkek, çin takviminde de erkek hurafelere göre de erkek bu kadar işaretten sonra ben kız doğururum diyorum
Bayıldım k.validene insanmış, incelikleri olan insanlara hayranım zaten. Bence karşılıklıdır aynı zamanda sende ona özenle yaklaşıyorsun ki karşılık da alıyorsun canım.
Benim k.validem biliyor hamileliğimi tek erkek çocuğundan ilk torunu olacak yani ilk kez babaanne olacak ama ne kontrollerimi sorar, ne bebeği sorar üzülüyorum bazen sonra da boşveriyorum... arada ufak tefek incelikten başka birşey görmedim beklentim de yok o yüzden çok takmıyorum. Özünde iyi bir insandır ama çok farklıyız hayata bakışımız yaşam tarzımız da çok farklı o yüzden sınırda tutuyorum ben de herşeyi. Bana annemden daha yakın alt sokakta oturuyor ama annemden çok çok uzak
karataş ilçe adı şifa da baktım internetten şimdi öyle doğum falan yapılacak bi yer değil çok küçük bi tıp merkezi
evet canım hem adanalıyım hem de adanadayım :) nihayet bi hemşehri buldum
evet canım biliyorum bende karataş ı da..şifayı da tıp merkezi olduğunu da biliyorum benden sonra acaba dedim orasını da mı doğum merkezi felan mı oldu...meğer işte izmir dede karataş varmış ama bizimki gibi değildir sanırım.... hemşerinim ama adanada değilim işte taaa nerdeyim malatyada :))))) saolsun hem buraya üye hemde hemşerim vardı aynı senin gibi de burda tanıştık konuştukkk çok şükür yanlız kalmadım gurbettee :))))
Kızlar yaaa..vipdükkana geene bunlardan gelmiş.almamak için kendimi zor tutuyorum..hadi ikincisi cinsiet belli olunca alınmalı da diğerini alasın geliyooo
Eki Görüntüle 558264 Eki Görüntüle 558265
bu tarz tulumlardan çok almayın diyor tecrübeli anneler...En fazla 1-2 kere giyiliyormuş..Ayaksız almak daha mantıklıymış..
Birde çok kıyafet almayın diyorlar.Çok çabuk büyüyorlarmış..Nasıl tutacaksak kendimizi...
evet cnm bende biliyom..kullanışsızmış ama en tatlıda bun ar duruyo)
beinimde eşim kova bende başağım biraz zıt burçlar amaBizde aynısı tam tersiyiz ben kova eşim boğa ...Ama emin ol ki kovalar çok duygusaldır o sonrasında senin üzülmemen için yada kendisinin üzülmemesi için herhangi bir şeye şartlamak istemiyordur evet burdada bir mantık var kabul ediyorum :).Ama benim içinde fark etmez mesela, aynen bende hayırlısı olsun derdim :).Aynen inanılmaz zıt iki karakter o ağırlığına halen alışmaya çalışıyorum ama bende seviyorum.Allah ayırmasın
canım oğluşun çok yakışıklı maşalah kızım olursa verebilirimoğluşum benim o herşeyim teyzesii
ayyy bnm cnm çilek istedi bulabilir miyiz acep :s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?